Cand mut bebelusul din patut in pat?
Raspunsuri - Pagina 2
alra spune:
aparatorile alea intr-adevar sunt pentru copii de 2-3 ani sa nu cada din pat. adica de o varsta cand ai cat de cat incredere in ei ca nu se arunca in cap de acolo.
parerea mea e ca un bebe asa mic trebuie sa doarma in pat special la nivelul cel mai de jos.
apoi mi-ar fi frica si de baietel - daca fetita nu e pe deplin securizata se poate sui peste ea, poate sa o traga, se poate juca cu ea intr-un fel in care sa ii faca rau fara sa vrea.
si eu as vrea sa culc fetele in aceeasi camera, dar mai aman inca momentul. fata mare nu vrea sa plece din patul de bebe
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
ingridnen spune:
Ha ha, cand ma gandesc ca Cristi nu a renuntat la patutul cu “gratii” pana la aproape 5 ani – abia mai incapea in el.
A facut odata o enteroviroza urata de la gradi si a vomat noaptea in pat... asa l-am convis ca patul si salteaua sant murdare si miros urat si nu se mai poate dormi in ele.
Am mai tinut patul vreo 2 luni in curte ca sa-l aiba sub ochi si sa se catere in el... si ce tristete cand l-a facut sotzul bucati
Asa ca stai linistita, mai ai timp, la 8 luni e prea mica, zic eu.
Ingrid si Cristi 6 ani
lorellay spune:
Incerc sa pun poza cu patul...
Pana atunci scriu...patul de sus are bara de protectie ok...
Nu cred ca se pune problema cazutului peste bebelus oricum..la cum e facut patul.Si e luat de la o gradi unde erau copii si mai mici decat Codrin.
http://img205.imageshack.us/i/pat2.jpg/
asta e poza...ce parere aveti?
aaa..si cineva zicea sa-i mut in camere separate.
Am posibilitatea..avem 4 camere.Dar nu cred ca as rezista eu..Acum e ok ca sunt acasa.Da cand incep serviciul sa fac 13-14 in doua camere noaptea..ce ma fac?Si cred ca e ok sa stea in aceeasi camera atata timp cat sunt inebuniti unul dupa altul, si pana pe la vreo 10 ani ai lui Codrin.Noi asa ne-am gandit.
Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
lara_c spune:
Parerea mea este ( pt ca tu ai cerut-o) ca, vazand poza, patul nu este adecvat varstei niciunuia dintre copii!!
Tu chiar vb serios ca in patul de jos vrei sa culci copil de 8 luni?????
Spune-mi ca glumesti!!!
Nici copilul de 3 ani nu l-as pune in patul de jos fara bara.Tu ii supraveghezi cumva noaptea, ai monitor?
Ziua unde lasi bebele, tot in pat?Pana la 2 ani ai nevoie de cot si tarc pt bebelus pt. a il lasa in siguranta cateva minute sau atunci cand doarme.
Ai cuvantul meu ca nu glumesc, chiar e super periculos sa culci asa copil de 8 luni, dar si baietelul.
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall
bb_yasmi spune:
lorellay, si noi ne pregatim sa schimbam patutul de bebe cu unul de "domnisoare", dar fetita mea are aproape 2 ani!! si, chiar si asa inca parca nu am curaj, inca mai consider ca cel mai sigur e patutul de bebe. sincer, la 8 luni mi se pare multtttt prea devreme. o sa vrea sa se ridice in picioare in patut, sa mearga tinundu se de patut.....inca o ajuta ff mult lateralele patutului....asta sa nu mai zic de protectie, siguranta!! eu una nu as indrazni.
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007
lorellay spune:
lara_c...Codrin doarme singur in pat de la 2 ani jumate...in pat de o persoana..si o singura data a cazut din pat in 2 ani. Deci pentru el nu e chiar asa grav.
Nu nu am nici un sistem de supraveghere.
Si Diana acum doarme in patul ei, de bebe.
Nu sunt chiar asa de "dusa" sa las copil de 8 luni in pat aiurea...ca se rostogoleste in toate partile.
Dar sunt "copilul trebuie sa doarma singur"..bine nu ma refer la diana care e inca mica, tocmai de aia am deschis subiectul sa vad si alte pareri.Adica as muta-o singura in camera cu patutl ei cu tot.Si s-ar putea pana la urma sa o mut cu Codrin cu patut.
doxinu eu cred ca poti tine baiat si fata in aceeasi camera pana la o anumita varsta, cred ca depide si de educatie, si de copii si de parinti. Am spatiu...dar nu am posibilitatea de a mobila 2 camere de tineret acum.Si nici sa cumpar mobila de bebe pentru un an.
Deci treaba cu aceeasi camera impartita pana o avea Codrin vreo 10 ani....ramane.Bine..nu stiu daca 10 ani, poate mai devreme sau poate mai tarziu.Depinde de el....vom vedea.
Diana se mai ttrezeste noaptea..pe la 5-6 dim..papa si nani iar pana la 8.Codrin dim se trezeste la 7.Deci dim el ar fi cel care ar trezi-o.Da asta nu mi se pare un invonvenient trezitul....ca in fond..programul il pot
face cumva ok pt amandoi.
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
lara_c spune:
Lorellay, tu faci cum crezi pana la urma, dar ma socheaza cu cata nonsalanta povestesti ca fiul tau a cazut din pat numai o data!!!!Si ca asta nu ar fi o problema pt. el.
Draga mea, varsta la care fiul tau a dormit singur in pat e ok dar cu aparatori, neaparat.Ca sa nu cada din pat.O data poate fi ultima data.
Fetita poate avea si mai mult de suferit daca va cadea din pat.
Eu am o fetita mai mare cu o o luna jumatate decat a ta.Dar si in palypen sau in patutul ei verific e fiecare data cand ies 5 min din camera daca e in siguranta, daca poate baga mana printre gratii sa atinga vreun obiect, daca nu are prea multe jucarii in tarc, etc.
Nu dorm in camera cu ea, dar o supraveghez cu monitor audio/video permanent si voi face asta multi ani.Am pus protectii la absolut tot ce o poate rani in casa, inclusiv la scari si semineu (cu toate ca e vara), prize, etc.Acum ma mut si o sa o iau de la capat cu securizat alta casa, si ce daca!
Poate sunt eu mai paranoica , dar cand vine vb de siguranta copiilor nu las absolut nimic la intamplare.Stii de ce?Ca sa nu am de ce sa imi plang copilul din cauza unui accident stupid.Nu as putea sa traiesc cu vina asta vreodata.
Cat priceste faza cu trezitul, pai tie ti se pare ok ca Diana sa il scoale pe Codrin la 5?Ea e mica adoarme la loc cu un bibe de lapte imediat, dar el s-ar putea sa nu mai adoarma la loc.La fel de bine o poate trezi el pe la 7-8.
Eu in locul tau (de fapt asa voi si face cand vom avea bebe 2 indeferent daca va fi baietel sau fetita) as culca copiii in camere separate.Fetita neaparat in cot iar baiatul in patul acela pe care l-ai pus in poza jos si cu aparatori speciale.Macar fetita supravegeahta cu monitor.Ai spus ca ai spatiu singura problema fiind ca tb sa faci 'ture' intre doua camere.Decat un accident in care poate plati cu viata sau cu sanatatea unul dintre copiii mei , prefer sa fac ture de oras daca e nevoie...Cat de mare poate sa fie distanta dintre camere...
Iti urez sa faci alegerea cea mai buna si mai ales cea mai sigura pt. copii!
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall
Chuny spune:
Lorellay, nu inteleg de ce ti-e greu sa mergi in camera la cea mica, din moment ce baiatul tau doarme toata noaptea. La el in camera nu ai de ce sa te plimbi.
Eu l-as pune in patul de sus doar dupa varsta de 5 ani. Zic asta pt ca imi paretotusi cam inalt patul si nu m-as simti eu bine sa-l stiu asa de sus. Daca se trezeste noaptea si pe intuneric nu ar sti cum sa coboare si ar cadea ?
Apoi nu inteleg cum iti pui problema sa pui bebe de 8 luni in pat mare ? ce atata graba ?
Muta patutul de bebe daca chiar iti doresti sa-i pui in aceeasi camera, dar nu asa. Te-ai gandit ca a' mica ar putea urca scarile de la patul lui Codrin ? Cum securizezi scara aceea ? Anna mea de la 9 luni urca scarile, asa ca trebuie sa inchidem si jos si sus ca sa nu aiba acces.
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
lorellay spune:
lara_c imi pare rau ca te shokez...si ca vorbesc cu asa nonsalanta.Codrin nu a dormit niciodata in pat cu aparatori.Dar a dormit in patut de bebe pana pe la 2 ani intr-adevar. Sincer nici nu stiam de aparatori si nici nu mi-am pus problema. Si sincer sunt foarte mandra de educatia si modul de viata al copiilor mei.Si nu te inteleg...e prea mic sa doarma in patul de sus...si e mare sa nu mai adoarma daca se trezeste la 5?Nu e asa...A mai dormit cu Diana in camera.Si ea s-a trezit eu i-am facut bibe...Codrin a povestit cu ea pana m-am intors eu..apoi au adormit amandoi.
Sibylle Codrin doarme dar avem o problema cu pavor nocturn (banuiesc eu) de la anumite desene animate....si anumite jucarii.Acum interzise dar cica imaginile raman mult timp in mintea lui. Plus ca noaptea ma duc la el si-l verific. Intuneric nu e....usa la camera e permanent deschisa si lumina pe hol aprinsa...becul fiind chiar langa usa de la camera lui.Cu scarile nu are nici o problema. Si oricum e aproape de 5 ani.ii face in iarna...acum e plecat la bunici..vine in septembrie si e inebunit sa ajunga acasa sa doarma in patul de sus.Si la chestia ca diana ar putea urca scarile nu m-am gandit.Poate pentru ca ea nici nu merge de-a busilea inca...
Chiar nu e nici o mamica ce isi culca copilul in patul etajat?Lasand-o la o parte pe Diana si patutul de jos!
aaa...si uitasem..eu sunt mai comoda..si nu prea ma preocupa siguranta copiilor mei...d-apai sa mai fac ture de oras pentru ei!
Chuny spune:
Sa stii ca in curand Diana se va putea catara peste tot. Si in jur de 1 an chiar nu au constiinta pericolului si sunt foarte curajosi. M-am mai uitat la poza, am vazut ca scarile sunt incadrate de 2 placi de lemn, deci e foarte usor sa puneti o bariera acolo pe care Cosmin va sti sa o deschida.
Aum ca vorbesti de pavor nocturn, eu zau ca l-as lasa deocamdata pe Cosmin in patul de jos pana se mai calmeaza lucrurile. Iar Diana in patutul de bebe pana dupa 2 ani cand va sti ea sa urce si sa coboare singura din pat.
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"