strainatatea
Raspunsuri - Pagina 10
try spune:
cataghe,
Cnad am zis ca nu sta in puterea membrilor unui forum de copii, m-am referit la faptul ca pentru a schimba ceva in situatia Romaniei e nevoie de mai mult de o mana de oameni de pe DC.
Iar cand v-am trimis la placinte am facut-o sub forma de urare de Craciun. Modul in care v-am facut urara a fost oarecum in ton cu vehementa mea din mesaj. De la tonul un pic ironic pe are l-am folosit inainte, nu puteam sari la blandete.
Asa ca te rog cata sa consideri ca prin ultima fraza v-am urat tuturor un Craciun imbelsugat si asa cum vi-l doriti fiecare. Prin placintele-alea am reliefat modul in care unii din noi isi doresc sa-si petreaca Craciunul. Eu n-am placintele, da' ciorba de burta si piftie tot fac.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
conchita spune:
quote:
Originally posted by amal
imi pare foarte rau pentru CONCHITA, care nu a inteles absolut nimic...
sfaturi despre teatre si librarii sa si le tina pentru ea; nu despre asta era vorba!!!!!!!!!!!!
imi pare rau, dar esti total "pe dinafara"...
oricum, subiectul este inchis demult pentru mine, chiar nu am cu cine sa discut pe tema asta....
SIMTITI-VA BINE ACOLO UNDE SINTETI SI GATA CU SUBIECTUL ACESTA!!!
In regula, n-o sa mai dau sfaturi despre teatre si librarii, imi cer scuze ca am avut indrazneala.
Parerea de rau este reciproca, in ce ma priveste ai parte de toata consideratia si intelegerea.
Multumesc de asemenea pentru urarea cu simtitul bine si ti-o intorc cu sinceritate.
Din partea mea, subiectul poate continua, nu mi-a placut niciodata cenzura.
cordial.
p.s. eu am raspuns strict la intrebarea din deschiderea topicului, povestind ce se poate face pe meleagurile acestea binecuvantate pentru a ostoi dorul de casa la fel de binecuvantata:
quote:
Initial creeata de amal
as vrea sa stiu despre cei ce traiesc in strainatate cum isi omoara dorul de casa si cum supravietuiesc acestuia... eu locuiesc in USA si mi-este sufletul pustiu.
astept raspuns!
cataghe spune:
OK, Try, in ceea ce ma priveste nu e chiar nici o problema - de-aia ti-am si scris cu zimbetul pe buze - !!!
Sarbatori fericite si tie, si tuturor membrilor DC!
Amal, totusi, tu ce fel de raspunsuri te asteptai sa primesti? Nu te intreb deloc ironic, te rog sa nu interpretezi asa, pur si simplu mi-am pus intrebarea asta citindu-ti ultimele mesaje.
Numai bine,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
Theodora spune:
Eu am plecat din Romania de 10 ani.De 4 ani nu am fost ACASA! Sigur,asa cum multe fete au spus "acasa" e acolo unde e familia ta,omul iubit,copiii tai,dar nimic nu poate umple golul familie care m-a creat! Mi-e dor si de locurile copilariei,si sigur de Craciun toate au alta dimensiune! Mi-e dor de mirosul din bucataria mamei,de serile cind mergeam la colindat si umpleam traista cu covrigi si nuci!
Azi intorcindu-ma acasa de la socrii,vazind orasul asa frumos luminat,mi-am venit sa pling gindindu-ma cum e oare acum Bucurestiul!?!
Nu am fost de Craciun in Romania de 10 ani! M-am gindit atunci la acest mesaj si uite ca scriu!
Scuze daca gindurile mele nu sint coerente,scriu ce-mi vine la mina fara sa fi facut vreun plan! Mi-e dor de ACASA,dar cel mai mult mi-e dor de CRACIUN!
Sa fi-ti fericiti!
Theodora, Alexandros, Yannis
CRACIUN FERICIT
mimitete spune:
quote:
Originally posted by amal
multumesc pentru "atacurile la persoana" specifice romanesti; ma bucur foarte mult pentru maniera in care se expun ideile aici..., asta inseamna ca nimeni nu a uitat de unde a plecat... (totusi). romanii nostri isi pot schimba cetatenia, dar naravul BA...
Poti sa dai si exemple ca eu le gasesc numai in mesajul tau catre conchita ?
Ma amuza faptul cind spui ca subiectul e inchis pt. tine :-)), "subiectul" din pacate e foarte deschis atita timp cit nu reusesti sa-ti rezolvi sau macar sa-ti alini "problema".
Fetele au incercat sa-ti prezinte SUA si dintr-o alta lumina, nu mi s-a parut ca te ataca nimeni.
Numai bine,
Mihaela
AlexandruL spune:
quote:
Originally posted by Yasmine
ACASA este pt. mine acolo unde mi-e omul iubit, acolo unde pot oferi copilului meu ce e mai bun.
Corinna
Crciun fericit tuturor
Corinna te iubim !
www.feebleminds-gifs.com/santaseesaw.gif" border="0">AlexandruL http://www.geocities.com/andreasnoel2002/andreasN.html
Dinu spune:
Asa cum ma asteptam cifrele nu constituie un argument pro. Replicile dumneavoastra erau previzibile. M-a amuzat Liris: "Statisticile "povestite " de Dinu seamana cu cele din propaganda electorala a lui Nastase"!!! Liris, nu sint povesti, ci realitati, chiar daca voi refuzati sa le vedeti (dupa cum vezi eu nu am facut referire la politic in comentariile mele, nu ma pasioneaza subiectul). Am preferat exemplul autoturismelor pentru ca modificarea anuala a statisticii acestora este usor perceptibila de catre oricine merge pe strada. Ca unii nu vor sa vada invazia de masini noi autohtone si straine pe strazile din RO, asta eu personal nu o inteleg...
Catalina, ma asteptam la o replica serioasa din partea ta. M-ai dezamagit putin, dar imi trece Cam naiva chestia "sunt bine cunoscute misculatiile pe care le fac multe firme pentru a fenta impozitele si una dintre ele se leaga tocmai de cumpararea de masini noi in leasing pe care ulterior le vind angajatilor". Chiar toate?!?Ceva stii tu, insa nu exact. Chestia cu impozitele este reala, nu este nici o "fenta", sint principii economice dupa care functioneaza economia din lumea intreaga: autoturismele (ca orice alt bun) sint luate in leasing de catre firma ca si o investitie astfel incit cheltuielile legate de masina se adauga la cheltuielile firmei si nu se mai plateste impozit la stat atit de mare, plus recuperarea de TVA aferent. Dar asta numai atit timp cit masina este inregistrata pe firma, de vindut la angajati asta e o aberatie, asa si-ar lua toata lumea masina ieftina, nu crezi? Si apoi cu ce sa cumpere bietul angajat masina firmei, nu spuneati ca in RO sint vai de capul lor?
Cea mai sublima incercare, vine de la Try (nice try sweety! Try again later!). Te-ai aventurat in explicatii laborioase, dar putin diletantiste. "Cand vorbesti de nivel de trai sau de bunastarea familiei intr-un esantion (...) trebuie sa ai in calcul un complex de factori: venitul pe membru de familie, venitul pe total familie, nr de persoane aducatoare de venit, totalitatea bunurilor cu valoare indelungata detinute de acestia (ex: masina, aragaz, frigider, masina de spalat), casa/apartament...)" Ai spus masini sau mi s-a parut?!?Promit sa ma documentez in ceea ce priveste electrocasnicele, chiar daca sint convins deja ca statisticile nu vor avea valoare pt. tine si vor fi din nou puse la indoiala (va repet, de aceea am ales exemplul autoturismelor, sint vizibile, electrocasnicele insa nu).
Apropos, nu am facut decit sa dau copy si paste, nu am facut eu acea analiza "ridicola". Ceea ce cred ca s-a inteles de catre cei care nu au mai fost in RO de ani de zile este faptul ca in Romania incepe sa se creeze o categorie de mijloc cu un venit multumitor care isi permit sa achizitioneze autoturisme de clasa medie (Renault, Opel, Daewoo, etc) aceste autoturisme devenind o obisnuinta in cotidian si inregistrind o crestere de la un an la altul.
Stiintific, ceea ce tu numesti "complex de factori" se numesc de fapt "indicatori ai nivelului de trai". Nu vreau sa intru in amanunte metodologice, strict de specialitate pt a nu plictisi. Ai uitat sa mentionezi produsul intern brut pe cap de locuitor, veniturile pe cap de locuitor, ponderea cheltuielilor, etc si atunci eram cu totii lamuriti.
Pina una alta ma duc sa fac ultimele cumparaturi. E drept ca o sa imi ia 2 ore sa ajung la un hyper market, dar asta e,daca rudele astea ale guvernantilor isi iau cite o masina in fiecare an si apoi ies cu toate in acelasi timp, e normal. Iar la cumparaturi termin repede, ca doar cei saraci stau acasa si nu le arde de mall-uri,Billa si Metro. Iar din cei 10% care o duc foarte bine in RO, cum spunea cineva nu ne-om nimeri toti odata la cumparaturi, nu?
Sarbatori fericite si un Craciun ca-n povesti. La ora aceasta Romania este sub zapada, statiunile de la munte sint full (tot cei 10%) dar asta e, dam inainte. Viata-i grea da'i aspra!
try spune:
code]Copy si paste????
In contextul in care ai postat tu mesajul reiese ca esti de acord cu statistica respectiva si ai folosit-o ca argument nu ca si contra-argument. Daca nu ai fi dat doi bani pe statistica respectiva nu ai fi postat-o aici.
Ai spus masini sau mi s-a parut?!?
Da am spus masini, am zis eu cumva ca nu trebuie luat in calcul nr. masinilor? Eu am spus ca cifra absoluta nu are nici o relevanta. Una e sa ai 74.000 de masini la 100.000 de locuitori si alta e sa ai 74.000 de masini la 2 milioane de locuitori. Conteaza care e procentul oamenilor care pun x la casuta masina.
"complex de factori" se numesc de fapt "indicatori ai nivelului de trai".
Asta ce-a vrut sa fie?!?! Cumva indicatorii nvelului de trai nu pot fi numiti complex de factori? Am indus pe cineva in eroare spunand complex de factori si nu indicatori ai nivelului de trai? nu cred...
Pentru a exprima o idee in limba romana se pot folosi mai multe cuvinte, expresii etc. important este ca ideea sa fie redata cu cat mai multa fidelitate. Hhhhmmmmm... ai incercat sa ma articulezi cu o chestie absolut banala si minora, fara nici o relevanta.
Ai uitat sa mentionezi produsul intern brut pe cap de locuitor, veniturile pe cap de locuitor, ponderea cheltuielilor, etc si atunci eram cu totii lamuriti.
Intr-adevar am uitat sa mentionez PIB pe cap de locuitor, dar n-am uitat sa mentionez etc. care inseamna ca lista nu-i inchisa. Dar te rog frumos sa te intorci la mesajul meu si ai sa regasesti acolo "venitul pe membru de familie, venitul pe total familie", sunt primele enuntate de mine.
Ponderea cheltuielilor, dragul meu, e acelasi lucru cu structura cheltuielor. Ambele notiuni se refera la procente detinute de cheltuieli intr-un total. Ca sa nu te fac sa cauti prea mult uite aici citatul meu: "marimea cheltuielilor, tipul si structura cheltuielilor (adica cati bani pe mancare si de care calitate, cati bani pe concediu si la ce nivel, cati bani pe haine si de care)"
Marimea cheltuililor inseamna cifra absoluta, tipul cheltuielilor se refera la enumerarea lor(cheltuieli de hrana, imbracaminte, chirie, intretinere, concedii etc.), iar structura se refera la procentele detinute de fiecare tip de cheltuiala in parte in total chetuieli.
Din nou Hhhhhmmmmmm... si de data asta mai lung, Dinu. Iar ai incercat sa ma articulezi, dar nu ti-ai facut lectiile cum trebuie sau iar ai mizat pe naivitatea auditoriului sau pe lipsa lui de atentie / vigilenta...
E drept ca o sa imi ia 2 ore sa ajung la un hyper market
Adevaratul motiv pentru care tie iti ia 2 ore sa ajungi la hypermarket nu e simplu dat numai de nr. mare de masini, ci de faptul ca-s nr. masinilor nu e corelat cu infrastructura Bucurestiului, cu alte cuvinte reteaua de strazi/sosele si parcari este mult depasita de numarul de masini, dar asta nu inseamna ca sunt multe masini in Buc.
Ti-as face o invitatie la Toronto sa vezi ce inseamna retea de strazi si autostrazi intr-un oras de cca. 4 mil de locuitori si cu o suprafata de cam 50 pe 150 km. Ai intelege atunci ce inseamna numar mare de masini. Dar mi-e teama ca as cheltui banii degeaba pe biletul tau de avion.
Iar la cumparaturi termin repede, ca doar cei saraci stau acasa si nu le arde de mall-uri,Billa si Metro. Iar din cei 10% care o duc foarte bine in RO, cum spunea cineva nu ne-om nimeri toti odata la cumparaturi, nu?
Presupunerea ta e din nou gresita. Faptul ca vezi oameni la cumparaturi nu spune foarte multe. Important este cat cheltuiesc ei la aceste cumparaturi. In plus, calculeaza te rog si care este numarul de supermarketuri/hypermarketul la 100.000 de locuitori si apoi compar-o cu tarile din vestul Europei, nu mai zic peste ocean. E foarte important: daca ai un supermarket la 200.000 de locuitori, chiar daca 80% din populatie e saraca poate parea mai aglomerat decat in Germania, spre exemplu, unde ai 5 supermarketuri la 100.000 de locuitori, iar populatia care traieste sub pragul saraciei este de numai 10% (mentionez ca cifrele sunt fictive, le-am folosit doar cu scopul de a pune in evidenta direfentierea de nuanta de care vorbeam mai devreme).
Numai bine Dinu, sarbatori fericite si spor la cumparaturi. Sper sa ti se umple inima de implinire cand vei vedea cozile imense de la Billa sau Carefour.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
osolita spune:
quote:
Originally posted by liris
in tara unde locuiesc eu , ajutorul de somaj este 1000 euro/luna.
Off-topic: liris in ce tara locuiesti de somajul e suma fixa 1000 euro/luna?
cataghe spune:
Catalina, ma asteptam la o replica serioasa din partea ta. M-ai dezamagit putin, dar imi trece Cam naiva chestia "sunt bine cunoscute misculatiile pe care le fac multe firme pentru a fenta impozitele si una dintre ele se leaga tocmai de cumpararea de masini noi in leasing pe care ulterior le vind angajatilor". Chiar toate?!?Ceva stii tu, insa nu exact. Chestia cu impozitele este reala, nu este nici o "fenta", sint principii economice dupa care functioneaza economia din lumea intreaga: autoturismele (ca orice alt bun) sint luate in leasing de catre firma ca si o investitie astfel incit cheltuielile legate de masina se adauga la cheltuielile firmei si nu se mai plateste impozit la stat atit de mare, plus recuperarea de TVA aferent. Dar asta numai atit timp cit masina este inregistrata pe firma, de vindut la angajati asta e o aberatie, asa si-ar lua toata lumea masina ieftina, nu crezi? Si apoi cu ce sa cumpere bietul angajat masina firmei, nu spuneati ca in RO sint vai de capul lor?
Ooopsss, Dinu, sunt etern neconsolata ca te-am dezamagit!!!
Ceea ce spui tu cu impozitele stiam deja, se pare ca ceea ce spun eu despre posibilitatea ca angajatii sa cumpere ulterior masina de serviciu pe care o folosesc constituie ceva nou pentru tine! Si nu, nu am spus toate firmele si toate masinile, daca citesti cu atentie vei vedea - de regula ma feresc sa fac afirmatii "generalizatoare", ca sa zic asa. Si cind vorbeam despre situatia proasta a majoritatii populatiei in Romania nu ma refeream la cei citiva care lucreaza la firme pe salarii de la 400-500$ in sus, au masina de serviciu si nu-i doare capul cu cit s-a mai scumpit benzina, beneficiaza de mobil de la firma, computer tot de acolo pentru uzul personal, etc. Acestia sunt firava clasa de mijloc si e foarte bine ca exista, marea tragedie este ca sunt foarte putini raportati la marea masa a populatiei!
Acuma cred ca te-am dezamagit din nou pentru ca ma incapatinez sa nu vad cit de bine este in Romania, probabil ca cei 21 de ani de scoala pe care i-am facut pina acum corelati cu salariul meu putin peste 100 de euro imi astern asa, o ceata peste ochi!!!
Sper ca ti-ai facut cumparaturile cu placere si probabil ca in timp ce "tirguiai" una-alta de Craciun nici nu ti-a trecut prin cap ca cei mai multi din indivizii aia de care te impiedicai la coada la hypermarket nu-si permit prea des astfel de cumparaturi si ca majoritatea dintre ei fac sacrificii deosebite ca sa faca aceste cumparaturi macar de Craciun, ceea ce are drept rezultat niste gauri financiare de care vor scapa intr-o perioada de timp mai lunga sau mai scurta! De data asta probabil ca va fi mai lunga pentru ca, daca cumva ai fost atent la stiri, Mos Craciun ne aduce si niste scumpiri la toate cele incepind cu 1 Ian., si zau nu am auzit ca salariile sa creasca pe masura. De asemenea, presupun ca nu ti-a trecut prin minte nici ca in majoritatea oraselor din Ro. nici nu exista chestii de genul supermarket/hypermarket si ca cei care s-au dus la referendumul pentru votarea Constitutiei sa-l mai voteze o data pe domnu' Iliescu nu stiu nici macar ce inseamna cuvintele astea!!! Dar ei nu conteaza, nu-i asa, conteaza doar cite masini noi s-au mai vindut!
In concluzie, dupa cum am citit intr-un articol zilele trecute pe net, pentru o anumita parte a populatiei - maaaare - partea mica cu venituri cit de cit decente e o fantoma, iar pentru cealalta parte -mica - partea maaaare a celor vai de capul lor sau pe-acolo e de asemenea o fantoma!!!
Sa nu crezi ca scriu rindurile astea cu invidie, eu sunt de acord cu tine ca este foarte bine ca aceasta clasa de mijloc, asa firava si neglijabila procentual fata de grosul multimii, incepe totusi sa existe! Problema e ca exista si oameni in tara asta - multi si tineri - care pentru a ajunge sa faca parte din ea mai au de asteptat... o vreme, timp in care s-ar putea sa se trezeasca la pensie. Iar cea mai mare problema este ca avem o singura viata. De aceea unii dintre ei s-au gindit sa o ia pe scurtatura spre clasa de mijloc din alte zari de soare pline!!!
Sarbatori fericite tuturor,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!