NU laptelui...vomita altceva...care ar fi cauza???

NU laptelui...vomita altceva...care ar fi cauza??? | Autor: simon_aut

Link direct la acest mesaj

Revin cu un subiect mai vechi pe care l-am postat pe forum sub o alta forma.
Acum 2 luni cand ii dadeam laptele praf il voma.
Acum mai nou dupa ce am incercat toate felurile de lapte posibile (mai putin cel de soia care nu se gaseste pe nicaieri) am ajuns intr-o faza destul de greu de trecut.
Laptele praf in biberon nu il mai vrea sub nici o forma..si atunci cand doarme si simte biberonul cu lapte incepe sa planga...de aceea am renuntat sa ii mai dam lapte simplu.
Am incercat sa ii dam laptele praf pitit printre alte alimente, dar culmea este ca de cand facem asta mananca fortat respectivele alimente si dupa le vomita.

In momentul de fata un meniu de-al lui arata astfel:
-dimineata pe la 5.00 un biberon cu supa sau ceai plus putin lapte praf
-la 09.00 ceai cu cereale de orez
-la 13.30 supa de legume cu carne
-la 18.00 compot de mere cu cereale
-la 22.00 iar supa sau ceai plus putin lapte.

Am ajuns sa ne vomite aproape toate alimentele mai putin supa pana acum.Tot in ce punem lapte.
Are doar 5 luni si 1 sapt si nu putem sa ii scoatem laptele din alimentatie...am incercat sa ii dam banana cu branzica de casa si aceeasi soarta a avut...
Sa nici nu auda de suc de fructe indiferent ce fruct folosim.

A fost suspect de giardia la 3 luni, l-am trata cu flagyl...am repetat analizele de 3 ori si "negativ".

Acum i-am facut niste analize de sange si asteptam rezultatul.Ii repetam si analizele de fecale.

Scaunul este constipat in ultimele zile..nici vorba de diaree.

Suntem intr-o dilema...ce sa-i dam sa manance...nu a mai luat nimic in greutate de vreo 2 sapt...dar nici nu ne mai interseaza...am fi fericiti daca ar manca si el ceva cu pofta si fara sa respinga respectivul aliment.

Daca aveti idee despre ce am putea incerca...sau ce teste s-ar mai putea face...sau cui sa ne adresam pt asa ceva "DATI-NE IDEI"

Este urmarit de 2 medici pediatri si ambii sunt in dificultate.
Am facut o ecografie la Budimex care a iesit OK.

Multumim.
Alex si parintii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Nu are intoleranta la lactoza??????????
Ati facut o astfel de analiza? Ati incercat cu lapte fara lactoza?

Raluca si Ilinca (1 an si 8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simon_aut spune:

Am incercat cu NAN fara lactoza.
S-a comportat la fel.
Nu i-am facut nici o analiza in acest sens.
Ce analiza se poate face si unde se poate face acest fel de analiza?

Multumim de raspuns.
Alex & parintii

Mergi la inceput

Revin, n-am inteles prea bine, vomeaza orice aliment sau doar cele ce contin lapte??
Daca vomeaza si dupa alimentele ce nu contin fermenti lactici, poate ar trebui facuta o endoscopie, neplacut dar ...
In alta ordine de idei, incercati sa nu-l stresati cu papa,lasati-l o zi/doua sa flamanzeasca-asta din experienta unui copil f.mofturos.
Sanatate la bb!

Mergi la inceput

Unde se face in Bucuresti nu stiu, presupun ca la orice laborator particular mai serios.
Nu stiu cum se numeste, posibil chiar intolerantza la lactoza!
Noi i-am facut un set complet de analize pe la 5 luni cand tot asa refuza laptele si dr. s-a gandit si la aceasta varianta.Din fericire a fost O.K. si dupa o luna de incercari a acceptat laptele.

Mergi la inceput

Endoscopia e analiza in care se introduce o sonda pe gat?
Daca e asa tin sa precizez ca medicul mi-a zis ca nu poate face asa ceva pana la 1 an.
Cand i-am dat alimente fara fermenti lactici (ex: compot de mere cu cereale de orez) nu a vomat decat f.rar.
Acum de cand am "pitit" cate o masura de lapte printre ele a inceput sa vomite tot ce mananca.
Cum sa-l lasam sa nu manance nimic 1-2 zile la varts asta.
Se va deshidrata.

Ai incercat asa ceva?

Mergi la inceput

Am uitat sa scriu ceva.
La el treaba asta cu refuzatul laptelui nu se intampla prima data.
A mai patit asa la 3 luni si dupa 1 sapt si-a revenit si la 4 luni cand la fel dupa vreo 10 zile si-a revenit.
Acum dureaza deja de vreo 2 saptamni si ceva si nici o speranta de a-si reveni.

Alex & parintii

Mergi la inceput

Da endoscopia e treaba aia neplacuta cu sonda . Baietelul unor prieteni a fost investigat in acest mod la 7 luni...la noi in Cluj.

In privintza infometarii...nu ma refeream la 1-2 zile ci la ore, maritii intervalul dintre mese, noi asa am facut, ii dadeam 3 mese/zi.

In alta ordine de idei daca vomeaza in general doar preparatele de lapte, scoate-ti laptele din alimentatie o perioada.In reteaua Metro gasiti lapte de soia.

Si inca ceva,cautati un pediatru BUN!!!Nu se poate sa vomeze atat fara cauza!

Mergi la inceput

Mie mi se pare total aiurea ca un copil de 5 luni sa aiba doar trei mese pe zi.acum este nemancat de la ora 5 dimineata si nici gand de masa.suge la deget si atat.nu stim ce sa mai facem cu el.vad ca infometarea nu da nici un rezultat.

voi ce analize i-ati facut la 5 luni?
si pana la urma care a fost cauza din care nu manca. ati descoperit ceva?

o sa caut in metro laptele de soia. sper sa gasesc.
cat ii dadeati la cele 3 mese, ma refer la cantitate?

am fost cu ele la 2 spitale si medicii pediatri de acolo ne-au dat tot felul de sfaturi care nu au mers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

buna simon,

poate trebuie sa ai ptuina incredere si in copilul tau chiar daca este atat de mic; un copil caruia ii este foame plange de obicei pentru a te atentiona.

In alta ordine de idei iata sfatul meu:
scoate lactatele din alimentatia copilului pentru o perioada; este adevarat ca laptele este o sursa importanta de calciu dar la fel de adevarat este faptul ca ii poti administra Ca sirop (trebuie sa vorbesti cu pediatrul)
daca folosesti ceaiuri de tip Hipp renunta la ele deoarece au glucoza din cate imi aduc aminte; poti lua in schimb plante de la Plafar si le poti amesteca dupa dorinta
-incearca sa ii dai faina de orez preparate cu apa la masa de dimineata si nu la cea de la ora 9 deoarece faina de orez este foarte satioasa (eu foloseam o lingura max doua la un biberon pentru masa de seara de ex)
-la ora 9 incearca sa ii dai suc de morcov (10 ml pentru inceput si daca timp de doua , trei zile nu ai probleme poti mari cantitatea)
la pranza supa de legume sau supa de morcov pana se linisteste urmand ca dupa aceea sa ii introduceti si carnea in supa (carne de pui fara pielita)
-la ora 18 incearca sa-i dai banana simpla sau cu biscuiti hero
-seara cereale
Lasa copilul sa manance cat vrea si cand vrea pana se linisteste, intre mese dai doar ceai sau apa, introdu-i doar cate un aliment nou pe luna si la o masa astfel incat sa poti vedea ce ii prieste si ce nu

multa rabdare si bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Te rog sa stai linistita. Fetele poate isi mai amintesc ca si eu cand Carina avea vreo 4-5 luni eram aproape ca si tine. Ea nu voma, in schimb nici nu deschidea gura sa guste lapte. La 5 luni a fost diagnosticata distrofica, era programata pentru endoscopie(nu am vrut eu sa ii fac) si singura solutie a fost sa ma calmez eu. Am lasat-o fara sa manance 10 ore, nu a plans, dar dupa cele 10 ore a mancat 100 de ml de milumil 2, pe care nu l-a mai refuzat de atunci. Si acum la aproape 1 an bea seara 250-275 ml de lapte. Poate din cauza ca voi va straduiti atat de mult sa il faceti sa bea laptele, il vomita. Sa stii ca unii copii pot dezvolta de la varste fff mici anorexie nervoasa (refuzul mancarii sau a unui aliment sau vomarea lui imediat dupa ingurgitare) din cauza ca parintii sunt prea insistenti cu respectivul aliment. Lasati-l o zi doua fara lapte, dati-i iaurt si apoi mai incercati eventual in alte sticle, cu alte tetine si poate sa incerce alta persoana sa il hraneasca. Este doar o idee. Bafta!

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput