Apa plata se fierbe?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iris spune:

chestia cu depusul si concentratul se intimpla la peste 100 grd celsius , atunci cind apa fierbe de-a binelea, clocoteste; ce facem noi pe la 60 de grd e mai mult pentru a asigura dizolvarea buna laptelui praf instant; dar eu nici macar asta n-am mai facut, de lene si de graba; si am observat ca laptele se dizolva bine si bebeii nu au avut nimic de comentat la adresa laptelui cu temperatura camerei...dragile mamei, buni copii mai am?!!!! iar pt ceai o incalzesc pina e fiebinte dar nu o las sa clocoteasca deloc, pun pliculetul si las asa citeva minute; cam asta-i...
cind era bebe ii fierbeam apa de la robinet o lasam sa se raceasca si apoi foloseam din ea toata ziua, nu aparuse inca apa plata, sau nu stiam eu ca se poate cumpara, oricum in brasov era buna la gust; pe unele sticle scrie ca e buna pt sugari sau copii dar pe unele nu, chestia asta m-a bagat pe mine in ceata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by iris

raceasca si apoi foloseam din ea toata ziua, nu aparuse inca apa plata, sau nu stiam eu ca se poate cumpara, oricum in brasov era buna la gust; pe unele sticle scrie ca e buna pt sugari sau copii dar pe unele nu, chestia asta m-a bagat pe mine in ceata...

iris

Sa stii ca mie mi se pare ca Beba mai degraba face cocoloase cand e apa calduta. Iar ceaiul e instant si merge si cu apa la temp camerei si apoi il las in incalzitor pt noapte. Cat despre "apa buna si pt sugari" noi am avut surpriza sa luam apa pe care scria chestia asta si era cu acid, adica nu plata. Sa vad si eu mamica aia care da apa carbogazoaza la bb cu colici!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voinea spune:

Eu nu fierb apa plata. Si folosesc de obicei izvorul minunilor.
Adina si dragos

Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

noi fierbem apa plata ( la sfatul dr) si folosim Bucovina, dupa ce am incercat mai multe feluri.
Gio si bb Taisia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Cand am fost in Romania cu Julian am folosit apa plata de la Borsec si nu am fiert-o. Sa iti spun de ce: Am o carte aici in care zice clar ca apa care o folosesti pentru formula la copii nu trebuie fiarta mai ales daca este inbuteliata. Trebuie sa fierbi apa numai daca se anunta la TV, radio sau auzi din alte surse sigure ca apa contine microbi care dauneaza grav sanatati copilului.
Ca tot veni vorba despre fiert si bebe mici sa va mai spun inca un lucru care multe mamici in fac si nu are nici un efect. Sterilizarea (fierberea)sticlelro si biberoanelor. Este deajuns daca le speli bine cu detergent de vase si dupaia le clatesti cu apa calda.
Bafta la toata lumea.
Gabbriela & Julian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Am folosit Izvorul Alb sau Herculane. Pe Izvorul Minunilor scrie ca are nitrati sau nitriti care sunt daunatori. Acuma nu te poti lua intotdeauna dupa ce scrie....si nu poti fi sigur ca celelalte n-au.

Nu am fiert-o, am folosit de pe la 3 luni si jumatate. Nu a fost nici o problema. Biberoanele le-am fiert pana la 1 an ca sa fiu sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Eu am folosit Izvorul Alb si nu am fiert-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Noi folosim Borsec sau Dorna. Izvorul am inteles ca nu prea e apa minerala "de la munte", e mai mult "sifon"...de Bucuresti.
Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

dupa ce am facut un adevarat studiu de piatza am ajuns la concluzia ca cea mai tare din parcare e Izvorul Minunilor datorita faptului ca are cea mai mica concentratie de nitrati (nu cereti detalii ca nici aku nu mi-e clar care e faza). La inceput o fierbeam ca eram nebuni si noi i-am dat la bb lapte praf de pe la 2 sapt ...acum doar incalzim putintel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

Am inteles ca apa fiarta plata este toxica pentru ca toate sarurile alea minerale se solidifica si se fac ca o crusta deasupra ei dupa ce se raceste,si nu sunt benefice.Eu am observat asta odata dupa ce am lasat apa sa se raceasca de-am uitat de ea..si vb Cu Roxana(roxlil),spunandu-i ca nu mai folosesc in veci apa plata ,mi-a spus ea atunci cum sta treaba.Puteti sa o incalziti la baille mare dar sa nu o fierbeti.
Noi am folosit mai toate marcile.EU una as folosi numai izvorul Alb(mi se pare mie mai buna),dar cand se intampla sa nu avem bani mai luam si de aia la 5 litri-Bucovina,sau Izvorul Minunilor.
Adina si bb Rares

quote:
Originally posted by tincutza

Noi folosim Borsec sau Dorna. Izvorul am inteles ca nu prea e apa minerala "de la munte", e mai mult "sifon"...de Bucuresti.
Miki

Mergi la inceput