Mananca prea mult

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Maria, fapul ca bebelusul tau plange atat de mult si se linisteste la laptic s-ar putea datora colicilor.

Si baietelul meu, care acum are 16 luni si 2 saptamani, era la fel. S-a nascut cu 3850gr si a luat 1kg in primele 2 saptamani. Noi papam Topfer.
Pediatrul mi-a explicat ca, la bebelusii hraniti cu formula trebuie sa treaca 3h intre mese, altfel laptele nu are timp sa se digere. Daca ii dai mai devreme sa pape laptele proaspat se amesteca cu cel vechi si se produce un proces de fermentatie care da dureri de burtica.

Mi-a mai spus ca se linisteste la biberon nu pt ca ii era foame, ci pt ca toti bebelusii adora sa suga laptic si placerea de moment il face sa puna pe planul doi disconfortul abdominal.

In plus, baietelul meu a avut si un RGE usor. In concluzie, mi-a spus sa-i dau Sab Simplex inainte de fiecare masa (cu lingurita, ca sa nu ramana pe peretele biberonului), Debridat si sa fac obligatoriu o pauza de macar 2h si 1/2 intre mese.

La inceput a fost cam dificil - il amageam cu suzica, il plimbam prin casa, ii cantam, ii puneam muzica ambientala - pana la urma a prins ritmul de 3h intre mese si totul a fost ok.

Pacat ca ai renuntat la Topfer, e un lapte f hranitor.
Si eu cred ca trebuie sa-i dai atat lapte cat iti cere, la varsta asta nu se pune pb obezitatii, dar trebuie respectat intervalul dintre mese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marianebuna spune:

Fiona, sunt sigura ca e foarte bun Lactana, ca de-aia am si inceput cu el in ciuda pretului semnificativ mai mare... din pacate V. nu a rezistat la preparare, nu am reusit niciodata sa il prepar in mai putin de 8-10 minute si am avut mari probleme din cauza asta pentru ca el chiar e un copil "rau de foame". Si cand am incercat sa trisez si sa nu mai incalzesc apa asa tare mi-a plans o noapte intreaga de burtica saracutul...
Multumesc pentru sugestia cu Debridat. O sa intreb azi pediatrul daca ii pot da. Face si crize de colici oribile, in fiecare seara plange ore in sir... ii dau espumisan si gripe dar degeaba...

Mergi la inceput

Maria, daca are crize de colici asa puternice atunci poate ar fi mai bine sa-i dai Infacol. Din pacate nu se gaseste in R, dar iti pun eu maine link-ul din UK unde poti sa-l comanzi. Debridat cu certitudine poti sa-i dai!

La colici e f important sa-l tii mult in brate, pe burta ta. La maternitate mi-au spus ca e singurul remediu sigur.Eu mai foloseam si foen-ul.

Si Alex e "rau de foame", dar nu mi-a luat niciodata 10 min prepararea laptelui; tineam/tin biberonul sub jet de apa rece si agit periodic.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Si al meu manca la fel, uneori mai mult, s-a nascut mare, cu 4600 g si normal ca avea nevoie de mancare, altfel plangea de mama focului si sugea si de la san. A luat 1,2 kg - 1,5 kg pe luna, dar niciodata nu mi-am facut griji, sugarii stiu cat le trebuie. In locul tau mi-as fi schimbat medicul imediat.

Fiona, chestia cu fermentarea laptelui la mai putin de 3 ore nu e adevarata la toti copiii, al meu nu a avut dureri de burta si manca si mai devreme de atat, depinde de copil.

Mergi la inceput

Adastero, "chestia" cu 3h intre mese la formula si 2h la alaptare san e o regula unanim acceptata, orice pediatru iti poate confirma asta.

Mie mi se pare chiar de bun simt sa nu agresezi organismul/sistemul digestiv permanent cu mancare. Si noi adultii facem pauze intre mese, nu? Si nu avem un sistem digestiv atat de imatur ca al bebelusilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Ba e un mit . Citeste recomandarile OMS privind alimentatia sugarului. Alimentatie la cerere exact asta inseamna, fara program.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Maria eu personal cred ca papa prea mult/masa. Am citit ce s-a scris si este adevarat ca ei stiu cel mai bine cand le este foame si cat sa pape, insa la varsta aceasta (a colicilor) mancatul excesiv (si cantitativ si des) e semn de colici si ii antreneaza in acelasi timp. E un mancat nervos...il calmeaza sa suga acolo si sa pape, desi ulterior ii face rau. Este un cerc vicios.

Parerea mea este ca trebuie incercat cumva sa rariti mesele si sa nu considerati ca daca el papa, dupa ce plange, a plans automat de foame.

Vorbesc in cunostiinta de cauza. Fiica-mea a fost modelul fomist cu urlete pana ii pregateam papa de credeam ca ne aude celalalt capat al Bucurestiului (cel putin ) si totusi dupa ce manca de nu mai putea (dupa repriza de plans...credeam noi de foame) facea o criza de colici si mai si varsa in jet. A durat putin sa ne prindem care-i treaba. Insa in momentul in care am stabilit portia de lapte si am respectat si un interval decent intre mese, lucrurile s-au calmat de la sine. Inclusiv colicii si varsaturile.

mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati

Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Buna seara,

Si al meu este un fomist, acum are 4 luni si jum. S-a nascut cu 2420gr si 46cm, nascut prematur la 34 sapt, iesit din spital cu 2350gr si a luat in greutate cam asa: luna I = 1050gr, luna II = 2100gr, luna III = 1500gr, luna IV = 1000gr.
Acum are 8100gr si 68cm. Am fost trimisa de med lui de fam la neurolog si acolo mi s-a spus ca e prea dezv. pt varsta lui atat la greutate cat si la lungime si ca asta duce la marirea excesiva a organelor si dezv de tumori.
Acum il tin sub observtie med ca mi-e frica de ceea ce ar putea sa se intample .
E adevarat ca atunci cand era mai mic, manca ff mult, si cand spun mult ma refer ca manaca 120ml de formula la o masa si la 2 ore ii era iar foame. Nu am putut sa-i raresc mesele sub nici o forma, pur si simplu se invinetea de plans si nu putem sa stau si sa ma uit la el cum se chinuie si ii dadeam sa manance. Dar acum de vreo 3 sapt de cand mi-au spus si med de fam si neurologul la ce e predispus, am facut tot posibilul sa-i raresc mesele si am reusit.
Acum puiutul meu mamanca 120ml la 4 ore si intre mese bea ceai, apa sau suc de fructe prospete.
Sper din tot sufletu, spre binele lui, sa nu mai asimileze asa mult si sa ne ajute DD sa nu avem probleme grave de sanatate.
Asa ca din proprie experienta va spun, incercati pe cat posibil si rariti mesele, nu le faceti un bn, din contra.
Nu va pot spune ce am simtit cand mi-a spus neurologul ce e posibil sa ne astepte, mi se face si acum piele ca de gaina , ma rog zi si noapte sa nu avem asa probleme.

Multa sanatate voua si puiutilor vostrii.

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - MAMI DE RAZVANEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Citat:
citat din mesajul lui fiona67

Adastero, "chestia" cu 3h intre mese la formula si 2h la alaptare san e o regula unanim acceptata, orice pediatru iti poate confirma asta.

Mie mi se pare chiar de bun simt sa nu agresezi organismul/sistemul digestiv permanent cu mancare. Si noi adultii facem pauze intre mese, nu? Si nu avem un sistem digestiv atat de imatur ca al bebelusilor.

Conform teoriilor ai dreptate 100% ai ceam mai mare dreptate posibila, numai ca viata consta mai mult in practica, iar lucrurile se mai modifica un pic. Nu la toti copiii se intampla la fel, cum nu s-a intamplat nici copilului meu. Nu cred ca daca al tau copil ar fi urlat de foame tu i-ai fi explicat cum sta regula cu 3 ore, asa cum nici eu nu mananc la un interval egal cu al tau sau al altuia. Cam asa stau lucrurile in practica. Sanatate

Mergi la inceput