Mananca prea mult
Se pare ca la noi e ziua si problema.
Fiu-meu (de o luna)mananca enorm de mult. Nu il alaptez, mamanca Nan 1, in cantitati "industriale" pentru varsta lui. In rest nu are probleme. Dar are momente in care dupa 120 ml de lapte inca mai cere, si daca nu ii dau atunci dupa 30 nde minute plange pana ii dau. Pediatrul mi-a zis sa am grija pentru ca nu e normal sa manance mai mult de 100 ml la 2 ore dar nu il pot potoli din plans daca incerc sa ii aman masa. Si mi se pare si mie enorm ca un bebe de 30 de zile sa manance 150-170 ml pe masa (chiar daa nu e la fiecare masa, tot mult e). Ce sa fac? Unde gresesc?
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
daca-mi aduc eu bine aminte, cam in aceasta perioada bb-lusii au un puseu de crestere, poate din acest motiv papa mai mult baietelul tau.
ai intrebat pediatrul daca nu este cazul sa-i schimbi marca de lapte ? mie pediatra mi-a recomandat humana, si intr-adevar cand il prepari este putin mai consistent decat nan.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
marianebuna spune:
Abia i-am schimbat lapticul... Am inceput cu Lactana, care se zice ca e cel mai bun de pe piata, dar piticul nu a suportat modul de preparare - sa va mai zic ca e si disperat de foame? daca nu vine biberonul ATUNCI pai urla pana la cianoza, iar cand il primeste mananca lacom si vomita in jet. Si cum la Lactana dura cam 10 minute cu incalzit si racit, am trecut la Nan care se face cel mai repede. S-a rezolvat problema cu voma, dar cere mult-mult... Mi-e teama ca daca i-l mai schimb il dau peste cap de tot
Edit: Nu stiu daca are importanta dar a avut 3500 g la nastere, ne-am externat cu 3350 si aseara avea 4550. adica 1200 g castig real intr-oluna fara cateva zile - cam mult, nu?
Happiness_4_us spune:
Uite www.desprecopii.com/info.asp?ID=226" target="_blank"> grafic de crestere in lungime si greutate bebelus 0-12 luni !
Eu nu m-as alarma ptr ca e normal sa ia 1kg. Sigur fiecare are ritmul sau de crestere si sunt convinsa ca, asa cum vor fi luni in care va lua mai putin in greutate, tot asa vor fi luni in care va lua mai bine.
Numai bine, mamico!
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
AYSHA 2 spune:
da-i sa manace cat vrea si lasa-l in pace, nu-i mai schimba formula
ale meu, care s-a nascut cu ogreutate asemeneatoare, a luat 1, 5 kg in prima luna si eperfect dezvoltat acum la 3 ani, nu e obez deloc
au pusee de crestere la varts aasta, nu ai cel face, doar nu o sa-l tii flamand ca manaca prea mult !
Relax !
spic de grau spune:
Nu mai stresa atat si lasa copilul in pace. E bine ca mananca, e bine ca e sanatos, asa e felul lui. Nu poti sa pui la regim un bebe!
Si evita sa ii schimbi formula daca ii e bine cu ea.
Nu am inteles de ce nu l-ai alaptat...
ioana_myna spune:
acolo unde nu exista cantare sau medici mamele considera ca sugarul primeste suficient lapte bazandu-se doar pe faptul ca pare satisfacut si arata bine si pe luatul in greutate, iar acest sistem se dovedeste eficient in cel putin 9 cazuri din 10.
maraki spune:
Fata mea a mancat mult, dimineata manca si doua biberoane pline iar acum la 21 de ani nu stie cum sa ia in greutate Mereu a fost o mancacioasa si nu a avut probleme cu kg. Da-i sa manance copilului cat se satura el nu cat crezi tu ca ar trebui
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
marianebuna spune:
Pai eu nu m-as fi ingrijorat daca nu ar fi facut dr ochii mari... si nu mi-ar fi zis sa nu-i dau peste 120...
Sigur ca nu-l tin nemancat, nici nu pot, si oricum nu ma pot uita la el cum urla... sper sa fie doar un salt de crestere, desi dureaza cam de multicel (cam o saptamana de cand cere constant peste 90 ml cat ii fac eu)
Acum... ma gandesc ca in cazul alaptarii se regleaza reciproc cantitatea mancata de bebe si compozitia laptelui, dar la formula nu-i asa... Ma gandesc si eu, nu dati cu rosii...
anisiap spune:
saltare
si fiu miu manca cam tot asa are o luna si a luat peste 800 de g
papa 120 si mai mult cere ziua la 4 ore iar seara de la 8 la 12 papa in continuu cu pauze de un sf de ora apoi doarme dus pana dimineatza la 6
pediatrul nu a zis ca ar fi rau ca papa in ritmul asta nici nu m am gandit ca ar fi ceva in neregula cunosc copii care papau 150 la iesirea din spital si 170 la o luna deci se poate si mai bine ....
nu i mai schimba laptele ca i inebunesti stomacelul si dai in altele si nici nu l pune la cura de slabire
sanatate sa creste ti mari
marianebuna spune:
Doamne fereste, nici nu m-am gandit sa il pun la slabit... ma gandeam doar ca gresesc undeva si nu-mi dau seama...