vine craciunul!!! vrem prajituri bune...

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puskin spune:

Buna SimonaM,
Vreau si eu te rog reteta de rafaelo, please,

Multam frumos,
Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

uita acum ti-o scriu.am 2,dar eu o fac asta....rafaielo..1.ai nevoie de 300 gr lapte praf,150 gr apa,200 gr zahar praf,200 gr nuca de cocos,250 gr unt,1 vanilie,stafide sau almondo punga de cocos nuca (aceasta punga este pt ele cind le termini poti sa le tavalesti prin nuca de cocos.compozitia :se freaca untul bine se pune zaharul pudra pe urma nuca de cocos,apa si laptele praf cu vanilia si se amesteca toate bine pina devine o pasta groasa asa cit sa poti faci niste gomboti cit nuca.poti sa pui inauntru stafide sau migdale.dupa ce toate sunt gata se tavalesc prin nuca de cocos.sunt foarte bune si aspectoase. cind le fac atunci dupa ce termin toate ing.de amestecat fac un bulgare mare si de acolo ieu si fac bilute.eu de exemplu impart bulgarul in mai multe parti si il pun separat in farfuri din plastic sau ceva din plastic si pun culori alimentarede toate culorile(verde albastru,rosu galben verde si le combin,ieu de fiecare cite un pic si il fac bile(arata asa de frumos parca e curcubeu, bilutele) in bucatile impartite in care am pus culoare le mai framint cu mina pina intra culoarea in ele si pe urma fac bilutele(si fac mai multe culori.)sper sa intelegi retetta.daca nu spunemi si o sa iti mai spun o data.pofta mare.sunt bune de sarbatori si urgent de facut.....nu trebuiesc coacere.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puskin spune:

mersi mult, am inteles reteta, e ok
eu faceam cand eram mica din alea cu visina la mijloc...imi placeau mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

cu multa placere puskin.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Simona, am facut sambata prajitura cu foi de napolitana si a fost foarte apreciata. Am facut blatul in tava mea de la cuptor, cam 30 x 40 cm, dar din 10 albusuri (mi-au ramas 2 de la maioneza). A iesit exact cat doua foi de napolitana puse una langa alta, deci am folosit in total 4 foi. Facand acest blat, mi-am dat seama ca e identic cu blatul de la prajitura mea cu nuca de cocos de la pagina 4 din acest topic (de altfel, si crema de vanilie e foarte asemanatoare). Asa ca data viitoare fac sigur blatul meu cu nuca de cocos, sunt sigura ca va fi si mai gustoasa prajitura. In loc de inghetata de vanilie, va fi inghetata de vanilie si cocos. Si toate astea, din ingrediente naturale!!! Iti sugerez sa incerci o data asa (in loc de 8 albusuri, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, pune 8 albusuri, 8 linguri de zahar, 200 g nuca de cocos si doar 2 linguri de faina). Sa-mi spui daca-ti place.

Numai bine la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

milia reteta ta o fac de multe ori pt ca si eu o am reteta asta cu nuca de cocos...dar eu fac cu crema de ness pe deasupra si pun glazura peste crema.stiu ca e buna dar sti tu ca daca esti la dieta ....numai ma uit la ea si atit.orcum mersi mult de tot.ma bucur ca ti-a placut prajitura...poate azi o fac si eu pt ca la sotul meu ii plac mult prajiturile si poate fac asta cu napolitana.pa la toate si pupici de la mine.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

rulada cu crema.200 gr nuca macinata.100 gr biscuiti.250 gr zahar praf.3 galbenusuri de la oua fierte.1 ou crud.1,1/2 linguri cacao.un pic de lapte.crema:100 gr unt,100 gr zahar,1 vanilie.se face o rulada si se unge cu crema.se da la frigider.se taie feli subtiri.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Milia, super prajitura cu cocos!!!
(maine ma duc in vizita la ai mei si o sa fac din nou si o s-o mai fac si pt. socru-meu de Craciun - mare amator de praji, o sa-l lovesc la pofta!)

Mona, fetelor, uite o retzeta pe care am luat-o de pe alt site, am facut-o si e f. buna (asa ca o s-o fac si de Craciun)

Prajitura "Petre " ( nu e aceeashi cu prajitura "Petre Roman"!)

Durata: 1 h

Blat: 7 albusuri se bat spuma cu 12 linguri zahar, 6 linguri apa, 7 galbenusuri, 7 linguri faina, un pachet nuca de cocos (eu am pus unul mic de 40 gr. pt ca faina e deja suficienta/ cred ca la o adica se si poate renuntza la cocos.)Acest aluat se coace in tava unsa si tapetata cu faina (sau cu hîrtie)

Crema: 3 galbenusuri, 6 linguri zahar, 4 linguri faina se fierb cu 1/2l lapte pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga un pachet de unt si esenta de vanilie. Se lasa la racit si se da la frigider, sa se intareasca untul.

Separat, se caramelizeaza 10-12 linguri zahar si asa fierbinte se uniformizeaza pe blatul racit; apoi se pune crema de vanilie, iar deasupra frisca si ciocolata rasa.

Se tine la rece si se taie a doua zi

si o alta de la o prietena:

PRAJITURA CU STAFIDE

Blat:
6 gălbenușuri se freacă spumă cu 9 linguri apă. Se adaugă 350 gr. zahăr și se bat în continuare. Se adaugă apoi 175 gr. făină, 200 gr. nuci pisate și, la sfîrșit, 10 albușuri bătute spumă.

Crema:
200 ml. lapte se amestecă pe bain-marie cu 4 gălbenușuri și 3 linguri rase de făină. Se lasă la răcit. Separat, se amestecă 200 gr. unt cu 200 gr. zahăr pudră, pînă se fac spumă, apoi se amestecă cu ciulamaua pregatită anterior. În cremă se mai adaugă și 100 gr. stafide (pe care le-ați ținut în prealabil în esență de rom).

Crema se pune peste blatul răcit și se rade ciocolată.

Nota: Ambele retzetare sunt pentru tava mare de la cuptor (aprox. 30 x 40 cm.)

Pofta buna!

P.S. Am intzeles eu bine ca pot sa fac Prajitura cu cocos de la Milia cu crema de ness? Mona, da-mi si mie retzeta pt. crema de ness, te rog. Multzumesc mult.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dita spune:

PRAJITURA CU NUCI

Blat:
- 7 oua
- 140g zahar tos
- 140g nuca prajita si macianta
- 3 linguri faina
- zahar vanilat, esenta rom, zeama lamaie

Albusurile se bat spuma adaugandu-se treptat zaharul, apoi se incorporeaza 5 galbenusuri zdrobite in prealabil si se-ntorc cu grija. Se pun apoi nuca si faina cu praful de copt si aromele.

Crema:
- 2 galbenusuri
- 150g zahar pudra
- 2 linguri cacao
- 140g nuca prajita si macinata
- 2,3 lingurite cafea (preparata)
- 200g unt

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu 2-3 linguri lapte si se fierb pe bain-marine. Cand e aproape gata se adauga cacao frecata cu putin zahar si lapte.
Crema racita se amesteca cu untul si nucile prajite, se-ntinde peste blatul rece si se rade ciocolata.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

pentru teo.crema de ness..200 grame de unt,250 gr de zahar,5 oua,o lingura de nes.se bat pe abur ouale intregi cu zaharul pina se ingroase ca o smintina.se lasa sa se raceasca.se pune nessul.se amesteca cu untul frecat spuma....eu am pus si o lingurita de esenta de rom.pe deasupra daca eventual faci prajitura poti sa razui peste crema ciocolata......eu am pus fulgi de migdale.mona78

Mergi la inceput