Face pipi la olita!!!!!!!!
Raspunsuri - Pagina 2
mariucasara spune:
ang3lt0uch eu zic sa nu te stresezi si sa ignori "binevoitorii". Si la noi a fost la fel. Se uitau la mine ca la extraterestrii cand spuneam ca la 2 ani+ nu face deloc la oala, iar rudele ma bombardau cu "Nu se poate. TREBUIE sa o inveti" de parca puteam sa o conving cumva si nu incercasem.
Pe fiica-mea nu o certa nimeni doar pe mine ma "urechiau" ca nu o invat.
De ce nu le spui rudelor sa o stimuleze sa faca la oala in loc sa o certe? De ex sa spuna ca se supara olita daca o lasa goala, ca pleaca chiloteii, ca va primi un cadou maaaaare pe care si-l doreste cand va face la olita etc...Si cand reuseste va bucurati tare, aplauze, olita fericita, cadouri. La noi nu a functionat dar macar asa nu o vor mai certa degeaba.
Succes
Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si 12+
ang3lt0uch spune:
Au incercat si p'astea si cum nu le-a iesit (de parca eu nu incercasem deja...) se rezuma la a o certa si a-i spune numai lucruri negative cand NU face la olita ... Nu am cum sa le explic, sunt in lumea lor, daca incerc sunt eu de vina, sau in cel mai bun caz ei cred ca are vreo boala "ca am lasat-o atata cu pampers" si s-a dereglat .... O sa merga la o gradi particulara din octombrie unde ii primeste cu pampers in grupa mica, sa speram ca va fi stimulata pozitiv acolo de jumatatea din copii care fac la olita
Merci de sfaturi
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
Octavia75 spune:
Noi, la 9 luni facem kk si pipi dupa masa de pranz la olita, asa doar sa ne obisnuim cu ea. Avem olita cu muzica si stie deja sa apese singura pe buton sa inceapa sa cante.
Octavia75 mami de Vesna, minune mica (16.10.2008)
Asa crestem noi
Sheannamp spune:
Ai mei baieti au 3 ani si o luna si nu fac nici una, nici alta la olitza/wc/pisoar/alte asemenea dispozitive.
Si, contrar opiniei publice romanesti, nu sunt nici retardati, nici traumatizati (cel putin nu par) de faptul ca au pampers.
Evident ca mie nu imi convine situatia si ca pe undeva regret ca nu le-am creat reflex Pavlovian la 6 luni sa nu poata sa faca decat daca ii pun pe olita si canta muzica (pentru necunoscatori Pavlov a efectuat un experiment prin care un caine a ajuns sa saliveze reflex de fiecare data cand suna un clopotel).
Dar desi nu ma simt deloc rusinata ca baietii mei la 3 ani nu uda pomii si nici nu ingrasa gazonul prin parcuri, ma deranjeaza foarte tare ca la un topic ca acesta sa citesc mesaje "incurajatoare" de genul celui scris de octavia: "vad ca ai vosti la 3 ani au pampers dar, ia uite, a mea la 9 luni face la olita, si apasa si pe butoane. SAc!"
E foarte urat si, pe deasupra, inutil. De 9 luni nu ii pot face iar sa incerc sa le creez reflex pavlovian nu se mai poate ca au depasit etapa respectiva.
Asa ca incerc sa inteleg de ce au retineri.
Baietii mei sunt gemeni, unul face in cada de baie, dar doar acolo si doar pipi. Ioan nu vrea sub nici un chip sa faca altundeva decat in pampers. Intelege perfect despre ce e vorba dar, probabil i se pare ceva extrem de rusinos sau urat sa faca la vedere. Cand e vorba de caca se ascund.
Ori asemenea situatie e una sensibila si are nevoie de timp, rabdare si multa psihologie.
conchita spune:
Sheannamp, nu are rost sa te invinovatesti cu nimic. e un act intim si e normal sa fie tratat cu delicatete. pana la urma, este dreptul copilului sa-si aleaga momentul, cadrul, etc., iar vecinele, "familia" si restul lumii atotstiutoare ar trebui sa-si vada de treaba, ca nici noi nu le facem lor program de pipi.
mie imi pare rau ca nu am stiut mai devreme de elimination communication...si cum nici eu nu pot da timpul inapoi, aleg sa-i ofer tot timpul din lume la dispozitie. dar nu "disper" si nici griji nu am. este strict problema ei, alegerea ei. si, dupa cum o cunosc, competitiva si perfectionista si independenta, va sari peste olita si va folosi direct toaleta. pana atunci, olita e buna de luat cu noi la plaja sa facem castele de nisip.
Octavia75 spune:
Sheannamp, imi cer scuze daca postarea mea a sunat altfel decat am vrut eu, pur si simplu am vrut sa spun cum face buburuza mea, fara sa se simta nimeni jenat sau stresat de faptul ca puiutii lor nu fac inca la olita.
Acuma am vazut ca ai gemanutzi. Pui, pui, pe ei ca frumosi sunt!
Octavia75 mami de Vesna, minune mica (16.10.2008)
Asa crestem noi
alinam spune:
Sheannamp uite, eu te incurajez ca si pe mine m-a tocat lumea marunt ca Vlad inca mai poarta pampers, deci Vlad la 3ani si 9 luni a inceput sa faca pipi la wc, pana atunci doar cum zici tu in cada la dush, am inceput sa ii punem olita sub puta sa faca in ea, da sa nu iti inchipui ca a vrut la olita, cand a vrut el a facut direct la wc, a trecut o luna de atunci si face numai la wc pipi, cu kk e mai dificil, a facut doar de 2 ori la wc , trebuie sa fii pe faza sa il prinzi cand ii vine, da eu sunt convinsa ca pana in toamna o sa ceara si kk la wc. Baietii tai la 3 ani si o luna mai au timp, a la noi a functionat faza :"daca faci pipi la wc il ajuti pe nemo sa ajunga la tata lui, ca toate scurgerile duc in ocean" da a mers pentru ca el e fan Nemo .
Deborah77 spune:
Ma intreba cineva daca am observat ca nu putea sa se tina. PUTEA. si se tinea mult. Daca statea 1 ora pe olita, se straduia sa nu scape nici o picatura acolo. Cand nu mai putea, se ridica si fugea la colt. Apoi, cam cu 1 saptamana inainte, era atat de stresat ca se tinea ingrijorator de mult, seara facea pipi doar in cada, la baita )saracu, ce usurat era, iar kk la culcare cand ii puneam pampersul.
ang3lt0uch spune:
Octavia felicitari dar sper ca iti dai seama ca asta nu inseamna prea mult, no offence. Uite la noi, Adriana a fost pusa pe olita tot de pe la 8-9 luni, si o perioada facea acolo caca si pipi dimineata cu succes. Dar nu a durat mult, nu si-a format nici macar reflexul respectiv. Incet incet a inceput sa nu mai vrea sa stea deloc, apoi daor cu rugi fierbinti fara sa faca nimic, si am ajuns la 2 ani cand vrea sa stea, se aseaza ea, dar dupa ce face saracuta...
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
lulu77 spune:
Sa spuns si povestea noastra:
Luca are 1 an si 11 luni.
L-am pus la olita de pe la 7 luni, facea pipi accidental(e clar ca accidental ,nu constientiza).
La un an si cam 1 luna a inceput incet, incet si kk la olita, si apoi numai la olita kk.
Avenit vara,caldura si am zis ca e cazul sa incepem operatiunea "fara pampers" bunnnnnnnnn.
Ne-am inarmat cu rabdare, schimburi multe la noi(in deplasare).
Si am inceput sa ne facem curaj sa iesim afara fara pampers.
Nu zice, nu cere, daca suntem pe faza(eu il pun in parc cam la 1 ora si nu prea am avut accidente ,ffff rar)nu avem nevoie de schimb.
In casa, la fel il pun destul de des, dar .........
A inceput sa fie foarte funny ptr el( de vreo saptamana) sa faca pipi din picioare pe parchet sa se aseze acolo, in balta respectiva ,se "balaceste" si apoi striga"mama,mama,pipi"
La somnul de dupa amiaza, nu folosim pampers, si doarme si cate 3 ore, de doua ori accident(si atunci tin f bine minte a baut apa destul de multa chiar inainte de somn).
Noaptea folosim si clar vom folosii pana va fi el pregatit.
Afara, mergem cu mult curaj fara, pe zi ce trece accidentele sunt tot mai putine sau deloc..in casa e fff funny si continua.
Ma gandesc ,ce vom face, cum vom face cand vine vremea rece sau cand incepe gradi( in septembrie)?
Ne intoarcem la el, la minunatul pampers?
Ideea este ca el nu cere afara decat f rar, desii stie, se ia cu joaca si cand ii vine ii vine si gata ...o face!
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"