bucatar profesionist astept intrebarile voastre
Raspunsuri - Pagina 3
missiday spune:
[/quote]
cu privire la legume se pot prepara in multe feluri;asa cum tu spui ca le fierbi dupa care poti sa dai apa in care au fiert deoparte si sa pui unt sa le sotezi in el sa adogi putina sare si garnitura ideala este gata legumele trebuie taiate ct mai mari , nu trebuiesc maruntite .
pentru ciuperci le poti fierbe in apa cu putina sare sio baza pentru mincare -poate fi delikat knor-dupa cre se scurg de apa se soteaza in unt separat putina ceapa taiata julien sau arpagic si se adaoga cipercile se mai lasa pe foc circa 5 min si se completeaza gustul dupa preferinta .
morcovul se poate sota direct in ulei de masline timp de 10 min cu o tigaie cu capacul pus dupa cre se completeaza gustul dupa preferinta .
[/quote]
Multumesc muuult de tot
michou spune:
Multzumesc pentru raspuns, abia astept sa incerc retzeta!
Am sa va mai scriu cand voi avea o reactzie din partea Ilincai
iulia grosman spune:
am si eu o intrebare. de ce cind scot din cuptor o prajit. cu brinza se lasa? si sa stii ca nu o scot direct.am incercat in toate felurile.(va rog f. frumos a nu se ride de felul compozitiei acestei intrebari.)
Veve spune:
quote:
Originally posted by Adela P
Irina, cand spui smantana te referi la sour cream?
Da,Adela,sour cream!
Irina,Vevica-mica & margicu' din burtica
cheff29usa spune:
quote:
Originally posted by Vevequote:
Originally posted by Laura _Oprescu
...cum as putea sa fac ceva bun din conserve de tuna in ulei sau in apa(fie o salata de tuna fie altceva)...multumesc mult...
Laura
Intamplator stiu o reteta bunuta,care-n plus e si din regimul Montignac.
FLAN DE TON CU SOS DE PRAZ
-200g ton la cutie
-200g smantana
-4 oua
-2 linguri patrunjel tocat
pentru sos:
-4 fire de praz(partea alba)
-200g smantana
-20g unt
-sare,piper
Ungeti cu unt o forma de chec.
Pasati tonul cu mixerul,bateti si adaugati ouale,smantana,patrunjelul,sarati si piperati.
Turnati compozitia in forma si bagati-o la cuptorul incalzit in prealabil la 180(350 F).
Intre timp se spala prazul,se inabuseste partea alba in unt,la foc foarte mic,se sareaza,pipereaza si se lasa deoparte acoperit pt.20'.Se paseaza cu mixerul,se adauga smantana si inainte de servire se reincalzeste la foc foarte mic.
Se serveste flanul scos din tava si feliat cu acest sos.
POFTA BUNA!
Irina,Vevica-mica & margicu' din burtica
Ingrediente:
4 cartofi fierti in coaja, 4 rosii, 200 gr fasole verde (din coserva dar nu taiata bucati ci intrega )1 cepa rosie ,rucola (salata verde )citeva fileuri de anchois,un ou fiert sau prajit moale dupa preferinta , 2 ardei grasi, 1 cutie ton, 5-6 masline; P e n t r u s o s: uleiul de la cutia de ton,zeama de la o lamiie ,1lingura de mustar de dijon,sare,piper negru proaspat macinat, zeama de la o jumatate de portacala si citeva capere.
Mod de preparare
Cartofii fierti si curatati se taie felii, rosiile se taie rondele, ceapa pestisori si ardeii grasi taiati fisii. Se amesteca toate usor fara a stivi fasolea verde cu tonul desfacut bucatele si maslinele. Se toarna deasupra sosulsi se decoreaza cu marar verde cele citeva fileuri de anchois, oul si citeva felii de lamaie .
Pofta !!
cheff29usa spune:
Ingrediente:
200 g orez (de preferinta Thai sau Basmati, cu bobul lung, nu Uncle Ben’s), o cutie de ton natur sau in ulei, 100 gr creveti fierti si decorticati (pot fi si congelati), 150 gr surimi (batoane aromatizate cu crab), un pumn de masline negre, un pumn de masline verzi, ½ ardei gras rosu, ½ ardei gras verde, 1 lingura de capere, 2 oua, 3 rosii, 4 linguri de ulei, zeama de la o lamiie sare, piper
Mod de preparare
Se fierbe orezul 15 min. in apa clocotita. Se rastoarna in strecuratoare si se clateste bine sub jet. Se scurge bine. Se rastoarna intr-un castron mare. Se toarna deasupra uleiul si zeama de lamiie, sarea si piperul. Se adauga cutia de ton bine scursa de zeama, se amesteca. Se adauga maslinele, caperele, crevetele si batoanele de crab (care se taie in prealabil in felii de 1 cm). Se adauga ardeiul gras taiat cuburi , se amesteca. Deasupra se decoreaza cu felii de ou fiert tare, felii de rosii,fileuri de anchois,si citeva felii de mandarine dupa prefeinta .
Andrada spune:
Inca o intrebare. Cum se fac micii? Si ce ingrediente se pun?
Multumesc,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
cheff29usa spune:
quote:Durata
Originally posted by Laura _Oprescu
multumim frumos ca tare bine zici...te urmarim cu interes...
Laura
1 h15 min
Ingrediente:
orez, 3 cepe, 3 ardei gras, 1 telina, 1 morcov, 1 cutie ciuperci intregi , rosii, ulei
Mod de preparare
Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si se soteaza in unt cu putin ulei de masline pentru a nu se arde untul stiind faptul ca uleiul de masline se arde la o temperatura de peste 700 grade celsius , se adauga ardeiul, telina, morcovul, ciupercile, rosiile si se soteaza bine. Se adauga orezul si se mai soteaza un pic. Se adauga apa si se pune la cuptor.
Mod de servire
Se serveste cu marar si patrunjel tocat pe deasupra, rece sau cald
pofta !!!!
Elena spune:
Am si eu o intrebare: cum sa gatesc rulouri din carne de vita ? am cumparat carne de vita sub forma de rulouri, dar nu stiu cum s-o pregatesc...
Multumesc anticipat pentru raspuns,
Elena&Laura
cheff29usa spune:
quote:Ingrediente:
Originally posted by Elena
Am si eu o intrebare: cum sa gatesc rulouri din carne de vita ? am cumparat carne de vita sub forma de rulouri, dar nu stiu cum s-o pregatesc...
Multumesc anticipat pentru raspuns,
Elena&Laura
bucati muschi vita, cascaval, amestec de legume fierte (porumb, mazare verde, ardei), 1 ou, nuca macinata, sare, piper
Mod de preparare
Se bat bine acele bucati de carne de vita si se condimenteaza pe o parte cu sare si piper. Se aseaza deasupra cate o bucata de cascaval si cate doua linguri din amestecul de legume(amestecul se poate completa cu orice legume dupa cum va place) dupa care se ruleaza, care se dau prin ou batut si nuca macinata. Se prajesc in ulei incins.
Mod de servire
Se servesc cu cartofi natur sau cartofi prajiti.