Insuficienta progesteron

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Ah, deci durerile de san din faza luteala pot fi asociate cu lispa de progesteron? La fel si menstruatiile prea lungi?

Crinuta

Nu neaparat!

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

si un nepotel super
http://community.webshots.com/user/lucaandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Akydoo, si eu am luat acum vreo 3 ani medrixoprogesteron, timp de 10 zile, si rezultatul a fost ca m-am dereglat pentru 3 luni. Mi-am revenit cu bai de plante. DE atunci fug de medicamentul asta.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Buna fetelor, imi spune si mie cineva cam in ce limite ar trebui progesteronul sa se afle? Dr. mi-a recomandat sa fac 3 teste de progesteron in 3 zile consecutive (ziua 21, 22, 23 pe ciclu de 28), si acum astept rezultatele. Sint curioasa care sint limitele normale.
Multumesc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISTINEL spune:

Eu luam medoxiprog. trei zile de trei ori pe zi dupa care in 3-4 zile imi venea menstruatia.
Dar ar fi bine sa fii atenta de curand am citit ca are foarte multe reactii adverse .La mine a dat rezultate , insa nu vreau sa mai iau.
Si nu vreau sa mai iau nici un medicament pe baza de hormoni chiar daca medicul imi va spune ca imi va face bine.
Am luat Clomid in noiembrie 5 pastile , in dec. nu mi-a venit ciclul si nici sarcina nu este , am facut teste dar in zadar.M-am ales in schimb cu un chist la sanul stang, nu stiu daca este de la Clomid 100%, am scapat de chist in 8 zile in care am luat din 6 in 6 ore antibiotic.
Medicul mi-a spus ca a fost o reactie a organismului la acel medicament sau poate o infectie dar nu isi da seama exact de la ce.

Cu ajutorul lui Dumnezeu am scapat de chist, si m-am decis sa nu mai iau nici un hormon , am sa incerc doar med. naturista.
Daca Dumnezeu vrea o sa imi ajute si mie sa am bb meu.

Asa ca eu zic ca merita sa ne gandim un pic inainte de a luat ceva, sau de a incepe un tratament , orice medicam. luat face bine pe o parte si rau pe alta.

Pupici,
Cristine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ai luat o decizie buna sa nu mai iei hormoni. Mergi pe tratament naturist.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielaD spune:

Fetelor,

multa vreme am colindat si eu pe la sectiunea asta avand exact aceeasi problema ca si voi....asa ca m-am gandit sa va spun cum a fost la mine si cum s-a rezolvat , ca poate va ajuta cu ceva si va aduce o speranta in suflet.

Deci....prin martie 2003 eram insarcinata in 2 luni dupa multe incercari si stimulare ovariana cu Clostylbegyt, cand m-am hotarat sa fac prima ecografie. Si ...stupoare.....sarcina se oprise in evolutie destul de devreme!!!!!!!!! Va imaginati ce durere era in sufletul meu , mai ales ca imi doream nespus sa avem un copil. Dupa aproximativ cateva zile a inceput si expulzia, cu dureri infernale. Si pt ca nu eram multumita deloc de doctorul meu care imi indruga numai prostii, am schimbat medicul. Acesta mi-a facut mai multe ecografii si a stabilit ca sarcina se eliminase complet si slava cerului ca nu a fost nevoie de chiuretaj! Bineinteles ca imediat ce s-a oprit sangerarea, la primul ciclu doctorul mi-a facut toate analizele, inclusiv cele hormonale, ca sa descopere cauza avortului spontan. Si asa am descoperit ca am insuficienta progesteronica, ca si voi. Pasul urmator a fost ca mi-a recomandat un tratament cu utrogestan, din ziua 16 timp de 10 zile in decurs de 3 luni....sau cvel putin atat ar fi trebuit sa dureze tratamentul ca sa se normalizeze nivelul progesteronului( care era pe undeva pe la 0.4). Din fericire....dupa nici 2 luni de tratament, am descoperit ca sunt iarasi insarcinata!!!! Desi in timpul tratamentului luam 3 pastile/zi dupa ce s/a confirmat sarcina, doctorul mi-a spus sa iau doar doza de intretinere de 1pastila/zi pana in luna a 4a. Ceea ce am si facut! Bineinteles ca in cazul in care apareau eventuale sangerari, urma sa marim doza de progesteron. Nu a fost cazul! Si iata ca acum sunt insarcinata in luna a 7a si totul este foarte bine, nu am mai luat progesteron din luna a4a iar fatul evolueaza normal.

In concluzie, fruntea sus ! Exista solutii si daca asta este singura piedica in obtinerea unei sarcini, se poate rezolva relativ usor si repede. Va tin pumnii si sper sa citesc cat mai multe mesaje de la voi in care sa povestiti cum ati reusit sa rezolvati problema.

Cu drag,
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akydoo spune:

Ar fi bine sa fie cu ochisori ... pt ca imi doresc un copil din tot sufletul !!!
Multumesc de urari si va doresc sa se intample cat mai repede la toate !!!! :)
Sunt inca in ceata ...
Inca ceva am uitat sa va spun eu am facut si un test de sarcina si a ieshit pozitiv (testul l-am facut la 10 zie de cand am incetat sa iau medicamentul asta ..)... insa nu stiu sigur daca e ok pt ca pe medroxiprogesteron scrie ca poate sa modifice gonadotrofina , iar pe testul de sarcina pe care l-am facut scrie ca masoara gonadotrofina din urina...
pe de alta parte doctora m-a asigurat ca nu raman gravidutza in prima luna ... nici eu nu mai shtiu ce sa zic mai ashtept spatamana asta shi merg la doctora saptamana viitoare sa ma lamureasca cumva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Fetelor, chiar nu stie nimeni sa imi raspunda la intrebarea mea de mai sus in legatura cu limitele normale ale progesteronulul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:
Originally posted by Corina G

Buna fetelor, imi spune si mie cineva cam in ce limite ar trebui progesteronul sa se afle? Dr. mi-a recomandat sa fac 3 teste de progesteron in 3 zile consecutive (ziua 21, 22, 23 pe ciclu de 28), si acum astept rezultatele. Sint curioasa care sint limitele normale.
Multumesc!!
Corina

faza luteala (Medsana, Centrul Medical Unirea): 3.28 - 38.63

tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codri spune:

Akydoo Doamne da sa fie cu ochisori. Sa ne anunti si pe noi cand ai rezultatele.
Si eu am luat medroxiprogest. in noiembrie, cand am avut un chist ovarian datorat stimularii. In luna aceea au venit rusii prin ziua 22 si am scapat de chist.

Codri

Mergi la inceput