Retete Montignac
Raspunsuri - Pagina 9
rosa spune:
quote:
Originally posted by Anamaria-Livia
Dragelor,
M-am hotarât s-o dau pe Monty (dupa inca o saptamâna- doua de disociat din celalalt)asa ca va cer ajutorul:
La o mincarica buna cu sosuletz (stiu n-o sa fie pâinea pe lânga) ce "agent de ingrosare" puneti, in loc de faina? Ca parca asa zemos, apos nu prea merge.
Cu sperante la mai putine kile,
Anamaria si bb Andutzu
Anamaria, eu am gasit solutia pentru a inlocui rintasul cu un sos bun pt. Montignac. De doua luni numai asa gatesc si e foarte bun.
Pui ulei de masline, nu de alt fel, in cratita la incins, in care adaugi usturoi pisat sau ceapa si lasi sa se rumeneasca. Adaugi 1-2 linguri de pasta de rosii sau chiar rosii taiate marunte, si le mai lasi pe foc citeva minute. Vei vedea ca sosul de ingroasa, in special daca folosesti pasta. Eu il folosesc la orice combinatie de legume.
Anamaria-Livia spune:
Fetelor, multumesc de raspunsuri! De acum inainte o sa fac o mincareee hm-hm, ! Si sanatoasa, si "slabicioasa".
Da' Ione cind imi da retetele cdu care s-a laudat!!!
Pupici pe burtici grasici
Anamaria si bb Andutzu
ionela-roxana spune:
Un sos foarte apreciat de mine e sosul de usturoi cu iaurt:se piseaza usturoi , se freaca cu ulei si zeama de lamaie pana ajunge spuma si se adauga iaurt si/sau smantana si verdeata.Eu il folosesc la fripturi de orice fel.
Sos cu smintina
Ingrediente:
smintina, ou, ulei, mustar, supa de carne, bulion, zeama de lamiie
Mod de preparare
Se face o maioneza nu foarte grasa din galbenus de ou, ulei, mustar, sare, zeama de lamiie, se amesteca si smantina (de preferat smintina degresata) si bulionul(o lingurita- si in acest caz se pune si o lingurita de zahar sau suc de rosii, 2 linguri) pina la omogenizare.
Mod de servire
Se serveste rece la fripturi, salate
Sos delicios
Ingrediente:
ou, ulei,lamiie, smintina, sos de rosii,
Mod de preparare
Din galbenusuri, sare, ulei, lamiie, se face o maioneza nu prea grasa care se amesteca pina la omogenizare cu smintina(de preferat cea degresata), sosul de rosii si cu albusul de la oul fiert.
Mod de servire
Se serveste rece, la fripturi, salate, cartofi
Marinata de macrou
Ingrediente:
3 kg macrou,1 kg ceapa, otet, apa, sare, mirodenii - foi dafin, piper boabe, boabe mustar, ienibahar, coriandru
Mod de preparare
Pestele congelat, se curata, se spala si se taie bucati mici, se sareaza. Ceapa se taie pestisori. Separat se amesteca otetul, apa (cit otet, atita apa) si mirodeniile si sarea, dupa gust. Se asaza in borcan de 3 kg, un rind de ceapa si un rind de peste taiat bucati, pina se umple borcanul. Se toarna zeama de otet cu mirodeniile peste peste si ceapa si se lasa la macerat cam o saptamina.
Rulada de carne
Ingrediente:
carne de porc (sa fie macra)doua cani de apa, sare, mirodenii - piper macinat, usturoi, boia de ardei dulce, foaie de dafin
Mod de preparare
Se face un amestec din mirodenii, 2 cani de apa rece, sare, usturoiul se piseaza si se amesteca toate. Burta se cresteaza un pic se sareaza si se asaza intr-o oala, se toarna amestecul de mirodenii peste carne si se lasa la macerat 3-4 zile la rece. Dupa ce s-a macerat carnea si a prins gust de mirodenii se ruleaza carnea si se leaga cu sfoara. Peste zeama care a ramas cu mirodenii se asaza rulada de carne si se mai adauga apa. Se fierbe si se lasa la racit in oala. Se scoate si se da prin boiaua de ardei dulce. Se taie felii si se serverste cu mustar.
Mod de servire
Se serveste rece, cu mustar, usturoi sau ceapa
Friptura inabusita condimentata
Ingrediente:
1 kg de carne de porc, 4-5 catei de usturoi, o ceapa potrivita, 150 ml suc de rosii, 250 ml vin rosu sau bere, un paharel de tuica (optional), sare, piper, oregano, cimbrisor, busuioc, boia, vegeta, 30 g. margarina sau unt.
Mod de preparare
Se taie carnea in bucatele potrivite.In tigaia unsa cu margarina se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si el taiat marunt, dupa care se adauga bucatile de carne, peste care se toarna vinul sau berea, tuica si sosul de rosii, se condimenteaza cu toate condimentele de mai sus dupa gust, se pune putina apa daca mai este cazul ca sa acopere carnea si se lasa la foc mic, acoperita.Se lasa sa scada pana sa rumeneste carnea sau daca doriti se poate lasa cu putin sos.
Ciorba ardeleneasca de perisoare
Ingrediente:
oase porc, carne tocata porc si vita, ou, ceapa, telina, patrunjel radacina, ardei gras rosu si verde, zeama de varza sau bors, smintina, leustean
Mod de preparare
Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), patrunjelul taiat rondele. Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc (cu putina carne pe ele) impreuna cu telina taiata in cubulete mici. Cind sint fierte pe jumatate, se fac perisoare mici din carnea tocata combinata cu ou, sare, piper, un pic de vegeta .Cind perisoarele sint fierte, se pune zeama de varza sau borsul(dupa gust) si se mai lasa sa fiarba cca. 15 minute. Se ia de pe foc si se pune leusteanul tocat marunt.
Mod de servire
Se serveste ca atare sau cu smintina
Curcubeu Ingrediente:
3 rosii, 2 castraveti, 2 cepe verzi, 2 ardei capia, 2 ardei grasi, 1 lingu.l.ra ulei, sare dupa gust, brinza rasa.
Mod de preparare
Se taie fiecare leguma, se amesteca intr-un castron, se pune uleiul, sarea si la sfirsit se rade brinza peste salata.
Salata ruseasca de jambon
Ingrediente:
1 buc. radacina patrunjel, gulii,1 buc. Telina, ,2 castraveciori murati, 3 oua, 2 dl ulei, zeama de la o lamiie mare, 10-15 masline fara simburi, citeva frunze de salata verde, 300 gr. jambon sau sunca, mustar, sare, piper
Mod de preparare
Toate zarzavaturile se fierb in apa cu sare, se lasa sa se raceasca si se taie in cubulete. Castraveciorii se taie tot in cuburi, la fel 7-8 masline si albusul fiert. Se prepara o maioneza din 2 galbenusuri crude si unul fiert, uleiul si zeama de lamiie. Se amesteca totul cu jumatate din maioneza, se asaza pe o salatiera tapisata cu frunze de salata verde, se da forma dorita, se imbraca cu maioneza ramasa si se garniseste cu jambonul taiat feliute, cu masline, rondele de morcov, boabe de mazare, felii de cartofi si patrunjel verde tocat.
Specialitate slovaca
Ingrediente:
o varza murata de peste 1 kg., 200 gr. ciuperci uscate, 200 gr. cirnati,ulei, boia de ardei dulce, sare, piper
Mod de preparare
Se desareaza varza, se toaca si se pune la fiert in apa in care a clocotit 20 de minute un ciolan afumat. Intre timp, se fierb foarte bine si ciupercile, care se adauga peste varza si se lasa sa mai clocoteasca impreuna la foc potrivit. Se taie cirnatii in felii rotunde si se pun in acelasi vas cu ciupercile si varza. Se infierbinta 2 linguri de untura, se pune pentru 3 minute boiaua dulce, care se toarna in vasul cu preparatul respectiv. Se lasa apoi sa fiarba la foc mic pina cind lichidul aproape s-a evaporat.
Ione`
www.saracut.go.ro
Marianar spune:
initial postat de crisia
Retete cu mere
Buna, fetelor!
Vreau si eu sa fac ceva cu multele mere pe care le-a cumparat sotzul meu, si nu prea stiu ce... Ajutati-ma si pe mine, va rog! Dar sa fie conform lu' Montignac: fara faina, fara zahar (am zaharina) si sa fie si bun pe deasupra. Exista asa ceva?
Mersi, Crisia
Poze cu bebitza mea:
http://community.webshots.com/user/littleelda
simonaM spune:
no acuma sa vedeti ce de retete dietice va dau....mai mai multe...macaroane vieneze.un ardei gras mare si rosu se taie in felisi se inabuse cu o lingurita de ulei masline.se stinge cu 2 linguri de supa de legume si se lasa sa fiarba pina se inmoaie.se taie in feliute un cirnat subtire(40 gr)si se adauga peste ardei,lasindu-se sa fiarba putin.totul se toarna peste 50 g macaroane fierte.se garniseste cu rondele de ceapa.pastele se lasa sa se scurga si se amesteca cu cirnatul.se serveste ca si salata rece(are 345 kcal).o sa va mai scriu.mona78
simonaM spune:
pizza "casalinga"incepem la pizza.80 grame de aluat de pizza,se unge cu 6 linguri de pasta de rosii.se adauga 50 gr.brinza si 40 gr sunca slaba taiata fasii.se presara cu cimbru si un catel de usturoi zdrobit.se stropeste cu 1 lingurita de ulei de masline si se garniseste cu 5 masline negre.se da la cuptor..(345 kcal)trebuie sa fie buna..yami-yamimona78
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by simonaM
pizza "casalinga"
incepem la pizza.
80 grame de aluat de pizza,se unge cu 6 linguri de pasta de rosii.se adauga 50 gr.brinza si 40 gr sunca slaba taiata fasii.se presara cu cimbru si un catel de usturoi zdrobit.se stropeste cu 1 lingurita de ulei de masline si se garniseste cu 5 masline negre.se da la cuptor..(345 kcal)trebuie sa fie buna..yami-yami
mona78
Mona, din pacate asta nu e o retzeta Montignac (are aluat cu faina).
simonaM spune:
quote:teo....eu le-am luat dintr-o revista care spune de aceste retete montignac.(revista se numescte RETETE DE SLABIT)nu stiu cum or fi...eu nu le-am incercat.mona78
Originally posted by teo1970quote:Mona, din pacate asta nu e o retzeta Montignac (are aluat cu faina).
Originally posted by simonaM
pizza "casalinga"incepem la pizza.80 grame de aluat de pizza,se unge cu 6 linguri de pasta de rosii.se adauga 50 gr.brinza si 40 gr sunca slaba taiata fasii.se presara cu cimbru si un catel de usturoi zdrobit.se stropeste cu 1 lingurita de ulei de masline si se garniseste cu 5 masline negre.se da la cuptor..(345 kcal)trebuie sa fie buna..yami-yamimona78
monicaa spune:
Simona asta sunt intr-adevar retete Monti dar pentru faza II.
Asa cum "amenintam" va dau ceva retete noi testate saptamana asta.Eu le scriu in originell si apoi va zic cum le-am mai modificat eu.
ROSII UMPLUTE CU TON
4 rosii mai maricele
juma de leg patrunjel
1 ceapa verde (eu am pus 2)
1 doza ton in sos propriu
3 linguri maioneza (facuta in casa normal)
sare, piper
La rosii se taie artistic capacelul, se scobesc cu o lingurita si continutul se pune intr-un castron.Ceapa verde se taie frumusel, se toaca patrunjelul si tzop si ele in castron.Tonul se scurge bine de zeama, se faramiteaza bine cu furculita intr-o farfurie, se da si el la castron si apoi se amesteca maioneza.
Se umplu rosiile cu continutul, se aseaza capacelele la fel de artistic la loc.
Pofta Buna.
Tip: umplutura ramane, cam greu sa indesi tot in 4 rosii.Dar nu-i bai.Se poate manca separat ca salata, sotul poate servi pe paine etc etc. Deci se mananca.
SUPA de BRANZA
-aici e bai ca nemtii mananca supe crema, da eu am modificat sa iasa supa normala
500g carnita de vacuta taiata cubulete
2 cepe maricele
2 fire praz
1 l supa de legume din cub Knorr sau Galina sau ce o fi ( eu am facut 1 l si jumatate)
150 g branza topita simpla
300 g branza topita cu verdeata
(eu am pus numai 200g de branza topita, adica o cutie din aia rotunda cu 8 cubulete; 4 au fost simple, 4 cu verdeturi; si era dietetica)
Se spala prazul si ceapa.Se taie frumusel.Carnea se pune in oala si se ameteste bine in putin ulei de masline (pana isi schimba culoarea). Vine si ceapa cu prazul peste carne, se mai dustanesc un pic.Separat se face 1 l si jumatate de supa de legume, se toarna peste carne si se lasa la foc mic,cu capac 1 ora. Dupa 1 ora, carnea e aproape fiarta, se adauga branza topita.Se fierbe asa la foc mic pana se topeste branza.Apoi se mai lasa 5 minute sa dea bine in clocot la foc mare.
SUPA taraneasca de ceapa (de post)
3 cepe maricele
2 fire praz
1 1/2 supa legume
1 leg patrunjel
saree, piper alb, ulei masline
Se spala ceapa si prazul, se taie rondele, se ametesc in ulei de masline.Nu se prajesc, deci doar cat sa se inmoaie.Se pune supa de legume, se lasa la foc mic cu capacul pus 1 ora.La sfarsit de adauga patrunjel tocat marunt.
Daca nu tineti post, se preteaza excelent la servire, peste supa fierbinte cascaval ras.
Pofta bune fetelor
monicaa spune:
Hai ca mai am una.Asta am sa gatesc in week-end.
SUPA CREMA DE TELINA
1 telina mare (aici sunt cat varza; daca nu gasiti asa mari, luati mai multe mici)
1 1/2l supa legume
200g smantana (nu asa lichida si cat de slaba)
1 priza nucsoara
sare
se taie telina in bucati, se face supa de legume, se da telina si se lasa la fiert.Cand s-a fiert telina, se scoate o parte din cratita, restul se paseza.Se pun la loc bucatile scoase, se adauga sare si nucsoara, si smantana.Se mai aduce o data la fiert si gata.