ochelari de soare 3 ani

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Io zic ca-s de fatze ochelarii de soare cand nu esti la tropice. Ochii trebuiesc evident protejati, dar umbra tine si palariuta/sepcuta sau si mai sepcuta coloniala si de asemenea copii nu au ce cauta in soare la orice ora.
Faptul ca-i dati cu crema nu-i de asemenea grozav. Eu stiu cateva creme netoxice, dar care nu-s 50+ Evident ca pielea trebuie protejata. Dar mai bine nu-i scoateti in miez de zi, decat sa le dati cu n-spe chestii semi toxice cu oxybenzone si octinoxat pe piele. Mai ales cele cu nanoparticole de titanium si zinc care intra imediat in piele si apoi ...hmmm mai incert pe unde...
Moda actuala sun bluzite cu manecute scurte sau lungi cu protectie integrata... ce o fi rau cu ele aflam in niste ani.

E al naibii de putin convenabil, dar bebeii nu au ce cauta in soare prea tare. Protectia e buna dar e doar un second best.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda141

Sunt curioasa ce parere au medicii oftalmologi despre ochelarii de soare la copii.

am o prietena buna oftalmolog si mi-a spus sa-i pun ochelari de soare lui M daca il deranjeaza f tare lumina puternica.
eu nici palarie nu-i pun, imi spune ca ii e cald si il cred, eu ma simt la fel - asa ca foarte rar poarta ceva alb fff subtire daca sintem afara a 2-3 - dar evitam asta pe cit posibil.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Anisiap, multzumesc de link,habar n-am avut ca exista asa ceva!oricum ochelari la bebe care in primele luni mai mult dormeste mai mult decit exagerat in opinia mea!
Conchita"multumesc"de raspuns!M-ai "luminat"!

Dana

intuisem intentia "luminata" si ca aveai deja un raspuns "informat", asa ca replica mea a fost pe masura.
io am nascut-o pe sonia in florida, la 8 dimineata faceai omleta pe acoperis, la umbra, asa ca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Anisiap, multzumesc de link,habar n-am avut ca exista asa ceva!oricum ochelari la bebe care in primele luni mai mult dormeste mai mult decit exagerat in opinia mea!
Conchita"multumesc"de raspuns!M-ai "luminat"!

Dana

intuisem intentia "luminata" si ca aveai deja un raspuns "informat", asa ca replica mea a fost pe masura.
io am nascut-o pe sonia in florida, la 8 dimineata faceai omleta pe acoperis, la umbra, asa ca...

nimic

Cochita,apreciez intuitziile tale,dar nu ma intereseaza!

Faptul ca eu nu am vazut ochelari de bebe pina acum si am afirmat ca este opinia mea,nu itzi da dreptul sa fii ironica!Ma bucur ca tzie tzi-au fost recomandatzi ochelarii de soare pentru bebei,mai mult de atit nu pot sa spun!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noe

noua ne-a spus pediatra ca nu sunt recomandati pana in jur de 3 ani ai copilului...pentru ca, daca ii poarta f des pana la varsta asta, ar putea ramane cu o sensibilitate la lumina
i-am luat recent o pereche insa o poarta foaaarte rar, mai mult in joaca si nu pare sa o deranjeze lumina soarelui, desi eu sunt terminata fara ochelari de soare...

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Noe, oare sensibilitatea ta la lumina / soare sa fie determinata de faptul ca ai purtat ochelari de soare de la 2-3 ani?

Mi-ar placea un raspuns si de la celelalte mame care considera ca purtarea ochelarilor de soare de catre copii incepand cu 2-3 ani duce la sensibilizarea ochilor dar sustin ca ele (persoane adulte) nu pot merge fara ochelari de soare! Nu-mi amintesc ca in urma cu 20-30-35 ani se existe ochelari de soare pt copii in Ro. Deci ele nu au purtat in copilarie ochelari de soare si acum sunt sensibile la lumina solara, dar si daca pun ochelari de soare acum (cu toate gaurile din stratul de ozon) copiilor acestia vor fi si ei sensibili la lumina.

Concluzie: purtarea sau nepurtarea ochelarilor de soare in copilarie determina sensibilitate la lumina puternica ???

si daca e necesara parerea cuiva doar medicii OFTALMOLOGI o pot expune corect. DAR nu toti oftalmologii sunt suficient de informati, sunt si ei impartiti in buni si ... nu prea (gen pediatri care prescriu calciu, fier, antibiotic pt rosu in gat fara analize si alte asemenea)

deci exista si sau fitze cum vreti voi!
eu prefer sa fiu catalogata de cei care nu ma cunosc (si implicit nici nu ma intereseaza parerea lor) ca fitzoasa, atat timp cat fiul meu se simte bine si e fericit, eu deasemenea, purtam ochelari de soare de calitate cand consideram ca soarele / lumina e prea puternica.

o zi buna. mi-ar placea sa citesc raspunsuri / pareri la ce am punctat in acest post lung si alambicat poate.

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004
Mi-ar placea un raspuns si de la celelalte mame care considera ca purtarea ochelarilor de soare de catre copii incepand cu 2-3 ani duce la sensibilizarea ochilor dar sustin ca ele (persoane adulte) nu pot merge fara ochelari de soare! Nu-mi amintesc ca in urma cu 20-30-35 ani se existe ochelari de soare pt copii in Ro. Deci ele nu au purtat in copilarie ochelari de soare si acum sunt sensibile la lumina solara, dar si daca pun ochelari de soare acum (cu toate gaurile din stratul de ozon) copiilor acestia vor fi si ei sensibili la lumina.

Concluzie: purtarea sau nepurtarea ochelarilor de soare in copilarie determina sensibilitate la lumina puternica ???

uite o lista de cauze ale fotosensibilitatii, la cele chimice o sa gasiti si uzualul Motrin dat copiiilor cu febra:
http://www.wrongdiagnosis.com/symptoms/photosensitivity/causes.htm
iar acestea sunt simptomele:
http://www.wrongdiagnosis.com/symptomcenter.htm
si arata cam asa:
http://dermnetnz.org/reactions/photosensitivity.html

asa ca eu ma indoiesc puternic ca despre fotosensibilitate se discuta aici, poate se numeste altcumva? :

Photophobia
Some medications can cause photophobia. Although literally, photophobia is fear of light, photophobic photosensitivity disorder patients avoid light not because they're afraid of it but because their eyes are painfully sensitive to it.
http://sun1.awardspace.com/Causes_Photosensitivity/chemical_photosensitivity.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

conchita eu stiu despre ce ai scris tu mai sus. doresc sa aflu DE CE considera unele mame ca purtarea ochelarilor de soare de catre copii lor conduce la "sensibilizarea ochilor" cum s-au exprimat ele. pentru ca afirmatiile lor se bat cap in cap: adica ele nu pot fara ochelari de soare desi 99,99% din ele sunt sigura ca nu au purtat si in copilarie (deci nu ochelarii de soare sunt cauza sensibilizarii lor) dar copii trebuie sa poata merge fara ochelari de soare ca sa nu fie sensibili.
tu ai inteles ceva din ce au spus ele? in afara de partea cu fitzele, partea asta o uitam.

mami de theo

Mergi la inceput

Citat:
tu ai inteles ceva din ce au spus ele? in afara de partea cu fitzele, partea asta o uitam.

am inteles ca, desi nu-s informate despre, tot li se pare exagerat/fitzos sa. de-a dreptul orbitoare asemenea argumente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

conchita eu stiu despre ce ai scris tu mai sus. doresc sa aflu DE CE considera unele mame ca purtarea ochelarilor de soare de catre copii lor conduce la "sensibilizarea ochilor" cum s-au exprimat ele. pentru ca afirmatiile lor se bat cap in cap: adica ele nu pot fara ochelari de soare desi 99,99% din ele sunt sigura ca nu au purtat si in copilarie (deci nu ochelarii de soare sunt cauza sensibilizarii lor) dar copii trebuie sa poata merge fara ochelari de soare ca sa nu fie sensibili.

mami de theo

Theo din ceea ce am citit eu(cine doreste pot da linkuri in germana insa)oftalmologii recomanda folosirea ochelarilor de soare la bebei si copii mici,doar in cadrul expunerii prelungite la soare!

Acum intrebarea este cine expune in mod prelungit bebeii si copii la soare,cind se stie foarte bine ce inseamna asta!

Si tot oftalmologii(aia de-i citii eu)nu recomanda folosirea prelungita la copii a ochelarilor de soare!Care da-pot influientza negativ dezvoltarea ochiului!

Nu am gasit nicaieri insa(desi se comercializeaza peste tot ochelarii pentru bebe-Conchita chiar te rog sa nu o iei iar personal ca n-are nimic de-a face cu tine)limita de virsta(inferioara)de la care se pot purta ochealsi de soare!

Acum concluziile le trage fiecare singur!

Dana

Mergi la inceput

andacos, atata vreme cat nu dai surse, "oftalmologii" aia pentru mine sunt egal vecina de la doi ca si credibilitate. eu nu ma bag la clima din germania sau romania. deci sursele tale in germana or fi valabile pentru germania, logic. am spus clar unde am locuit, acum sunt tot in sud, deci.

"sedere prelungita" la soare in cazul nou-nascutilor este mai mult de 15 minute. avand in vedere ca in romania gem parcurile de carucioare de dimineata pana seara, chiar nu ma simt atinsa de remarca si in nici un caz nu vei avea succes indreptandu-ti degetelul spre mine ca si spre o mama iresponsabila care si-a prajit copilul la soare.

incredibil...pana si la Parintii intreaba incep sa se transforme topicele in vanatoare de vrajitoare. cum e cineva de alta parere sau procedeaza diferit, gata, punem mana pe matura, cratita si vuiton.

Mergi la inceput