Inseminare artificiala [IAS] 2

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Codri spune:

Nu stiu de ce este atat de mare temperatura mea si cred ca din cauza asta am atatea emotii.Imi iau temperatura in fiecare dimineata pe la 6 cand ma trezesc. Poate e de vina termometrul. Nu stiu. Vreau sa-l intreb maine pe medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariela spune:

Draga TIA,

Cand dr. a vazut rezultatul de la perfuzie a zis ca totul e OK.
Nu mi-a mai zis sa fac un nou HSG. De ce sa - l fac daca nu mi-a zis?
Nu e prea placuta analiza asta.

Si am inteles ca acea perfuzie a avut drept rol sa vada daca intra sau nu solutia, deci daca trompa e permeabila.
CE inseamna permeabilitate 1 ? .Am eu informatii false despre aceste perfuzii?. Cunosti tu altceva?.Spune - mi si mie te rog.

Te pup,

Ariela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Ariela, stai usor sa n-ametesc Ai zis ca trompa stanga e blocata, da? Asta presupun ca ai descoperit-o la histero, nu? Apoi ai facut perfuzie? De cate ori? Daca ai putin timp, hai pe chat.. pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Ariela,
tot eu sint!
permeabiliatea 1 inseamna ca vol. de sol pe care il folosesc ei a intrat in totalitate si presiunea aplicata de asisitente a fost cea uzuala. Si daca a intrat nu avea unde sa se duca decit in trompe.
Ce nu inteleg eu e: daca tu ai pb cu trompa dreapta cum e permeab=1!
HCG nu e tocmai placuta, dar e singura care da info exacte despre trompe: se vad sau nu se vad!
Trebuie neaparat sa-i sugerezi dr-lui sa o faci!

Mergi la inceput

am gresit! HSG!
Tia, Ariela are diagnosticul trompelor in urma unei laparoscopii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codri spune:

Ariela ma bag si eu chiar daca nu ma pricep la problemele cu trompele. Dar daca tot ai 3 foliculi si nu-ti face inseminare, incearca pe cale naturala.E mai simplu, mai placut si nu se stie niciodata. Trebuie doar sa crezi din tot sufletul.
Madalina tu nu ai facut inseminare saptamana trecuta? Scuza-ma daca gresesc.Dar daca nu gresesc cum a fost?

Codri

Mergi la inceput

Da Codri, am facut!
Inseminarea in sine, a fost insignifianta ca procedura! nu cred ca a durat mai mult de 3 min; am mai stat pe masa 15 minsi apoi am plecat!
Mai rau a fost dupa, asa cum am mai scris aici...aproape in fiecare zi m-a durut/intepat ovarul sting(cel cu foliculul, am avut doar unul fara stimulare), ma tot gindesc mie de ce nu mi-a dat progesteron ca sa ajute cumva, asa cum vad ca se proc. in maj. cazurilor si multe altele...

Ariela, incearca si ce a zis Codri!
de azi, 8 zile, in fiecare zi, mergi si pe calendarul dat la adresa http://www.babycenter.com/calculators/ovulation/
Incercind sa pun laolalta info date de tine, daca permeab a fost 1 la Giulesti iar la Polizu ti-au zis ca nu au putut ajunge la trompa dreapta nu insemana neaparat ca ea e infundata!
Spune, inainte de laparo facusesi o HSG si in urma ei a reiesit ca trompele sint infundate?
Poate luna asta ai ovulatie mai tirziu si poate vor creste!
Si dupa ce incercati, puneti o perna sub fund! Daca sotul tau e bine, merita sa incercati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariela spune:

Dragele mele,iertati - ma ca nu am fost mai explicita.Cred ca nu m-am exprimat prea clar.O iau de la inceput.

Cand m-am casatorit ( acum 6 ani ) am ramas imediat insarcinata-dupa 3 luni.Cum nimeni din familie nu m-a invatat ( mama, soacra, etc.) ce se poate intampla repede m-am dus la chiuretaj.Am zis ca mai e timp pentru copii.Problema asta s-a repetet de 3 ori la rand.

Acum vreo 3ani , ne-am gandit ca e vremea sa facem un bebita.Am incerctat 1 luna,2,3,9 si nimic.Hai la doctor sa vedem ce s-a intamplat.Pe vremea aceea cineva m-a dus la dr.BANCEANU de la POLIZU.

Mi-a facut dozari hormonale,analiza sangelui,etc.Toate erau bune.

Mi-a facut si HSG. La HSG s-a vazut clar ca ambele trompe erau blocate beton.Mi-a spus clar ca singura solutie rapida si eficienta de desfundare a trompelor este laparoscopia .Celelalte metode cica sunt frectie la picior de lemn.Nu dau rezultate decat in 10 - 15 % din cazuri.M-am internat o saptamana la SPITALUL POLIZU si mi-a facut
laparoscopie.Dupa operatie dr. mi-a spus ca a reusit sa desfunde numai
TROMPA STANGA.

TROMPA DREAPTA era asezata in asa fel incat nu a putut ajunge la ea.

Am continuat sub indrumarea lui procedeu de a ramane insarcinata si nu a iesit nimic, chiar daca trompa stanga era OK.

In luna mai 2003, oprietene buna m-a dus la GIULESTI la dr.ION pentru ca la POLIZU dr.BANCEANU nuprea mai stia ce sa - mi faca ( nu este specializat pe probleme de sterilitate ).

Aici, dr.ION m-a luat de la 0.Ca sa nu ma mai chinuie iar cu HSG,
mi-a dat sa fac o singura perfuzie sa vada daca intre timp nu s-a intamplat ceva rau si cu TROMPA STANGA.SI v-am zis concluzia - a iesit PERMEABILITATE 1. A zis ca e OK si sa mai incercam pe cale naturala o vreme. Dar tot nu a iesit nimic. Asa ca m-am hotarat la
inseminare artificiala. Si uite acum porcaria naibii ce s-a intamplat cu foliculii.Apar acolo unde nu trebuie.

Dar eu in sinea mea tot nu sunt lamurita. DE CE A INTRAT TOATA SOLUTIA LA PERFUZIE DACA AM NUMAI TROMPA STANGA BUNA ? NU CUMVA CEVA S_A INTAMPLAT SI S-A DEBLOCAT SI CEA DREAPTA ?

VOI CE CREDETI?

VA pup,

ARIELA

IERTATI - MA CA AM SCRIS ATATA,DAR SUNT IN CEATA TOTALA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Ariela draga mea, eu zic ca la intrebarea asta poate sa-ti raspunda numai radiografia de la HSG. Daca ai facut perfuzii, stii cum e, si la histero e la fel, numai ca te trage in poza dupa ce ti se introduce substanta de contrast. Eu am trompa stanga beton, nici nu se vede la proba Cott, dar la instilatii solutia a intrat foarte bine (nu am primit nota la permeabilitate, dar dr. au fost multumiti). Ancar a spus ca este un semn bun, insa numai histero ne lamureste in ce masura s-a desfundat!

te pup si eu zic sa mergi la histerosalpingografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Ariela , eu as face asa:
-luna asta as face inseminarea oricum
Si daca nimic ,luna viitoare HSg pana in ziua a 11-a ,urmata apoi de o inseminare.

E foarte important si desi e dureroasa HSG, e singura metoda care iti va clarifica ce si cum cu trompele.

La mine au iesit la HSG,ok,,,,,,dar am o alta problema sunt foarte foarte lungi si subtiri, si din cauza asta trebuie sa fac numai inseminare.

AniS

Mergi la inceput