Clubul japoneze(i)lor
Raspunsuri - Pagina 10
Lia spune:
Da,Eddy.I-am dat certificatul cand a fost la noi in vara,a mers ea singura la OSC si i-a pus CNP.Pasaport nu i-am facut inca pentru ca e trecut in pasaportul meu(la o luna dupa ce s-a nascut Iepu',am fost la ambasada si atunci inca se putea trece bebe in pasaportul mamei,ceea ce am si facut),da' intentionez sa-i fac curand,pentru ca de anul aviator Iepu' va avea nevoie de propriul pasaport romanesc,atata vreme cat exista posibilitatea ca el sa plece in tara sau sa se intoarca din tara cu maica-mea,(fara mine).Anul aviator Iepu'va sta probabil mai mult in tara si e bine sa aiba pasaportul lui romanesc,ca sa nu-l "care" maica-mea cu ea pe cetateanul japonez Iepu',ci pe cetateanu' roman Iepu' (are si pasaport japonez,dar e mai bine sa foloseasca pasap. romanesc la iesire din tara si pe cel japonez la intrarea in Japonia...stii ca daca lasi copil-cetatean strain la bunici o perioada mai lunga,trebuie declarat la politie,etc..).
Daca nu reusesti sa-i faci pasaportul romanesc pana pleci(va fi nebuneala cu sarbatorile,nu-i asa?),lasa-i mamei tale o procura,pozutz' de pasaport si certificatul de nastere si las-o pe ea sa faca pasaportul dupa ce plecati voi si sa ti-l trimita prin EMS dupa ce-l face.
Sper ca am reusit sa fiu coerenta si ai inteles ce-am povestit aici.
Fetili care aveti par cu personalitate,ati incercat "Gemmare" de la Shiseido?E o lotiune tonica.Aplicati la radacina parului si masati.
Lia&Andrew
EDDY spune:
Eryka,cazutul parului shi matreatza,nu au legatura cu sarcina!In perioada sarcinii,parul este mai sanatos shi mai frumos ca niciodata. Nu numai ca am citit asta prin cartzulii shi reviste despre cele 9 luni minunate,dar am constatat pe propriul meu caputz.Kiar ma laudam la mama,anul trecut in vara cind aveam o burtica de 7 luni,ce par frumos am shi ca nu-mi pica nici un fir decit cind trageam ca nebuna de el in graba sa plec pe undeva;dar mi-a spus mama(nu cu rautate ci cu realism)sa ma bucur cit mai am timp caci dupa ce v-oi nashte,am sa ma pot plinge destul din cauza caderii parului,a slabirii danturii shi alte kestii provocate de carentza de calciu,calciu papat de tero-chan in perioada intra-uterina.Shi shtii cita dreptate a avut?Acum imi cade par mult,mi s-au spart 4 masele care nu aveau probleme de genul cariilor shi tot asha.Acum ashtept sa merg acasa unde am sa-mi repar shi dantura shi v-oi cauta shi alte remedii contra pierderii podoabei capilare,caci aici...mai bine lipsa.
Sanatate shi mey "pletoaselor".
Eddy & Antonia Naomi
OtiliaLia spune:
quote:
Originally posted by Eliana
Draga Otilia tu mai mereu ai fost ironica si asta o spun din propria experienta . Noi doua am avut o disputa acum citeva luni . Ce ai tu cu omul daca vrea sa-si impodobeasca pomul de iarna mai devreme ? Eu mi-l impodobesc din august sa fiu mai tot timpul intr-o atmosfera de Craciun . Mai tot timpul critici cite ceva . Daca tot esti asa de patrioata de ce nu ai ramas in tara ? Eu sint de parere ca daca traiesti intr-o tara straina cit de cit trebuie sa te adaptezi la modul lor de viata , si nu ma refer la ciudatenii si alte alea . Si apropo de disputa trecuta , eu urasc prostii mai ales pe cei care se contrazic singuri si te citez ,, eu nu am nimic impotriva tiganilor . Tu faci parte din categoria celor pe care ii urasc cel mai mult tiganii " .
O zi buna tuturor si de pe acum un Craciun fericit
Daca faci "citate" macar fa-le ca lumea, nu scoase din context, ca zau ca nu se pricepe nimic din ce vrei sa spui. Daca bine imi amintesc cu acea ocazie am dat o replica "cuiva, care se sifonase pentru ca "altcineva" (scuze nu retin nick-urile si nici nu am reusit sa gasesc textul cu pricina) afirmase "parca ar fi tigani pe aici". Evident intr-un context total diferit. Si nu vad nici acum de ce te-ai suparat atunci in asa hal, pentru ca textul la care ma refeream era extraordinar de dragut, realist si artistic in acelasi timp.
Iar chestia ca i-as ura pe tigani, sorry nu-mi apartine, am cateva prietene foarte bune care sunt de "nationalitate tigana" ... cum as putea afirma asa ceva ? Plus o fosta profesoara (din aceeasi etnie) cu care am ramas in relatii foarte bune, si ne mai vedem din cand in cand...
Repet fiecare e liber sa faca ce vrea, dar imi pare rau pentru cei care cred ca "adaptare" inseamna "adoptare". Dar fiecare e libera sa priceapa ce vrea.
Ce legatura o fi avand patriotismul cu crestinismul ? Zau ca nu pricep, oi fi eu mai "crestina"? Ca nu vad unde e vorba de patriotism in raspunsurile date (cerute expres de colega noastra). Nu m-am adresat ei cand am afirmat ca "stie sa sarbatoreasca craciunul", dar ea s-a sifonat. N-a fost in intentia mea sa discut asa ceva, am dat doar o replica, la o intrebare !
Si inca o intrebare asa ciudata, daca tu iti faci pom in august, (ok placerea ta personala), cand il dai jos ? in iulie ? La tine e un craciun continuu aproape jumatate de an ? (aug-dec cel putin)
Scuze daca iar am "atacat" pe careva. Si probabil chestia cea mai inteligenta va fi sa va "las cum se zice in plata domnului" ca tot degeaba vorbesc (tastez - scuze). Vorbesc singura, si n-are sens.
Asta nu e "conversatie" ci "monolog". Una spun alta se pricepe.
Distractie placuta in continuare.
eli spune:
Haideti fetelor sa nu ne mai certam, oricum nu se ajunge la un consens.
Reiau o propunere facuta mai dedemult la care au raspuns cateva fete, dar cum ne-am adunat mai multe acum, ne-ar fi de folos poate ne cunoastem mai bine. Zic asta mai ales pt fetele din provincie care sunt mai singurele, deoarece aici in Tokyo suntem mai multe, iar eu personal m-am intalnit cu cateva fete de pe forum. Deci sa ne scriem cat mai detaliat adresa poate descoperim ca unele dintre noi stau aproape sau foarte aproape.
O zi placuta!
Eli
EDDY spune:
Gata,am revenit !Lia ,multzam fain de explicatziile amanuntzite shi pentru tot ajutorul dat.Shi asha cum te-am obishnuit ,nah ca mai am o-ntrebare:daca nu reushim sa facem fatza balamucului din birocratzia romaneasca shi nu v-om obtzine pashaportul Naomiei in timp,am intzeles ca lasindu-i mamei o procura legalizata,ea va putea sa faca tot ce este necesar pentru noi.Dar la ridicarea pashaportului,nu va fi nevoie de unul dintre parintzi pentru semnatura din act?In EMS am incredere pentru trimiterea actelor caci asha mi-a trimis mama shi permisele internatzionale de conducere atunci cind a trebuit sa-l skimb pe cel de 2 ani care nu-i valabil niciunde dar cu care m-au pacalit aia de la ACR shi pe cel reinoit de anul asta shi certificatul romanesc de casatorie.Shi daca tot ajunsei iar la permisul internatzional,spune-mi te rog,tu mai conduci cu el sau tzi-ai facut timp sa-l iei pe cel japonez?
Acum inkei caci cred ca am obosit toata gashka cu atitea intrebari.Ei las' ca mai avetzi un pik shi scapatzi de mine pentru o luna juma'.Va las sa respiratzi in voie dar sa shtitzi ca revin
Aaa shi sa nu uit:am sa caut shi io acea lotziune tonica "Gemmare" cu sperantza ca poate-poate imi calmez parul dornic de evadare.
Hihihi,oricit ash scrie,tot uit mereu cite ceva !Eli,draga mea,io kiar daca skriu adresa mea,sint sigura ca nu bate nimeni drumu' pina in Hokkaido,doar ca sa-mi vada mutra. Poate avetzi voi bafta sa va intilnitzi mai multe shi daca tot locuitzi in aceeashi zona,poate o punetzi de nishte sarbatori pe cinste!
Eddy & Antonia Naomi
Nati spune:
Ota-ku,Kami Ike Dai,MAGOME,TOKYO.
Eu sunt in sarbatoare,ieri a fost ziua sotului,inca mai sarbatorim,mama,daca ma opreste politia acum si imi i-a analiza alcoolului,sunt cam pe muchie,dar ce conteaza,odata face sotul 50 de ANI,haaaaaaa,ati facut ochii mari?....inca nu?,mama ce chef am tras amandoi la munte,singurei cuc,fara musafiri si mese festive!!!!!,si normal ca mi-am luat calculatorul dupa mine,ce credeati ca scapati?
Hai ca pierd firul ideii,adio coerenta la ora asta,mama ce aburi am in creier la ora asta.
Macar am uitat pentru cateva clipe de marea problema a caderii parului,acum ma duc sa probez cum pot sa-mi fac freza cu prosopul.
V-am pupat,scuze daca am scris gresit sau lipseste virgula,dar asta este,ma iertati acum.
Aveti grija de voi si ornati bradul ala de craciun odata,ca acusi trece noiembrie,eu il ornez cand ajung acasa,adica pe luni seara.
Sa fiti cuminti,doamne ce logoree am,vedeti ce se intampla cand lasi femeia sa bea .
Sa auzim numai de bine!!!
Lia spune:
quote:
Originally posted by EDDY
Gata,am revenit !Lia ,multzam fain de explicatziile amanuntzite shi pentru tot ajutorul dat.Shi asha cum te-am obishnuit ,nah ca mai am o-ntrebare:daca nu reushim sa facem fatza balamucului din birocratzia romaneasca shi nu v-om obtzine pashaportul Naomiei in timp,am intzeles ca lasindu-i mamei o procura legalizata,ea va putea sa faca tot ce este necesar pentru noi.Dar la ridicarea pashaportului,nu va fi nevoie de unul dintre parintzi pentru semnatura din act?In EMS am incredere pentru trimiterea actelor caci asha mi-a trimis mama shi permisele internatzionale de conducere atunci cind a trebuit sa-l skimb pe cel de 2 ani care nu-i valabil niciunde dar cu care m-au pacalit aia de la ACR shi pe cel reinoit de anul asta shi certificatul romanesc de casatorie.Shi daca tot ajunsei iar la permisul internatzional,spune-mi te rog,tu mai conduci cu el sau tzi-ai facut timp sa-l iei pe cel japonez?
Acum inkei caci cred ca am obosit toata gashka cu atitea intrebari.Ei las' ca mai avetzi un pik shi scapatzi de mine pentru o luna juma'.Va las sa respiratzi in voie dar sa shtitzi ca revin
Aaa shi sa nu uit:am sa caut shi io acea lotziune tonica "Gemmare" cu sperantza ca poate-poate imi calmez parul dornic de evadare.
Hihihi,oricit ash scrie,tot uit mereu cite ceva !Eli,draga mea,io kiar daca skriu adresa mea,sint sigura ca nu bate nimeni drumu' pina in Hokkaido,doar ca sa-mi vada mutra. Poate avetzi voi bafta sa va intilnitzi mai multe shi daca tot locuitzi in aceeashi zona,poate o punetzi de nishte sarbatori pe cinste!
Eddy & Antonia Naomi
Eddy,.Presupun ca atata vreme cat ii lasi mamei tale o procura legalizata(la notariat),poate ridica pasaportul.Nu stiu cum e cu semnatura,probabil ramane sa semnezi cand iti parvine prin EMS.
Eu mi-am luat permisul japonez pe 3 septembrie.Nu stiu cum e in Hokkaido,dar in Mie e un cosmar examenul practic cu politia.Am vazut acolo brazilieni care dadeau examenul practic pentru a 9-a oara,saracii!In schimb examenul scris e floare la ureke.
Eu ma saturasem de anualele permise internationale,am mai si citit pe un site al unui american stabilit in Japonia ca a aparut nush ce lege noua,conform careia cica doar 3 luni ar fi valabile perm. internationale si nu-s valabile pentru cei care au resedinta aici,asigurarea era scumpa nejustificat(n-am invatat nimic nou in materie de condus de cand am si permis japonez,dar nu toate companiile de asigurare se ingramadesc sa te asigure in cazul in care circuli cu permis international..daca faci un accident,fie el si minor,care se lasa cu daune doar pentru tine,daca vine politia sa constate, cica tre sa mergi la politie ca sa verifice daca permisul respectiv e in regula sau nu...E bine sa-ti iei permisul japonez.
,
Lia&Andrew
EDDY spune:
Priceput 100%,Lia.Cu pashaportul se va rezolva intr-un fel sau altu' iar la anu',cind se va topi zapada shi v-oi simtzi ca nici nu se mai intoarce pina-n iarna urmatoare,ma organizez sa-mi iau shi permisul japonez de conducere.Multzam shi cred ca am terminat cu kestionarul.
shi ,
Eddy & Antonia Naomi