Dulciuri
Raspunsuri - Pagina 13
Marianar spune:
INDIENE
Coji:
8 oua
250g zahar
250g faina
1 plic zahar vanilat
Albusurile se bat spuma, se adauga treptata zaharul, peste se adauga galbenusurile amestecate cu vanilia dupa care se adauga faina si se omogenizeaza. Le punem la copt in tava tapetata cu hartie.
Le umplem cu frisca. Partea de deasupra o glasam cu serbet sau cu ciocolata topita in baie de aburi.
Marianar spune:
BACLAVA
Foi:
500g margarina sau unt
900g faina
150ml apa
60ml zeama de lamaie
un praf de sare
Margarina se amesteca cu faina. Separat se amesteca apa+sare+zeama de lamaie care apoi se adauga peste primul amestec (faina si margarina). Se omogenizeaza, se lasa la rece 10-15 min. dupa care se intind 5-6 foi foarte subtiri
Umplutura:
700g miez de nuca (macinat)
200g zahar
300g miere
scortisoara + arome
Toate ingredientele se mesteca.
In tava se asaza o foaie apoi umplutura si tot asa...deasupra foaie. Se pune la cuptor. Cand este gata se insiropeaza.
Sirop:
apa + zahar + rom + razatura de lamaie
Marianar spune:
initial postat de angelina
Ginger Bread
Ingrediente:
-500g miere
-250g zahar
-250g margarina vegetala
-coaja rasa de la o lamaie
-coaja rasa de la o portocala
-1 kg faina
-50g cacao mai amaruie
-1 lingura de scortisoara
-1 lingura de cuisoare razuite
-50g suc de lamaie
-50g suc de portocala
-un varf de cutit de ghimber(ginger)
-1 jumatate de lingura de nucsoara rasa
-2 oua
-1 lingurita de Kardamon
-20g bicarbonat
Mod De Preparare:
1)Mierea, zaharul si margarina se fierb intr-o oala pana cand s-a dizolvat tot zaharul, apoi se lasa sa se raceasca.
2)Faina se cerne bine, se adauga zeama de lamaie, cea de portocala,cojile rase,cuisoarele,ghimberul, scortisoara, Kardamon-ul,cacaoa si nucsoara rasa.Se amesteca bine.
3)Se adauga compozitia de miere(racita)putin cate putin si se amesteca mereu dinspre dedesubt deasupra, apoi ouale si se procedeaza la fel.
4)Se stinge bicarbonatul intr-o lingura de apa(mai special se poate stinge in apa de trandafiri...)si se adauga la compozitia rezultata, dupa care se framanta bine de tot.
5)Aluatul se lasa cateva ore la rece.
6)Pe o suprafata usor pudrata cu faina se intinde aluatul si se fac forme diferite cu sablonul
7)Se pun in cuptorul in prealabil incins la 200°,se lasa sa coaca la cca.180° timp de aprox. 15-20 min., in functie de marimea si grosimea formelor.
8)Cand sunt gata se pot unge cu glazura de ciocolata sau de cacao, sau sucuri de fructe, in diferite culori si se pot orna cu bucatele de alune, nuci,migdale, fistic,..in functie de imaginatie!
Pofta Buna!
angie
Marianar spune:
initial postat de anne-marry
ECLERE
sti cum fac eu coca de eclar?
pun pe foc o cratita cu o cana de apa, un varf cutit de sare si doua linguri de margarina. dupa ce fierbe sis e topeste margarina, se ia de pe foc, se pune o cana sau o cna si jumatate depinde, de faina si se amesteca energic. apoi se pune iar pe foc vreo doua minute, amestecand mereu, pana se desprinde de pe cratita si ramane pe fundul cratitii o pojghita alba...se numest ealuat oparit. se ia apoi de pe foc si , cu mixerul cu brate spiralate, s incorporeaza 4-5 oua intregi,nebauitte,pe rand, pana devine o crema care se lipeste unpik de lingura.
apoi o pui intr-un sprit sau o punga sparta putin la un capat si pui in tava tapetata din belsug cu faina si ulei (asas fac eu fiindca nu am foaie pergament dar metoda mea este excelenta nu se lipeste nici un pic de tava)si se pun forme fie ca deecler fie cade mingiutza p profiterol , usor departate si se baga la cuptorul incins usor in prealabil . sunt copate cand sunt marite si rumenite usor nu maro! si ppoi se las umpik la racit .
daca sunt elcleruri, le umpli cu o crema a carei reteta ti-o pot da daca vrei, si apoi le ungi cu o glazura din cacao cu zahar si doua linguri de lapte pe foc mic pana devine lichida, sau glazura de finetti pri ciocolata desfacute tot pe foc f f f mic cu lapte caldutz.
eu am facut azi profiterol,, la fel ca si coco. le-am copt sub forma de mingiutepuse in tava cu punga sparta la un capat, si le-am umplut apoi prin partea pe care stau pe paltou su frisca batuta cu intaritor de la dc.oetker si apoi le-am "bagat cu capul" in glazura calda de cacao. le-am asezat in cupe care ar fi trebuit s fie cu inghetata. dar, fiind prea frig afara, am facut o altfel de....inghetata , ca as a au sous musfirii ca era. frisca am mixat-o cu o cutituta mica de finetti dizolvata cu putin lapte pe foc f mic.
au iesit super. la fel s pate proceda si cu eclerele. au iesit delicioase si musfirii m-au apreciat. sunt super bune!
spor la treaba
anne-marry
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
scarmanus spune:
Pazea, ca-i buna rau! Am furat-o, am testat-o, am laudat-o si m-am zorit sa v-o dau si voua:
Budinca de banane si cocos
6 portii
320 calorii/portie
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de coacere: 25-30 minute
-25g unt sau margarina, inmuiata la temperatura camerei
-125g zahar tos
-2 oua
-125g faina
-1 praf de copt
-50g fulgi de cocos, prajiti
-50g nuci si alune, tocate
-1 lingura lapte
-2 banane
-2 lingurite suc de lamaie
-6 linguri miere
1 - Frecati untul cu zaharul, pana cand amestecul se deschide la culoare si devine spumos. Incorporati treptat ouale, faina, praful de copt stins cu cateva picaturi de lamaie, un praf de sare, fulgii de cocos (pastrati 1 lingura pentru ornat) si nucile, alunele si laptele.
2 - Zdrobiti 1 banana pana devine pasta, amestecati cu 1 lingurita suc de lamaie si incorporati in compozitie. Taiati felii banana ramasa si opriti cateva pentru ornat. Ungeti-le cu restul de suc lamaie pentu a nu se innegri. Asezati feliile de banane pe fundul bolurilor de copt. Turnati cate o lingura de miere in fiecare bol, peste feliile de banane.
3 - Preincalziti cuptorul la semnul 5/190°C. Portionati compozitia in cele sase boluri, neteziti suprafata si coaceti timp de 25-30 minute. Serviti budinca imediat, ornata cu felii de banana si fulgi de cocos.
3. una de care o sa ziceti ca am innebunit(am descoperit-o cind am incercat o masca pt. fata din "Avantaje" si am mincat cu sotul toata masca, am ramas nemascuita sapt. aia): un avocado bine copt se curata de simbure si de coaja si se pune in blender cu suc de lamaie, suc de portocale proaspat stoarse si iaurt cremos.....iese ceva extra, zici ca maninci inghetata ....neinghetata ...cu gust de....nuci (surprise! are chiar gust de nuci).Noi am adaugat si un kiwi si a avut o savoare si mai si...
scarmanus
scarmanus spune:
Pazea, ca-i buna rau! Am furat-o, am testat-o, am laudat-o si m-am zorit sa v-o dau si voua:
Budinca de banane si cocos
6 portii
320 calorii/portie
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de coacere: 25-30 minute
-25g unt sau margarina, inmuiata la temperatura camerei
-125g zahar tos
-2 oua
-125g faina
-1 praf de copt
-50g fulgi de cocos, prajiti
-50g nuci si alune, tocate
-1 lingura lapte
-2 banane
-2 lingurite suc de lamaie
-6 linguri miere
1 - Frecati untul cu zaharul, pana cand amestecul se deschide la culoare si devine spumos. Incorporati treptat ouale, faina, praful de copt stins cu cateva picaturi de lamaie, un praf de sare, fulgii de cocos (pastrati 1 lingura pentru ornat) si nucile, alunele si laptele.
2 - Zdrobiti 1 banana pana devine pasta, amestecati cu 1 lingurita suc de lamaie si incorporati in compozitie. Taiati felii banana ramasa si opriti cateva pentru ornat. Ungeti-le cu restul de suc lamaie pentu a nu se innegri. Asezati feliile de banane pe fundul bolurilor de copt. Turnati cate o lingura de miere in fiecare bol, peste feliile de banane.
3 - Preincalziti cuptorul la semnul 5/190°C. Portionati compozitia in cele sase boluri, neteziti suprafata si coaceti timp de 25-30 minute. Serviti budinca imediat, ornata cu felii de banana si fulgi de cocos.
scarmanus
Marianar spune:
RULADA CU COCOS
Pentru aluat:
4 linguri nuca cocos rasa
5 linguri zahar
o cana de lapte
400g biscuiti cu cacao
2 linguri de rom
Pentru umplutura:
1 pachet margarina
5 linguri zahar pudra
100g nuca cocos rasa
Preparare: Se amesteca nuca de cocos cu zaharul si laptele, dupa care se da in clocot. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca si apoi se amesteca cu biscuitii dati prin masina de nuca si romul. Se pune din nou la rece. Intre timp, se freaca margarina cu zaharul pudra si cu nuca de cocos din care se pastreaza 2 linguri. Cand aluatul s-a racit suficient, se intinde pe un celofan uns cu ulei. Deasupra lui, se intinde, pe toata suprafata, crema si se ruleaza cu mana. Se tavaleste prin nuca de cocos si se pune la rece. Se taie in felii cand se serveste.
Pofta buna!
Marianar spune:
initial postat de madelaine
Prajitura cu cocos
3 cani de faina le amesteci cu 2 cani de zahar, 3/4 pahar ulei, 1 si 1/2 cana lapte, 2 oua , 2 pahare coconut (nu prea pline) , vanilie, 3 linguri praf de copt. Se amesteca toate si se pun in tava unsa cu unt si faina, se lasa cam 50 de minute la cuptor , la foc potrivit.
Pofta buna
Madelaine si cei trei muschetari
Cat spune:
Prajitura cu scortisoara
Ingrediente: 8 linguri ulei, 300 gr. zahar, 2 linguri cacao, 3 linguri
dulceata (de prune, caise, piersici, etc.), 1 lingura scortisoara macinata, 1 lingurita bicarbonat, 1/2 l lapte, 500gr. faina
Preparare:
Intr-un castron ceva mai mare se amesteca bine uleiul, zaharul, cacao, scortisoara,dulceata si bicarbonatul dupa care se toarna laptele si se pune treptat faina. Se rastoarna apoi comozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina.
Se coace cam 45-50 minute, ultimele 15 minute la foc mai mare.
Pofta buna!
Catrinel
Marianar spune:
initial postat de saiaka
Cremsnit
AI NEVOIE PENTRU ALUAT:3linguri zahar,3linguri ulei,2oua intregi,1lingurita amoniac,faina cat cuprinde. Se amesteca toate se face o coca pe care o imparte in 3 se coc pe fundul tavii. PENTRU CREMA DE VANILIE:1kg lapte,250g zahar,2oua intregi,150g unt,zahar vanilinat, coaja rasa de la o lamaie,2linguri de faina,esenta de vanilie. Se pune laptele la foc, intre timp cele 2 oua se bat impreuna cu zaharul,se adauga faina subtiindu-se cu 5 linguri de lapte,care se amesteca cu laptele, se tin la foc mic amestecand mereu sa nu se lipeasca pana ce incepe sa fiarba.Cand a fiert si s-a ingrosat se opreste focul se adauga untul,lamaia,zaharul,esenta de vanilie.Se lasa sa se raceasca,se umple foile se lasa pana a doua zi. Se pudreaza cu zahar.
mcristea