ce sa aduc din romania

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Dragele mele multumesc de raspunsuri , chiar imi pare bine ca se discuta pe mai multe fronturi , asa mai invatam una alta , mai ales eu . Va multumesc si v-am inteles pe toate , pe fiecare in parte si de la fiecare am inteles cate ceva .
Voi ruga sora sa mearga la dr. ei si sa mai culeaga si de acolo informatii .
Imi place sa stiu ca am in casa ceva pe care sa pun mana cand simt ca este intr-u totul necesar decat sa stau cu frica in san si la cheremul lor .
Inca o data multumesc frumos !
aaaa sa nu uit silvi mai dat gata cu mesajul tau , acu am ce cere .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Eu recomand(poate a mai amintit cineva de ea): crema de tataneasa- se gaseste la plafar.. este excelenta pt dureri externe (nu pe rana), pt vanatai, pt dureri in timpul noptii (cele de crestere), dureri musculare, entorse.. se face un usor masaj, crema are un miros calmant-se simte placut pe piele. Amelioreaza durerea extrem de bine.
Am rugat pe cumnata mea sa imi aduca cateva din Ro cand merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Pt infectiile urinare pe care spuneai ca le faci f bun e neoxazolul (se mai gaseste si sub alta denumire cu aceeasi substata activa) - nu este antibiotic, subscriu si eu la ceea ce s-a spus ca antibioticul nu calmeaza durerile.

Poti cere sa ti se aduca crema de galbenele , f bun emolient si cicatrizant

Pt dureri in gat adulti- decasept un dezinfectant cu albastru de metil

Tot pt adulti, paracetamol sinus are si o componenta antialergica, e f bun pt raceli, dureri de cap, rinoree

Zyrtec, antialergic picaturi, si pt copii si pt adulti, f bun pt urticarii, muscaturi de insecte, alergii cu manifestari cutanate, mai putin respiratorii, in cazul carora e mai indicat aerius sau claritine

Picaturi de nas pt copii, poate gaseste la farmaciile cu laborator propriu, nu toate il prepara - colargol, sa iti ia mai multe sticlute fiindca nu e valabil decat 2 saptamani de la data deschiderii, este un preparat cu rol dezinfectant si de reducere a mucozitatilor

Apoi hidrasec sau smecta pt cazurile in care e deranjat la burtica

Eu ti-as recomanda si No-spa, f bun pe dureri de stomac, CM, crize biliare

Cam atat imi vine acum in minte.

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata

Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

argila...este foarte buna in caz de infectii usoare, diaree (smecta tot argila e, cu alte "minuni" pe langa), eritemului fesier, ranilor usoare, demineralizari.
tinctura de galbenele, un excelent dezinfectant si cicatrizant
extractul de mladite si mugur de zmeur, reglator hormonal.
ceaiul de sanziene, pentru hipotiroidii usoare, thyreoidea (homeopatic) pentru cazuri mai serioase.
ceaiul de coada calului pentru demineralizari.
tinctura de marar si seminte de marar pentru stimularea lactatiei si reglari hormonale.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Buna seara la toata lumea,

eu locuiesc in Germania, dar si aici poti sa-ti cumperi unele medicamente din farmacie (inafara de antibiotice) fara sa ai reteta de la medic.... mai ales pe internet au preturi foarte bune si s-ar putea sa fie mai ieftine decat in Romania.
Pentru dureri de dinti la copii e Dentinox (gel) si homeopat f bun sunt globuli Osanit. Un medicament ff bun pentru dureri de urechi este Otovowen picaturi homeopate) sau tot foarte bine ceapa taiata marunt si incalzita intr-un stergar, pusa la ureche.

Cristina

www.snugglepie.com/ezb/584170.png " target="_blank"> mein baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvi_2005

Alina sa iti spun eu ce provizii imi fac din Romania la capitolul condimente : leustean uscat si leustean pus cu sare si otet, marar pus cu sare, mustar de la Bunica ca aici nu gasesc decat foarte iute, pikant fix pentru muraturi cand am eu chef sa pun un borcanel de castraveti sa ii mancam proaspeti, de la Cosmin marca care apartine de Fucs iau condimente pentru sarmale, pentru mititei, pentru fripturi si ce mai imi sare in ochi ( ultima data am venit cu o jumatate de plasa de ierburi ) ma iau Bors agic de la Knorr si Delik'at ca aici nu gasesc.
La capitolul medicamente am o lista lunga o sa sintetizez: iau Fenistil gel care e ceva gel care se aplica in cazul muscaturilor de tantari si trece imediat, iau algocalmin fiole care il dau la pitic in caz de febra mare 10 picaturi sau il am pentru migrene sau mai stiu eu ce, iau Pikovit vitamine sa am in caz ca trebuie sa ii fac o cura cu vitamine, pediatra din Ro mi-a zis ca e foare buna formula aceea din pacate nu se mai gaseste Multisanastolul care era si mai bun, tablete de tantum verde pt gat pt noi, aveam Calgel cand era piticul cu dintii ca aici nu am gasit decat ceva solutie Dolodent care nu facea nici o branza, iau algocalminul clasic tablete singurul care imi calmeaza durerile de cap din fericire foarte rare, de oboseala poate. Mai aveam fierul Haussman pentru cura de fier recomandata de pediatra lui din Ro cand era mai mic, ceva picaturi pentru conjuctivite care mergeau atat in cele alergice cat si in cele infectioase trebuie sa vad cum le zicea ca am uitat. A sa nu uit mai aveam din Ro triferment am si luat de cateva ori dupa ce am preparat retete romanasesti .La capitolul creme am folosit mereu Cutaden-ul din Ro pt iritatia de scutec pana am scapat de el, era singurul care i-a mers perfect luam mereu cate 5 tuburi . Antibiotice nu stiu ce sa zic, in general cand se impune trat cu ele mergi si la medic eventual Biseptol care are spectru larg pt adulti de la inf urinare la dureri de gat si la pitici daca neaparat vrei sa ai ceva pt raceli aici se prescrie cel mai adesea Amoxicilina simpla pt asa ceva daca e angina sau bronsita usoara dar atunci mergi si la medic .
Inainte sa-mi sara careva in cap va spun eu ca sotul meu e medic....si ca nu iau fara recomandarea medicului nimic, iar pe pitic daca e chiar ceva grav il ducem si la pediatru dar tot am aceasta "lista" de medicamnte in casa. Si inainte de a reprosa cuiva ceva e bine sa ne gandim mai bine daca nu putem ajuta cu un sfat si ne gandim daca nu am inghitit vreodata vreo tableta fara a consulta medicul plus ca o mamica cu 2 copilasi pe cap poate nu reuseste sa stea la coada la un cabinet pentru orice raceala a ei.
Sanatate multa si sa iti creasca piticii mari, ti-am dat eu o lista cat un foileton .

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Sotul tau e medic si nu are nimic impotriva ca tu sa dai medicamente de adulti la copii?
Daca ar fi ok s-ar fabrica(macar in tarile civilizate ) si pt copii chestii gen furazolidon.
Algocalmin fiole la copii?Da' nurofen suspensie orala ce are?Sunt mai mari de 12 ani copiii?
Daca sotul e medic, roaga-l sa iti explice ce efecte dezastruase are acest furazolidon administrat unui copil.Daca nu...google it!!!

Edit: am fost cu fiica me ain RO si tot asa mi-a recomandat pediatra pt. niste scaune mai moi : furazolidon.....deci e posibil ca si sotul tau sa aibe aceleasi conceptii......Ajunsa acasa medicii s-au ingrozit efectiv.

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

lara, am citit ca furazolidonul nu se da la copii sub o luna, ba chiar este si suspensie pentru uz pediatric,a sa ca nu vad dezastru asa mare.orice medicament are si efecte secundare atat la copii cat si la adulti.
subiectul este altul, nu sa aruncam cu critici care cat antibiotic sau medicamente da copilului.Fiecare mama stie ce e mai bine pt copilul ei, si nu cred ca alina maria duce oplasa de antibiotic si furazolidon sa dea dimineata la micu dejun sau cina un supliment alimentar.
dar ca de obicei trebuie sa deviem subiectul la discutii inutile
alina, eu acum am venit de acasa, si am adus carne de mici congelata, branza de burduf, branza de vaci, sunca, dulceata de macese si prune, untura, slanina, am adus prajituri si mici gata facuti, am venit cu avionu, zboru a durat 3 ore, au ajuns toate bine.
mai sunt ceaiuri de la plafar, sirop de tuse natural, siropuri facute acasa, despre medicamente ai primit o lista de la fete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Eu am scris de furazolidon iar in prospect scrie clar ce cantitate se administreaza la copii in functie de varsta.Citeste pe net si ai sa gasesti informatii ca nu as fi fost nebuna sa-i dau dupa mintea mea.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Ce caram noi, prietenilor din Occident, din Romania! ( in cantitati mici, dar asta caram):

1. Pufuleti ( aia vechi, traditionali si simplii, cu 0,50 Ron).
2. Ciocolata de casa ( pt sasi, "ciocolata de 1 leu).
3. Halvita ( neaparat cu nuca, nu altceva).
4. Slanina ( afumata si lasata peste iarna in turnu de N al bisericii sasesti :) ).
5. ALGOCALMIN ( ca doar nu degeaba-i interzis in lumea civilizata).
6. TUICA
7. PEPENE ROSU ( din piata, ca "la turc nu-i asa de bun ca-n Romania).
8. TELEMEA PROASPATA .
9. GOGOSARI ( ca intr-o juma de Germanie nu se gasesc..nu se produc).

..LUMEA-I PLINA DE NEBUNI! Iar eu fac parte din lume!

Mergi la inceput