Dulciuri
Raspunsuri - Pagina 6
osna spune:
initial postat de livia
Mozartkugeln
1/2 kg biscuiti nesarati
100 g unt
150 g nuca macinata
200 g zahar
2 linguri cacao
rom si vanilie dupa gust
Preperare:
Se fierbe zaharul cu 1/2 pahar de apa pana se face mai gros lichidul.Apoi se pune cacaoa.
Se amesteca biscuitii zdrobiti bine cu restul(untul,nucile,rom,vanilie).
In final se combina totul si daca compozitia iese prea tare se mai adauga rom( bautura).
Dupa ce totul este framantat bine se ia din compozitie cate putin si se fac mingiute mici(cat o nuca mica-mica)cu mana.Se tavalesc prin zahar tos si...gata!
osna spune:
initial postat de adi69
prajitura rapida
Blat:
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
6 oua
esenta
Se separa albusurile de galb.Se bat albusurile spuma cu zaharul(ca la bezea),se adauga galbenusurile batute putin cu esenta,si faina si se amesteca usor cu telul de jos in sus.Se pune compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina .Deasupra se pun fructele
(capsuni,caise jumatati,piersici,cirese,mere calite).Se coace la foc mic,in cuptorul preincalzit.Dupa ce s-a copt se pudreaza cu zahar pudra si se taie patrate.
Tarta cu cremaAluat:
500 gr faina(alba0
200gr margarina
100 gr zahar
2 galbenusuri
putina sare
Din toate ingredientele se lucreaza repede un aluat care se da la rece doua ore
Cu aluatul obtinut se tapeteaza formele sau forma de tarta,unsa in prealabil cu unt.Se inteapa aluatul cu o furculita de 2-3 orica sa nu se ridice la copt,se coc 20 de minute la foc potrivit.Se lasa se se raceasca.
Crema
a)500g lapte
3 galbenusuri
200 g zahar
3 linguri cu varf de faina de grau
2 pachete zahar vanilat
Se bat ouale cu zaharul,laptele,zaharul vanilat si faina,si se amesteca pe foc domol pana se ingroasa ca o crema,se lasa la racit,apoi se garniseste tarta cu crema si fructe de sezon sau fructe din dulceata
b)500g frisca
150 g zahar
1 pachet zahar vanilat
se bate frisca cu zaharul si zaharul vanilat.Se pune in tarte(a)si se garniseste cu fructe de sezon ,dulceata sau gem
c)5 albusuri
150g zahar
1 pachetel zahar vanilat
Se bat albusurile cu zahar si zahar vanilat9ca pentru bezea)si cu spuma obtinuta se umplu tartele,garnisind-se cu fructe de sezon,din dulceata sau gemuri diferite.
Tarte cu capsuni
Aluat:500g faina,200g unt,1 ou,100g zahar,1 praf sare,1lingurita lapte sau apa.
Jeleul:200g zahar,1 pahar de apa,500g capsuni,3 foi gelatina.
Umplutura:500g capsuni
Se pune faina pe planseta si se face o scobitura la mijloc,unde se pun oul,apa,sarea,untul putin muiat,si zaharul.Se amestecatoate ca o smantana adaugandu-se printr-o miscare toata faina.Se lucreaza repede aluatul.Se lasa doua ore la rece.Formele unse cu unt se tapeteaza(imbraca)cu acest aluat care se impunge cu furculita in cateva locuri pentru a nu se ridica la copt,se coc la foc potrivit,se scot din forme dupa ce s-au copt.Se pune in fiecare tarta cateva capsuni si se toarna urmatorul jeleu:se face un sirop din zahar si apa si se leaga subtire,se stoarce din 500 g capsuni o ceasca de zeama,se lasa sa fiarba bine in sirop si se adauga foile de gelatina dizolvate bine in apa calduta.Jeleul se toarna in tarta peste capsunile crude.
osna spune:
postat initial de iris
amesteca 4 galbenusuri, 200 g zahar, un plic zahar vanilat, coaja de la o lamiie d-aia noi, 200 ml lapte, 350 g faina, un plidc praf de copt, 200 g margarina; se intinde aluatul pe tava unsa cu faina, se presara gris, si deasupra de aseaza fructe: eu am incercat cu rabarbar- cel mai bun, caise, struguri, mere, visine, miam, capsuni, manadarine...se coace cam la 175 grd celsius in 45 minute, pe raftul din mijlocul cuptorului;
se bat albusurile spuma, se adauga 200 g zahar si putin rom, se bat iar si se pun peste praji coapta; se mai lasa in cuptor la 150 grd celsius cam 20 minute - pina are culoare maro deschis ; treaba cu temperatura si timpul sint reltive , nu ma intreba de ce, dar cam astea sint datele orientative, pentru tava de 40x30 cm;
osna spune:
postat initial de alianluchian
1 kg si jumatate de fructe (poate chiar doua, depinde de tava) : caise, piersici, prune;
- 1 pachet de unt;
- 6 oua;
- 6 linguri de zahar;
- 6 linguri de faina;
- arome preferate: zahar vanilat, esente ...
Untul se aseaza in tava in strat uniform, apoi se aseza jumatatile de fructe cu coaja in unt si pulpa in sus, iar la final se rastoarna compozitia de preparata din cele 6 oua, batute cu zaharul si amestecate cu faina (ca la blatul de tort). Se da la cuptorul incins si se coace la 200 de grade. Cind este gata, se scoate si se lasa la racit. Cind este doar calduta, se rastoarna prajitura pe un platou si se portioneaza.
Este foarte gustoasa rece. Se poate pune deasupra si un strat de frisca, atunci cind se serveste
osna spune:
blat: 6galbenuse
250g zahar
6linguri ulei
2linguri miere de albine
2linguri cacao
un praf de copt se freaca toate bine.la final se adauga albusele spuma tare cu 4 linguri apa si 250g faina.se coace in tava mare de aragaz,la foc potrivit.
crema:1l lapte se pune la fiert cu 250g zahar,zeama si coaja rasa de lamaie si 4linguri faina.cand crema s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit.se amesteca cu un pachet de unt rama si 100g cocos.se da la rece pina se serveste.
osna spune:
postat initial de anina n
cornuri cu ciocolata
Aluat de cozonac: 1kg faina, 3 oua, 2 linguri de rom, 2 plicuri de zahar vanilat, 1/2 pachet de margarina, 50g drojdie, lapte cat cuprinde(cam 1 cana si jumatate), 1/2 lingurita sare si 6-7 linguri de zahar.
Se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne faina intr-un vas, la mijloc se face loc si se pune drojdia, ouale, margarina, zaharul, romul, zaharul vanilat si laptele caldut, dar nu tot dintr-o data. Se amesteca intai cu lingura, apoi cu mana, turnand cate putin lapte. Se framanta bine dupa care se lasa aluatul la cald, sa creasca. Cand aluatul a crescut se rastoarna pe masa presarata cu faina si se imparte in 3parti egale. Se ia pe rand fiecare bucata si se intinde intr-o foaie rotunda ce se taie in raze, 8 bucati.
Crema : 5 linguri faina, 9 linguri zahar si 3 linguri cacao se amesteca cu 250 ml lapte, adaugat treptat, pe foc, pana se ingroasa.
Fiecare bucata de raza se unge cu crema de ciocolata, si se rasuceste in forma de corn din afara spre interior. Se baga la cuptor si se coc la foc iute. Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor si se ung cu un amestec facut din : 3 linguri zahar, 2l inguri ulei si putina apa fierbinte. Sunt delicioase aceste cornuri
osna spune:
postat initial de adi2003
REGINA MARIA
Blatul1 - 6 albusuri se bat foarte bine spuma cu 200 grame zahar, se adauga 250 gr nuci taiate marunt ( nu macinate!) apoi 2 linguri cu varf de faina.
Se pune hartie in tava, se unge bine hartia cu margarina/unt sau untura si se presara cu faina. Se toarna compozitia in tava, se uniformizeaza si se coace la un foc foarte mic, ca sa se usuce mai mult decat sa se coaca. (ca o bezea).
Cald, se rastoarna si se scoate hartia de pe blat.
Blatul 2 - 6 albusuri se bat bine cu 225 grame zahar, in timp ce se bate se adauga 2 linguri de apa, se pun mai apoi 6 galbenusuri, se adauga foarte putin bicarbonat stins cu otet sau cu zeama de lamaie, si se mai pun 8 linguri de faina care se presara pe rand si se mesteca. Se adauga coaja de lamaie sau vanilie pt. aroma.
Se coace tot intr-o tava cu hartie unsa si tapetata cu faina. Se coace ca orice blat, cald, se scoate din tava. Se ia hartia de pe fundul blatului.
Crema. 6 galbenusuri (de la blatul cu nuca), 200gr. Zahar, 3 linguri cacao, o lingura faina si un paharel de apa (30ml) se amesteca bine impreuna si se pun la fiert pe aburi. Cand se ingroasa, se pune la racit.
Intre timp se spumeaza un pachet de 250 gr margarina (Rama daca ai) sau 250 gr.unt, si compozitia racita se omogenizeaza cu untul spumat.
Se aranjeaza astfel:
-jos blatul galben, care se unge pe deasupra cu 1/2 din crema
-deasupra blatul cu nuca, iar peste, cealalta parte de crema.
Deasupra se poate razui ciocolata sau se pun granule decorative.
osna spune:
initial postat de miky 24
bezele
4 albusuri proaspete, 1 pahar zahar pudra sau zahar tos, marunt
Se bat cu telul albusurile pina formeaza o spuma tare. Se adauga zahar pudra sau zahar tos batind mereu. Albusurile batute cu zahar se pot pune cu lingurita pe o foaie alba intinsa pe tava de tabla sau se mai pot aseza cu un cornet de hirtie, dindu-le diferite forme. Se coc la foc potrivit. Bezelele trebuie sa se usuce bine si de aceea se tin in cuptorul cald pina a doua zi. Prajiturile scoase de pe hirtie trebuie pastrate la loc uscat.
sau ceva mai simplu
3 albusuri, 1 dl (88 g) zahar
Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate cu telul pina se face spuma tare. Se amesteca restul de zahar, usor. Se fac gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament. Se coc la 125 grade C, timp de 45 minute.
osna spune:
prajitura cu fructe
100g cacao
100g zahar
75g unt
3galbenuse
se freaca bine cu mixerul.separata se bat albusele spuma.se amesteca usor cu compozitia de galbenuse si cu 125g faina,un praf de copt.torn in tava unsa si pun cam 10-15 min la cuptor apoi presar deasupra fructele si coc in continuare.
osna spune:
initial postat de alexuta
prajitura cu fructe
6oua
-6 linguri de apa fierbinte
-15 linguri de zahar
-15 linguri de faina
-esente,sare
separi albusurile pe care le bati cu sare si zeama de lamaie(spuma)
galbenusurile le bati cu zaharul pe care il pui treptat,adaugi apa tot treptat,apoi faina,treptat(cate o lingura).amesteci si esentele si albusul.
Pui blatul intr-o tava tapetata cu faina,apoi pui fructele bine scurse.
Asa fac si blatul pentru tort.