bucatar profesionist astept intrebarile voastre
Raspunsuri - Pagina 5
missiday spune:
Sarumana mult pentru retete,dar eu insist...alte sosuri,cu diverse mirodenii.pentru legume imi poti spune??Am retinut ca le pot sota in unt,dar eu am mancat la restaurante diverse legume cu sos de smantana,cu sos de branza s.a.m.d.
Multumesc mult,
cheff29usa spune:
quote:
Originally posted by desprecopii
Hello - am si eu o intrebare care ma macina.
De ce se ia spuma de la carnea care fierbe in supa? Este absolut necesara inlaturarea ei?
multumesc pentru atentia acordata.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
nu este absolut necesar cit timp nu tii la imaginea supei tale ,dealtfel prin spuma aceea se arunca toate mineralele si oxizii care sunt fooarte importanti pentru procesul de digestie al alimentelor .
Andrada spune:
Multumesc pentru raspunsuri si promptitudine,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
dani_da spune:
Buna,
Caperele sunt muguri florali... se cultiva in general in zona mediteraneana ,sunt dulce acrisori, deliciosi...
O intrebare pe care insist sa o pun este daca stie cineva cum se mureaza varza in vin alb??
Multumesc,
Da
DanaR spune:
Buna shefutza!
Tare faina ideea ta.
Spune-mi , please cum fac piftii. Dar din alea transparente ca un aspic. Sa le intorci din vas si sa ramana cu forma vasului.. asa ca la TV.
Multam fain.
Te saluta DanaR
Veve spune:
quote:
Originally posted by DanaR
Spune-mi , please cum fac piftii. Dar din alea transparente ca un aspic. Sa le intorci din vas si sa ramana cu forma vasului.. asa ca la TV.
Io nu-s cheffuta si nici piftiile de la tv nu le-am vazut..Da-ti spun cum fac eu piftiile si nu le-as schimba cu nimic;reteta e improvizata din ce vedeam la mama in copilarie,dar o tot repet de vreo 3 ani si nu m-a dezamagit
Intr-o oala de ciorba de cca 5l,pun la fiert legumele(2 morcovi marisori,2 cepe,2 radacini patrunjel,o telina) si carnea (slaba de porc sau pui,dar combinata neaparat cu ceva afumat de porc;cred ca buturelele alea afumate sunt cele mai gustoase)in apa cu sare.Oala sa fie plina,pt.ca zeama se fierbe pana aprope se injumatateste cantitativ.Dupa ce da in clocot,redu focul si lasa sa fiarba asa cateva ore;incearca sa cureti foarte bine spuma de la carne.Legumele le scot cand sunt fierte bine,iar carnea o las pana se desface de pe os.Dupa ce ai scos legumele si carnea,poti sa mai lasi zeama la fiert(eu de obicei le fierb 3-4 ore cel putin).Dupa ce iau si zeama de pe foc,pun in ea usturoi pisat ca pt. mujdei (pui dupa gust;eu de obicei pun o capatana mare intreaga)si gelatina (daca vrei sa fii sigura ca le poti rasturna ca la tv).Las usturoiul in zeama aia cam jumatate de ora(mestecand din cand in cand ca sa se dizolve si amestece bine gelatina)si intre timp separ carnea de pe os si-o impart in castronele mai micute.La sfarsit torni zeama peste carne(printr-o strecuratoare deasa ca sa iasa limpede),lasi undeva pana se racoresc si-apoi le pui in frigider.
Nu stiu daca asta cautai sau cat am fost de coerenta.Oricum,pofta buna!
Irina,Vevica-mica & margicu'din burtica
cheff29usa spune:
quote:,
Originally posted by Vevequote:
Originally posted by DanaR
Spune-mi , please cum fac piftii. Dar din alea transparente ca un aspic. Sa le intorci din vas si sa ramana cu forma vasului.. asa ca la TV.
Io nu-s cheffuta si nici piftiile de la tv nu le-am vazut..Da-ti spun cum fac eu piftiile si nu le-as schimba cu nimic;reteta e improvizata din ce vedeam la mama in copilarie,dar o tot repet de vreo 3 ani si nu m-a dezamagit
Intr-o oala de ciorba de cca 5l,pun la fiert legumele(2 morcovi marisori,2 cepe,2 radacini patrunjel,o telina) si carnea (slaba de porc sau pui,dar combinata neaparat cu ceva afumat de porc;cred ca buturelele alea afumate sunt cele mai gustoase)in apa cu sare.Oala sa fie plina,pt.ca zeama se fierbe pana aprope se injumatateste cantitativ.Dupa ce da in clocot,redu focul si lasa sa fiarba asa cateva ore;incearca sa cureti foarte bine spuma de la carne.Legumele le scot cand sunt fierte bine,iar carnea o las pana se desface de pe os.Dupa ce ai scos legumele si carnea,poti sa mai lasi zeama la fiert(eu de obicei le fierb 3-4 ore cel putin).Dupa ce iau si zeama de pe foc,pun in ea usturoi pisat ca pt. mujdei (pui dupa gust;eu de obicei pun o capatana mare intreaga)si gelatina (daca vrei sa fii sigura ca le poti rasturna ca la tv).Las usturoiul in zeama aia cam jumatate de ora(mestecand din cand in cand ca sa se dizolve si amestece bine gelatina)si intre timp separ carnea de pe os si-o impart in castronele mai micute.La sfarsit torni zeama peste carne(printr-o strecuratoare deasa ca sa iasa limpede),lasi undeva pana se racoresc si-apoi le pui in frigider.
Nu stiu daca asta cautai sau cat am fost de coerenta.Oricum,pofta !
Irina,Vevica-mica & margicu'din burtica
aceasta reteta este excelenta totusi co o singura remarca inainte de a pune gelatina in supa sa o lasi la inmuiat in putina supa circa 100ml timp de 1 ora si abia dupa aceea sa o pui in supa .
pofta !!
ps. multumesc de ajutor esti o bucatareasa pe cinste
Veve spune:
Initial am vrut sa mentionez si despre gelatina,dar cum despre cea din tara nu prea stiu multe...Aici gelatina este praf si se pune direct,in lichid cald sau rece,dizolvandu-se foarte usor.
Irina,Vevica-mica & margicu'din burtica
alinam spune:
ca sa iti iasa piftia transparenta trebuie fiarta la foc mic, sa nu clocoteasca, iar gelatina nu e necesara, eu pun la fiert niste soric si are acelasi efect, plus ca nu e artificial.
Clopotzel spune:
"Sefule" bucatar, vreau sa gatesc peste!!! Ma poti ajuta cu idei de retete. As prefera daca poti sa imi dai retete cat mai putin cu prajeli, mai sanatoase. Imi place tonul, crapul, macroul.
Multumesc anticipat!
Before to judge somebody, walk a mile in his moccasins.