Un an la gradinita, zece milioane de lei

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

hahaha...toata lumea stie olandeza, doar e limba de circulatie internationala!!

te credem DC, doar ca inseamna ca olandezii se abtin de la a avea copii, sau fumeaza multa marijuana ca sa uite de tarife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Haide mai, chiar asa??? Aici costa cam 130 euro/luna!!! Cresa e cca 300 (tarifele depind de venit) si mi s-a parut scumpa. Parca e prea mare diferenta....Acuma nu ca nu te-as crede... te cred, dar nu-mi explic de ce e asa de scump??

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Si aici gradinita costa cam 600-800$/luna. Si daca nu ma insel tarifele astea sunt pentru programe mai reduse de genul 1-2 zile/saptamana intre 2-4 ore.Cred ca cei care au deja copii la gradinite va pot da informatii mai sigure, eu doar sunt in cautari...La una din gradinitele la care am intrebat era $800/luna ( 1 zi pe saptamana) si masa de prinz se platea separat.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dcm spune:

Noi platim $750/luna la un Montessori school (al nostru se duce la gradinita) pentru 5 zile pe saptamina, program lung (7:30-5:30). La un day care obisnuit tarifele sint intre $300-$500/luna, depinde de pretentii. Preturile pot escalada de la valorile astea cu cit orasul e mai mare si mai aglomerat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simiandrei spune:

La gradinita cu program prelungit nr.5 din Pitesti , unde este baietelul meu, platesc 30.000 lei / zi pentru mincare: mic dejun, prinz(fel.1,2 si desert) , gustarea de la ora 16 numai pentru zilele in care este prezent , intre 200.000 si 500.000 lei ( eu am dat 500.000 )pentru rechizite, jocuri, carti, etc. si in fiecare luna sapun , servetele ,hirtie igienica .Este la programul "Step-By-Step". Tot la acest program a fost si anul trecut la cresa si a invatat o multime de cintece si poezii , de Craciun au avut si serbare ( la 2 ani si 5 luni ).
Dupa indelungi calculeleleleleam ajuns la 7.500.000 lei /an Restul cadouri pentru doamne
Una dintre prietenele mele plateste la o gradinita particulara 700.000 lei / luna pentru program scurt 8-12(fara nimic de mincare).
si copiii sanatosi si mincaciosi ( de cuminti nici ca poate fi vorba)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mani spune:

Buna fetelor
Am citit mesajele voastre si am cam ramas cam uimita si sa va spun de ce: eu am lucrat intr-o gradi particulara si sumele care s-au vehiculat pe aici sunt si nu prea sunt adevarate, si sa va spun de ce: la o gradi parti pretul este de 300$ pe luna (depinde de gradinita) unde beneficiezi de toate facilitatile(transport, masa, plimbare, lectii de lb straine si multe altele) si nu mi se pare atat de scump (pt cei cu situatie materiala buna) dar pt ceilalti este intradevar foarte scump. La gradi de stat insa ei incearca sa adopte mai nou, modelul celor de la particular, si anume privind sistemul lor. Din cauza aceasta o parte din banii pe care voi ii dati la gradi nu se justifica pentru ati vazut si voi ca nu prea se invata mai nimic nou, nu se vad in ce sunt investiti bani vostri etc. Parerea mea este sa mergeti sa va interesati cum sunt justificati banii vostri si mai ales ce la ofera ei in plus copilasilor vostrii fata de alte gradi cu alt sistem de predare pentru ca in fond acesti bani sunt destinati copiilor vostri si trebuie sa vedeti si voi cum sunt ei justificati. Daca mai aveti unele neclaritati va stau la dispozitie. Sper ca am reusit sa va lamuresc catusi de putin despre aceasta problema.
Va pup
Mani

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mani

Buna fetelor
Am citit mesajele voastre si am cam ramas cam uimita si sa va spun de ce: eu am lucrat intr-o gradi particulara si sumele care s-au vehiculat pe aici sunt si nu prea sunt adevarate, si sa va spun de ce: la o gradi parti pretul este de 300$ pe luna (depinde de gradinita) unde beneficiezi de toate facilitatile(transport, masa, plimbare, lectii de lb straine si multe altele) si nu mi se pare atat de scump (pt cei cu situatie materiala buna) dar pt ceilalti este intradevar foarte scump. La gradi de stat insa ei incearca sa adopte mai nou, modelul celor de la particular, si anume privind sistemul lor. Din cauza aceasta o parte din banii pe care voi ii dati la gradi nu se justifica pentru ati vazut si voi ca nu prea se invata mai nimic nou, nu se vad in ce sunt investiti bani vostri etc. Parerea mea este sa mergeti sa va interesati cum sunt justificati banii vostri si mai ales ce la ofera ei in plus copilasilor vostrii fata de alte gradi cu alt sistem de predare pentru ca in fond acesti bani sunt destinati copiilor vostri si trebuie sa vedeti si voi cum sunt ei justificati. Daca mai aveti unele neclaritati va stau la dispozitie. Sper ca am reusit sa va lamuresc catusi de putin despre aceasta problema.
Va pup
Mani

ne-ar folosi sa ne spui, daca nu e secret, si unde locuiesti? adica... tara...? Thx!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florys spune:

Si in Liban un an de gradinita e in jur de 3600-4200$ si de obicei sint pline gradinitele (numai particulare exista) fiindca sint multe mamici care lucreaza acuma.

Flory, James & Sarah Catherine

"Sanatate ca-i mai buna decit toate!
Albumul:
"http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48&cid=473

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mani spune:

Buna
Salutare la toata lumea. Ce mai faceti? Eu nu prea am mai avut timp sa intru sa vad despre ce mai vorbiti voi pe aici, dar promit ca imi fac timp sa intru in fiecare zi.
tinatache sunt din Romania.

Va pup [pupic]

Mani

Mergi la inceput

incep sa am o parere mult mai buna despre gradinitele de aici, e adevarat ca cica nici nu se omoara cu invatatul... cele particulare au aproape aceleasi preturi ca si in Ro...

Mergi la inceput