mici meniuri pentru zile de duminica

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

couscous cu rosii si verdeatza


2 cani couscous
jumatate de kilogram rosii (sau 10 rosii medii)
400 ml apa
o legatura patrunjel taiat maruntzel maruntzel
2 linguri ulei maslinutze
1 lamaie (suc)

couscousul se pune la fiert cu apa. Cand s-a resorbit apa, se scoate intr-un vas mare de salata se adauga verdeatza tocata foarte marunt, rosiile tocate marunt se amesteca si se pune uleiul si lamaia stoarsa.

se papa asa simplu sau ca salata la cartofi gratinati sau pui la cuptor.

Freia si bebe Alexa


http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

cartofi gratinati

1 kg cartofi
branza rasa cat cuprinde
cascaval 1 canutza
smantana
1 ou
1 lingurita unt

cartofii se curata, se taie ca pt cartofi natur, se fierb bine cu putina sare sa nu se sfaramitzeze. Se scot intr-un vas de hena in care s-a pus in prealabil ulei si un morcov taiat feliutze subtiri. Se pune oul batut + branza si putin vin (o canutza). se baga la cuptor la 180 grade pt 15 minute, se scoate se adauga cascavalul ras si smantana.. se strpeste cu smantana.

cand puneti la cuptor dati si cu putina vegeta pe ei.

foarte buni cu ciupercutze umplute, pui la cuptor (scoateti smantana pt asta).


Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

ciuperci umplute la cuptor

2 kilograme de ciuperci
1 cana casca ras
unt
ulei
piper

se spala ciupercile, se rup cozile se pun in tava de cuptor, unsa cu ulei, se pune in fiecare caciula putin unt, se adauga cascavalul ras si piperul. Se baga la cuptor pt 30 de minute la 180 de grade.

Se serveste cu cartofi gratinati, orez cu legume sau ristto descris mai sus.


Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

deocamdata atat... daca mai vreti am si pt ciorbitze cu carnitza si fara, pt felul doi mai am o groaza, dipuri si sucuri energizante... a si de dulce daca vreti am.
poate ar fi cazul sa le scriu si eu pe ceva sa-i raman capsunicii mele.

pofta buna si mi-ar place sa stiu daca le-ati incercat sau daca va plac.

Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de anne-marry

APERITIV:
salata de boeuf oranta frumos, lkogic
branzica, maslinute, salata de vinete si ce oi mai pune eu si
CROCHETE DE CARTOFI:fierb cartofii in coaja, ii curat si ii dau prin masina de tocat carne impreuna cu putina sunculita si apoi amestec cu mirodeniile care imi plac si le bat acolo un ou sau dua, dupa cantiotatea de cartofi, depinde..., si 2-3 linguri de faina supa care fac batoane potrivit de lungi, pe care le fierb in apa clocotita cu sare (atentie, se pun dupa ce clocoteste apa, dar. se da focul la mic.....mic de tot ca sa nu se sfarame)....si cand s-au ridicat la suprafata inseamna ca s-au fiert si le pot lua. le las sa se scurga pe un servet si dupa ce se zvanta se trec prin faina, ou batut si la final prin pesemet in care am pus condimente...si el prajesc. sunt super! poate fac un soi de crochete, asemenator si din peste cA tot este dezlegare...nu ca tinem post, dar....

FELUL PRINCIPAL:
friptura din carnita frageda de purcel....cu salata de varza si......
GNOCHI DE CARTOFI:
1/2 kg cartofi, 2-3 linguri unt, 1 lg faina, 2-3 oua, 1/4 kg branza.
preparare:
cartofii fierti se dau prin masina de tocat carne (fierti in coaja mai bine ca ies mai taricei si se tin astfel mai bine) se amesteca cu branza rasa, faina si ouale. pe un fund de lemn se presara faina si se rastoarna compozitia care se ruleaza usor, cu mana sub forma de ruloauri mici. se repera operatia anterioara de la crochete, in ceea ce priveste fiertul lor, numai ca, nu se mai dau prin pesmet, faina etc si nu se prajesc CI se aseaza frumos in tava tapetata cu faina si putina grasime si se toarna peste ele umpic de unt cald si branza rasa...puteti pune si un pahar sua doua de sos alb, si se dau la cuptor.
ies super!!! mai ales servite cu friptura si salata in loc de piureul traditional. nu?
sosul alb: se pun pe foc 2 linguri de unt sau margarina si dupa topire se pune faina, si se lasa putin (sa nu se rumeneasca!). se ia de e foc si se adauga un ou sau doua, dupa marimea lor, si se amesteca f bine, energic. apoi se adauga treptata laptele fiert si racit (dar nu racit de tot...) si ssse pune iarasi pe foc, pana la ingrosare, amestecand continuu.

PRAJITURELELE:
fac prajitura Krantz care am scris-o pe topicul "prajituri pt craciun" al simonei...ca nu mai stiu exact cum se numeste subiectul, si ........normal.............tort...dar ce tort.....cat mai ieftin!!!!!!!!!!
am cumparat blatul de-a gata fiindca desi mi-as fi dorit sa il fac eu personal, cuptorul meu isi bate joc de mine si mi l-ar face "varza" in lc de blat..., mai bine zis....
CREMA: pun pe foc laptele amestecat anterior cu zaharul si fainasi o lingura de gris, si mirodenii si le iau de acolo cand se ingroase bine. le las la racit iar intre timp dau pe razatoarea mare un pachet de margarina scos atunci de la frigider.dupa ce crema de pe foc s-a racit FOARTE bine o amestec cu margarina si apoi cu un piure din capsuni (le am de la lada de peste vara tinute). restul de crema ramasa o dau pe din doua si le amestec pe fiecare cu lichior de menta si alta cu lichior de portocale...ca sa le fac galbena si respectiv verde.
umplu foile torutilui cu crema de capsuni si il glazurez TOT cu ciocolata (cacao cu 2-3 lg lapte si zahar pudra pe foc f f ff mic pana devine lucioasa) si dupa ce se raceste glazura ....fac floricele cu o lingura de crema rosie, petalele le umplu cu crema galbena si intre ele fac lanturi desenate (de fapt ca lianele) cu crema verde. in m,ijlocul tprului fa un fel de grilaj finut cu glazira laba, nefiarta din zahar pudra si o esenta de lamaie.
acum gfug ca ma grabesc.....nu s agatesc...

pupici dulci...
anne-marry

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput