FIV 4
Raspunsuri - Pagina 12
anemona spune:
Multumesc, Cloe! Daca socotesc asa, eu as fi in a 6-a saptamana (5 saptamani si 5 zile), desi bebe are doar 3 sapt si 5 zile de la conceptie. Dar ca sa imi pot calcula due date cred ca e cum spui tu, se calculeaza 40 saptamani de la prima zi a ultimului ciclu.
Da, ma simt bine desi nu mananc prea mult, dar cred ca am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea si vad ca stau mai bine cu apetitul in ultimele zile. Am fost foarte stresata la inceput si asta imi taia orice pofta de mancare sau de somn. Totusi in rest ma simt bine si sper ca bebe sa fie de gasca si sa ma lase sa mananc de toate ca doar are si el portia lui!
gabid spune:
Anemona,mie Ancar mi-a numarat saptamanile din ziua ET.Cand am nascut aveam 33 de saptamani de gestatie efectiv si 35 de saptamani daca ar fi calculat de la ultimul ciclu.Eu adaugam 2 sapatamani daca ar fi fost o sarcina normala,atunci ar fi fost ultimul ciclu.
Anemona,ma bucur pt tine!daca este unul singur este mai bine .O sarcina unica este mai usoara decat una gemelara.
Gabi si Simonica de 2 anisori .
gabid spune:
Elco,bine ai venit printre noi!Trebuie sa faci alegerea cea mai buna pt voi!
Dr Soare este un mare IDIOT.Imi pare rau sa-ti spuun asta dar eu asa il consider.Si noi am fost pacientii dr Soare.Analize la mine si la Dan.Eu perfecta!(pana in gard,perfecta!-aveam trompele infundate si un puternic dereglaj hormonal dar el il vedea doar pe Dan cu probleme).Tratament la Dan.Concluzia lui a fost oligoastenospermie.I-a dat lui o gramada de pastile si mie mai putine pt ca eu cica aveam ficatul dereglat.Tratamentul meu total eronat.Am inceput sa ma simt rau si am renuntat la tratament.Dan a tinut tratamentul 3 luni.Dupa 3 luni a refacut faimoasa spermograma si victorie!Era perfect!Cum e posibil?Ne-a spus ca numai are ce face el ca f.repede vom avea un bb.Noi desteptii nu am facut o spermograma si in alta parte pt ca ,credeam in el. Asta se intampla acum 7 ani.Dupa 2 ani jumatate am ajuns la Ancar si am facut FIV dupa inca un an.Ce fel de om poate fi acesta?Cum e posibil sa spui unui cuplu ca e perfect cand problema lui Dan nu se vindeca decat daca slabeste vreo 40 kg si urmeaza in permanenta tratament hormonal??
Despre spermograma facuta la Medsanaa nu pot sa va spun nimic.Am plecat de la Medsana dupa consultatie si am uitat sa o platim.Ce sa facem?Oare ne-a facut-o?Sa sunam?Noi vrem sa le trimitem banii dar nu stiu daca se paote...
Daca noi vrem sa facem FIV in martie oare cand trebuie sa fie ultimul ciclu?Mie trebuie sa-mi vina pe 1 ian sau 1 febr.Cand sa-l sun pe Ancar ca sa prind lotul din Martie.La voi cum a fost Ralu?Tu ai facut in Martie anul trecut.El mi-a spus in ianuarie dar mie imi vine cam pe 1 Ian si cred ca e cam devreme.
Ralu,ce-a spus Ancar?Sa-l suni cand iti vine ciclul?
Nu stiu daca mai fac inseminare.Mi-e greu sa o iau de la capat cu alt dr.
Gabi si Simonica de 2 anisori .
stef spune:
Denisa, eu trebuie sa fac dozarea de estradiol pe 27.11.03 si incep stimularea pe 29 sau 30.11.03. Ancar nu mi-a zis nimic de o ecografie inaintea stimularii...Eu dupa injectia de Diphereline nu am avut reactii deosebite.
Iti urez mult succes pentru sambata.
Pentru toate fetele urari numai de bine.
Va pup,
karula spune:
Anemona!!! Sa-ti traiasca bebe, sa creasca sanatos si cuminte!
Gabi, acum Ancar mi-a zis sa-l sun dupa ce trece ciclul (ala care nu mai vine...). Eu am facut punctia pe 20 martie, deci am inceput tratamentul pe ciclul din februarie. Dar nici tu nu poti fi sigura ca iti vine chiar pe 1 ianuarie, asa ca te orientezi atunci. Cel mai bine suni la Medsana si spui cum s-a intamplat cu spermograma. Cred ca in cel mai rau caz va dau rezultatul cand veniti sa platiti, dar daca bagi formula magica "facem fiv cu Ancar" cred ca se rezolva mai repede.
Cored, voi ati hotarat ceva?
Ellena spune:
Dragele mele, multumesc pentru consultatii. Cu ciclul chiar eram ingrijorata (mie nu mi-a explicat nimeni) Intre timp au incetat scurgerile.
Pia m-ai intrebat de menogon, cum l-am procurat. Initial am rugat pe cineva, prieten cica de multa vreme, care face curse la Atlasib in Italia sa-mi cumpere cand trece prin Ungaria, mi-a spus ca mi le i-a sigur, si ... n-a facut decat sa ma incurce !
Si acu partea frumoasa: Un prieten virtual (ca si voi) de-al sotului meu din Beius - Oradea, un copil de 20 de ani ne-a ajutat. A inteles ca e foarte important pentru noi, mama lui i-a facut rost de reteta, a mers la Debrecen si prima data a luat doar 22 de fiole, a dat comanda si a mai mers si a doua oara dupa restul. Si este un pusti care are un program foarte incarcat
Din experienta mea va spun ca cel mai sigur e varianta cu farmacista care vine la Arad. Mergi la sigur. Pustiul meu a colindat toate farmaciile din Debrecen si-a gasit doar in doua (22 fiole). Abia a doua data, dupa comanda ... si stie si ungureste ... daca mergeam noi ...
V-am povestit pe larg pentru ca m-a impresionat pustiul, care chiar daca nu-l cunosteam personal a facut un asemenea gest.
Asa ca TRAIASCA PRIETENIILE VIRTUALE !
Pia spune:
Buna fetelor,
Anemona sarcina usoara si ai grija de tine si de bebita.
Monabb tu ce faci, incepi o stimulare acum sau vi cu noi in lotul de primavara.
Elena ai un mesaj.
Cloe sanatate multa si nastere usoara.
Stef multa bafta la stimulare.
Corin tu in ce stadiu esti?
Ralu ai mesaj.
Gabito ca maine vine luna feb. si noi intram in saptamanile fierbinti
Debisa sigur vom reusi si noi.
Va pupic pe toate
denisa73 spune:
Anemona, felicitari si sarcina usoara!
Multumesc Corina si Pia! Trebuie sa reusim.
Corina, trebuie sa fii prima care ne dai cat de curand vestea cea mare.
Elena urmezi tu. Cand te duci la prima eco?
Multumesc Stef si tie iti urez la fel succes pentru inceperea stimularii.
Sophie tu in ce stadiu esti?
elco spune:
nu stiu cum sa va multumesc,si tie gabid ,eu am ,,simtit,,ca nu este ceva in regula cu endocrinologul, dar sotul meu a crezut si din nefericire inca mai crede apropo, are un surplus de 20 - 25 kg are o legatura asa mare cu diagnosticul dat de rez. spermogramei?
Daca vreau sa incep procedura fiv, si am toate investigatiile facute , in ce consta tratamentul, (am 34ani), cat dureaza, .. are cineva rabdare cu mine ?
eu va multumesc oricum .Eu as vrea la medasana cu Dr. Proto....
anemona spune:
Draga Elco, o sa incer eu sa te lamuresc, pentru ca am trecut de curand prin toate astea si sunt pacienta dr Protopopescu.
Daca ai toate analizele facute si ai fost acceptata in lot, primul lucru este injectia de supresie cu Diphereline pe care o vei face intr-o zi anume, in functie de cum decide dr. Eu am facut-o in ziua a 2-a a ciclului din septembrie, dar au fost fete care au facut-o in ziua 16 sau am mai auzit si de ziua 21, dar asta la Giulesti.
Apoi, cam la 2 sapt, am facut dozarea estradiolului, care trebuie sa fie sub 50. Iar la inca 3-4 zile dupa dozare am inceput efectiv tratamentul de stimulare cu Menogon. Initial am facut cate 4 fiole pe zi, iar dupa o saptamana, dat fiind ca nu raspundeam stralucit la tratament, aveam doat vreo 6-7 foliculi, am crescut la 5 fiole de Menogon. In total 12 zile de stimulare. In toata aceasta perioada de stimulare o sa faci cam 3 ecografii ca sa vada cati foliculi ai, ce dimensiuni si in general cum evoluezi si in functie de asta ti se modifica tratamentul. In ultima zi de Menogon, in general noaptea, va trebui sa faci Pregnylul, pt declansarea ovulatiei. Iti stabileste ora in functie de ora cand vei fi programata la punctie. La circa 36 ore dupa Pregnyl urmeaza punctia, iti recolteaza ovulele si in aceeasi zi o sa doneze si sotul. Iar peste 2 zile urmeaza transferul embrionilor(ET). Cam astea sunt in mare etapele pana la transfer. Dupa aia mai urmeaza destule chestii de facut, injectii, pastile, dar astea la timpul lor :o)
Iti urez multa bafta, sa ai incredere in sansa ta si in dr si mai ales in Dumnezeu!
Bafta multa si tine-ma la curent, iar daca mai vrei si alte informatii, te astept.