cat sa stam cu bb?
Raspunsuri - Pagina 3
mamaruta mica spune:
si eu am stat cam trei luni acasa dupa ce am nascut. asta pentru ca imi place serviciul meu (lucrez in sectorul non profit si organizatia mea e al doilea bebelus al meu, desi primul in ordine cronologica...). in fine, avand o viata tare activa inainte de nastere - am simtit si eu ca o parte din mine se usuca daca stau acasa foarte mult. si era si nevoie de mine la servici....
acum, in retrospectiva, imi pare bine si imi pare rau ca am procedat asa.
- imi pare bine - pentru ca printesa mea este puternica si independenta. stand cu mai multa lume (diferite bunici, strabunici etc) nu am avut niciodata probleme atunci cand am plecat iar acum cand o duc la gradinita nu sufera cum vad ca sufera alti copii la despartirea de parinti. mi se pare foarte important pentru ea - pentru ca linistea este cea care da un copil armonios, echilirat etc. nefiind tot timpul ingrozita ca o parasim cand plecam s-a putut concentra pe invatare/dezvoltare si acum, la doi ani si doua luni, vorbeste ca un copil de trei ani jumate, manaca singura de la un an (adica refuza sa ii dam noi), se joaca independent si comunica foarte bine - atat la nivel de discutii de zi cu zi cat si despre sentimentele ei etc. mi se pare un succes.
- imi mai pare bine pentru ca m-am dezvoltat si eu - am avut succese importante si sunt foarte multumita.
DAR:
- regret un pic pentru ca mi-as dori sa fiu mai apropiata de printesa. sigur- suntem cele mai importante una pentru cealalta, insa cateaodata sufar cand o vad ca se ataseaza atat de usor si de altcineva. oricum, presupun ca asta ma pregateste pentru mai tarziu. dar cred cu convingere ca cateva luni in plus de stat acasa ne-ar fi fost de folos in consolidarea relatiei noastre. desi cred la fel de tare ca ar fi insemnat pierderea unora dintre castigurile ei de pana acum (pentru ca la sase luni copilasul stie decja ca pleci... iar la trei, cand am plecta eu, nu stie si deci ei i s-a parut natural ca sta un pic cu mama, un pic cu tata, un pic cu bunica 1, etc...
cam atat. sper sa iti fie de folos.
un zambet
mamaruta mica