Un an la gradinita, zece milioane de lei
Raspunsuri - Pagina 2
maska spune:
la noi, la gradinita 263 din bucuresti, masa este 35000/zi incepind din sept. mic dejun, prinz (felul I,II si desert) si gustare la ora 16. rechizitele la grupa mica sunt cam 430.000 si am dus 500.000 pentru alte chestii necesare pentru copiii. nu am dus jocuri. eu am avut fetita 3 ani, care acum merge la scoala si mi-am dat baiatul acum la grupa mica. nu dam nici un fond al gradinitei, ni s-a spus la sedinta pe care am avut-o vineri, ca de anul acesta s-a desfiintat, iar fondul grupei ni se va cere ulterior, daca va fi nevoie.
gradinita aceasta are insa o directoare extraordinara, pe care mi-am propus sa o laud pe unde pot. nu stiu daca mai exista alta ca ea. este neobosita in a cauta sponsorizari, pentru jucarii, pentru filtre de apa, pentru cadourile de craciun ale copiilor, pentru mocheta, pentru nu mai stiu ce... renoveaza, curata si imbunatateste in fiecare vara gradinita pe banii statului sau pe banii primariei. organizeaza doua excursii pe an la munte.
mincarea este foarte proaspata si buna, exact feluri pe care la maninca copii si acasa, nu exista crenvursti, cirnati, parizer, cum am auzit pe la alte gradinite. la gustarea de dupa amiaza copiilor li se da prajitura de casa sau fruct.
eu sunt foarte multumita, de la an la an se imbunatateste vizibil, nu pe banii nostri, ai parintilor, ci datorita acestei minunate directoare si a echipei de educatoare pe care o conduce admirabil.
si, foarte important, mie nu a vrut sa-mi primeasca niciodata nimic, decit un buchet de flori.
cinste ei!
Kiara spune:
maska, unde este gradinita asta 263? Ca daca o fi aproape de Tineretului, poate o vizitez si eu, pentru ca fetita ar trebui sa mearga de la anul la gradi.
maska spune:
quote:
maska, unde este gradinita asta 263? Ca daca o fi aproape de Tineretului, poate o vizitez si eu, pentru ca fetita ar trebui sa mearga de la anul la gradi.
maska spune:
quote:
vai, m-am grabit si nu am trimis raspunsul.
este si nu este aproape de tineretului. este dupa Piata Eroii Revolutiei (Pieptanari), in apropierea Pietei Progresu'. pe strada unde se afla gradinita (Stoian Militaru) este Sectia 16 Politie. ei bine, aproape chiar vis a vis de sectia de politie este gradinita.
se poate ajunge dinspre sos. oltenitei si dinspre sos. giurgiului.
zic ceva cunoscut?
desprecopii spune:
haideti sa va spun si eu ca in Olanda - un an de gradinita este intre 13.000 si 17.000 euro.
Pentru parinti... despre copii!
jordash spune:
DC, cred ca ai vrut sa spui 1.700 euro. Imi vine greu sa cred ca o luna de gradi acolo inseamna 1.700 pe luna (daca luam in calcul 10 luni un an scolar).
De fapt, ma faci sa-mi reconsider atitudinea fata de tarifele de la noi (din Ro) la gradinitele particulare - 100 euro pe luna (ca cele de stat incep sa le consider pomana).
"Great hopes make great men." - Th. Fuller
teo1970 spune:
sorry, ce fel de gradinitza, DC?! noi vorbim de gradinitzele pt. oameni de rand
cit cishtiga un olandez pe luna ca sa-shi poata permite gradinitza, sa zicem, numai pt. UN copil ?!
eu n-am vazut prea multzi oameni - nici in Ro, nici in Europa occ., care sa dea 1700 euro/ luna pt. gradinitza copilului! ce e - MBA?!
Kiara spune:
sincer si mie mi se pare cam mult. poate atat costa statul olandez pnetru ca sa tina copiii in gradinite.
Din cate stiu eu un salariu mediu in Olanda era acum 5 ani 3500 guldeni. Paritatea atunci gulden /dolar era cam de 2 la 1. Sa zicem ca acum, salariul mediu o fi 2000 EUR pe luna, poate mai mult. In conditiile astea nu stiu cum poate sa coste gradi 1700 pe luna.
Dar normal voi stiti mai bine ca traiti acolo, eu nu mai am info despre tara voastra, doar ca mi se pare mult.
desprecopii spune:
Noi platim in jur de 13,000 pe an - dar sunt si gradinite care au tariful de 17,000 pe an.
pentru cine stie olandeza - iata un articol de acum 2 zile http://www.omroep.nl/nos/nieuws/binnenland/2003/oktober/011003/kinderopvang.html
Pentru parinti... despre copii!