Mamici ian-feb 2004 (9)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Dragi burtici,
Va multumesc tuturor pentru urari , sunteti niste dragute si ma bucur mult de tot ca ne cunoastem si ca ne putem ajuta una pe cealalta, macar moral. Cred ca asta este cel mai important cand trecem prin mici probleme.

Andra, stiu ca se poate lua concediul prenatal chair si dupa ce ai nascut. Este vorba de 126 de zile si se plateste cu 100% pentru ca nu-ti mai opresc nu stiu ce asigurari, somaj, etc. Asa ca se ajunge la salariul intreg. Dupa cele 126 de zile intri in concediul prenatal, dar doar pana cand bb face 2 ani, nu mai mult. Sper sa nu te informez gresit!!!

Lidia, am mai auzit de cazuri ca al tau. Nu te ingrijora pt. ca exista solutii. Daca iti vor face cerclaj va trebui sa stai la pat pt. ca sarcina sa se apropie cat mai mult de termen. Nu te gandi ca vei naste prematur! Stiu ca un copil nascut la 7 luni poate supravietui fara probleme.
Si mie mi-a recomanadat dr. repaus si chiar vrea sa ma interneze in spital pt. decontractarea musculaturii uterine. Deci nu esti singura! Curaj ca trebuie sa reusim!

Bb al meu (cred ca-l va chema Rares Andrei) este f. vioi, aseara l-am vazut pt. prina oara cum dadea din manute si picioruse. Salta burtica in toate partile . Ma bucur mult ca el este sanatos si sper asa sa fie pana la sfarsit.
Pupici si sa auzim vesti mai bune.
Adrianain 20 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Scuze!!!
Am gresit ceva: ...dupa 126 de zile intri in concediu postnatal, adica cel de crestere a copilului...
Vorba Andrei, mi se iarta sunt gravida .
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coryydo spune:

Ioana, am fost la eco morgologic acolo langa DMPS la un medic (nu stiu cum il cheama) si m-a cam speriat putin: zicea ca bb are ceva la unul din rinichi (cica ar fi mai mare rinichiul drept) dar dupa aceea am fost la eco la medicul meu (Dr Mihu) si mi-a zis ca bb este sanatos, sa nu imi fac probleme!
La eco morfologica nu era nimeni (nu prea avea paciente medicul respectiv) si ma gandesc ca poate mi-a zis ca bb are ceva probleme ca sa mai merg la el (sa devin pacienta lui). Eu stiu ca bb este sanatos din toate punctele de vedere si continui sa cred acest lucru.
E un medic cu mustata, mai negriciossi care m-a tinut cam 20 min.

Va pup,
Corina si bb Bogdan de 22 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Neata, dragele mele!

Adriana , un sincer "La multi ani!" sa fii sanatoasa tu si gagalicea ta!Pupici multi!
Andra, multumesc de completari si scuze pentru "dezinformarea" fetelor. Sunt mai nauca in ultima vreme, aceste detalii deloc marunte mi-au scapat cu desavarsire, ai dreptate! Articolul insa avea comentarii f. recente si era oarecum intre subiectele la zi, nici nu mi-am pus problema ca r fi "obsolete" dpdv informatie.

Georgy, incearca sa nu intri in panica. Multe femei duc sarcina la capat fara probleme chiar si cu colul scurt, dar sa nu fie deschis...Si pt. asta tb. cat mai multa relaxare, evitarea eforturilor, etc! Menajare la maxim adica! Si pt. ca intrebai de sansele de supravietuire a unui bb, incearca sa te linistesti!
UIte un citat de pe net, legat de acest lucru:
"Daca se naste cu o greutate mai mica de 500 g, poate ca va supravietui dar cu malformatii. Daca insa se naste cu o greutate de 500 g, va fi capabil sa supravietuiasca si sa se dezvolte doar intr-o sectie de prematuri . Aceasta depinde in mod special de depozitele de grasime din organismul sau. "
Greutatea de 500g se atinge in mod normal la 23 saptamani, tu oricum esti mai mare si nu e cazul sa-ti faci atatea probleme.
In ce priveste exemplele, nu doar teoria, personal cunosc o tanara de 21 ani, nascuta la 6 luni, cand avea DOAR 500g, medicii initial nu i-au dat sanse de supravietuire, iar ea bine mersi acum, e super OK, afost balerina, acum e in Olanda si e chiar durdulie de cand nu mai danseaza.
Georgy, nu te mai gandi la lucruri negative, gandeste pozitiv, vezi ce-ti recomanda medicul si dc. e cazul, repaus total!

Pupici pe burtici,
RA

P.S. Astept inca date pentru lista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Corina, nu te speria, sunt sigura ca totul e O.K. cu bebeul tau!!!
Faza e ca , intr-adevar, doctorii respectivi (parca 3 sunt) sunt mai tineri si probabil nu au asa o clientela numeroasa, asa ca incearca sa si-o faca!!! Asta nu scuza o minciuna catre o pacienta!! Anyway, cred ca cel mai bun e dr. Micu Romeo (ca si ecografist ma refer). El lucreaza vinerea. Zic asta pt. ca inainte sa merg acolo, eu am sunat si asistenta cu care am vb. a zis ca numai dr. Micu face eco 3D , nu stie daca ceilalti dr. se baga...........ma rog, pana la urma nu mi-a mai facut nici dr. Micu 3D, dar am fost multumita de ecografia lui........

Asa ca stai linistita. De fapt, cred ca ajung la vorba uneia din fete, care zice ca ne agitam un pic cam mult cu ecografiile astea scumpe, mai bine le-am lua ceva frumos la bebei de banii aia..... :)

Bebe al tau e sanatos, o sa vezi!!! Forget about stupid doctors!!! :)

Ven si de 27 sapt. si 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Co. spune:

Corina m-ai cam speriat un pic de imi vine sa nici nu ma mai duc........nici nu stiu inca 100 % ce sa fac.....cu siguranta totul e bine, dar sa aud o prostie ca asta cred ca numai un stres voi fi.....oricum eu nu intetionez sub nici o forma sa imi schimb medicul si cred ca o sa le spun din start ca m-am dus doar pt echo ca mi-a fost recomandat si bla, bla........

Ven ai dreptate poate ca cel mai bine ar fi sa punem banii aia deoparte si sa nu ne mai stresam atat ca de fapt noi cu stresul nostru le facem rau la bibilici.

Pupici,
Ioana si bb stresat de propria mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coryydo spune:

Multumesc Ven pt. incurajari. Avem obiceiul in aceste perioada sa ne stresam cam mult. Eu am fost la eco joi dupa-masa, nu stiu cum se numeste doctorul, dar iti dai seama ca pe moment am intrat in panica!!! La inceput i-am zis la medic ca vreau sa stiu cat costa o eco 3D: el a zis: 850.000 lei. I-am spus ca nu suntem pregatiti financiar atunci, dar a zis ca imi face o eco de morfologie fetala si nu trebuie sa-i dau nimic. Cand am auzit mi-am dat seama ca poate nu avea ce sa faca (nu erau paciente). Dupa ce mi-a spus de chestia cu rinichiul lui bb mi-a zis ca ar mai trebui sa-l caut peste 2 sapt! sa creada el........
Miercuri (24.09) am fost la eco (nu era morgologica)la medicul meu si mi-a zis ca de la 1 noiembrie sa iau 10 zile: Ca si Vit D2. Voi ati primit asa ceva?

Va pup,
Corina si bb Bogdan de 22 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy spune:

Dragelor,

Sunteti niste scumpe!
Nu stiu ce m-as face fara voi! Aramona, iti multumesc mult pentru incurajari! Aveam nevoie! La 25 saptamani nici nu stiu in ce luna sunt...Dupa dr. meu ar trebui sa nasc la 10 luni....
Doamne cat imi doresc acest copil....Ca si voi, de altfel! Voi sta cumintica daca asa vrea bb....

Pupici,
Georgy.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Salut burtici!

Ma bag si eu un pic in "oala" voastra desi am 27s si 5z si dpn-ul meu e 21 decembrie...Insa fiindca bb e baiat, e posibil sa stea bine merci pana in ianuarie.
Am citit mesajele voastre si ca sa nu fiti dezinformate si sa va faceti planuri care o sa se dea peste cap rau de tot, va spun asa:
Concediul prenatal + cel postnatal constituie impreuna concediu de maternitate(concediu de lehuzie). Impreuna pot sa fie de maxim 126 de zile. NU E OBLIGATORIU sa-l luati tot, dar daca vreti sa-l luati trebuie sa stiti ca NU PUTETI lua concediu prenatal mai mult de 63 de zile si la fel nu puteti lua concediu postnatal mai mult de 63 de zile. Dupa cele 63 de zile de cand ati nascut(deci concediu postnatal in care vi se plateste 85% din salariul vostru) intrati in concediu de crestere a copilului care este cel cu probleme de ordonanta. Adica: daca ajungeti sa va incepeti concediu de crestere a copilului anul acesta atunci intrati pe vechea lege care va ofera in continuare 85% din salar(dar cu Romania nu se stie niciodata, poate ca de anul viitor ne baga oricum pe noua lege). Daca intrati in concediu anul viitor(cum cred ca e cazul la majoritatea dintre voi) atunci o sa beneficiati de cele 4.2 milioane(insa dupa ultimele calcule pe anul viitor, e posibil sa fie 6 milioane) pe luna pe care statul nostru drag, iubit si cat se poate de comunist ni le ofera.
Cam atat despre legislatie. M-am interesat cat de poate de bine tinand cont ca nu mai e chiar asa de mult si o sa ma bat de astfel de probleme.
Corina, noi am mai povestit si inainte. Si eu am fost la acelasi doctor pentru ecografie de morfologie fetala. E inalt, cu mustata neagra. Nu am ce sa-i reprosez la individ. Cred ca are o inima mai larga, e un doctor bland. Stiu ca ne-a dat o poza in plus fara sa o platim(cei 600.000 includ un anumit nr. de poze) Si nu a incercat sa ma ia in evidenta la el. Daca vroia sa te ia in evidenta iti cerea de la inceput mai multe date despre tine.
Sunt convinsa ca bb tau e bine merci, nu are nici o problema. Sfatul meu e ca totusi sa mai mergi o data la o ecografie de morfologie, la un alt doctor...Sa mai vezi o alta parere.
Ce m-a impresionat e faptul ca l-a bibilit bine pe bb, inclusiv ecografie Doppler(cea in care ti-a aratat cum curge sangele prin corp) .Cam asa am stat si noi 20-30 de minute, nici nu mai stiu exact, la un moment dat ma durea gatul cum imi tineam capul sa vad la monitor.
Daca vrei sa discutam mai mult despre asta, scrie-mi un mesaj privat.

Cam atat.
Dana,27s si 5z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Salut burtici,
sunt foarte bucuroasa ca azi e vineri. Maine o sa stau in pat toata ziua. Dimineata ma trezesc foarte greu si la servici sunt toata ziua adormita.In rest bebica e foarte bine , creste si inoata toata ziulica.
Adriana "La multi ani!", sa fii fericita si sa ai un
sanatos.
Pentru fetele care si-au facut triplu test - cat timp a-ti asteptat pana la primirea rezultatului?
O zi minunata si o viata la fel.

Cris

Mergi la inceput