pleaca

pleaca | Autor: mamaprintesa

Link direct la acest mesaj

buna tuturor,

Am o problema pe care nu stiu cum si de unde sa o apuc, de aceea va rog, daca stiti, sau ati trecut prin asa ceva, sa-mi dati un sfat ce sa fac.
Am o fetita de 2 ani si jumatate, foarte dulce. Nu a fost niciodata un copil foarte linistit, in sensul ca cerea permanent atentie, dar pricepe foarte multe si este in general un copil cuminte. Eu cu tatal ei ne-am despartit inainte de nasterea ei, iar ea nu l-a cunoscut niciodata. Eu am cunoscut pe cineva, si pentru ca ne-am inteles am considerat ca pot sa incep sa il introduc treptat si in viata ei. De fetita au grija parintii mei cat sunt eu la serviciu, iar ei nu sunt prea incantati de relatia mea. De 2 luni au inceput intre mine si ei, respectiv intre prietenul meu si parintii mei niste tensiuni care au culminat cu certuri in toata regula. Va spun astea pentru ca m-am gandit, ca poate e din aceasta cauza reactia ei, desi nu am neglijat-o, am fost langa ea foarte mult timp. Fetita a fost si este un copil rasfatat de bunici si de mine, recunosc. La un moment dat cand nu faceam ce dorea ea spunea "pleaca" si chiar si lovea. Am reusit, atunci, sa o fac sa nu mai spuna asa ceva si sa nu mai loveasca si cat statea la mine nu mai facea asa ceva. Nici la parintii mei nu mai spunea "pleaca buni", cel putin nu asa des cum o facea inainte.
In sfarsit, ca sa nu ma lungesc, fetita a facut saptamana trecuta o enteroviroza urata, iar de cand a inceput aceasta boala, de fiecare data cand are dureri sau cand se simte rau spune " pleaca mama, pleaca buni". Si nu numai ca spune, dar chiar doreste sa plecam de langa ea. Eu sunt inebunita, pentru ca nu ma lasa sa stau langa ea cand o doare ceva, iar ea nu se dezlipea de mine niciodata. Nu stiu ce sa fac, nu stiu de ce este aceasta reactie a ei si cum pot sa o fac sa accepte pe cineva langa ea cand se simte rau. Va rog mult sa-mi dati un sfat, o idee, orice e binevenit. Multumesc...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din 24 de ore cat timp dedicati EFECTIV copilului? Si in acel timp ce anume faceti pt copil?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

sa-i spui si sa-i arati ca orice se intampla ca oricat este ea de suparata tu o iubesti neconditionat...de sute de ori.
Sufera in sufletelul ei dintr-un motiv si are nevoie de tine. Spui ca o rasfeti, ai grija sa nu o rasfeti in sensul sa-ti cumperi cu diverse cadouri lipsa de langa ea, lipsa tatalui sau al momentelor placute.
Multa sanatate la puiut si liniste in familie

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi

http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

da, trebuie sa o iei in brate - strins lipita de tine - chiar daca iti spune sa pleci, si sa vorbesti mult cu ea. ai grija sa nu se deshidrateze, mai bine mergeti la spital. Si eu cred ca se simte neglijata si sufera. multa sanatate!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaprintesa spune:

stau cu ea de la ora 18 cand vin de la serviciu pana adoarme. ma joc cu ea, mergem la plimbare, in parc, ne jucam la nisip, ii cant seara, o adorm in brate de cele mai multe ori, fac ce ii place ei, ii dau sa manance ce stiu ca ii place, ii fac baita seara, nu o fortez cu nimic si la nimic. de cand vin de la serviciu nu fac altceva decat sa stau cu ea. cu prietenul meu ma intalnesc doar in week-end, in rest ne vedem sporadic si atunci maxim jumatate de ora daca timpul ne permite.
Deus, nu e vorba de rasfat financiar, e vorba de faptul ca toata lumea a facut si face doar ce vrea ea. tot timpul ii spun ca o iubesc ca ea e comoara mea si ca niciodata nu o sa plece mama de langa ea. imi dau seama ca sufera dntr-o anumita cauza, dar nu stiu exact care. sunt tensiuni in familie, dar fata de ea toata lumea e vesela si toti, indiferent de divergentele dintre noi, ne ocupam prioritar de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Cand ea spune: "pleaca!" voi plecati? Intreb, pentru ca si fetita mea ffff afectuoasa, pe la 2 ani a avut o faza din asta (ea spunea "du-te"), dar nu voia de fapt sa fie lasata in pace. In timp a trecut. I-am spus ca nu ne place genul asta de exprimare si a incetat destul de repede (in cateva luni). Insa la voi e si situatia tenisonata si poate o afecteaza, asa ca iti inteleg ingrijorarea.

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

din cauza situatei tensionate se simte in pericol si vrea sa iti atraga atentia. Evidnet ca nu vrea sa pleci , dar e f. suparata( probabil in special pe tine) si vrea sa te pedepsesca intr-un fel, asa cum il intelege ea.

F. Buna intrebarea lui Marius, de fapt cat timp petreci cu ea ?
ai constatat si tu ca atat timp cat sta la tine nu are acelasi comportament
Concluzia mea: cat mai mult timp cu ea ( tu, pt ca buni nu o poate inlocui pe mami) pana ii trece spaima iar cand este bolnvioara nu schimba nik din programul zilnic, dormi noaptea cu ea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

si eu cred ca se simte neglijata, probabil ca te vede plecand des de langa ea si..o percepe ca pe o parasire.
eu in locul tau as face orice doar pentru ca fetita sa nu sufere.
incearca sa stai mai mult cu ea decat cu nenea si vezi daca se amelioreaza relatia ta cu ea.
referitor la parinti, cu siguranta ei vor ca nepotica lor sa nu sufere si de aceea probabil sunt mai precauti cu relatia ta.
este doar parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ce crezi ca ii pot povesti bunicii ei direct sau poate auzi de la ei cu referire la noua voastra situatie , cu venirea prietenului ???
Crezi ca fetita a putu auzi ceva din partea lor si acum se simte amenintata ca centru aluniversului si atentiei voastre ?
Cum se comporta cu prietenul tau ???

Si bine ai venit pe forum, suntem pe aici si o gasca mica de oradeni

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Si bine ai venit pe forum, suntem pe aici si o gasca mica de oradeni

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Off topic:
Mica si data naibii!

End off topic.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaprintesa spune:

Bee, cand ea spune "pleaca", noi nu plecam,dar nu se linisteste decat atunci cand vede ca intr-adevar iesim din camera, de aceea sunt fff. ingrijorata. am crezut si eu ca spune doar asa, dar vad ca vrea cu adevarat sa plecam de langa ea.
Aysha, am spus cat stau cu ea, dar inca nu mi-a aparut mesajul. dorm cu ea, o tin langa mine tot timpul, dar acum si noaptea imi spune sa plec de langa ea.
e adevarat ca pana la 2 ani si 3 luni am stat cu ea nonstop.am fost in cic si apoi am avut concediu, tocmai pt a prelungi cat mai mult statul cu ea, poate ca asta e de fapt motivul. dar in cazul asta chiar nu stiu cum sa procedez ca nu pot renunta la serviciu; imi caut ceva cu un program mai lejer, dar nu se gaseste asa usor. voi incerca, cu toate riscurile sa imi mai iau concediu, sa stau cu ea mai mult timp, sper sa pot, dar fara un venit constant nu pot ramane.
Daniela, probabil ai dreptate, dar reactia a fost cam dura pentru o simpla ingrijorare. in discutiile avute cu parintii mei, nu au tinut cont ca ea era de fata, desi i-am implorat sa nu se manifeste fata de ea si au spus tot felul de lucruri la adresa lui. printre ele inclusiv ca nu voi putea sa ma mai ocup de fetita si o voi neglija. nu stiu cat a putut pricepe ea din aceste discutii, dar cert e ca ceva a priceput. in timpul in care stau ei cu ea nu stiu ce vorbesc in fata ei, dar nu pot sa cred ca ii spun intentionat ceva, mi-e greu sa cred ca ar bulversa copilul in mod voit.
Mamagiuliei, multumesc pentru urare. cu prietenul meu e ok. ea s-a acomodat foarte bine desi nu se vad des si nici nu se stiu decat de 3 luni. l-a acceptat, chiar se plimba cu el, se joaca, intreaba de el, iar el se poarta cu ea foarte frumos. e atent cu ce vrea ea, cu ce ii place, o duce unde vrea, ii cumpara tot felul de prostioare pe care ea le cere.

Mergi la inceput