Dulciuri
Raspunsuri - Pagina 5
angelina spune:
Prajitura Cu Banane
Ingrediente:
-200g unt(margarina)
-100g zahar
-2 oua
-300g faina
-coaja rasa de lamaie
-2 banane
-scortisoara
Mod de preparare:
-zaharul, untul si galbenusurile se bat pana devin spumoase;(se poate adauga si rom-in functie de preferinte);
1)coaja de lamaie se amesteca cu faina;
2)coaja de lamaie se amesteca cu albusurile;
-se adauga pe rand cate o lingura odata din 1) odata din 2) la prima compozitie si se amesteca bine
-peste compozitia rezultata se pun bucatele de banana si se presoara pe deasupra cu zahar,scortisoara si suc de lamaie.
-se da la cuptor la 200° timp de 30 minute.
Pofta Buna!!!
Pupici,
Angie
osna spune:
initial postat de gabi25
prajitura bucuresti
Blatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar.
Separat se bat 4 galbenusuri cu 150g zahar si 4 linguri apa calda puse pe rand din 5 in 5 minute.
Se amestecacu albusurile usor, cu 4 linguri de nuca macinata, praf de copt, o lingura cacao in 150g faina.
Se coace intr-o tava intinsa tapetata.
Crema: 200g unt cu 200g zahar pudra se freaca pana devine ca o alifie.
Separat se fierb pe foc mic, mestecand continuu, un ou intreg cu o lingura rasa de faina, 100g lapte, pana se ingroasa. Cand s-a racit crema fiarta se amesteca cu untul la care se adauga 1 – 2 linguri de ness sau Inka.
Cu aceasta crema se umple blatul ,care a fost taiat in doua, astfel incat sa ramana si pentru a unge pe deasupra.
Sa nu va speriati daca iese crema ca si cum ar fi branzita, e de la unt, si nici daca vi se pare putina.......credeti-ma ca e de ajuns.
Glazura: 150g zahar amestecat cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 50g unt (margarina).
Se toarna calduta peste prajitura.
osna spune:
initial postat de iuliana
banane cu sos caramel
Ingrediente: 4 banane, 175 g zahar, 200 ml frisca, 2 linguri de unt, 50 ml rom, migdale (sau alune)
Se amesteca 150g de zahar cu untul si cu 2 linguri de frisca (puteti folosi si frisca la tub), apoi se caramelizeaza la foc mic, amestecind continuu. Se da vasul deoparte, se incorporeaza romul dupa care se toarna sosul intr-un bol si se pune la racit. Bananele se taie cuburi sau felii. Se pune un strat de banane, un strat de sos caramel si asa mai departe. Ultimul strat sa fie de caramel. Deasupra se intinde un strat de frisca sau se orneaza cu frisca si apoi migdalele sau alunele taiate marunt.
osna spune:
initial postat de karlla
Crema caramel
1/2 cana de zahar
3/4 cana de frisca liqida
2 linguri de zeama de mere sau de portocale
1 lingurita de vanilie
2 lingura de unt
2 linguri de coniac (la alegere), mie imi place sa pun si esenta de rom
Topeste zaharul pina se face caramel (nu-l ardeti), dupa care se adauga frisca liqida si se amesteca rapid pina se topeste tot saharul caramel. De obicei tin la foc mic pina se topeste zaharul, nu vreu sa pierd prea mult din liqid si sa devina prea tare. Se aduga zeama de fructe, vanilia, untul, coniacul.
Puneti la frigider peste noapte si cind serviti amestecati cu o lingura pina cind devine ca o crema groasa.
Cind servesc fructele le stropesc cu lamiie, ca sa nu se inegreasca, si in al doilea rund da un gust foarte bun la caramel.
osolita spune:
Va scriu si eu o reteta de prajitura pe care am testat-o ieri si a iesit foarte buna. Tot timpul ma intrebam cum fac nemtii prajiturile alea cu aspect faramicios si acum am gasit in sfarsit o reteta:
PRAJITURA CU FRUCTE
325 g faina se amesteca cu 150 g zahar, 50 g nuca cocos si un galbenus. Separat se topeste pe foc 200 g unt sau margarina si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine se toarna in amestecul de faina, zahar, cocos si ou si se obtine o compozitie faramiciosa.
O tava rotunda cu diametrul de 26 cm se unge bine cu unt sau ulei si se pune jumatate din aluatul sfaramicios, avand grija sa se apase astfel incat sa se obtina o foaie. Foaia astfel obtinuta se da la cuptor(care trebuie preincalzit cateva minute) si se tine 10 minute la 200 grade sau treapta 3(in functie de aragaz). Dupa 10 minute se scoate si se pun deasupra fructele din 2 conserve de fructe exotice(2 conserve a 425 ml) dupa ce in prealabil au fost bine scurse de lichid.
Peste fructe se pune un amestec obtinut din 250 smantana, albusul ramas de la foaie si inca 2 oua intregi. La sfarsit se presara restul de compozitie de foaie si se da la cuptor timp de 35-40 minute.
Se orneaza cu zahar vanilat si frunze de menta.
osna spune:
initial postat de lacramioarat
eclere
-1 cana mare de apa(cred ca are 250 ml)
-1/2 cana ulei
-1 cana faina
-putina sare
-5 oua
Se fierbe cateva clocote apa cu uleiul si putina sare,dupa care se da de pe foc si se pune faina in ploaie amestecand cu un tel mic sa nu faca cocoloase.Se mai pune f. putin pe foc(aprox.3 min.),dupa care se da la racit pana devine coca "calie" si se adauga cate un ou pe rand amestecand cu o lingura pana se incorporeaza bine fiecare ou.Se pune coca intr-un pos si in tava unsa cu f.putin ulei se fac "guguloaie" cat le vrem noi de mari sau mici.Cuptorul trebuie incins inainte si se coc pe ultima treapta a cuptorului pana devin aurii la culoare.La al doilea rand nu mai ungem tava cu ulei.
osna spune:
initial postat de monik
pricomigdale
6 albusuri + 300 gr. zahar + un praf sare se bat bine, spuma.
apoi se adauga 250 gr. nuci pisate mic + 30 gr. faina.
Se amesteca si se coc la foc mic puse in tava NEAPARAT pe foita de pergament, sau hartie.
Se pun in tava cu cornetul sau cu lingurita.
Sunt foarte bune, nu stiu exact cat trebuie sa stea in cuptor dar sa nu asteptati sa se inegreasca prea tare.
osna spune:
initial creeat de adi69
Bilute reteta
1/4 kg zahar
1/2 cana apa
1 lingura cacao
1/2kg biscuii de cacao
zahar vanilat
stafide sau visine
nuca de cocos sau cacao
Se topeste zaharul cu apa ,se amesteca cu margarina,se adauga lingura de cacao,putina esenta si biscuitii rasi prin razatoare.se amesteca oata compozitia pe foc pana devine omogena si consistenta.Se da de pe foc,se raceste un pic,se formeaza bilutein care se pune cate o stafida sau o visina,si se dau prin nuca de cocos sau cacao
osna spune:
initial postat de mamamariana
Sfere cu visine
Ingrediente (pentru 4-6 portii): 250 g biscuiti simpli, 125 g nuci, 1 pahar de apa, 2 linguri cacao, 5 linguri zahar, 2-3 linguri rom, coaja rasa de lamaie, visine din visinata.
Mod de preparare: Trece biscuitii si nucile prin masina de tocat carne si pune totul intr-un castron. Fierbe din apa, zahar si cacao un sirop subtire si toarna-l fierbinte peste amestecul din castron. Adauga romul, coaja rasa de lamaie si amesteca bine. Cu mana uda, formeaza din compozitie mingiute, punand la mijloc cate o visina din visinata. Tavaleste sferele prin zahar tos si da-le la rece.
osna spune:
initial postat de marianar
trufe cu alune.
Ingrediente:
- 100g margarina
- 150g zahar pudra
- 3 galbenusuri
- 100g alune
- 50g cacao
- 2 linguri de ness
- visine din visinata
Se amesteca zaharul impreuna cu galbenusurile, margarina si nesul. Se adauga apoi alunele decojite si pisate. Se da la rece si apoi se formeaza bilute din crema obtinuta, in mijloc se pune o visina, se tavalesc prin cacao si apoi se pun in cosulete de hartie si se lasa la rece.