NU laptelui...vomita altceva...care ar fi cauza???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simon_aut spune:

Am citit raspunsurile voastre. Va multumim pentru ele.
Am facut rost de un lapte de Soya de la NAN si anume Altsoy.
O sa scoatem de tot laptele praf de vaca din alimentatie si o sa incercam sa iti urmam sfaturile lala.
Sa stii ca cereale de orez i-am dat si pana acum si combinate cu apa cum ne-ai zis tu, si tot le refuza.

Ne-am documentat cu privire la anorexia la bb mici.
E f.posibil ca Alex al nostru sa fii dezvoltat asa ceva.
Carina cred ca ai dreptate. El refuza orice mancare si dupa ce il facem sa manance ceva vomita. Nu se intampla mereu, la unele mese da la altele nu...insa la nici o masa nu l-am vazut sa manance cu placere respectivul aliment.
De ce zic asta: cand o vede pe sotie ca il pregateste pt masa deja incepe sa se agite...iar cand o vede cu lingurita inchide cu strasnicie gura si refuza sa manance, indiferent de aliment.
Doctora noastra pediatra zice ca nu poate face asa ceva un bebe asa de mic, dar daca cititi in "Mama si copilul" de Caprariu o sa vedeti ca se precizeaza f.clar de aceasta boala.

Acum ca tot am ajuns aici...cerem sfatul celor care au trecut printr-o astfel de situatie.
CUM POATE FI TRATATA?
CE SE POATE FACE?

Multumim.
Simon - taticul lui Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Incercati eventual sa schimbati ritualul mesei. Dati-i sa manance in alta camera, sa nu ii mai dea sotia ci da-i tu sau altcineva, schimbati lingurita, costronelul, incercati sa ii cantati sa ii vorbiti, intr-un cuvant sa il linistiti cand se apropie ora mesei. Din moment ce mama e agitata inainte de masa la gandul ca iar nu va manca asta se transmite si la el. Sunt doar idei. Sper sa va ajute. Bafta!!

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

fetita mea de 4 luni a trecut prin stari similare la 3 luni, manca f putin si fara pofta de manca+ scandal.
s-a dovedit ca are reflux gastro esofagian, adica mancarea se ontoarce , o arde si nu mai vrea papa.
acuma o tratam cu Debridat si e ok.ati investigat posibilitatea asta?

cristiana si bb Theodora Alexia

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

Buna,
Vreau sa-ti spun ca acum am citit mesajul tau..si plang....Este dureros ce vi se intampla....Copilul meu nu a mancat aproape deloc o saptamana ..dar voi....si eram alba sau stafie. Nici nu stiu... Ce imi trecea prin minte....( ca are...)
Dar sa revin...El a fost tratat de un doctor in stiinte medicale..de la Gr.Alexanrescu...bine nu are acelasi probleme...DAR: VA ROG , DACA SE POATE, SA MERGETI LA EL... DACA SUNTETI INTERESATI VA DAU UN TELEFON AL DOMNULUI DOCTOR, care stiu ca are si cabinet particular...cred ca acolo este cel mai bine de mers, este mai liber.Este tipul de om care asculta istoricul copilului, foarte important...analizeaza.....I
nternata fiind acolo am vazut "copiii de morcov"asa li se spune celor cu probleme , ca sunt hraniti numai cu supa de morcov....dureros si inspaimantator,erau portocalii la fata...acum nu stiu cum se numeste boala, am trecut repede peste acest aspect... Nu spun ca are aceasta boala, nu...poate cineva stie de ea si iti da mai multe informatii...Poate este ce va-ti gandit voi, poate este intoleranta la lactoza, eu asta cred... Poate ne spui si cum a reactionat la laptele cu soia...este important sa nu-i dati decat din acesta...Vreau sa te mai intreb daca ati incercat sa-i dati cateva zile numai mancare ...ce-i place, fara lapte...daca da...cum a reactionat?Eu am o prietena a carei fetita nu papa lapte de la 2 luni, si nu-i bai( la ea)...nu cred ca i-a facut investigatii.. pur si simplu a renuntat la lapte si papa mancare...Pediatra i-a spus ca poate sa revina la lapte, sa incercerce sa-i mai dea mai tarziu, cand va fi mare si va contientiza,acum suplineste lipsa de ca... iar copilul arata ok...
Sper ca ai inteles ceva ...is cam bulversata..daca vrei sa discutam da-mi un PM
Mult noroc si sanatate,
Gaby &Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evadindeva spune:

Uffff, saracii bebelusi prin cate mai trec.... Nu stiu ce poate sa fie, poate bebe mic are intr-adevar intoleranta la lactoza daca nu vrea lapte, sau un reflux gastro-esofagian dar asta numai un medic bun va poate spune exact. La fel cum spunea mai sus cineva, un medic bun descopera cauza, trebuie doar sa aiba rabdare. In alta ordine de idei insa vreau sa va spun ca nu e de glumit cu anorexia nervoasa, e o chestie mai mult decat reala si am cunoscut doua astfel de cazuri si stiu despre ce vorbesc. De cele mai multe ori apar datorita insistentei parintilor de a hrani puiutul cu orice pret. E un chin si pentru bebei si pentru parinti. O amica are copilasul asa de la cateva luni si acum are patru ani si tot asa e, nu manaca mai nimic, nu e nimic care sa-l tenteze, sa ceara ceva ca orice copil. Aveti mare grija si rabdare cu bebe mic, in primul rand, sfatul meu pentru toti parintii e sa ascultati de bebelus, el stie exact ce vrea si ce nu, ce-i place si ce nu. . . . E si el o persoana ca noi toti numai ca e micut si nu poate vorbi. Va doresc tot binele si sa treceti peste episodul asta fara incidente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Sa stiti ca va urmaresc de cand s-a nascut micutul si ma doare si pe mine sufletul cand aud problemele pe care le aveti. O perioada nu ati mai scris nimic si am crezut ca totul e bine, dar se pare ca va chinuiti tare cu bb si totusi nu papa cum ar trebui.
Va inteleg foarte bine pentru ca si eu trec prin aprox. aceleasi probleme insa sunt o fericita ca fetita mea bea lapte prin somn si nu il vomita. Pe timpul cat e treaza, ii dau si eu papica solida, unele le accepta, altele nu. In ultimele doua saptamani a inceput si ea sa vomite aproape dupa fiecare masa si am fost (evident) cu ea la doctor. Dupa o consultatie amanuntita, doctorita a zis ca nu are decat un banal rosu in gat si nu crede ca asta ar putea sa ii dea starea de greata si voma atat de tare, asa ca a vrut sa ii faca un exudat sa vada exact ce e acolo. Rezultatul a fost uimitor pentru ea... avea E-coli in gatutz... plus inca un streptococ nepericulos dar la care nu se potrivea un antibiotic comun. Asa ca, acum tratam ambele belele si speram sa revina la normal. Nu e ea foarte mancacioasa, dar papa cel putin 150 g de mancare la fiecare masa si culmea! parea sa ii fie de ajuns (plus doua biberoane de lapte in timpul somnului - unul la ora 10 dimineata si altul la ora 10 seara) pentru ca a luat normal in greutate pana acum.
Ce m-a sfatuit pe mine doctorita pe perioada acestei boli - chestie care cred ca se potriveste si la voi... sa ii dau doar mancare de care stiu eu ca nu ii face nimic rau si care nu ii provoaca voma, adica supica, cartofior moale, outz, iaurt si fara fructe! Culmea... am zis ca fructele sunt moi si racoritoare si ea a fost de acord. Dar a spus ca au acid citric si o irita pe intestine si ii creaza disconfort. Ideea generala a fost sa ii dau cate putin, exact cat vrea ea si de mai multe ori pe zi sa o incerc cu cate ceva - diferit de fiecare data. Chiar daca e doar 50-60 g, important e sa primeasca papica si sa nu o vomite. Vomatul frecvent da o senzatie grea si nici nu iti mai vine sa mananci dupa. Eu zic sa incercati... 3 zile nu e mult, insa e f. greu - eu am trecut prin asta si stiu ce inseamna la fiecare 2-3 ore sa pregatesc cate ceva si apoi sa am surpriza ca nu mananca . Nu va spun cat de inventiva a trebuit sa fiu ca sa pape ceva... Sotul statea cu cate o jucarie si o dansa in fata ei si eu o pacaleam cu cate o lingurita. La fiecare 3-4 lingurite, ii dadeam o gurita de apa sau ceai, o mai lasam 2-3 min si iar incercam si in tot timpul asta cantam pana am ragusit si eu - acu nu imi mai iese nici un cantec de atata cantat, bateam din palme, zornaiam tot felul de jucarii, tot timmpul noi. Cel mai cu folos a fost balonul. Si cel mai bine a papat cand intr-o seara, Ioana (13 ani) i-a facut continuu baloane de guma de mestecat. Atunci a stat doar cu ochii pe ea timp de vreo 15 minute si a papat un borcanel de legume si o jumatate de pahar de iaurt. I-am schimbat tot timpul locul ca sa fie cat mai interesant pentru ea. Am scos-o si afara, ma duceam in vizita la prietene doar ca sa mai vada si alte peisaje... alte figuri pe care le studia o perioada si nu se mai gandea ca eu ii bagam in gura papica. In dormitor, in bucatarie, cu noi la masa in sufragerie, pe terasa, la piscina, unde mi-a trecut prin cap... Probabil ca si voi ati incercat in disperare, poate ca vorbesc degeaba... dar cine stie?
Daca reusiti sa il faceti sa pape cate putin si de mai multe ori pe zi si fara sa vomite in tot acest timp, e un pas inainte. Apoi, puteti incet-incet sa ii introduceti din nou alimente noi si sa mergeti cu pasi mici spre normal, sau spre ce vreti voi sa fie. E foarte important laptele, dar eu acum am invatat ca te poti dispensa de el daca bb are intoleranta sau pur si simplu nu il vrea. Aportul de calciu sa fie mai mare si controlat mereu cu analize si asta e! Dureros, dar se poate trai si fara...
Sunt foarte curioasa cum ii merge cu laptele nou??? Daca mai descoperiti ceva, scrieti si aici ca sigur mai sunt mamici care trec prin situatii de astea, insa unele nu au curajul sa scrie...
Va urez multa bafta si pofta de mancare micutului,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

si eu am urmarit povestea voastra pentru ca edi a facut la fel cu exceptia faptului ca reuseam sa-i dau in somn si nu voma. ceea ce mi-a trecut prin cap si mi se confirma in fiecare zi e ca intr-adevar zic eu ca e vorba de un fel de anorexie nervoasa, sau oricum e o problema de alimentatie. toti doctorii pe care i-am consultat au dat din umeri si mi-au spus ca dpdv fizic e ok. dar mare atentie ca aceste probleme apar din cauza parintilor!!! in general de la faptul ca ii obligam sa pape mai mult decit le trebuie. e deajuns sa se intimple de citeva ori ptr ca el sa dezvolte o reactie la aceasta fortare. vindecarea e lunga si o sa va termine nervii. asa ca eu doar va pot spune ce am facut noi:
1. am incetat cu fortatul lui. daca papa doar 2 lingurite, atita capata pina la urmatoarea masa. si nu pateste nimic, stai linistit daca nu papa citeva zile. in schimb ii dadeam ceai sau apa sa nu se deshidrateze
2. l-am trimis de vreo 2 ori (la 5 luni si la 8 luni) cite o luna la bunici. a schimbat oamenii, obiceiurile, a fost scos la aer cit mai mult. ei bine, dupa aceste escapade s-a refacut, acu la 1 an papa binisor, cam ce vrea si cit vrea :) si ii ajunge , vad eu.

bafta si nu va pierdeti cu firea ca o sa-si revina.

anda & bb edi
http://users.pcnet.ro/scpcnet/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Revin si eu cu precizari, dupa a groaza de investigatii si la noi s-a considerat ca e vorba de anorexie pe fond psihic.Am incercat cu greu sa ne detasam de orele de masa , atitudinea vrei O.K., nu vrei iar e O.K. a functionat. Am incercat si noi sa schimbam ambianta in care mancam, oamenii care o hraneau, etc.Ce a avut cat de cat efect a fost detasarea noastra si faptul ca am accpetat noi (parintii, bunicii) ca se poate trai si manacand 8-10 lingurite de papa la o masa si asta acum la aproape 2 ani!

Raluca si Ilinca (1 an si 8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

eu am o colega al carei copil e alergic. Alergia la lapte (cel din formula e obtinut din cel de vaca, care e f diferit ca si compozitie proteica fata de cel de mama) e f comuna si se poate deasemenea manifesta si la alte alimente si atuncea micutul vomita si le refuza in mod firesc.
Ati incercat sa cumparati lapte de mama si sa-i dati micutului? cat a fost alaptat a avut aceste probleme?

in orice caz faptul ca i-ati schimbat dieta e cel mai bun lucru ce il puteati face.

va doresc multa sanatate la micut si sa auzim numai de bine!

cu drag,

allya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simon_aut spune:

Va multumim la toti pt raspunsuri si sfaturi.

Hai sa va povestesc ce am mai facut in ultima vreme.
Marti si miercuri noapte nu a mai vrut nimic...nici apa..nici ceai...dormea tot timpul si se trezea plangand dar refuza totul.
Miercuri am cerut medicului de familie INCA O DATA ajutor.
Ne-a trimis la spitalul IOMC sau Alfred Rusesc dupa noua denumire de la Lacul Tei la dr. conferentiar Matei Dumitru.
Sotia s-a internat cu Alex acolo de miercuri.
L-au pus pe perfuzii de miercuri pana vineri si i-au facut analizele.
Vai prin ce chinuri a trecut zilele astea fiind legat de maini si picioare ca sa stea nemiscat. Nu doresc nimanui sa pateasca asa ceva.
La analize a iesit un banal rosu in gat (am citit chestia similara si o sa-l rog pe dr sa-i faca exudat mamamariana) si o infectie urinara.In rest ok.
L-au catalogat ca anorexic si ne-a zis ca sa incercam sa ii dam sa manance lapte din spital (f.prost de altfel si super indulcit) si mancare de a lor...poate nu ii placea a noastra.
Miercuri nu a vrut nimic, joi a mancat putina supa data de o asistenta (ne-au zis ca de multe ori reactia asta apare din cauza mamei si sa nu-l hraneasca ea) si a baut si lapte (130ml).
Ne-am bucurat nespus va dati seama...vineri a baut si atunci lapte...supa a mancat-o mai bine...a mancat si niste orez cu branzica..
Vineri seara deja a inceput sa manance laptele in "scarba", si sambata nu l-a mai vrut deloc.
Nu a mai vrut nici supa...nici macar ceai dupa asta.
Azi cand scriu e duminica...el e tot acolo cu mami si refuza in continuare tot.
Sotia mea e terminata nervos...nu mai rezista sa-l vada cum arata...e foarte galben...ii dau si antibiotic si el nu mananca nimic.
Daca doriti sa vorbiti cu ea sa-i povestiti ce ati patit si voi nr de tel este 0723988619.
Asteptam sa vedem ce mai facem de luni incolo, langa rezerva noastra e un copil cu "anorexie rebela" caruia i se face gavaj (i se toarna mancarea pe furtun in stomac). De cand am mai vazut si asta ne-am demoralizat de tot...chiar am ajuns la disperare...AMANDOI...nu numai ea.

Am uitat..nu a vrut nici laptele de SOYA...Alsoy am gasit.
Tineti-ne pumnii.

Simon - taticul

Mergi la inceput