mici meniuri pentru zile de duminica

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

Asa m-am gindit si eu ca voi face.....niste mici la gratar cu o salata de cartofi,frigarui(am betisoare lungi)salate multe.tort de clatite umplute cu ficatei de pui,ceva snitele,si am gasit o reteta buna de: placinta cu ciuperci:Umplutura: 1/2 kg carne tocata, 2-3 cepe tocate marunt, 1 ou, condimente. Foaia : 400 gr faina, 250 ml apa, 200 ml ulei, taic cat o nuca. Se calesc ingredientele de la umplutura.Optional se pot adauga si ciuperci, sau de post numai cu ciuperci. La foaie, se dizolva taicul, se adauga faina, uleiul, sare.Nu se lasa la crescut. aluatul obtinut se imparte in 4. Fiecare bucata se intinde, se umple cu carnea preparata, se ruleaza,se aseaza in tava de aragaz. Cele 4 rulouri se ung cu ou batut si se coc pana se rumenesc. ca desert voi face un diplomat(rulada) si caise.don't worry....be happy.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

quote:
Originally posted by Milia
quote:
Originally posted by CandyNoi ne-am obisnuit ca in fiecare duminica sa facem grill in curte sau la iarba verde, daca ne permite timpul (aripioare de pui, ceafa de porc, mici, peste).
Dragele mele, eu n-am facut niciodata peste la gratar, la iarba verde. Spuneti-mi si mie: cum il puneti: intreg? bucati? Curatat de solzi sau nu? etc. etc. etc. Multumesc!
poti sa ii pui cum vrei tu.(bucati,intregi)se curata de solzi,iar daca sunt pesti mari adica(salmon,pastrav...etc)atunci eu ii las cu pielea pe ei,pt ca pielea lor e groasa si o pot lua jos de pe el atunci cind il prajesc. poti sa pui si bucati(dar sa ai grije de ei ca se ard repede)don't worry....be happy.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

tata are o reteta f. usoara de pregatit peste....si foare bunnnaaaaa!

dar se face in jar nu pe gratar..sau cel putin el asa o face

cand mergem la pescuti si nu numai....peste prins il curata(solzi/stomac/cap) il spala bine si il codimenteaza: sare, piper, si daca ai la indemana alte mirodenii ce iti plac( dar noi de obicei nu avem la noi decat sare si piper, mai ales la partidele de pescuti...pe nepregatite), il inveleste in folie de aluminiu si il baga intre carbunii incinsi( dupa ce incep sa se stinga..nu cand sunt in flacara), si nu stiu cat ii lasa...dar sunt o minunatie asa in foaie de staniol.

pestele se poate face si pe gratar asa in staniol, stiu ca este mult mai bun ca cica se face cumva in sus propriu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

o reteta usoara de peste si foarte rapida, cred ca am mai postat-o mai de mult, nu mai stiu, eu fac des si este si foarte usoara.
file de peste se opareste cu apa clocotita.
cartofi, se fierb cca.10min.in coaja, se curata si se taie rondele.
intr-un vas yena , se pun cartofii, deasupra pestele, masline, foi dafin, rondele de ceapa( se poate si fara), sare, piper .
peste ele se torna ulei de masline diluat cu apa(chestia cu apa este obtionala, depinde de gust).
se da la cuptor intre 20-30min.
se serveste cu salata verde.

mai scriu pe scurt despre obiceiurile de aici(la care trebuie sa recunosc ca m-am adaptat foarte greu).
de obicei invitatii vin in jurul orei 15 cand se serveste prajituri(tort) si cafea(ceai).
seara se fac platouri reci cu mezeluri, branzeturi, legume, fructe, depinde de imaginatia fiecaruia cum le aranjati.
sau se face gratar cu salata asortata/ cartofi.
si apropos de obiceiurile noastre romanesti, la scurt timp dupa ce am venit aici am tinut neaparat sa fac o masa traditionala pt.cateva rude ale sotului meu
evident i-am invitat la pranz, am inceput cu aperitive, apoi supa,ardei umpluti( asta chiar nu uit, au fost foarte apreciati) si prajituri.
au zacut cateva zile bune.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Multumesc de idei. Avem o lunga vara inainte, in care vom merge de multe ori la iarba verde, si voi incerca si peste la gratar, dupa ideile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut, fetelor,

Am intrat si eu sa va spun ca puteti face fripturi in staniol (folie de aluminiu) si in cuptor. Eu fac fripturi de genul asta tot timpul si ies minunat. Am inceput cu o reteta de pui (pui intreg condimentat cu de toate -asta alegeti voi, eu pun mai mereu si usturoi sau fac mujdei- si cu o bucatica de unt inauntru se imbraca in folie de aluminiu unsa cu ulei; se impacheteaza bine si se da la cuptor pentru 40-50 de minute si apoi se deschide putin pachetul pentru a peremite usoara rumenire a pielii) si am pus dupa aceea orice fel de carne condimentata in staniol. Carnea se face in suc propriu, iese foarte frageda si se scurg grasimile, deci e si mai sanatos. Va recomand cu caldura sa folositi staniolul pentru orice fel de carne.
Pupici,

Daniela Veuger si bebe mic din burtic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

Un peste la gratar foarte bun si gustos este macroul congelat, care se taie in doua, de-a lungul coloanei, se sareaza si se pune pe gratar.Se poate servi cu mujdei de usturoi,mustar sau orice altceva.
Este bun cald si chiar rece , sa-l servesti a doua zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by ariadne

o reteta usoara de peste si foarte rapida, cred ca am mai postat-o mai de mult, nu mai stiu, eu fac des si este si foarte usoara.
file de peste se opareste cu apa clocotita.
cartofi, se fierb cca.10min.in coaja, se curata si se taie rondele.
intr-un vas yena , se pun cartofii, deasupra pestele, masline, foi dafin, rondele de ceapa( se poate si fara), sare, piper .
peste ele se torna ulei de masline diluat cu apa(chestia cu apa este obtionala, depinde de gust).
se da la cuptor intre 20-30min.
se serveste cu salata verde.
ari&celine


Ari, tine-mi pumnii, ca asta o sa pregatesc pentru cina. de cand ai postat-o mi-am pus in cap sa o pregatesc, dar n-aveam pestele, acuma gata, nu mai am nici o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

asa cum am promis pe chat iaca retzetele de care vorbeam:

rizotto cu ciuperci si spanac:

1 catel usturoi+1 ceapa medie+1 linguritza unt se pun la cuptor incins prelabil la 180 pana se inmoaie ceapa (10 minute asa o pun eu) adaugati orezu si puneti capacu (eu fol vas de hena) si lasa la cuptor inca 5 minute (orezu e fiert in prealabil 5 minute). Il scoti, pui vin (eu pun cam un pahar de vin sec- alb) si apa 1 cana. Il bagi la loc pt 15 minute… dar il mai agiti din cand in cand vasul, sa se uniformizeze. Scazi temperatura la cuptor la 130 , scoti vasu, pui ciupercile (200 grame) taiate feliutze (poti folosi si conserva) si le bagi iar 15 minute sau pana se absoarbe majoritatea lichidului.

Scoti continutul intr-un vas mare de salata si adugi spanacul (500 g) fiert si taiat fasii . Adaugi cascaval sau parmesan ras cam. Ca sos folosesti ulei de maslinutze cu lamie + condimente.

pofta buna,

Freia si bebe Alexa


http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

risotto primavera

1 lingurinta unt
2 lingurite ulei maslinutze
1 catel de usturoi (pisat)
2 cani de orez
1 cana fasole cerde
1 cana vin alb sec
1 cana asparagus taiat micutz
2 cani apa
2 linguri rase parmesan (sau branza sau casaca)
1 canutza smantana

se incalzeste untul si uleiul, se adauga usturoiul. Apoi se pune orezul, vinul, apa si verdeturile .se lasa pana ajunge la grad de fierbere. Micsorati flacara de la ochiul aragazului la mica, acoperiti vasul pt 15 minute. Nu uitati sa mai amestecati din cand in cand. Verificati daca orezul este fiert, daca da se poate scoate intr-un vas mare in care se adauga parmesanul si smantana si se amesteca.

Se serveste cu salata de rosii si paine prajita la cuptor cu branza topita.


Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput