Mananca prea mult
Raspunsuri - Pagina 2
Hakimela spune:
Maria, iti faci prea multe probleme! Copilul e sanatos si are pofta de mancare, ce e rau in asta? Si al meu a luat in primele 4 luni peste 1 kg pe luna, dupa care a inceput sa ia mai putin. Nu sunt toti copiii la fel. Si da, ti-au spus fetele bine, cand avea pusee de crestere imi manca si urechile! O sa mai urmeze cateva pana la un an, deci curaj
adinag spune:
Maria, fata mea a avut la o luna jumate 2 kg mai mult decat greutatea de la iesirea din spital. Fiul mel a avut la o luna "doar" vreo 800g (sau 700, nici nu mai stiu) mai mult decat la iesire. Amandoi alaptati.... EU nu cred ca am gresit cu nimic
marianebuna spune:
Ei, sunt si eu noua in "jobul" asta si nici nu prea am pe cine sa intreb - soacra nu se numara
Hakimela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marianebuna Ei, sunt si eu noua in "jobul" asta si nici nu prea am pe cine sa intreb - soacra nu se numara Maria, mama lui Vladut (19.08.2009) |
Daca soacra e medic, poti sa o mai asculti, ca poate stie ce spune. Daca nu si incepe cu babisme, da-i cu ignore. Da, o sa tin cont, multumesc... Ma bucur ca imi spuneti asta. Vai, ce idee buna! etc etc...
marianebuna spune:
Ei, medic! E soacra. Si inginer, whatever...
Sigur ca-i dau ignore ca numai babisme spune...
tania2008 spune:
Fi-miu la 5 saptamani mi-a luat primul biberon de 200 cand a terminat de mancat a plans ca mai vrea. Am sunat instant pediatra care a zis ca intr-adevar e foarte mult, sa nu sar ca nu stiu ce pateste la stomacel (nu tin minte termenul, mai pe romaneste ii cam "plesneste" stomacul), dar daca cere 200, pot sa-i dau ca nu l-oi tine nemancat. Mie de aia nici nu prea mi-a iesit alaptatul, am mers mereu pe completare, ca eu "scoteam" 80 cand el cerea 200, asa ca pompam si completam cand ramaneam fara. Si acum la 7 luni mananca mult, imi ia cam 300 de gr de piure la o masa, uneori mai mult alteori mai putin, dar in medie cam atat. L-am nascut la 3400, l-am externat tot la atat, iar acum are 10 kg si 76 de cm. Nu e gras deloc, a avut doar un ritm foarte bun de dezvoltare. In prima luna mi-a luat 1100 de gr. Asta in conditiile in care a avut reflux si pana acum vreo 2 luni mi-a varsat foarte mult dupa mese, mai ales in primele 2 luni, varsa si de 5-10 ori dupa o masa, cu toata medicatia. Deci si eu zic ca e bine cat mananca.
Mogaldeatza spune:
Si eu am o fetita de doar 7 saptamani careia ii dau doar san, la cerere si in prima luna a luat in greutate aproximativ 1,5 kg. Am nascut-o cu 2,7 kg si 48 cm, dar a scazut cam la 2,5 kg. Dupa o saptamana in spital din care 5 zile de antibiotice din cauza unei infectii am plecat acasa cu 2,8 kg iar la o luna avea 4 kg si 53 cm. Uneori mananca si din ora in ora, alteori in functie de cat doarme si la 4-6 ore. Am facut proba si la 6 saptamani manca cam 100 ml la o masa. Pediatra mi-a spus ca totul e ok, e sanatoasa. Nu va creste mereu asa mult.Mai depinde si ce lungime are bebelul. Asadar eu cred ca nu ai de ce sa-ti faci griji.
makydenis spune:
Baietelul meu in prima luna de viata a luat in greutate 2 KG!!!!!!
Alaptat exclusiv. Asta a fost ritmul lui. Apoi tot de la sine a incetinit.
marianebuna spune:
Azi a implinit o luna si la "cantarul oficial" de azi-dimineata avea 4700 g. Masuratul nu ne-a iesit ca a refuzat sa intinda piciorusele, mai incercam...
angelynna82 spune:
Maria eu iti spun sa ii dai lui bebe cat vrea el sa pape. Fata mea in primele lui a luat peste 1kg si este perfect sanatoasa. Bea dimineata si seara cate 180ml lapte iar dimineata urmatoare inca 150ml. Nu ai de ce sa te ingrijorezi ca bebe papa mult lapte, chiar este fff bine.
am mamica ingrijorata si bebe mancacios
LE: Soacra mea mereu imi spune ca papa bebelina mea prea mult dar nu o iau in seama, atata timp cat ea este ok, activa, vesela nu am de ce sa imi fac griji. La fel si tu ar trebui sa faci, nu intotdeauna trebuie sa asculti dr, tu faci asa cum iti cere bebe. De ex: la 10luni avea 10kg...cat un bebe de 1 an...la nastere a avut 3400g, am iesit din spital cu 3200g si a luat intr-o luna 1500g
de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam