Dulciuri
Raspunsuri - Pagina 12
Marianar spune:
initial postat de angelina
PRAJITURA CU CEAPA
Zwiebelkuchen-Prajitura Cu Ceapa
Ingrediente:
-125g faina
-60g margarina
-1/4 lingurita sare
-2 linguri apa cubulete gheata
-1 lingura de otet(din vin alb)
-80g sunca fiarta
-400g ceapa
-20g unt
-chimen
-100g Creme Fraiche
-2 oua
-piper
-sare
Mod De Preparare:
-se incalzeste cuptorul la 200°
-se framanta din faina, margarina rece,sare, cubuletele de gheata si otet un aluat care se lasa cca. jumatate de ora la rece.
-cepele se curata, se injumatatesc sise taie foite subtiri
-untul se topeste intr-o tigaie de teflon(in care ingredientele trebuie sa alunece si sa nu se lipeasca) si ceapa se caleste bine de tot.Aceasta se condimenteaza cu piper proaspat macinat,sare si chimen.
-sunca fiarta se taie fasiute si se adauga in tigaie
-cand este gata se pune la racit
-intre timp, aluatul se intinde pe o suprafata presarata cu multa faina
-se pune intr-o forma rotunda cu diametrul de 24cm
-se inteapa cu furculita, apoi se presoara ceapa peste tot
-din creme fraiche, oua, piper si sare se prepara un sos care se toarna peste ceapa.
-se pune la cuptorul incins la 200° si se coace timp de 35min.
Pofta Buna!
PS:Ar mai fi si prajitura de ceapa cu vin si mar in cazul in care intereseaza pe cineva...
angie
angelina spune:
Better Than Sex Cake
Ingrediente:
-100g unt
-100g zahar
-2 oua
-100ml lapte
-200g faina
-1/2 praf de copt
-1 doza de ananas
-250g zahar gelatinat(se amesteca gelatina cu zahar si cu o lingura de zeama de lamaie)
-3 banane
-1 budinca de vanilie
- 1/2l lapte si doua linguri de zahar
-400ml frisca
-2 pachetele de intaritor pt frisca
-2 linguri de alune macinate
Mod de preparare:
-Se amesteca primele 6 ingrediente foatre bine si apoi compozitia se da intr-o tava unsa si tapetata lacuptorul incins la 180° minimum 25-30 minute
-Cand este gata se pune pe un platou si se lasa sa se raceasca
-Ananasul se amesteca cu tot cu sucul sau cu mixerul apoi se amesteca cu zaharul caramelizat si se fierb 3,4 minute.Se lasa un pic la rece apoi se toarna deasupra prajiturii
-Bucatelele de banane se pun pe deasupra
-Cu laptele, zaharul si budinca de vanilie se prepara budinca care mai apoi se toarna peste bucatelele de banane
-Se pune prajitura la frigider sa se intareasca
-Frisca se amesteca cu intaritorul de frisca si cu putin zahar si cu aceasta se imbraca toata prajitura.
-Peste tot se presoara bucatelele fine de alune
-Se mai lasa putin la rece.
Pofta Buna!
angie
angie
Marianar spune:
CORNETE
Ingrediente:
1 cana untura
2 galbenusuri
1/2 cana zahar farin
1 cana lapte
drojdie cat o nuca
faina cat cuprinde
Se freaca untura cu zaharul si se aduga pe rand galbenusurile. Se adauga laptele, in care a fost dizolvata drojdia, si apoi faina. Din coca obtunuta se intinde o foaie, ca cea de taitei, se taie fasii inguste si se ruleaza pe forme. Se unge cu albus de ou si se presara nuca. Se coace la cuptor.
CREMA
1KG lapte
7 linguri faina
1 pachet unt (margarina)
1 cana zahar
Zaharul si faina se pun pe foc si se adauga laptele treptat. Se fierbe pana se ingroasa ca o ciulama apoi se pune untul, se mesteca bine si apoi se umplu cornetele cu crema calda.
scarmanus spune:
Am si eu o reteta fantastica de prajitura, numia buna pentru cafeluta de dimineata sau ceaiul de dupa-masa. E super-rapida si se mananca super-repede!
PRAJITURA USOARA CU LAMAIE
-200 g unt se freaca spuma cu 150 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 praf sare
Se adauga 3 oua unul dupa altul si se bate in continuare. La crema astfel obtinuta se adauga coaja si sucul de la o lamaie apoi se incorporeaza
-250 g faina+2 lingurite bicarbonat si se pune in tava tapetata cu faina. Se da la cuptorul incins la 200 de grade.
Glazura: Sucul de la 1 lamaie se amesteca cu 150 g zahar pudra si se unge prajitura cu aceasta glazura,dupa ce am scos-o din cuptor si calda fiind. Dupa ce se raceste se poate taia in bucati.
Va mai dau o reteta de crema caramel cu care se poate umpre orice blat rapid, sau prajitura tip pandispan:
CREMA CARAMEl
-250 g zahar se pun la caramelizat. Se adauga 5 linguri de faina amestecand continuu, sa fie ca o ingrosala. Se adauga 1/2 l lapte amestecand in continuare sa nu faca cocolosi, cacao dupa plac si la urma o margarina.
Atentie, creeaza dependenta!
scarmanus
anne-marry spune:
fetelor, toate retele sunt beton! am copiat la ele in nebunie ca a zis bietul meu barabat sa iau calculatorul cu mine in pat, pana la urma.
haideti sa va zic si eu o reteta de PROFITEROL
este super! se face un aluat din acela oparit: se pune pe foc o cana de apa cu un varf de cutit de sare si 3-4 lg margarina. cand incepe sa fiarba si maragrina sau untul s-a topit se ia putin de pe foc si se incorporeza energic o cana sau o cana si jumatate de faina pana devine mai vartoasa coca si se pune iarasi pe foc amestecand contoinu, pt 2-3 minute pana se desprinde de pe cratita si se aduna in mijlocul ei ca o galusca si pe fundul oalei ramane o pojghita albicioasa. atunci se ia de pe foc si se incorporeaza pe rand, amestecand bine dupa fiecare, 4-5 oua intregi pana cand coca va deveni potrivita, lipindu-se usor de lingura. atunci, se ia si se pune in tava unsa si tapetata sau cu foaie de copt speciala, sub forma de gramajoare, cam de marimea unei nuci mai mari (ca aspect va arata ca un turban din acela turcesc, cu mot....ca in spirala) si se coace in cuptorul incins in prealabil. cuptorul meu arde si de aceea, dupa vreo 10-15 minute in care au crescut deja, fiindca trebuiesc lasate sa se rumeneasca usor-galbui, il intredeschid putin si atfel se vor coace mai bine fara a se arde. apoi le las deoparte intr-un castronel pana se racesc. intre timp fac umplutura pt ele. bat bine frisca cu intaritor special si apoi adaug pe rand cateva linguri de zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. atentie! frisca trebuie sa fie umpik mai dulce, caci coca nu este dulce deloc, e chiar umpik sarata. deci, se pune frisca in spritul special sau intr-o punga sparta putin la un colt si se umplu formele de coca prin partea inferioara...cea pe care le asezi. apoi faci o glazura...eu o fac mai simplu si la fel de buna ca celelate si anume pun dupa ochi cacao cu zahar pudra sau farin si esenta si eventual umpik de lapte dulce (daca nu pui esente trebuie sa pui cam 2-3 lg de lapte)si il pun apoi pe foc mic amestecand continuu pana incepe sa se topeasca si sa prinda aspectul unei glazuri. se plonjeaza scurt profiterolurile cu "capul" in glaura si se aseaza apoi in cupe in care ai pus ingheata sau mai indicat caci are acelasi gust ca inghetata si este si fina...pastrezi din frisca cateva linguri si o mixezi cu o cutiuta mica de finetti dizolvat pe flacara mica de la aragaz cu cateva linguri de lapte caldut. eu asa am servit profiterolul si a fost un adevarat succes .musafirilor le-a facut si. unde mai pui ca este si prima data cand am facut?!
frisca:o poti lua "dea-gata" sau face cu pliculete din comert insa se poate face si din smantana chiar dacs este ceva mai lichida, batuta cu mixerul cu zahar pudra vanilat pus cate o lingura si mixand in continuare. se intareste mult mai bine decat cea de la plic din comert si nici nu este obligatoriu sa mai pui si intaritor.
sunt super bune si se servesc dupa ce au stat putin la rece...
spor la treaba!
pupici dulci...
anne-marry
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Marianar spune:
initial postat de Laura Takacs
GOGOSI DIN ALUAT DOSPIT
Va dau si eu o reteta care am incercat-o de curand, a iesit minunat.
850gr faina, 5 galbenuse, 1 lingura unt, sare, o lingurita zahar, 1/2l lapte, drojdie cat o nuca, zahar vanilat (2 pliculete), coaja de la 1 lamaie.
Se incalzeste laptele, se dizolva in el drojdia, zaharul, sarea si untul. Se adauga galbenusele pe rand, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina -s-ar putea sa fie necesar de mai multa faina, asta o sa va dati seama la framantat.
Se amesteca bine apoi se framanta pana se dezlipeste de pe degete, si se lasa cam o ora jumate la dospit, vedeti si voi cand si-a dublat marimea.
Se intinde o foaie de 1/2 cm se taie cu paharul si se frig in ulei incins bine, dar nu la foc iute ci potrivit, nu prea mult, 1-2 minute.
Marianar spune:
initial postat de madelaine
PRAJITURA MINUNE
Nota: Se foloseste ca masura pentru toate ingredientele acelasi fel de pahar sau cana.
In primul rind se caramelizeaza o cana de zahar in tava in care vrem sa facem prajitura( sa fie rotunda).
Separat se amesteca 3 oua intregi cu 3/4 cana zahar, cu 2 cani lapt praf (nediluat) cu 2 cani de apa si vanilie, se poate pune si putin esenta de rom dupa gust. Se amesteca cu mixerul si se adauga in tava cu zaharul caramelizat, dar scoasa de pe foc.
In continuare se amesteca 2 oua cu 3/4 cana zahar cu vanilie si coaja de la 1-2 lamii, se adauga 1/2 cana ulei, si 1/2 cana lapte(diluat) , 2 linguri rase praf de copt iar la sfirsit o cana de faina cu 2 linguri de cacao. Acest aluat se adauga peste primul, in cerc acoperind toata tava. Se introduce tava la cuptor intr-o alta tava cu apa, si se lasa pentru o ora sau pina cind prajitura incepe sa se desprinda de pe margini. Se lasa la racit afara si cind e rece se rastoarna pe un platou, mai exact se pune platoul deasupra tavii si se rastoarna. Vom avea deasupra crem caramel iar jos prajitura de cacao. Este foarte delicioasa iar copiilor le place foarte mult. Se maninca cam dupa vreo 2-3 ore de stat in frigider.
Nota: in timpul coacerii se separa cele doua aluaturi una devine crem caramel iar cealalta prajitura de cacao iar siropul de la zahar caramel intra in toata prajitura. Eu spun ca merita incercata si daca sint nelamuriri lasati-mi un mesaj.
Pofta Buna
P.S. al doilea blat se pune peste primul blat fara sa bagi la cuptor, de abea cind ai pus si al doilea blat le pui in bain-marie si il bagi pentru o ora la cuptor. O sa ai surpriza placuta ca se vor separa una va deveni crem caramel si una un fel de blat de ciocolata. Este foarte buna si foarte usor de faut. Spor la treaba.
Madelaine si cei trei muschetari
angelina spune:
Prajitura??
Ingrediente:
-8 oua separate
-2 pachete de budinca de frisca
-2 pliculete zahar vanilat
-2 linguri zahar
-1 pliculet praf de copt
-1/2l lapte
-120g faina
-3 mere rase
-1 varf de cutit de sare
-ulei pt prajit
Mod De Preparare
-galbenusurile se amesteca cu laptele, praful de budinca, zaharul vanilat,praful de copt, zaharul si merele rase.
-albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga putin cate putin la compozitia de mai sus
-se incinge tigaia cu ulei si se pune aluatul cu lingura.Se prajesc prajiturelele pe ambele parti
Pofta Buna!
-
angie
angelina spune:
Fructe prajite
Ingrediente:
-2 banane
-1 mar
-cateva felii de ananas
-80g faina
-6 linguri apa
-1 lingurita praf de copt
-1 varf cutit sare
-1 lingura zahar
-ulei
-miere
Mod De Preparare:
-se curata fructele de coaja
-bananele se taie in rondele
-merele in fasiute
-ananasul rondele
-se prepara un aluat moale din apa, faina, praf de copt, sare si zahar
-fructele se dau prin compozitie si se prajesc pana capata culoarea aurie
-sunt si mai delicioase daca se servesc cu miere pe deasupra!!!
angie
Marianar spune:
initial postat de angelina
APFELSTRUDEL
Eu nu stiu daca exista deja scrisa pe undeva reteta de Apfelstrudel, dar ti-o dau pe a mea.
Ingrediente:
Aluat:-250g faina
-1 albus
-1 lingura de margarina
-125ml apa calduta
Umplutura:-60g pesmet
-50g stafide
-1 kg mere
-un pic de zeama de lamaie
-50g migdale sau nuci maruntite
-1/2 lingura de rom sau esenta de rom
-80g zahar
-1 pachetel de zahar vanilat
-1 lingurita de scortisoara
Si:-1 galbenus
-80g margarina
Mod De Preparare:
1)Componentele pt aluat se framanta bine.Aluatul se face in forma de minge si se lasa 30min.
2)Se pune aluatul pe un prosop de bucatarie presarat cu multa, multa faina si se intinde in forma de foaie cu sucitorul(sau cum ii zice la cilindrul ala de lemn cu care intindem aluatul...?!?).
3)80g margarina se topesc si se unge 2/3 din aluat cu aceasta dupa care pe deasupra se presoara pesmetul
4)Se curata merele, se scot samburii, se taie in forma de cubulete si apoi se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se innegregreasca.Stafidele se inmoaie in rom.
5)Ingredientele ramase se amesteca cu merele rase.
6)Merele se pun pe aluat dar marginile se lasa goale pentru ca sa nu alunece marul afara.
7)Aluatul roleaza cu ajutorul prosopului de bucatarie in forma de sul si se inchide la capete, apoi se unge cu albusul de oua bine batut in prealabil.
8)Strudelul se pune pe o hartie de copt in tava de cuptor.
9)Se da la cuptor la o temperatura de 200° timp de 30min.
10)Strudelul gata copt se presoara cu zahar pudra si se taie feliute atat timp cat este inca fierbinte.
11)Se serveste cald.Este delicios servit cu sos de vanilie sau inghetata de vanilie sau frisca.
Succes si pofta buna!!!!
Cu drag,
angie