Despre ovulatie si nu numai (5)
Raspunsuri - Pagina 2
oana_s spune:
Laura, iti multumesc pentru raspuns, nu auzisem de testul asta, eu am incercat cu "barza" din ala care e valid la 7 zile de la conceptie (cel putin teoretic)..oricum mai am doar 6 zile de asteptat si voi vedea.
te pup si iti urez
gabid spune:
Pe prospectul la Clear Blue scrie ca e valabil din momentul cand teosretic trebuie sa vina menstra.
Gabi.
Lorelai spune:
anis, nu am de gind sa fac testul pentru inca 3-4 zile. am mai avut si in trecut 18 zile de temperatura ridicata si nimic. azi si la mine temperatura a luat-o in jos dar nu foarte mult. sa vedem cum se prezinta miine. simptome nu am de nici un fel, doar ca mi-e somn si sint foarte obosita.
oana_s, si eu sper sa fie cu ochisori.
gabid, sorry ca au venit nenorocitii.
lorelai
ariciu spune:
Eu sunt tare nedumerita: cum se fac copii??? O sa-mi spuneti ca sunt tacanita....dar ziceti si voi....
Inaite de ovulatie , in ziua ovulatie , dupa iara...., si de fiecare data facut asa ca la carte....cu repaus dupa , cu picioarele-n tavan o jumatate de ora....si de 2 luni nimic!!!
Cu analizele stam bine, ovulatia imi e monitorizata in fiecare luna...si NIMIC!!!
Oare unde gresesc???
spera si nu renunta!
Oana_B spune:
Cum se fac copiii??? Pai si inainte de ovulatie si in timpul si dupa ea. Am citit pe undeva ca daca inainte de ovulatie ies fete ca spermatozoizii supravietuiesc pana in momentul ovulatiei si daca dupa ovulatie ies baieti ca sunt mai agili dar nu traiesc prea mult.
Oana_B
Dorsilia spune:
[buna fetelor, voi ce stiti de ciclurile astea de 32-33 de zile. Influenteaza fertilitatea? E rau ca avem asa ciclu? Unde naiba gasesc si eu un medic bun care sa vb cu mine nu sa mormaie? M-am saturat de cautat!!! Sunt niste excroci
anis spune:
Dorsilia,
Sa te ingrijoreze doar ciclurile sub 28 de zile si cele peste 35 (aici mai sunt si exceptii).
Daca e cat de cat regulat la 32-33 de zile, e bine, important e sa ai ovulatie , certificata prin ecografie de ex.
Ca dr, iti recomand doctorii Niculescu si Ancar, asta daca esti din Bucuresti!
AniS
crinuta spune:
Ciclcurile de 32, 33 de zile sunt cat se poate de normale atunci cand ai ovulatie. Nu te mai luat dupa ce iti spun medicii, ca asa am facut eu, si desi ciclul era reglat la 33 de zile, si ovulam sigur , o dr mi-a spus ca nu sunt de preferat ciclurile peste 30 de zile, si sa ma grabesc sa raman insarcinata. Atunci am facut prostia de a lua tincturi, desi nu aveam nevoie. Rezultatul? Dereglare timp de 3 luni. Ajunsesem la ciclu de 45, 39, si respectiv 40 de zile.
Dupa cele 3 luni, ciclul a revenit la normal, dar dupa cat chin.
Am inteles ca atata vreme cat ovulezi, nu conteaza lungimea ciclului. Si mai stiti si voi cate cazuri atipice sunt.
Am studiat graficele de pregnancy de pe fertility friend, si am constatat ca cel putin o treime, da ca nu mai mult din femei au ramas insarcinate avand ovulatie tarzie, peste ziua 20.
pupici
Crinuta
mihaella spune:
Salut fetelor,
Indisperarea mea de a face un bebe,am dat si eu de acest site si sunt placut surprinsa sa vad atatea pietene de suferinta.
Eu am un ciclu super haotic ( 40-45 zile).De vreo 3 luni tot incercam sa facem un BB, da'..........
Doctorita mea mi-a dat Utrogestan din a 16-a pana in a 25-a zi,in principal pentru reglarea ciclului, dar am inteles ca ajuta si pentru fertilitate.A incercat careva dintre voi un tratamnet similar?Daca da a dat roade?
Va pup,
Mihaela
anis spune:
Buna Mihaella,
Eu am luat si i-au Progesteron (Utrogestan sau Duphaston) de cateva luni si nimic.
Utrogestanul, fixeaza sarcina si regleaza nivelul de progesteron in faza luteala (aici se referea la partea de infertilitate)...iar in caz de sarcina ajuta in iminenta de avort. In ceea ce priveste reglarea ciclului eu am observat ca la mine s-a reglat cat de cat pe la 32 de zile.
Sunt foarte multi factori implicati ca Utrogestanul sa "loveasca " acolo unde trebuie.
Sa le enumer pe scurt :
-analizele (gen CMV, chlamidya, toxoplasma) sa fie Ok, atat si cele hormonale
-trompele sa fie Ok (normale si permeabile) asta inseamna sa faci un HSG
-sa nu ai probleme de o alta natura (gen endometrioza, noduli..etc)
-secretia vaginala si ph vaginal sa fie normale
-colul sa fie competent si sa nu ai vreo leziune
-sa ai ovulatie si foliculii sa creasca atat cat trebuie (asta e cel mai important)
-sa nu ai probleme cu tiroida
-sa nu ai probleme cu endometrul
- uterul sa fie normal si sa se dezvolte normal in cazul unei sarcini
-spermograma sotului sa fie buna (la fel dei mportant)
-daca ai deficienta de faza luteala, utrogestanul sigur ajuta, asta inseamna sa ai analiza progesteronului din ziua 21-a intr-un ciclu ovulator
-sa nu ai prolactina marita
- sa ai contacte sexuale la 2 zile in toata perioada fertila
Doamne.....era parca expresia aia..."aaaa..copii se fac usor"..cum o fi oare? Ca mi se pare ca se fac ffffffffffff greu...
Sincera sa fiu,nici nu mai stiu care ar mai fi...sunt asa de multe lucruri de aflat atunci cand esti pusa in postura sa te intrebi "de ce" nu se intampla...ca am senzatia ca le faci pe toate, numai sa afi o rezolvare..
AniS