Retete rapide

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brenda7777 spune:

Oua in sos de ceapa (pt. 4 persoane)
-6oua,
-1ardei gras(mai mare)copt pe plita,
-2cepe mari,
-2dl de lapte,
-1leg. de patrunjel,
-3lg.de ulei de masline, sare,piper
-3lg. de faina.
Se fierb ouale. Se taie ceapa(pestisori),si se pune in tigaie cu 2 lg. de ulei de masline,se prajesc;separat se amesteca faina cu laptele,si se toarna peste ceapa. se adauga sare si piper.
Ungeti vasul de Ena cu uleiul ramas, si puneti ouale taiate rondele, ardeiul copt taiat felii, sosul de ceapa. Se ocopera cu patrunjelul taiat fin.Se da la cuptor, pt. 10min. la 200°.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brenda7777 spune:

Curcan in salsa:(pt. 4 persoane)
- 800gr. de piept de curcan,
-2 lamai,
-patrunjel, 4 foi de salvie,
-150gr. de iaurt,
-2 linguri de faina,
-1 lingurita de mustar, sare
Se taie pieptul de curcan in bucatele si se dau prin faina.
Intr-o tigaie se pune sucul de la lamai cu 2 linguri de apa, cu patrunjelul(taiat fin)si salvia, prima de a incepe sa fiarba se adauga bucatile de curcan si un varf de sare. Se amesteca si se lasa pe foc cca. 10min. Se scot bucatelele de curcan, se pun pe farfurie, in sosul ramas in tigaie se toarna iaurtul cu lingurita de mustar, si se amesteca bine pana se formeaza o salsa omogena. Dupa care se varsa peste bucatile de carne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

chec de parizer.300 gr parizer,300 gr cas ,3 oua,3 linguri smintina,3 linguri faina.parizerul se taie cuburi,se amesteca cu casul razuit,se pune sare patrunjel verde,smintina ouale,faina.se amesteca toate si se coace in tava.se taie rece.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Cand n-am timp sa gatesc si nu mai e nimic de mancare prin frigider, cumpar ficatei de pui (proaspeti, nu congelati), si in jumatate de ora masa este gata: pun ficateii intr-un vas cu capac, in ulei incins, si ii las sa se patrunda in sos propriu (daca scad prea mult, adaug apa), amestecand din cand in cand. Adaug si putina sare, dar nu chiar de la inceput. Separat, pregatesc un sos gros (cam o cana) din bulion dizolvat in apa calda, cu 1-2 linguri de zahar, sare dupa gust si o lingurita rasa de oregano. Le amestec bine, iar cand ficateii sunt gata, torn sosul deasupra si las sa mai fiarba 2-3 minute acoperit, caci sosul de rosii sare peste tot.

Separat, pregatesc ori un piure de cartofi, ori cartofi prajiti, ori o mamaliguta, ori fierb paste, si le servesc cu ficatei si cu sos.

Uneori, pentru variatie, pun in loc de oregano, usturoi pisat marunt, sau fac ficateii fara bulion, doar cu usturoi pisat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lela spune:

Supa Frantuzeasca
Ingrediente : o ceapa medie, 100 ml ulei,2l apa,5 cuburi Knorr,o lingurita vegeta,piper,250 gr smantana,o leg patrunjel, cascaval ras,paine toast,4-5 catei de usturoi.
Preparare : ceapa se caleste in ulei,se adauga apa si cand aceasta clocoteste se pune vegeta ,cuburile de Knorr,piper. Se aduce din noi la fierbere si se adauga smantana diluata cu putin supa calda. Se lasa pe foc pana incepe din nou sa fiarba, trageti cateva clocote ,stingeti focul si adugati patrunjelul tocat. O linura de cascaval ras se pune in farfuria se toarna supa iar painea toast se freaca bine pe ambele parti cu usturoi,se taie cubulete si se adauga in supa.
Pofta buna !


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Hai sa va dau o reteta de PIZZA RAPIDA pe care am invatat-o in camin in anii studentiei si care era rezultatul colaborarii tuturor colegelor de camera,fiecare cu ce avea.Aveti nevoie de oua,in functie de cat de mare e foamea sau cate persoane flamande sunt in casa,faina,branza,salam,ciuperci din conserva...si orice mai gasiti prin frigider.Se pot face n variatiuni pe aceiasi tema.Se bat ouale bine intr-un castron si se adauga faina,pana compozitia ajunge de consistenta unei smantani iar apoi se adauga si celelalte ingrediente,sare,piper.Se prajeste la foc potrivit,sa se patrunda bine iar cand e rumenita pe o parte,se intoarce si pe partea cealalta,exact ca o placinta.Se serveste cu sos de rosii.

Sper sa va placa.Pofta buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

O reteta dulce rapida, afrodisiaca, care te bine-dispune si care merge de minune in serile geroase de iarna. E furata de la Anton Roman, cu o mica inspiratie de la angelina si cu ceva de la mine. Iat-o:

Mere bete
-2 oua
-1/2 pahar vin (de preferinta dulce)
-1/2 paharel rachiu bun
-1 praf sare
-1 lingurita bicarbonat stins in otet
-1 lingura de zahar

Faceti un aluat moale ca de clatite. Curatati merele (vreo 4-5), scoateti-le cotorul si apoi taiati-le rondele. Dati-le prin aluat si prajiti-le in ulei incins. Scoatei-le pe hartie sa se stoarca de ulei, pudrati-le cu scortisoara din belsug si apoi desenati cu miere peste ele. Sa-mi povestiti rezultatele!



scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ea spune:

Buna fetele,

Super retele!!!
1.Uite eu fac cartofi taranesti, care imi plac la nebunie.
Cantitatile le alegeti voi!
Cartofi fierti in coaja si apoi curatati si taiati cubulete.
Ceapa se caleste putin impreuna cu cartofii si bucati taiate marunt de kaiser afumat,peste care se pune marar tocat, sare, piper.

va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zebra spune:

quote:
Originally posted by Marianar


La cele mentionate de tine eu mai pun feliute de ciuperci, cabanos-rondele foarte subtiri, un pic de ceapa tocata marunt si marar verde. E suuuuuuuuper!

Mariana & Vladutz

foarte bine,eu mai pun si un pic kyury

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Fetelor aveti niste retete super, va urmaresc demult!

Iata si de la mine o retea de supa-crema rapida daca aveti oala sub presiune si robot de bucatarie:

4-5 cartofi, 2 cepe, 3-4 morcovi, 1 telina, 1-2 radacini de patrunjel, 3-4 rosii (bulion daca nu sunt rosii), fasole verde (cateva pastai), si alte legume de sezon sau congelate... dupa gust.
Toate acestea se curata si se spala si se fierb in oala sub presiune.
Dupa ce au fiert foarte bine, se scurg de zeama si se paseaza in robotul de bucatarie impreuna cu o capatana de usturoi...
Se adauga si din zeama ramasa (cam 3 sferturi) si se pune patrunjel verde deasupra!
Puteti sa o serviti si cu crutoane!
E o bunatate si merge si pentru bebici!!!

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput