vine craciunul!!! vrem prajituri bune...

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

quote:
Originally posted by adi69
Mie mi-a iesit foarte buna prajitura Ringo Iancsi.In loc de glazura am folosit bombonele si barot de diferite culori presarate pe un strat subtire de crema.Ce anume nu ti-a iesit,Simona?Dia si bebe Rucsi
si eu o sa incerc sa o mai fac dar cred ca pun in loc de ingrosala o sa pun budinca.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

As vrea sa fac pentru revelion "deliciu parizian".A mai facut cineva?Petra ,spune-mi nu e prea tare crema cu atata ciocolata?

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

In sfarsit am facut rost de reteta de cremsnit.....

CREMSNIT(aluat frantuzesc)


Foaia 1.

350 gr. unt, 150 gr. faina, 2 linguri otet, sare.
Se inglobeaza untul in faina si se da la rece.

Foaia 2.

2 galbenusuri, 1 ou intreg, 4 linguri smantana, faina, sare.
Se formeaza un aluat ca la taitei, se bate bine, se lasa 10 min.
sa se odihneasca.


Foaia 2 se intinde bine, iar peste ea se intinde foaia 1 care va avea o dimensiune mai mica decat foaia 2 cu 5 cm.
Se impatureste foaia rezultata in 3, in lungul foii si apoi pe latimea acesteia.
Se lasa la rece 20 minute.
Se scoate de la frigider, se intinde iarasi foaia, se impatureste si se da iarasi la rece 20 min.
Operatia de intindere si impaturire se repeta de 3 ori.
A 4-a oara se taie in doua, se coc 2 foi pe fundul tavii reci, unsa cu unt.
Se lasa sa se raceasca si apoi se umplu cu crema de vanilie in care puneti la sfarsit un pachet de unt.

Observatii:
Untul trebuie sa fie rece si lipsit de zer.
Nu este bine sa se inglobeze prea multa faina.






Prajitura este absolut delicioasa si se topeste in gura.
Foile sunt multe multe si arata f bine.
Va urez succes si pofta mare!



Sarbatori fericite!!!!!!!

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Am avut un Craciun cum nu am avut inca pina acum... Am facut fursecuri, prajituri. Mi-a placut prajitura rasa cu brinza de vaca, cornuletele lui Simona au iesit nemaipomenite. Irinusha, fursecurile nemtesti au fost delicioase. Cele cu gem de caise si stelutele cu mirodenii... Numai ca in loc de stelute le-am facut cu forme de ursuleti si fetele le-au ornat cu ochi si gura si hainute... In fiecare zi am incercat ceva nou si totul a fost super bun...
Multumesc la toate pentru retete si pentru faptul ca ati contribuit la crearea unui Craciun memorabil pentru mine si fete!
Daca mi-ati spune acun si cum sa slabesc!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

quote:
Originally posted by Alyssa
Am avut un Craciun cum nu am avut inca pina acum... Am facut fursecuri, prajituri. Mi-a placut prajitura rasa cu brinza de vaca, cornuletele lui Simona au iesit nemaipomenite. Irinusha, fursecurile nemtesti au fost delicioase. Cele cu gem de caise si stelutele cu mirodenii... Numai ca in loc de stelute le-am facut cu forme de ursuleti si fetele le-au ornat cu ochi si gura si hainute... In fiecare zi am incercat ceva nou si totul a fost super bun...Multumesc la toate pentru retete si pentru faptul ca ati contribuit la crearea unui Craciun memorabil pentru mine si fete!Daca mi-ati spune acun si cum sa slabesc!!!
imi pare bine alyssa ca ti-au iesit prajiturile.pe care ai facut-o.....rudy....aia cu brinza.si mie imi place mult prajitura aceasta ...dar anul asta nu am mai facut-o fiinca am facut ceva nou.speram ca poate pina la pasti sa mai scriem retete de prajituri.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Dia draga,

Imi pare rau ca am vazut cam tarziu postarea ta si nu stiu daca te v-a mai ajuta!
In fine, ciocolata de menaj se gaseste in mai multe consistente, unele sunt mai tari , unele mai pastoase, se inmoaie mai usor. Reteta zice ca se pun intre 250- 280 gr. ciocolata, eu una am cam folosit 250 gr.(si pentru ca asa era gramajul tabletei de ciocolata pe care am folosit-o) si a iesit bine. Mai trebuie si untul bine frecat pana se topeste zaharul si este pufos.
Sper sa-ti mai fie de folos cele zise de mine, succes la bucatarie si tuturor le urez un An Nou fericit, cu sanatate si bucurii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

mai fetelelor ,cum v-ati petrecut revelionul?ce prajituri ati mai avut pe mese.sarbatori fericite ,tuturor si un an nou fericit la toate fetele de pe forum.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

La multi ani fericiti si cu multe bucurii, in noul an 2004!!!

Fetelor,
Am impresia ca aici s-a vorbit despre foile FILLO!!!Tare m-am bucurat cand le-am gasit in magazin de-mi venea sa iau tot raftul, dar m-am dezumflat rapid cand am vazut cum arata . Am urmat instructiunele de folosire, le-am uns cu unt dar degeaba, nu au iesit cine stie ce mai mult s-au uscat in cuptor , ca de rulat si modelat nu mai zic cum m-am muncit cu ele. Am impresia ca merg doar rulate cu o umplutura la mijloc.
Si acum, va rog spuneti voi cum procedati cu ele!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Petra, nu stiu ce asteptai tu de la foile astea FILLO ca nu sunt mare specialista. Speri ca te referi la foile alea subtiri-subtiri. Dar vreau sa-ti zic ca si eu am cumparat (sa vad cum sunt) si le-am folosit pentru o placinta cu branza. Le-am lasat sa se dezghete bine (de seara pana dimineata) si le-am uns cu unt intre ele si le-am asezat putin incretite in tava. Umplutura am facut-o dintr-un amestec de branza feta si oua. Am dat totul la cuptor (cam la 300 grade) si am lasat-o pana s-a rumenit.
Foile de deasupra au iesit crocante si casante (daca pot sa zic asa) ca la strudelul cu mere. Cele de la fundul tavii au luat mai mult unt dar s-au rumenit frumos si au fost ceva mai moi si mai putin casante. Am pus si la mijloc cateva foi (adica am impartit umplutura in doua straturi) si acele foi s-au muiat si au fost foarte bune. Sotul meu chiar a zis ca data viitoare sa folosesc mai putina umplutura fiindca lui ii plac foile mai mult!
Cam asta e! Eu am fost foarte incantata de rezultatul obtinut cu aceste foi de placinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

quote:
Originally posted by petra
La multi ani fericiti si cu multe bucurii, in noul an 2004!!!Fetelor, Am impresia ca aici s-a vorbit despre foile FILLO!!!Tare m-am bucurat cand le-am gasit in magazin de-mi venea sa iau tot raftul, dar m-am dezumflat rapid cand am vazut cum arata . Am urmat instructiunele de folosire, le-am uns cu unt dar degeaba, nu au iesit cine stie ce mai mult s-au uscat in cuptor , ca de rulat si modelat nu mai zic cum m-am muncit cu ele. Am impresia ca merg doar rulate cu o umplutura la mijloc. Si acum, va rog spuneti voi cum procedati cu ele!!!La toti numai bine!
salut petra.sa iti spun si eu cum am procedat cu foile.le-am lasat la dezghetat si am luat pe fiecare in parte si am unso cu unt topit fiecare foaie..inclusiv ce-a dedesuptul umluturi.deci am pus 5 rinduri de foi binenteles unse cu unt fiecare foaie si am pus o umplutura de spanac luate de la lore...nu mai scriu la ce bubiect era...cred eu ca la subiectul deschis de mine crema de spanac.si am pus umplutura de spanac pe toata foaie si pe urma am rulat-o cu grije ...iar pe deasupra am uns rulada toata cu unt topit si am presarat mac....a iesit super de buna,iar de revelion am facut tot asa dar umpluta cu carne de porc tocata amestecata cu gososar usturoio ceapa ,porumb ciuperci marunte si pe urma le-am prajit bine si am pus in foile acestea fillo si aia am rulata.a iesit o bunatate.poti sa le umpli si cu friptura ce iti ramine...adica care nu se mai maninca+gogosar...si ce mai vrei tu.din aceste se face si strudel cu mere...cu brinza....cu ce vrei tu.am pus-o in tava neunsa si am lasat-o la 350 F cam aproximativ 30 minute pina vezi ca serumeneste frumos.o lasi putin la racit si o tai feli mai groase...iese super de tot.eu de sarbatori am facut-o si era apreciata de toti rulada de spanac si aiai cu carne.mona78

Mergi la inceput