NU laptelui...vomita altceva...care ar fi cauza???

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simon_aut spune:

si inca ceva.

La spital ca dealtfel si acasa am incercat si noi sa-i dam in somn.
Vreo 2 mese le-a acceptat, dar dupa deja il refuza in somn laptele...simte gustul si incepe sa planga si sa intoarca capul (nu ne explicam cum simte dar o face).

Nu a mai vomnat deloc in spital...momentan nici nu are ce..dar nu accepta nimic si nici de la altcineva...au incercat asistentele sa-i dea...aceeasi soarta au avut.

Deci...

Simon taticul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana69 spune:

Buna sunt Diana.
Am avut si eu o gramada de probleme cu baietelul cind a fost mic si tot asa vomita orice mincare. Eu sunt din Suceava si aici nu a reusit nimeni sa-i dea de capat. Apoi la vreo 8 luni am mers la Iasi si i-a facut o radiografie cu bariu si avea plicatura gastrica si avea si Lamblia de care am scapat extraordinar de greu. Mi-au spus ca sa-l operez dar nu am fost de acord si m-am chinuit asa cu el pina la 3 ani. Dupa 3 ani nu a mai vomitat dar de mincat tot nu a mincat ca lumea. Plicatura gastrica este o malformatie care se traduce prin faptul ca stomacul este prea mare si nu este intins si mincarea ramine in pliurile stomacale si fermenteaza, iar copilul are dureri foarte mari. Eu pina la 1 an i-am data mincare numai prin somn, inclusiv piure de cartofi si carnita si ou. Laptele il vomita si in ziua de azi daca ii dau. Danone il suporta foarte bine.Medici mi-au spus ca nu sint normala ca ii dau mincare prin somn dar eram disperata ca nu mica nimic. O bucata de vreme ii dadeam Coordinax si nu prea mai vomita.
De-abia acum cind a implinit 5 ani a inceput sa manince.

Mergi la inceput

Andra multumim de telefon si de sfaturi.

Vroiam sa te intreb...la tine bebe a vomat cand ii dadeai sa manance in perioada de la 2 luni pana la 1 an.

In alta ordine de idei diana69 vreau sa te intreb cum se manifestau durerile la baietelul tau si cand iti voma mancarea..in timpul mesei, imediat dupa sau la un interval anume dupa masa.
Cate mese reuseai sa ii dai pe zi asa in somn?
De la danone ce a suportat bine? iarturile cu fructe,simple,....?

Simon taticul lui Alex (5 luni si 3 sapt.)

Mergi la inceput

Intre timp ce s-a mai intamplat.

Pai azi (duminica) am vorbit cu medicul de garda si asistenta si am scos laptele din meniu.
La pranz i-am dat supa cu carne din care a mancat 80ml, la ora 15:20 iarasi supa, a mancat vreo 70ml ... a varsat si dupa i-am dat 80ml.
La 18:00 a mancat 130ml de mucilagiu de orez cu branza.

Totusi spre deosebire de ieri...a acceptat mai bine mancarea.
Ca sa fie supararea si mai mare cel mic a facut si diaree...cand l-am dus in spital era constipat.
Asta ar fi istoricul.

Acum apelez la voi si va intreb: CE ATI FACE IN LOCUL NOSTRU?...ati mai sta in spital sau l-ati lua acasa si cu grija,rabdare,nervi de fier,curaj, etc ati incerca sa-l convingeti sa manance?
Va intreb fiindca noi suntem intr-o dilema...daca il tinem in spital este indopat de medicamente aiurea si problema nu se rezolva, dar totusi e sub ochiul unor medici...daca il aducem acasa o sa fie si el mai linistit...doar e acasa...ii dam sa manance ce vrea el..acasa ne permitem sa facem 10 feluri de mancare, dar daca nu va vrea sa mai manance nimic 1-2 zile iar ajungem la spital.

Simon taticul lui Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Draga tatic,
Am tot asteptat zilele astea sa vii cu o veste buna. Faptul ca a papat cate 80-130 g de papica, e un pas bun. Incercati sa furati din experienta celor de la spital si sa faceti la fel acasa.
In ceea ce priveste luatul acasa, faceti sigur mai intai ca Alexutu e sanatos, adica nu are nimic in gatut si pe la burtica. Cand e bine, incercati sa ii puneti in apa putina vitamina C. La Emi a functionat... jumatate de tableta de 100, o pun in apa - nu are gust rau, daca o bea, e perfect. Nu are ce sa ii strice - poate ajuta!
Ce sa faceti? Rugati-va la Dumnezeu, mai mergeti la biserica (cand mai puteti) si vorbiti cu un preot bun si sperati ca isi va reveni. I-am povestit si doctoritei mele despre voi si mi-a spus ca are tot asa un pacient (e fetita) care nu mananca mai nimic. Are aproape 2 ani si a spus ca parintii ei s-au obisnuit cu stilul asta, e slabuta, dar nu piele si os (probabil ca asimileaza mai tot ce papa) si ca numai Dumnezeu o tine in viata si o alimenteaza cu energie, ca altfel nu isi pot explica.
Va mai spun inca odata cu riscul sa ma repet. Incercati sa ii dati in asa fel mancarea incat sa nu o mai vomite. Daca trec cateva zile fara sa vomite deloc, atunci ii va fi mai greu sa vomite. El saracul e iritat pe gatutz de la atata vomat si va voma mereu daca ii alimentati durerea. Ai vomat vreodata? Stii cat e de aiurea senzatia de dupa? Iti spun eu ca am vomat in timpul sarcinii si dupa ce am vomat de doua ori una dupa alta, imi venea sa vomit intr-una.
Nu ne-ai spus ce greutate are baietelul. Si cu ce greutate s-a nascut?
Te rog mult ai grija de mamica. In situatii din astea, ea clacheaza foarte usor. Mai ales ca riscul de depresie nu a trecut inca...
Incercati sa nu mai considerati problema o problema, traiti-va viata normal, nu mai stati in jurul lui bb ca si cum asta e problema vietii voastre si trebuie sa o rezolvati. Daca e sanatos, lasati totul sa decurga de la sine. Jucati-va cu el, inveseliti-l, faceti-l sa rada mult, scoateti-l la plimbare, nu il mai boliti si tineti in spital. Va creste si atunci va intelege ca trebuie sa pape si mai ales va va spune care e durerea lui. Mai urmariti-i din cand in cand calciul si hemoglobina si eventual dati-i un supliment de fier si ca daca este nevoie.
Sanatate multa,
Mamamariana

Mergi la inceput

mersi mamamariana de incurajari.

s-a nascut cu 3100gr, am plecat de la maternitate cu 2900gr si acum la 5 luni si 2 sapt are 7300gr.
a ramas la greutatea asta de la vreo 6 luni si 2 sapt...de atunci nu a mai luat nimic, chiar a slabit vreo 200 de gr si in spital dupa perfuzii si-a revenit.
incercam sa ne tinem cumpatul amandoi.
asteptam sa iasa toate rezultatele la analize, daca or sa fie bune o sa vorbim cu medicul sa-l luam acasa...e mai bine decat acolo.
de vomat el nu a mai vomat demult...adica de martea trecuta si ieri a fost prima oara, dar tin sa cred ca a fost o intamplare fiindca mancase f.frumos...banuim ca s-a inecat cu ceva carne pasata..

va tinem la curent.

Simon taticul lui Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Oauu...ati ajuns la spital..urat dar necesar. Daca analizele va sunt bune cred ca lui Alex i-ar fi mai bine acasa...nu aveti la cine apela sa va ajute acasa? Sunt convinsa ca voi sunteti terminati iar starea voastra se transmite cu siguranta lui Alex. Ma gandesc sa dispareti voi o zi din preajma lui (dar el sa fie acasa nu in spital) sa-l hraneasca altcineva, in alt stil...In cazul nostru, tot anorexie dar acum realizez ca nu atat de grava, a functionat uneori ...
succes!

Raluca si Ilinca (1 an si 8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Dupa ce l-am intarcat pe Tudor (la un an si sase luni) a refuzat orice fel de lapte - au esuat si inainte toate incercarile, din cauza asta l-am si intarcat atat de tarziu. Singurul fel de lapte pe care il accepta oarecum dupa ce, repet, am incercat absolut tot ce se gaseste pe piata in toate combinatiile posibile (adica lapte de vaca indulcit/neindulcit, lapte cu suc de morcov, lapte diluat cu ceai, lapte strecurat in alte alimente etc), a fost laptele praf Humana - formula 3. Se pare ca Humana si Similac-ul (nu stiu daca am scris bine) sunt tipurile de lapte pe care bebeii le accepta mai bine. Humana are si un sortiment cu continut redus de lactoza si un sortiment hipoalergen si niste combinatii cu fructe. Cat priveste branzica de vaci, Tudor n-a acceptat-o niciodata combinata cu fructe. Nu trebuie sa disperati, mai e putin si puteti incerca iaurturile - pe care e posibil sa le accepte, asa cum probabil va accepta cu placere alte feluri de branzeturi - cascaval, smantana etc. Eu cred ca ar fi bine sa lasati copilul o vreme (cateva zile - o saptamana) fara lapte si sa reintroduceti treptat intai branzica de vaci cate putin in diverse combinatii si mai apoi laptele. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Vai, imi pare rau, am raspuns fara sa citesc pana la capat, nu mi-am dat seama ca aveti probleme atat de mari. Am crezut ca doar laptele si produsele lactate le refuza burtica lui. Nu stiu cum sa va ajut. Doar sa va mai dau un nume de medic care pe noi ne-a ajutat si despre care se spune ca este unul dintre cei mai buni - Dr. Orasanu - Spit. Gr. Alexandrescu sau Dr. Ileana Balan de la acelasi spital, sau dr. Stanciu de la Budimex. Va doresc din tot sufletul insanatosire grabnica si sa aveti in curand un grasan de puiut! Iar pentru tati si mai ales pentru mami - nervi de otel si multa rabdare! Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

quote:
Originally posted by simon_aut

Andra multumim de telefon si de sfaturi.

Vroiam sa te intreb...la tine bebe a vomat cand ii dadeai sa manance in perioada de la 2 luni pana la 1 an.

a vomat destul de rar si asta doar pina pe la 7 luni cind a inceput sa manance normal si fara prea mari mofturi. de la 7 luni pina azi, deloc.

anda & bb edi
http://users.pcnet.ro/scpcnet/

Mergi la inceput