Apa plata se fierbe?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Raluca spune:
Eu stiu din sursa sigura de unde e extrasa apa - cineva care are o functie in compania Eurapean Drinks, insa tot el zice ca analizele sunt reale si ca apa e buna ca o scot din panza mai joasa decat cea in care s-a detectat nitel uraniu.Eu insa nu am incredere si am ales alt tip de apa, despre care nu stiu nimic decat ce scrie pe eticheta...
Cam asta stiu eu, apoi zona de extractie e si aurifera si....uita asa s-au adunat mai multe si am renuntat la Izvorul Minunilor.
Fiecare cu decizia ei..repet , analizele puse pe eticheta sunt reale.
Raluca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Raluca spune:
Draga adela ai scris:
Sa stii ca eu mai fierb si apa plata din cand in cand
Adica sa-i mai dau eu in plus ceva minerale din apa plata nu prea imi convine ....
Ei din asta am inteles ca ptr. asta o fierbi. Scuze daca am inteles gresit..
Raluca
Maruca spune:
quote:
Originally posted by Raluca
Eu stiu din sursa sigura de unde e extrasa apa - cineva care are o functie in compania Eurapean Drinks, insa tot el zice ca analizele sunt reale si ca apa e buna ca o scot din panza mai joasa decat cea in care s-a detectat nitel uraniu.Eu insa nu am incredere si am ales alt tip de apa, despre care nu stiu nimic decat ce scrie pe eticheta...
Cam asta stiu eu, apoi zona de extractie e si aurifera si....uita asa s-au adunat mai multe si am renuntat la Izvorul Minunilor.
Fiecare cu decizia ei..repet , analizele puse pe eticheta sunt reale.
Raluca
Raluca, de curiozitate, tu ce apa folosesti???
Gabi
Raluca spune:
Dorna sau Izvorul alb.Am vazut la tineretea mea cand umblam cu ruxacul in spinare prin tara ambele zone de extractie ptr. ele respectiv Vatra Dornei si zona Borsec si pe acolo nu sunt zone de poluare in panza freatica....asa zice si un geolog din familie.
Raluca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Adela spune:
Stiu ca apa plata nu se fierbe... Fetelor care va pricepeti spuneti-mi si mie ce e rau daca se fierbe (pe langa faptul ca e pierdere de vreme ....)? Eu o fierb....cand fie o uit pe foc
fie ma apuca pe mine o toana
.... Apa trebuie adusa la 60 grade pt prepararea laptelui si de obicei alea 60 se fac 100 ca stau cu ochii in calculator la
si o uit! hi hi
Adela
Sarbatori Fericite!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamaria/anamaria.jpg)
anamaria spune:
Pai in afara de cazul ca lapticul facea cocoloase (daca nu il pregateam cu apa calda), eu nu i-am incalzit niciodata apa pt lapte! I-l pregateam la temperatura camerei... ca oricum, de multe ori dura min 30 de minute pana sa si-l manance, si intre timp se racea... Era mult mai comod asa, mai ales daca aveam apa plata... puneam laptele praf, agitam putin... si GATA!
daca dragoste nu e, nimic nu e!
iris spune:
daca fierbi apa exista riscul ca unii compusi sa se depuna pe vas , deci sa pierdem din ei, iar altii sa se concentreze; tinind cont ca o apa mineral e considerata buna pt ca are un anumit continut in saryru minerale e mai bine sa o consumam ca atare; problema e daca e microbiologic pura....dar cred ca nu isi permit sa riste;
cit despre izvorul minunilor , si eu stiu de la persoane care locuiesc in zona fabricii riureni ca sint ceva probleme cu apa de acolo; (plus ca mai am eu un cui pt proprietari dar asta e alta poveste)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tinatache/tinatache.jpg)
tinatache spune:
Eu am fiert multa vreme apa plata, dar asta numai pt ca dr. nu a stiut ca eu folosesc apa plata si mi-a spus sa o fierb, asa ca atunci cand am intrebat-o "cat timp mai tb sa o fierb?" ea a fostsocata. Drept urmare am renuntat. "Fiertul" a tinut vreo 3 luni, dar sincera sa fiu ma cam saturasem, afara erau 30 grade iar eu fierbeam apa pe aragaz
. Ca sa nu mai zic ca fierbeam si biberoanele
de muream de cald in casa.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
M-am trezit si eu...noi folosim inca de la inceputul inceputului apa Milupa,speciala pt bebelusi pt lapte,ceai si mincarica.
Ce scrie pe cutie:
-apa Milupa nu se fierbe inainte de folosire,se incalzeste la 55-60 grade
-dupa ce ati desfacut cutia(tetrapac)se tine la frigider
-daca cutia e deschisa de mai mult de 2 zile,apa se fierbe
Na,eu asa am facut,dar vorba Adelei,ca am mai scapat-o peste 60 de grade...
Alina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Adela spune:
Alina pai eu asta intrebam.....Ce este RAU daca o fierb (adica daca o scap peste 60 grade ). Eu cred ca NU este nimic RAU! Doar ca "exista riscul ca unii compusi sa se depuna pe vas , deci sa pierdem din ei, iar altii sa se concentreze"
.
la toate fetele
Adela
Sarbatori Fericite!