Retete Montignac
Raspunsuri - Pagina 8
ionela-roxana spune:
Dupa o absenta destul de lunga revin cu retetele promise!Am observat ca ati prins curaj cu scrisul retetelor.
Tineti-o tot asa !
Salata de pui
Ingrediente:
2 salate potrivite, un piept de pui sau 2-3 snitele de pui, otet, ulei, sare, piper, cascaval ras, smintina, patrunjel taiat mic
Mod de preparare
Se prepara o salata obisnuita din frunzele de salata. Se pot adauga si alte legume si verdeturi la aceasta reteta, iar carnea de asemenea poate fi de pui, peste sau vita. Pieptul de pui se taie felii sau cubulete, dupa preferinta si se prajeste in ulei. Salata se aranjeaza pe o farfurie, iar in mijloc se pune puiul, se rade cascaval deasupra si se adauga smintina si patrunjelul.
File arabesc
Ingrediente:
1 kg. file pui, 1/4 kg. cascaval, 200 gr masline,
Mod de preparare
Se iau de pe pieptul de pasare bucatile de carne taiate in lungime, fleici, si se introduce in interiorul fiecarei fleici putin cascaval si masline, taiate bucati, dupa care se ruleaza inr-o hirte silver (folie de aluminiu). Se pun fleicile, invelite, in apa care clocoteste, timp de 15 minute, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute. Se dau prin ou batut si se pun in ulei la prajit.
Peste "a Suisse"
Ingrediente:
500-600 gr. peste, unt, 2 buc. ceapa, sare, piper, vin, oua.
Mod de preparare
Intr-o cratita unsa cu unt se pun cepele taiate pestisori, iar pe deasupra pestele curatat si spalat. Se presara sare si piper; se toarna vinul si dupa ce s-a acoperit pestele cu o hirtie unsa cu unt, se lasa la cuptor, la foc mic, cca 1/2 de ora. Galbenusurile se freaca cu smintina, se sareaza, se adauga verdeata tocata marunt si se toarna peste peste inainte de a-l servi.
Mod de servire
Se serveste cu rondele de lamiie
Pui adobo
Ingrediente:
4 file-uri piept pui ( aprox 150 gr bucata, dezosate si fara piele, 1/2 cana sos de soia, 1/2 cana otet de vin, 1 cana apa, 10 catei de usturoi sau 5 lingurite de praf de usturoi,1 foaie dafin
Mod de preparare
Se da in clocot soia cu otetul, apa si usturoiul zdrobit sau praful de usturoi. Se adauga carnea de pui si se fiebe la foc mic 30-40 minute
Mod de servire
Se serveste cu legume si/sau salata
Legume a la grecIngrediente:
4-5 buc. ceapa de apa mijlocie, conopida, ciuperci, castraveti, condimente, 1 1/2 cescute ulei, 1 1/2 cescute vin alb(optional), otet
Mod de preparare
Se curata si se spala legumele, se aleg cepe mici, care se taie in jumatati, conopida se rupe in bucatele si se pune in apa fierbinte, cu putin otet, pentru 5 minute. Legumele (conopida, ciupercile, castravetii) se pregatesc separat, folosindu-se pentru fiecare: o ceapa mijlocie, cescuta de ulei, 1 1/2 cescuta de vin alb, lamiie, coriandru, piper, sare. Fiecare leguma, separat, se stropeste cu ulei si vin alb, se condimenteaza si se pune sa fiarba pe baie de aburi. Se asaza legumele in castroane mici, de forme diferite. Se pastreaza in frigider.
Mod de servire
Se servesc legumele reci, alaturi de carne rasol, peste alb sau chiftelute prajite.
Salata greceasca
Ingrediente:
1buc.salata verde mare, 100 gr. telemea de oaie dulce, 100 gr. castraveti verzi f. cruzi, 2 oua, 100 gr. rosii, 30 gr. masline negre, o lingurita suc de lamiie sau helas, 2 linguri ulei de masline, sare, piper alb
Mod de preparare
Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit dupa care se curata de coaja si se taie cubulete. Telemeaua se scurge de apa si se taie cubulete. Castravetii (cu coaja) si rosiile se taie asemanator cu celelalte ingrediente. Ingredientele mentionate pina acum se aseaza intr-un bol. La acestea se mai adauga maslinele. Se amesteca usor dupa care se adauga sucul de lamiie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust.
Mod de servire
Se serveste imediat
Pui cu sos picant
Ingrediente:
1 pui mare, 100 gr. unt, 3 buc. ceapa, 2 catei de usturoi, 1 litru supa, sare, piper, o lingurita sofran, o lingurita coriandru, , 1 buc. lamiie
Mod de preparare
Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat. Dupa ce s-au aurit si cepele, se toarna supa, sarea, piperul, sofranul, coriandrul. Se lasa sa fiarba aproximativ 1/2 de ora. Se adauga verdeata
Mod de servire
Se serveste mincarea foarte fierbinte
Salata italieneasca
Ingrediente:
2 salate verzi, citeva fire de ceapa verde, citeva ridichi de luna, ulei, otet (zeama de lamiie), 2 oua tari, 100 gr. masline, sare
Mod de preparare
Se rupe bucati miezul salatelor si se imprastie pe un platou lung. Se presara ceapa verde taiata bucatele, ridichile de luna taiate felii. Se toarna sosul vinegreta preparat din ulei, otet sau zeama de lamiie si sare. Se garniseste de jur imprejur cu felii de oua tari si masline. Se serveste imediat
Pui marocan
Ingrediente:
4 buc.piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, 2 cepe, 2 frunze de telina, 2 rosii de marime mijlocie, 1 ardei verde, 1 lingura chimen, , 1/2 cana masline, 700-750 ml pasta de tomate.
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 500F(250C). Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra. Se reduce temperatura cuptorului la 450F(230C) si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor dupa care se scoate afara.
Ione`
www.saracut.go.ro
Anamaria-Livia spune:
Dragelor,
M-am hotarât s-o dau pe Monty (dupa inca o saptamâna- doua de disociat din celalalt)asa ca va cer ajutorul:
La o mincarica buna cu sosuletz (stiu n-o sa fie pâinea pe lânga) ce "agent de ingrosare" puneti, in loc de faina? Ca parca asa zemos, apos nu prea merge.
Cu sperante la mai putine kile,
Anamaria si bb Andutzu
Laura T spune:
Anamaria, eu nu folosesc faina nici in mod normal. Aproape orice mancare o scad la cuptor. Dar de ce trebuie sa fie apos sosul? Faci mai putin, adica pui mai putina apa...
Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 10 luni) si Ramona (1 an si 9 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea
Caroline spune:
Salutare tuturor,
Va citesc de o saptamana si incerc sa-mi reamintesc despre acest regim (montignac). Am avut acum cativa ani cartea si imi amintesc cate ceva.
Am o rugaminte, poate cineva sa-mi scrie si mie care sunt glucidele, carbohidratele si lipidele bune si rele. Tin minte ca era ceva ca un tabel cu alimente ce puteau fi combinate precum si cele interzise.
Multzumesc anticipat si ma bucur ca v-am gasit
Caroline spune:
quote:
Originally posted by Anamaria-Livia
Dragelor,
M-am hotarât s-o dau pe Monty (dupa inca o saptamâna- doua de disociat din celalalt)asa ca va cer ajutorul:
La o mincarica buna cu sosuletz (stiu n-o sa fie pâinea pe lânga) ce "agent de ingrosare" puneti, in loc de faina? Ca parca asa zemos, apos nu prea merge.
Cu sperante la mai putine kile,
Anamaria, eu de obicei zdrobesc in robot ceva legume, gen telina, conopida, brocoli sau ardei si cu astea ingrosh sosul
Anamaria si bb Andutzu
Caroline spune:
quote:
Originally posted by Anamaria-Livia
Dragelor,
M-am hotarât s-o dau pe Monty (dupa inca o saptamâna- doua de disociat din celalalt)asa ca va cer ajutorul:
La o mincarica buna cu sosuletz (stiu n-o sa fie pâinea pe lânga) ce "agent de ingrosare" puneti, in loc de faina? Ca parca asa zemos, apos nu prea merge.
Cu sperante la mai putine kile,
Anamaria si bb Andutzu
Scuze, mesajul trebuia sa arate asa:
Anamaria, eu de obicei zdrobesc in robot ceva legume, gen telina, conopida, brocoli sau ardei si cu astea ingrosh sosul
ionela-roxana spune:
Mai poti face sosuri cu iaurt , usturoi , castraveti , smantana si le pui deasupra carnii.
Daca vrei retete spune!
Ione`
www.saracut.go.ro
Anamaria-Livia spune:
quote:
Originally posted by ionela-roxana
Mai poti face sosuri cu iaurt , usturoi , castraveti , smantana si le pui deasupra carnii.
Daca vrei retete spune!
Ione`
www.saracut.go.ro
Retete!?!?! Sigur ca da!Cât mai multe, cât mai bune si cât mai "de slabit"
Anamaria si bb Andutzu
Caroline spune:
quote:
Originally posted by Caroline
Salutare tuturor,
Va citesc de o saptamana si incerc sa-mi reamintesc despre acest regim (montignac). Am avut acum cativa ani cartea si imi amintesc cate ceva.
Am o rugaminte, poate cineva sa-mi scrie si mie care sunt glucidele, carbohidratele si lipidele bune si rele. Tin minte ca era ceva ca un tabel cu alimente ce puteau fi combinate precum si cele interzise.
Multzumesc anticipat si ma bucur ca v-am gasit
Repet mesajul meu "disperat" si revin cu rugamintea anterioara.
Imi amintesc ca erau niste tabele cu elementele bune si rele din alimente. Poate imi dati si mie cateva exemple ca sa-mi fac o idee de baza. Thx, Caroline
Veve spune:
quote:
Originally posted by Caroline
Am o rugaminte, poate cineva sa-mi scrie si mie care sunt glucidele, carbohidratele si lipidele bune si rele. Tin minte ca era ceva ca un tabel cu alimente ce puteau fi combinate precum si cele interzise.
Incearca sa postezi intrebarea ta la:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=21564
sau
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=22075
Ti-am trimis ceva pe mp.Nu stiu daca aia cautai...vazi tu!
Irina,Vevica-mica & margicu'din burtica