Face pipi la olita!!!!!!!!
Postez aici ca sa incurajez toti parintii disperati: este adevarat, desi nu mai credeam, ca BB va ceda atunci cand va fi el pregatit sa faca. Are 2 ani si 8 luni si fugea de olita ca de foc. In sept incepe gradinita si eram disperata. Toata casa miroase a pipi si kk, facea pe canapele, sub masa, prin colturi, peste tot. Pe olita statea, dar o umplea accidental cam 1 data pe luna. Si eu, si taica-su, si bona ajunsesem la disperare. De cedat, a cedat cu mine, intr-o seara, acum 1 saptamana: a cerut singur pipi la olita. Si a facut!!!!!!!!! Am fost atat de fericita, si el atat de mandru. De atunci, f rar mai patim cate un accident. L-am recompensat cu 4 zile de distractii non stop :). Kk face inca in chilotei, dar de-acum nu-l mai stresez, am incredere ca ce-a fost mai greu a trecut si o vom rezolva si pe asta curand. aaa, pont: ii place sa faca din picioare, nu stand pe olita. si face si la wc acum, si la pomisor, si la roata masini :)
Raspunsuri
ang3lt0uch spune:
Ai facut f bine sa ne anunti ca se poate!! Si noi suntem disperate, si a mea sta pe olita dar nu face nimic decat accidental ...Si to sper sa vina vremea cand imi va spune ea cand are nevoie... Pot sa te intreb ceva? Ai avut vrodata sensatia ca pana cand ti-a spus el pur si simplu nu putea sa tina? Adica, cel putin la noi, cand Adriana face pipi fara pameprs se sperie toata cand incepe sa curga, se rusineaza si zice "tin, tin" strangand picioarele si punand ambele maini acolo dar degeaba ca nu tine ...Apoi vrea pe olita imd, ar sta inca 2 ore, nu isi da seama ca a facut deja si nu mai vine iara altul asa rpd
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
_Ralu_ spune:
bravo! multe felicitari!
ce sa-ti spun?...fica-mea are 2 ani si 10 luni, si, la fel, nu facea sub nicio forma la olita. statea pe ea, nu refuza, dar NICIODATA nu facea in ea, nici macar accidental...imi spunea ca "nu stie" sa faca in olita. pe ea nu a facut deloc...se tinea, urla ca vrea pampersul...dar nu ceda.
pe 12 iunie s-a intamplat minunea...n-am sa uit niciodata! am lasat-o fara scutec (tot mereu incercam asta, dar cand ii venea, spunea ca face si se ruga de mine pana ii puneam pampersul), cand a zis ca face...am luat-o repede cu vorba buna si am pus-o pe wc (cu reductor)...a stat ea ce a stat, si...minune...i-a dat drumul la pipi!!! poti sa ma crezi ca am plans??? de fericire! si ea a fost super incantata! mi-am dar seama atunci ca ea chiar nu stia cum sa faca treaba asta...i-am luat cadou in ziua aia, am spus la toata lumea ca ale e fata mare si face la wc...a mai facut in ziua aia tot la wc...si de atunci a cerut absolut de fiecare data! am avut doar 2 accidente doua zile la rand, ambele afara, cand se juca...
dupa cateva zile a cerut si caca tot la wc.
iar dupa vreo 2 saptamani (maxim) l-am scos si pe cel de noapte.
si gata...avem cam 2 saptamani de cand suntem fara scutec 24/7!!!
n-as fi crezut in vecii vecilor ca vom scapa atat de repde de pampers de tot!
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
dalina2x2 spune:
Si eu sustin ideea: atunci o sa accepte cand va fi pregatit/-a. Ale mele au avut o tentativa la doi ani, dar cand a venit toamna si frigul ne-am intors la pampers... sa nu se mai ude..
Am reinceput in primavara asta (doi ani si 8-9 luni) si, de-atunci, cu laude multe (care continua si acum! ) fac la olita in timpul zilei; doar noaptea mai punem scutec, pentru ca inca nu ma lasa inima sa le trezesc din3 in 3 ore sa le pun pe olita...
E cu "va urma"...
mariucasara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ang3lt0uch Ai facut f bine sa ne anunti ca se poate!! Si noi suntem disperate, si a mea sta pe olita dar nu face nimic decat accidental ...Si to sper sa vina vremea cand imi va spune ea cand are nevoie... Pot sa te intreb ceva? Ai avut vrodata sensatia ca pana cand ti-a spus el pur si simplu nu putea sa tina? Adica, cel putin la noi, cand Adriana face pipi fara pameprs se sperie toata cand incepe sa curga, se rusineaza si zice "tin, tin" strangand picioarele si punand ambele maini acolo dar degeaba ca nu tine ...Apoi vrea pe olita imd, ar sta inca 2 ore, nu isi da seama ca a facut deja si nu mai vine iara altul asa rpd Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007) Suparici de 2 ani Poze NOI cu...noi:) Poze cu ingerasul mic |
Sper ca nu te superi daca raspund eu.
Si fica-mea face la oala de putin timp. Cam de o luna jumatate. Si da, o peroada am avut senzatia ca nu poate sa tina, facea pe ea si plangea cand ii dadea drumul, se supara, statea pe oala si o ora fara sa faca nimic si tot asa. Noi am renuntat la ideea de oala. I-am last-o la vedere, stia ce trebuie sa faca cu ea dar nu am mai insistat. Si intr-o zi a venit singura si a zis ca ea vrea chilotei. I-am explicat inca o data ca trebuie sa faca la oala si am negociat daca vrea sa o asez pe olita din cand in cand, sa o intreb daca face sau daca se duce singura sa faca. A ales sa mearga ea singura la olita si de atunci nu am mai avut decat vreo 2 accidente deoarece nu a reusit sa isi dea chiloteii jos la timp. Nici in timpul somnului de pranz nu mai face pe ea.
Eu deja o vedeam cu pampers in clasa 1. Acum sper sa scapam cat mai repede de pampersul de noapte.
Nici eu nu credeam dar cand va fi pregatita va cere singura si fetita ta..
Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si 12+
_Ralu_ spune:
eu nu am trezit-o deloc noapte sa faca...se tine toata noaptea, si face cand se trezeste multicel...1/2 de oala.
s-a trezit vreo doua dimineti cu pampersul uscat...am zis s-o mai las cateva zile sa vad daca tot asa se trezeste...dar o noapte il umplea, alta il tinea uscat...asa ca i l-am scos si gata! nu a facut niciodata in pat.
am intrebat-o in vreo 2 dimineti cand s-a trezit dupa lapte, la 7, daca face pipi...a zis ca nu...am lasat-o...acum se trezste in jur de 10 si face cam la 10-15 minute dupa ce se trezeste. adica nu fuge imediat la wc (ca mine)
asa ca...eu zic ca nu trb treziti copiii noaptea, ci lasati in pace pana cand vor putea sa tina sau se vor putea trezi sa spuna ca fac....
ang3lt0uch spune:
mariucasara Si eu ma gandeam la fel ,dar presiunile asupra amandorura sunt "imense" Altii nu inteleg aspectul asta, il considera un moft sau chiar o "lene" din partea mea...
Oricum, Adriana vrea sa stea pe olita, ei ii place... Dar se aseaza aiurea...proabil doar dupa ce face pipi nu stiu exact caci mai are si pampers in casa cateodata (nu pot sa o las tot timpul ca ar fi casa plina de ..miros)...de fiecare data cand se aseaza si-l da jos, insa rara face ceva. Se mai intampla sa si faca. Eu incercam sa o pun eu pe olita la ore fixe, nu a mers, statea 2 min si hopa sus fara sa faca nimic. Am vb cu ea si i-am zis sa se duca cand are nevoie. Olita e la vedere...la dispozitia ei. Insa se duce...fara sa aiba nevoie ...Probabil mai are nevoie de timp...
Merci mult ptr raspuns
Edit: Fie-mea vrea "colotei" tot timpul, nu pampers. La tine a fost legat de momentul cand a reusit sa tina, la noi nu este asa. II vrea ca a vazut ce bine e cu ei, ca vede la restul ca au, dar ...face in ei ... apoi ii da jos si sta pe olita
Suparici de 2 ani
Poze cu ingerasul mic
_Ralu_ spune:
sorina, mie mi se pare destul de clar...fetita chiar nu e pregatita inca sa faca la oala. ea e bine intentionata, dar nu are inca control asupta muschilor...parerea mea e ca va stresati amandoua inutil. mai are nevoie de timp...
ang3lt0uch spune:
Mai mult ma stresez eu, pe ea am lasat-o cum ii place...daca accepta pampersul in casa ii pun, daca nu, o las in cholotei cu riscul de a freca pe jos pana imi vine rau ... Imi dau si eu seama ca nu poate, va veni cu timpul, mi-as dorii insa sa nu o mai streseze altii atat de tare, chiar se supara rau cand se nimereste cineva sa ii fac 10 mii de observatii cand ea saraca incearca din toaate fiinta sa tina dar...nu poate. Se inchide in ea, nu plange, dar se retrage si sta singura... Veti spune sa le explic sa o lase in pace, eiii...nu ai cum, ca nu se pot abtine, si nu ii pot exclude din viata atat tatal cat si bunicii din partea lui ... SPer ca nu va mai dura mult, si va fi toata lumea multumita... Intre timp daor incerc sa nu mai aiba ocazia nimeni altul sa o faca sa se simta tare prost...
Suparici de 2 ani
Poze cu ingerasul mic