Mamici ian-feb 2004 (9)
Raspunsuri - Pagina 14
dpintilie spune:
Am uitat ceva.
Pentru Georgy: lasa gandurile de genul de la cate saptamani se poate naste copilul si sa supravietuiasca . Cel mai bine e sa te relaxezi, sa stai cuminte fara sa faci efort. Fara stres. Si sa asculti de doctor.Stiu ei ce stiu, oricum mai multe ca noi.
In Romania un copil nascut sub 1 kg e considerat avorton, din pacate asa e Romania. Teoretic copilul e viabil incepand cu 28 de saptamani. Insa exceptii sunt destule, uite, ca sa vezi ce minuni se intampla in lume iti dau un link. E o poveste frumoasa...http://www.obiectiv.ro/?id=14559&PHPSESSID=78781e1d04157f9b3500cebb5b1f56e2
A fost si la stiri mai demult.
Dar din nou, lasa gandurile negre si vorbeste cu micutzul tau sa mai stea in burtica macar vreo 10 saptamani.Spune-i ca-i bine acolo si cald si ca la noi in Romania vine iarna.
Se stie ca puiutii nostri sunt influentati de starile prin care trecem, asa ca trebuie sa gandim pozitiv, nu?
Dana,27s si 5z.
Elena I. spune:
Tocmai ma pregatisem sa scriu si eu pe subiectul indemnizatiei de cresterea copilului, pentru ca sa nu se bucure cele cu salariu mic, asa ca mine, de vestea ca vor lua 6 mil de lei/ luna, "degeaba", dar mi-a luat-o Dana inainte. Sotzul meu s-a interesat la serviciul personal si zice asa:
"Nu prea e asa!
In primul rind le vor plafona in sus, adica max 6 mil, dar pt salariile mai mici se va da 85% din salariul mediu pe ultimele 6 luni, pe care l-ai avut!
Am vorbit la salarizare la noi si asteapta legea si normele de aplicare.
Mai asteptam pina le primesc si apoi vom mai vedea."
Va urez sanatate la toate si la gigilicile voastre,
Elena
Ioana Co. spune:
Dana ..........din pacate ai dreptate in ceea ce priveste atat concediul post cat si cel prenatal, cat si in ceea ce priveste modul de calcul al indemnizatiei. Asta e!!!!.........dar poate cine stie.......speranta intotdeauna este!!!
Pupici,
Ioana si bb somnorici
Crisnemes spune:
Georgy, cel mai important pt bb este ca tu sa gandesti pozitiv.Se zice ca cu o gandire pozitiva asupra organismului nostru se pot trata boli din cele mai grave. Vorbeste mult cu bebica si nu dispera. Multa , multa relaxare si nu te gandi la ce e mai rau. Ai vazut ca fetele ti-au si dat unele exemple cu copii de greutate f. mica care au supravietuit. Trebuie musai sa crezi in tine ca poti duce la bun sfarsit aceasta sarcina si ca in curand il vei putea stramge la piept pe puiut.
Corina cine stie ce o fi vazut medicul ala la rinicii bebicului dar daca medicul tau zice ca e OK eu zic ca e bine sa-l crezi pe el.Cati medici atatea pareri.
Si ca final trebuie sa ne gandim ca Romania e tara tututor posibilitatilor. Pana anul asta inclusiv era asigurarea care permitea mamelor sa aiba un venit suplimentar pe lina banii primiti pt. concediul de maternitate iar de la anul sa ne taie la toate orice sursa de venit chiar daca conform legii pers. de anul acesta au avut asa mulrte beneficii(indemnizatia pt. cresterea copilului raportat la salariul pe care l-a avut mama inainte de a naste + asigurarea).
Asta e viata e frumoasa si noi mergem mai departe.
Va pup si o zi minunata
Cris
calibra spune:
crisnemes pana primesti rezultatul la triplu test dureaza o saptamana. eu l-am facut de 2 ori la medicover si de fiecare data a durat o saptamana.
aramona spune:
DRagelor, Dana si Georgy,
Desi e delicata problema si consider ca doar in stadiu de polemica, fara nici o legatura cu Georgy(pleease, nu te panica, suntem mai sensibile dar tu oricum esti tare, sanatoasa, si vei duce sarcina la bun sfarsit si vei avea un bb minunat si sanatos!), chiar dc. in Romanica copii la 500g sunt considerati avortoni (uuf, ce cuvant urat pentru niste fiinte atat de micute si lipsite de aparare) totusi tot in Romanica se intampla cazul de care va spuneam! Important este cat interes are medicul ce urmareste sarcina si apoi cel de dupa sa aduca copilul intr-o stare normala! Si mai depinde si de copil, binenteles! Dar se poate. Vorbim oricum despre cazuri rare si noi vom depasi oricum etapa asat "critica"
Suntem ushor mai panicoase, si asta pt. ca ne lovim de aceste informatii pe net, reale de altfel, si ne imaginam fel si fel...
Bine zicea o vorba: "Fericiti cei saraci cu duhul" As parafraza putin si as spune: "Fericiti cei lipsiti de informatii (sau ignoranti?)" Rezultatul in final e acelasi, stresul insa e maxim la cele ca noi! Poate de asta incerc sa ma tin tare si sa le iau mai in ushor, fara a le ignora complet, insa nici sa cad in extrema cealalta, unde toate se vad negre! Asha sunt eu construita! Si imi spun mereu ca va fi bine totul!
Georgy, pai in saptamana 25 esti deja in 6 luni si putin, si la mai multe!(9 sa fie! )
Fetelor, spuneati ca voi simtiti bb-ul in special cand sunteti relaxate. al meu la inceput a fost "timid" rau, acum nu ma iarta nici in pozitia sezand, nici in picioare, se pare ca ii place sa incerce toate loviturile posibile...CAnd va iesi la aer, o sai iau o latea din aia elastica, sa sara in continuaree(nu de alta, dar sa nu-si piarda atrenamentul)Ah! Si un sac de box! Banuiesc ca la cat de energice sunt "mangaierile", nu croseteaza!
Pupici, Ra (23 saptamani)
Ioana Co. spune:
Da mai Cris la asta ma gandeam si eu intr-o zi.......anul asta indemnizatie cum au vrut, plus asigurare, plus prenatal dupa nastere pt o perioada...........iar la noi haos total. Rau e ca nici cei avizati nu sunt chiar pusi la punct cu modul de calcul.
Noi si bebeii sa fim sanatoase ca la anul vin oricum alegerile.........si cine va vota cu ei???????? pt ca ne-au ajutat cand am avut cel mai mult nevoie........( s-o creada ei!!!)
Pupici,
Ioana si bb
Andruska spune:
Eu nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai inteleg, zau ??? Tocmai am vorbit cu o colega de la departamentul personal si mi-a spus ca imi pot lua si prenatalul si postnatalul (adica cele 126 zile) dupa ce nasc iar ele sunt platite cu 85% dupa care se intra in concediu de crestere a copilului.
Oricum ar fi sper sa se mai mareasca indemnizatia aceea ca altfel cu 4 mil/luna ce sa facem ?
Sanatosi sa fim ca vorba Ioanei, cine ii mai voteaza la anul pe disperatii aceia...?
Andra cu burtica de 21 saptamani si Andrei (4 ani)
Lidia spune:
Ad_rasnov..... ai mai facut o greseala eu am deja cerclaj de vreo 7 saptamani... tu te refereai la Georgy....
Georgy, cand s-a intamplat la mine anul trecut a fost la 21 saptamani... cu riscul de "a-mi pune poporul in cap" te sfatuiesc sa fii foarte atenta la ceea ce faci, si sa nu te culci pe urechea cu : "cunsoc cazuri...". Nu suntem la fel si nici macar la aceeasi femeie o sarcina nu seamana cu alta.... repaus la pat! Si nu numai o saptamana ci mai multe. Pe Danut l-am adus pe lume cu repaus la pat de la 5 luni jumate. Cerclajul mareste sansa de a duce sarcina la termen. Incompetenta cervicala (asta-i diagnosticul pus pentru cazuri ca al tau si al meu) colul se scurteaza si/sau deschide inainte de termen ducand la ruperea membranelor si natesri premature. Fetele imi cer scuze pentru acest fel de mesaj aici, dar personal consider ca mai bine sa fii informat decat sa te intrebi de ce.....
deci, Georgy, stai in pat, nu te ridici decat pentru mers la baie sau luat un pahar cu apa..... nici un fel de efort, banuiesc ca t s-a spus ca sex-ul iese din discutie... si da, incearca sa fii optimista... chiar si de la varsta gestationala pe care o aveti voi, sansele de supravietuire sunt foarte mari. In Canada (nu si in Ro), fatul este considerat viabil si cu sanse de supravietuire de la 24 de saptamani, din momentul in care se plamanii se considera a fi formati.... Bineinteles ca trebuie luat in calcul si dotarea pentru sustineara marilor prematuri in spitalul in care nasti si iarasi conteaza foarte mult dedicatia personalului medical.
Acum, ia o carte pe care doresti de mult sa o citesi, tricoteaza ceva, brodeaza ceva, vrobeste la telefon cu o prietena pe care n-ai mai vazut-o de mult si nu te gandi "ce s-ar intampla daca.." ci gandestet-te "ce sa fac sa nu..."...
Curaj... si rabdare.
Va doresc tuturor o zi super si un week-en pe masura
Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia
mama de Dan Andrei (7 ani) si mitzi mic pe drum - 20 saptamani
georgy spune:
Dragi burtici,
Incepand cu aceasta ora, voi pleca acasa! Ma duc sa stau cuminte pentru bb-ul meu. De luni intru in concediu si vreau sa ma odihnesc! Va multumesc mult pentru sfaturi si incurajari! Voi intra mereu pe net de acasa si va voi tine la curent cu starea mea! Cine stie, poate voi avea mai mult timp de vorbit cu voi...
Pupici multi, voua, dar mai ales micutilor (nu fiti geloase, merita mai mult bb decat voi, nu?
Georgy.