Mamici ian-feb 2004 (9)
Raspunsuri - Pagina 15
ane2 spune:
Diana b nu esti singura in situatia asta nici eu nu stiu carei treaba cu colu,pe 8 trebuie sa ma duc la control o sa intreb si eu ce e cu colul.
Bombonica mea iar nu ma lasat sa dorm, nare stare deloc da petreceri, joaca fotbal nu stiu ce face cert e ca nu o lasa pe mami deloc sa se odihneasca.Pupici la toate burticutele si un wekend cat mai placut
anita
Diana_b spune:
Anita, ieri m-am uitat pe echo tridimensionala pe care mi-am facut-o si ultimul rind scria "col continent". Dr. a zis ca e de bine. Atit. Nu m-a pipait, n-a masurat nimic, asa ca trebuie sa-l cred pe cuvint.
Pupicei.
Diana si bebelushul.
ane2 spune:
Diana b cred ca daca era ceva imi zicea la control nu?nu mi-a zis nimic cred ca totu e in regula.La ultimul control lam intrebat de placenta si de lichid da de col nici prin gand nu mi-a trecut.Oricum o sa ma uit si eu pe eco.Pupicei la buricute
anita
georgy spune:
Fetelor,
Acum 3 sapt. si eu aveam col contingent, lung si inchis! Toate s-au intamplat acum in ultimele 4-5 zile! Pana acum nu am stiut ce inseamna sarcina! fara greturi, fara dureri, oboseala, etc!
Voua vi se intampla sa-l simtiti pe bb si apoi sa vi se intareasca burtica in partea de jos? Acestea sunt contractii? Eu iau No-spa, dar nu stiu pana cand! "Minunatul" ( al 2-lea) meu dr nu imi spune si mie clar ce inseamna toate aceste probleme cu colul, ce urmari pot avea, ce sunt aceste intariri ale burticii, dara fara dureri....Nu stiu ce sa mai spun! Mi-a spus ca daca vreau sa stau acasa, daca nu treaba mea...Ce doctor este acesta? Ce sa fac? Sa-l schimb si pe acesta? Voi ce ziceti?
Pupici,
Georgy.
Diana_b spune:
Georgy, la ce dr. esti ? Esti tot la Giulesti ? Eu merg la dr. Ion Ionut, care nici el nu prea spune nimic din proprie initiativa, dar imi raspunde la toate intrebarile, prostesti sau nu.
Diana si bebelushul.
ane2 spune:
Georgy cred car trebui sa-ti schimbi medicul, ce medic e asta care nu-ti poate raspunde la intrebari?poate trebuie sa cotizezi mai mult ca sa-ti dea si tie un pic de atentie?nu stiu zic si eu.Nu stiu cum e la noi dar aici platec fiecare control 30$ si trebuie sa ma duc in fiecare luna si de bani asti imi terorizez doctoru cu cele ma tampite intrebari saracu cateodatat ma intreaba daca am visat urat inainte sa vin la control.E doar daia e medic nu?sal inebunesc cu intrebari.Pupicei si sper sa fie totu Ok
anita
georgy spune:
Buna seara,
Anita, eu platesc fiecare consultatie, ptr. ca ma duc la cabinetul lui particular, nu la spital...Nu stiu ce sa fac, ar fi al 2-lea medic pe care il schimb! Poate l-am zapacit cu intrebarile, dar...
Fetelor, cele din Bucuresti...Unde credeti ca este cel mai bine sa nasti? La ce spital? Municipal, Giulesti, Caritas, etc? Voi ce ati auzit?
Sunt asa intr-o situatie...Nu stiu pe cine sa mai intreb care sa-mi spuna clar ce urmari pot avea loc...Asa sunt toti medicii? Am platit pana acum fiecare consultatie, fiecare ecografie si fiecare secretie recoltata sau analiza facuta! Nu cred ca este vorba de bani...Fac orice si dau oricat numai sa am un copil sanatos...
Pupic,
Georgy.
Misilicu spune:
Georgy,
Eu cred ca Lidia are dreptate, nu trebuie sa te joci. Stiu ca este foarte greu sa-ti gasesti un alt medic si nu stiu ce sfat sa-ti dau pentru ca nici eu n-o sa am medic cand o sa vin in Ro luna urmatoare. Am rugat pe cineva din Ro sa-mi faca programare la Dr Badiu, de la Municipal( Universitar-stiam ca e acelasi spital). Daca nu o sa-mi placa o sa-mi schimb doctorul, chiar daca sarcina va fi destul de avansata-atunci voi avea 22-23 saptamani.
Prima data am nascut in Ro si mergeam la consultatie la cabinetul doctorului meu in fiecare luna. Si eu dadeam o multime de bani, dar am fost super multumita de doctor pentru ca-mi raspundea omul la toate intrebarile mele, cred ca stateam cate o ora la consultatie si ecografie.
Sa stii ca eu am fost surprinsa ca, de fiecare data cand merg aici la control, dupa ecografie mi se verifica colul si daca uterul e ok, spre deosebire de Ro unde iti face control ginecologic doar la inceput si la sfarsitul sarcinii.
Ai grija de tine.
Din ce am citit eu pe forum, conditiile din spitalul Municipal sunt mai normale.
Mihaela
Andra28 spune:
Buna dimineata dragi burticute,
Dupa un week-end in care ne-am odihnit si ne-am zbenguit (bebe-le, nu eu), iata ca incepem o noua saptamana de lucru pe care mi-o doresc si v-o doresc si voua usoara si lipsita de stres. Am observat ca bebe misca mai energic in timpul saptamanii, iar in week-end misca mai "moale". Sambata diminetaeram aproape treaza si m-am rasucit in pat. se pare ca nu i-a convenit fiindca a inceput sa ma inghionteasca destul de tare pana mi-am schimbat pozitia.
Draga Georgy, intarirea uteruluyi din cand in cand, incepand din luna a-6-a este normala, acestea sunt contractii Braxton-Hicks. Este modalitatea prin care uterul se pregateste ptr nastere. Periculoase sunt contractiile dureroase.
Va pupicesc si astept vesti de la voi,
Andra- sapt23
Andra28 spune:
Georgy,
Despre aparitia contractiilor Braxton Hicks poti citi pe site-ul www.eva.ro
Andra