Face pipi la olita!!!!!!!!
Raspunsuri - Pagina 3
Sheannamp spune:
Va multumesc pentru raspunsuri!
Octavia, poate ca intentia ta era una buna dar mesajul tau initial era total ca nuca in perete in acest context. Multumesc insa pentru urari. Si tie sa-ti traiasca fetitza!
Conchita, ce e aia "elimination communication"?
Deborah77 spune:
Ce as vrea sa mai spun, poate ajuta. Recunosc sincer ca l-am presat. In ultima luna, mai ales, l-am presat bine de tot. Si l-am certat cand facea pe el. Nu f tare, dar stiam ca se apropie gradi (si e gradi de stat, unde nu incap tocmeli pe tema asta) si imi fugea pamantul de sub picioare cand ma gandeam cate eforturi am factu sa-l inscriu acolo si imi imaginam prima zi, cand i-as fi spus educatoarei de problema si ea m-ar fi dat frumos afara pe usa cu copil cu tot. In seara in care a cedat, iesisem la plimbare, fara pampers, si iar a facut pe el. M-am suparat tare, l-am smucit oleaca si l-am dus acasa urland. Poate a ajutat si o schimbare de atitudine din partea lui mami cea blanda. Oricum, nu i-as fi permis bonei sa se poarte asa cu el, dar eu stiu sigur ca daca a vazut ca mami s-a suparat, a facut si el un efort.
carmen_vlad spune:
Buna mamici... citind mesajele voastre m-am ususrat un pic... si pe mine m-a tocat toata lumea ca la 2 ani nu trebuia sa mai aiba pampers la fund, ca nu m-am ocupat de el, discutii de tot felul, certuri, nervi, etc.
Abia acum la 3 ani si ceva a inceput sa dea semne ca vrea sa faca la olita, insa mai avem pana la stadiu sa ceara singur.
Am crezut ca eu sunt mamica iresponsabila, dar ma bucur ca nu e asa si ca cei care m-au saciit la nervi le placeau sa fie carcotasi.
Vladutu meu scump incepe abia acum sa reactioneze la olita
Pana la toamna cand incepe gradinita eu cred ca va cere si singur.
Noaptea ii mai pun ca se uda din pacate
ang3lt0uch spune:
carmen Din pacate nu conteaza ca ne-ai gasit si pe noi...cei ce au o anumita parere si-o vor sustine in privinta ta, cu noi cu tot...ma intelegi.
Mie mi-a s-a intamplat intr-o cearta cu ... o persoana din familie sa arunce si un "ce ar crede protectia copilului de cata atentie i se da copilului" referitor la pampers bineinteles Deci totul este posibil.... Eu incerc sa le explic, mamelor noastre ca pe vremea mea nu erau scutece de unica folosinta si impresia lor ca faceam noi la olita de la 6 luni este f falsa, faceam ca se nimerea si ca ne tineau bunicile pe olita jumate de zi. Mi-aduc aminte de saraca bunica-mea care m-a crescut ca imi povestea pe la 9 ani (in anul in care a si murit, era bonlava si devenise mai rautacioasa) ca eu tot timpul am fost un copil rau, nu am vrut sa spun cand fac pipi pana la 3 ani, si trebuia sa ma puna pe oala non-stop din cauza asta. Deci nah, eu nu am stiut sa spun ca fac pipi pana tarziu, si nu erau pampersi atunci.
Bineinteles ca experienta asta nu imi foloseste la nimic, dupa cum ai vazut si eu sunt o "disperata" in acest sens. Si mai vin si argumente de genul: pai uite, tu nu spuneai ca faci dar te punea pe oala si nu faceai pe tine. Fa si tu la fel su fie-ta... Mi s-ar parea inuman sa o tin juam de zi cand exista alternativa si isi poate folosii timpul pentru alte activitati...
Ideea e ca nu vom scapa de gura lumii, inclusiv a familiei, orice am face, si daca nu e de pampers e ca "nu stie poezii" (alta tampenie dupa mine, in cazul in care copilul NU ESTE interesat de ele)..si mai stiu eu ce minuni...
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
mariucasara spune:
ang3lt0uch foarte urat din partea persoanei care a insinuat ca nu te ocupi de copil pentru ca nu face la olita. De ce nu "uiti" un articol pe aceasta teme undeva unde sa-l citeasc persoana respectiva. Poate intelege ca daca nu e pregatit copilul sa renunte la pampers ii face mai mult rau si unii copii nu se simt pregatiti sa renunte la pampers pana aproape de 4 ani. In plus controlul sfincterelor este complet dupa 2,5 - 3 ani.
Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si 12+
Gargoyle spune:
Eu am vazut de la inceput ca fetita mea face lucrurile in ritmul ei, nu al meu. Trece brusc la o etapa, cand simte ca e vremea.
Anul trecut in vara a renuntat la pampersul de peste zi, iar vara asta... de 10 zile nu-l mai foloseste nici la somn (nici dupa-amiaza nici noaptea).
Si sunt tare mandra!
Am mai incercat acum cateva luni, facea de 3 ori seara inainte de nani, o mai puneam din ora in ora sau chiar mai repede inca de vreo 3 ori (altfel ii dadea drumul). Si dimineata tot aveam pampersul pe jumatate plin! Bine, consuma si multe lichide. Si am renuntat, am zis ca mai putem astepta.
Acum, dupa ce adoarme, o pun de 2 ori pe olita (ultima data la 12, 12.30) si apoi, pana dimineata e liniste. Daca se intampla sa ii mai vina, se trezeste singurica si cere, pur si simplu organismul ei a invatat "sa se tina".
Ma distrez grozav, fiindca o iau dormind, o pun pe olita tot dormind, cu capul pe mine, face in somn (odata sforaia usurel in timp ce facea pipi )... si nu se trezeste deloc!
Asadar rabdarea e cheia. Am fost un pic frustrata la un moment dat, fiindca un prieten de-al ei nu mai facea decat la olita de la un an jumate si alta prietena de la 2 ani si un pic se ducea singura noaptea la olita... ma gandeam ce fericire pe ei, sa nu mai schimbi pampersi... Uite ca ne-a venit si noua timpul!
Mami de pisicuta (28.06.2006)
O ratusca DC:
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=7
ellis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Octavia75 Sheannamp, imi cer scuze daca postarea mea a sunat altfel decat am vrut eu, pur si simplu am vrut sa spun cum face buburuza mea, fara sa se simta nimeni jenat sau stresat de faptul ca puiutii lor nu fac inca la olita. Acuma am vazut ca ai gemanutzi. Pui, pui, pe ei ca frumosi sunt! Octavia75 mami de Vesna, minune mica (16.10.2008) Asa crestem noi |
sa stii ca daca face acum la olita ca o pui tu , asta nu inseamna ca vei scapa curand de pampers;
la fel facea si a mea, ca o simteam eu, apoi pe la 1an si 2 luni a refuzat categoric olita, cu urlete, scandal; pana atunci la kk lua oala, pipi il facea pe ea, rareori lua oala;i-am luat reductor si l-a accepta un pic, apoi nu i-a mai placut;
are un an si opt luni si face kk numai la oala, adica isi ea oala si noi o dezbracam si o punem pe ea, vrea cu chilotei de domnisoara, dar nu isi controleaza muschii,...uneori scapa doar un pic, se opreste si fuge la oala, alteori face tot pisul pe jos;
asa a, draga mea, nu te bucura inainte...
Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca din viata mea&page=6" target="_blank">RATUSCA MEA -el1
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE
alinam spune:
Frustrarea a existat si la mine, nah, copilul la aproape 4 ani purta pampers, da am trecut peste.
Nu mai stiu unde citisem ca un copil are controlul sfincterelor complet atunci cand e in stare sa urce singur scarile.
ellis spune:
pe asta cu scarile nu o cred, a mea are un an si opt luni si urca singura scarile...dar pisu face in pampers
Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca din viata mea&page=6" target="_blank">RATUSCA MEA -el1
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE
Picky_toto spune:
Felicitari bebeilor care au facut la olita...
Eu zic sa aveti rabdare ca fiecare copil v-a invata sa faca la olita...De ex o cunostinta de familie are un baietel de un an jumate aproape si el de cand a invatat sa mearga isi face la wc nevoile...cum?! pai simplu l-a tot vazut pe tati al lui ca merge la baie si s-a tot dus dupa el inca de cand mergea de-a buselea...faza tare e ca il copiaza si pe tatal sau..citeste ziarul pe wc ...
Eu voi cumpara un wc special ptr copii(cred ca il stiti) si il voi pune in baie..asa poate v-a fi atrasa si usor, usor vom scapa de pampers...dar intai sa mai creasca ca de abia avem 2 luni jumate......
Picky, mamica fericita de printesa mica!!!!!
Alessia Stefania 05/05/2009
http://b1.lilypie.com/4v3op2.png
Printesa noastra