FIV 3
Raspunsuri - Pagina 13
vali02 spune:
Gabi, eu am facut FIV simplu - analizele sotului sunt f. bune. Problema e la mine. In urma celioscopiei (laparoscopie) am aflat ca nu am ovulat niciodata. Suprafata ovarelor era perfect neteda, ca la fetite, fara cicatricile care raman in urma desprinderii foliculilor ovarieni. Eu ciclu neregulat am avut intotdeauna, iar in ultimii trei ani inainte de FIV nu aveam ciclu decat daca era indus de anticonceptionale sau progesteron. Am facut aproape 2 ani stimulari ovariene (clomifen/humegon/puregon)si la majoritatea stimularilor obtineam 2-4 foliculi maturi (am avut si stimulari fara rezultat). De sapte ori conditiile de a ramane insarcinata erau teoretic bune, dar ... nimic. Cauza nu e clara: partial hormonala, restul total necunoscuta!
Despre dr. Dracea ce sa spun? M-a mirat parerea negativa pe care am gasit-o pe forum. Deoarece stimularea pentru FIV nu mergea deloc bine (in ziua a noua de stimulare cu Puregon aveam doar foliculi sub 10mm) si locuiesc departe de Bucuresti, am stat internata la Giulesti 18 zile. Nu stiu daca alt medic ar fi perseverat atat in tratamentul meu - am facut zilnic ecografie si tot zilnic imi stabilea medicamentatia - si nu mi-ar fi spus simplu ca asta e, nu raspund bine la tratament si mi-ar fi recoltat doar cei doi foliculi mai maricei pe care ii aveam in ziua a 13-a de stimulare. In final am facut 17 zile de stimulare cu puregon + menogon si mi s-au recoltat 11 ovocite. Am avut timp sa vad cum lucreaza dr. Dracea si cu alte paciente si am o parere excelenta despre profesionalismul ei. Stiu ca i se reproseaza ca este prea rece, mai ales in caz de esec, dar eu prefer un doctor "rece" dar care da rezultate, decat unul care te bate pe state, vorbeste mult si ...atat.
Vali si Alexandra
gabid spune:
Eu am facut de 2 ori FIV.Al doilea cu embrioni congelati.Primadata mi-au pus 6 si a doua oara 5.Eu am facut ambele FIv la Medsana cu prof Ancar.Eu am o parere f.buna despre el.Nu este un om rece,este aproape de noi pana in ultima clipa.Ce'i drept vestea proasta o da asistentele si cea buna el.
Am avut o sarcina cu probleme si dupa.Probabil ca la urmatoarea sarcina va sti mai bine ce'i de facut cu mine.Am nascut la 32 de saptamani un bb de 2850 g si 50 cm .Arata ca un bb de 9 luni numai ca tare mult m-am chinuit cu Moni pana aproape de 2 ani.Acum o luna am fost la Ancar pt primadata dupa 2 ani aproape si chiar ii spuneam ce greu a fost pt ca a fost prematura.A fost nascuta in luna a 8-a asa cum e mai rau.Sunt putini bb care supravietuesc in luna a 8-a.Chiar si cand ii povesteam il simteam f.aproape de noi.Simonica mea este realizarea lui si ii multumesc din suflet pe tot ce a facut si sper sa faca mai departe pt noi.Am nascut la Bacau pt ca numai aveam unde sa plec cu membranele fisurate.Dr mea era pregatita cu elicopter sa imi trimita bb-ul la Bucuresti daca erau probleme.Nu au fost probleme atunci.Bb a respirat normal fara aparat si a tipat tare,tare!
Fetele care faceti FIv acum,nu plangeti la ce am povestit eu.La voi nu va fi asa!Povestea Simonei este lunga si tare grea pt noi...
Vali si eu sunt din Bacau,aproape de Piatra...
Pupici,Alexandrei!
Ralu,Anemona,Cored...sunt alaturi de voi!S-au terminat cele 2 saptamani de calvar!Acum cu Dumnezeu inainte!
Gabi si Simonica de 2 anisori .
Pia spune:
Buna dimineata fetelor,
Vali bine ai venit, asa cum a spus si Ralu ai postat intr-un moment f.f.f important pt.unele fete, ma bucur ca ai o reusita si sigur vei reusi si a 2-a oara.
Raluca mie la primul FIV mi-a venit ciclu dupa 9 zile de la ET, iar la al 2-lea dupa 13 zile si testul l-am facut in a 14-a si 15-a zi care a cazut de 1 Mai. Dar de ce te-or intersa asta ca tu sigur ai reusit, simt eu ca asa este.
Debia astept sa-mi dati vestea cea buna. Am emotii pentru voi, sa nu ne tineti cu sufletul la gura aici pana maine ca va dau bataita (Raluca,Cored,Anemona).
Gabito ca maine vine luna februarie si ne apucam si noi de treaba..deabia astept.
Ileana ce faci draga mea, cum esti?
Cloe multa santate si ai grija de bebici.
Denisa in ce stadiu esti cu stimularea?
Monabb tu ce faci?
Va pupic dulce si astept vestile bine de la viitoarele mamici
Va puic
denisa73 spune:
Pia, eu sunt in stadiul de pauza, i-au anticonceptionale pana vineri si luni ma duc la doctor.Abia luni aflu cand incep si daca incep.
A venit ziua cea mare! Fetele ne vor da numai vesti bune. Toate au reusit.
Marcelle spune:
Fetelor dragutelor,
Mult succes la toate, Ralu, Anemona, Cored, si toate celelalte,
Va tin pumnii sa reusiti.
Eu mi-am facut testul si a iestit POZITIV!!!!!!!!!
Azi mi-am facut si analiza lui H.G.G, dar rezultatul il am doar miercuri.
Fetelor sunt in al noua-lea cer! Sunt fericita si sunt sigura ca
toate o sa ma urmati.
Va multumesc mult pentru tot ce ati facut pentru mine!!!!
Va pup,
Marcela
Pia spune:
Denisa sigur ne vor da vesti bune toate fetele, o sa reusim si noi sigur. Uite ca deja au inceput sa apara vestile bune:
Marcelle sarcina usoara si ai grija de tine si de minunea din tine.
Cred ca fetele ne vor da de veste deabia maine sau mai pe seara cand iau rezultatul analizei....offff ce emotii am pt.ele.
Pupici
Monica-Elena spune:
Fetelor am amotii pentru voi. De abia astept...
Marcela bravo. Sa ai grija de tine si de bebe.
pentru toata lumea
Monica
ileana spune:
Grea asteptare....Marcelle ..FELICITARI!
ASTEPTAM SI RESTUL RASPUNSURILOR POZITIVE!
Nu Gabi,...maine o sa-l sun pe Ancar ( sper sa am curaj) poate-l conving sa-mi faca HSG luna asta...