bucatar profesionist astept intrebarile voastre

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cheff29usa spune:

quote:
Originally posted by Elena

Am si eu o intrebare: cum sa gatesc rulouri din carne de vita ? am cumparat carne de vita sub forma de rulouri, dar nu stiu cum s-o pregatesc...
Multumesc anticipat pentru raspuns,

Elena&LauraIngrediente:
1kg. carne, 2linguri grasime, 2cepe, miez de franzela, 1 ou, 1 lingura unt, ˝ morcov, ˝ pastirnac, ˝ patrunjel, usturoi, vin, sare, piper, verdeata
Mod de preparare
Se taie carnea felii mai multe patrate si se bat ca snitelul. Se umplu cu tocatura din aceeasi carne sau din mai multe feluri de carne, la care se adauga franzela inmuiata bine in lapte, verdeata, ceapa inabusita in multa grasime. Tot acest amestec se trece prin masina de carne de doua ori. Se mai adauga un ou, putin unt proaspat, sare, piper. Feliile de carne se umplu cu aceasta tocatura, se leaga si se asaza in cratita peste un strat de zarzavat ras, o ceapa si putin usturoi. Se toarna deasupra grasime si putina apa si se da la cuptor. Se stinge cu un paharel de vin, imediat ce a inceput sa se rumeneasca. Se mai lasa sa se patrunda si se servesc. Se poate pregati din carne de minzat, vitel, berbec, porc sau piept de pasare.

Mod de servire
Se servesc cu piure de cartofi






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Multumesc mult pentru raspuns si promptitudine !!
de abia astept sa fac rulourile!

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Hai sa intreb si eu ceva.O reteta cu carne de pui ma intereseaza.Am cativa pui intregi si m-am saturat de gratar si clasica friptura,as vrea altceva ,ceva deosebit
Si cu vreau sa intreb fetele,ce sunt caperele??Cum arata,habar nu am
Multumesc!
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

quote:
Originally posted by hannen


Si cu vreau sa intreb fetele,ce sunt caperele??Cum arata,habar nu am
Multumesc!
Nicole&Amira



Caperele(capers) sunt niste "fructisoare"mici, mici de culoare verde - maroniu inchis, si gust amarui - acrisor. Se folosesc indeosebi la salate dar si la sosuri. Eu le-am vazut de cumparat doar la borcan.

Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Multumesc Adela,o sa ma benoclez pe la super market sa vad daca gasesc ,tare sunt curioasa sa le vad
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheff29usa spune:

quote:
Originally posted by Laura _Oprescu

multumim frumos ca tare bine zici...te urmarim cu interes...


Laura


Salată “Les Amis”(400g) 80.000 lei
(Castrave#355;i, ro#351;ii, ardei gras, #351;unc#259; , brânza ,porumb, dressing)
Vin recomandat: Merlot Rose, vin sec cu o prospe#355;ime de excep#355;ie, zvelt, armonios, cu o încânt#259;toare arom#259; de smochine verde.

Carpacio(150g) 80.000 lei
(Specialitate Italian#259; din mu#351;chiule#355; de vi#355;el marinat)
Vin recomandat: Merlot, un vin sec , corpolent si fructuos cu o intens#259; aroma de fructe de p#259;dure amestecata cu tonuri de stejar

Salata Nicoise(400g) 160.000 lei
(Fasole verde, cartofi, ro#351;ii, ardei gras, castrave#355;i, m#259;sline, ton, file de anchois, capere, ou, dressing)
Vin recomandat: Chardonnay sec, este un vin corpolent, bine echilibrat, cu o delicat#259; arom#259; de cais#259;.

Salat#259; de ro#351;ii Sicilian#259;(300g) 60.000 lei
(Ro#351;ii , ceap#259; ro#351;ie , brânz#259; , dressing cu o bogat#259; arom#259; de busuioc)
Vin recomandat: Pinot Gris, tonurile de vanilie si stejar provenite din maturarea in baricuri timp de 12 luni îmbinate cu fine#355;ea strugurilor Pinot Gris, dau na#351;tere unui vin cu un caracter deosebit .

Salata a'la Paolo(250g) 100.000 lei
(Salata verde, portocale, file de anchois, parmegiano regiano d' parma )
Vin recomandat: Pinot Gris, tonurile de vanilie si stejar provenite din maturarea in baricuri timp de 12 luni îmbinate cu fine#355;ea strugurilor Pinot Gris, dau na#351;tere unui vin cu un caracter deosebit.

Cocktail cu creve#355;i 74.000 lei
(#354;elin#259;, morcovi, mere, dressing, creve#355;i)
Vin recomandat: Pinot Gris, tonurile de vanilie si stejar provenite din maturarea in baricuri timp de 12 luni îmbinate cu fine#355;ea strugurilor Pinot Gris, dau na#351;tere unui vin cu un caracter deosebit .

Salat#259; bulg#259;reasc#259; (400g) 80.000 lei
(Salata verde, castrave#355;i, ro#351;ii, ardei gras, #351;unca, brânza ,porumb)
Vin recomandat : Pinot Gris, tonurile de vanilie si stejar provenite din maturarea in baricuri timp de 12 luni îmbinate cu fine#355;ea strugurilor Pinot Gris, dau na#351;tere unui vin cu un caracter deosebit .




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Cheffu' nu ma uita te rog cu reteta de mici!!!
multumim pentru ajutor! Cind mai ai timp mai spune-ne mici secrete din bucataria sefilor de restaurante: ce cutite folositi, ce mirodenii ai tu la indemina mereu, ce ulei sa folosim, etc,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Hai ca acum am un offf mareee.
Am facut niste pachetele de primavara cu aluatul cumparat(specific pt ca nu era facut de mine si sa zic ca de acolo greseala)In fine cand le prajesc sunt crocante de mai mare dragul .Dupa aprox.10 min.gata s-au inmuiat.La fel patesc si cu crabii prajiti in aluat,si cu vinetele.
Chiar daca fac eu aluatul chiar daca il cumpar.
De ce se inmoaie???Unde e greseala??Nu le acopar si nu le suprapun,prima data am crezut ca e din cauza aceasta,se pare insa ca nu.
Te rog poti sa-mi zici secretul?Pleaseee
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheff29usa spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Cheffu' nu ma uita te rog cu reteta de mici!!!
multumim pentru ajutor! Cind mai ai timp mai spune-ne mici secrete din bucataria sefilor de restaurante: ce cutite folositi, ce mirodenii ai tu la indemina mereu, ce ulei sa folosim, etc,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele


Cautare avansata


Mititei de vita


Ingrediente:
1 kg carne de vaca de la git (ceafa), Ľ kg seu de vitel de la rinichi, 1 lingurita bicarbonat, cimbru, sare, piper, usturoi, 1 pahar zeama de carne rece
Mod de preparare
Carnea de vaca si seul se curata de pielite, se dau de 2-3 ori prin masina de tocat carne. Se adauga sare, piper, putin praf de cimbru,dupa gust, bicarbonat, 1 pahar zeama de carne rece. Se framinta mult si bine de tot cu miinile , pina ce se leaga. Se lasa carnea la gheata pina a doua zi (24 ore), se framinta bine, adaugindu-se putina zeama de usturoi strecurata. Se fixeaza pilnia de cirnati la masina de tocat carne si se fac mititei in lungimea unui lat de palma. Mina cu care luam mititeii de la masina trebuie sa fie mereu udata cu apa rece, iar fundul pe care ii asezam la fel. Mititeii se frig la gratar foarte bine incins si uns cu o bucata de seu.Se mai pot forma mititeii si cu mina fara ajutorul masinii de format cirnati
se pot minca bine prajiti sau mai putin rumeniti vor fi mai suculenti


Dealtfel se poate folosi si amestec de carne vita =oaie in parti egale dar numai seu de ouaie in acest caz.
pofta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheff29usa spune:

quote:
Originally posted by cheff29usa

quote:
Originally posted by Andrada

Cheffu' nu ma uita te rog cu reteta de mici!!!
multumim pentru ajutor! Cind mai ai timp mai spune-ne mici secrete din bucataria sefilor de restaurante: ce cutite folositi, ce mirodenii ai tu la indemina mereu, ce ulei sa folosim, etc,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele


Cautare avansata


Mititei de vita


Ingrediente:
1 kg carne de vaca de la git (ceafa), Ľ kg seu de vitel de la rinichi, 1 lingurita bicarbonat, cimbru, sare, piper, usturoi, 1 pahar zeama de carne rece
Mod de preparare
Carnea de vaca si seul se curata de pielite, se dau de 2-3 ori prin masina de tocat carne. Se adauga sare, piper, putin praf de cimbru,dupa gust, bicarbonat, 1 pahar zeama de carne rece. Se framinta mult si bine de tot cu miinile , pina ce se leaga. Se lasa carnea la gheata pina a doua zi (24 ore), se framinta bine, adaugindu-se putina zeama de usturoi strecurata. Se fixeaza pilnia de cirnati la masina de tocat carne si se fac mititei in lungimea unui lat de palma. Mina cu care luam mititeii de la masina trebuie sa fie mereu udata cu apa rece, iar fundul pe care ii asezam la fel. Mititeii se frig la gratar foarte bine incins si uns cu o bucata de seu.Se mai pot forma mititeii si cu mina fara ajutorul masinii de format cirnati
se pot minca bine prajiti sau mai putin rumeniti vor fi mai suculenti


Dealtfel se poate folosi si amestec de carne vita =oaie in parti egale dar numai seu de ouaie in acest caz.
pofta





acasa ar fi cel mai potrivit sa folosim atit pentru gatit cit si pentru salate ulei de masline ;
bucatarii folosesc cite un cutit pentru fiecare categorie de operatii dar cel mai frecvent este cutitul numit si "bucatar" are in general cam lungimea lamei de 36 cm,iar latime de 20 cm

Mergi la inceput