ochelari de soare 3 ani
Raspunsuri - Pagina 5
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita andacos, atata vreme cat nu dai surse, "oftalmologii" aia pentru mine sunt egal vecina de la doi ca si credibilitate. eu nu ma bag la clima din germania sau romania. deci sursele tale in germana or fi valabile pentru germania, logic. am spus clar unde am locuit, acum sunt tot in sud, deci. "sedere prelungita" la soare in cazul nou-nascutilor este mai mult de 15 minute. avand in vedere ca in romania gem parcurile de carucioare de dimineata pana seara, chiar nu ma simt atinsa de remarca si in nici un caz nu vei avea succes indreptandu-ti degetelul spre mine ca si spre o mama iresponsabila care si-a prajit copilul la soare. incredibil...pana si la Parintii intreaba incep sa se transforme topicele in vanatoare de vrajitoare. cum e cineva de alta parere sau procedeaza diferit, gata, punem mana pe matura, cratita si vuiton. nimic |
Mey dar unde te-am "condamnat" eu pe tine de ce faci tu cu copilul tau?
Daca tu faci vinatoare de vrajitoare(si sunt sigura ca aici asta este)este problema ta!
Eu am spus clar ca linkurile sunt in germana,daca doreste cineva eu le pot pune,nu sunt concluziile mele eu am spus ceea ce am citit!
Te rog sa ocolesti raspunsurile mele!Multzumesc!
Dana
conchita spune:
andacos, cred ca glumesti. am raspuns pur si simplu la topic, cat se poate de neutru, fara sa comentez opinia altora si deja te agati de fiecare mesaj de-al meu, comentand ireverentios. cel putin ultimul mesaj de de-a dreptul pur si simplu, mai ales dpdv logic: faptul ca un copil poarta ochelari de soare inseamna obligatoriu ca parintii il tin la soare prelungit. deci, cine da ochelari de soare copilului, e un iresponsabil.
andacos spune:
citat din mesajul lui conchita andacos, cred ca glumesti. am raspuns pur si simplu la topic, cat se poate de neutru, fara sa comentez opinia altora si deja te agati de fiecare mesaj de-al meu, comentand ireverentios. cel putin ultimul mesaj de de-a dreptul pur si simplu, mai ales dpdv logic: faptul ca un copil poarta ochelari de soare inseamna obligatoriu ca parintii il tin la soare prelungit. deci, cine da ochelari de soare copilului, e un iresponsabil. nimic |
Conchita sunt concluziile tale,eu nu am nimic de comentat!
Dana
Qamar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui theo_2004
Noe, oare sensibilitatea ta la lumina / soare sa fie determinata de faptul ca ai purtat ochelari de soare de la 2-3 ani? Mi-ar placea un raspuns si de la celelalte mame care considera ca purtarea ochelarilor de soare de catre copii incepand cu 2-3 ani duce la sensibilizarea ochilor dar sustin ca ele (persoane adulte) nu pot merge fara ochelari de soare! Nu-mi amintesc ca in urma cu 20-30-35 ani se existe ochelari de soare pt copii in Ro. Deci ele nu au purtat in copilarie ochelari de soare si acum sunt sensibile la lumina solara, dar si daca pun ochelari de soare acum (cu toate gaurile din stratul de ozon) copiilor acestia vor fi si ei sensibili la lumina. Concluzie: purtarea sau nepurtarea ochelarilor de soare in copilarie determina sensibilitate la lumina puternica ??? si daca e necesara parerea cuiva doar medicii OFTALMOLOGI o pot expune corect. DAR nu toti oftalmologii sunt suficient de informati, sunt si ei impartiti in buni si ... nu prea (gen pediatri care prescriu calciu, fier, antibiotic pt rosu in gat fara analize si alte asemenea) deci exista si sau fitze cum vreti voi! eu prefer sa fiu catalogata de cei care nu ma cunosc (si implicit nici nu ma intereseaza parerea lor) ca fitzoasa, atat timp cat fiul meu se simte bine si e fericit, eu deasemenea, purtam ochelari de soare de calitate cand consideram ca soarele / lumina e prea puternica. o zi buna. mi-ar placea sa citesc raspunsuri / pareri la ce am punctat in acest post lung si alambicat poate. mami de theo "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" |
Theo, daca citeai mai atenta mesajul meu ai fi vazut ca pediatra noastra NU recomanda ochelarii pana la 2-3 ani (3 mai exact), dupa varsta asta nu mai e o problema...
in legatura cu sensibilitatea mea la lumina, iti multumesc pentru grija, e din cauza ca de aprox 7-8 ani port lentile de contact iar ochii mei sunt mai sensibili
mi se pare cam agresiv mesajul tau si nu inteleg de ce
ce mare lucru, daca vrei sa-i pui ochelari de soare, pune-i, daca nu- nu
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
theo_2004 spune:
nu sunt doar concluziile conchitei. aceste masajul transmis de tine : "Theo din ceea ce am citit eu(cine doreste pot da linkuri in germana insa)oftalmologii recomanda folosirea ochelarilor de soare la bebei si copii mici,doar in cadrul expunerii prelungite la soare!
Acum intrebarea este cine expune in mod prelungit bebeii si copii la soare,cind se stie foarte bine ce inseamna asta!"
daca noi am inteles din mesajul tau ca "faptul ca un copil poarta ochelari de soare inseamna obligatoriu ca parintii il tin la soare prelungit. deci, cine da ochelari de soare copilului, e un iresponsabil" (cuvintele explicite ale conchitei) este gresit, poti te rog sa ne explici (sau macar mie) ce ai vrut sa spui de fapt?
cand mergi cu masina pe un drum insorit foarte, canicula, in masina este racoare, bine gratie Ac dar lumina puternica, soarele care iti bate fix in ochi prin diferite geamuri cum e? e ok pt copii?
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
andacos spune:
Mey voi sucitzi aiurea cuvintele zau asa!
Eu am vrut sa spun ca parintzii in general nu-si tzin copii in soare!Asta este tot ceea ce am vrut eu sa spun!Nu am intentzionat sa acuz cit de responsabil sau nu este un parinte!
Eu stiu ca fiecare parinte incearca sa faca numai bine pentru puiul lui!
Nici macar prin cap nu mi-a dat(de asta zau daca intzeleg de ce reactzionatzi asa)sa "acuz" ca daca punetzi ochelari de soare ,inseamna ca va tzinetzi copii in soare!Eu nu vad logica acestei concluzii,dar ma rog,eu imi cer scuze ca asa s-a interpretat!
Si cred ca Noe are mai mult decit dreptate!Cine vrea ,pune ochelari de soare si gata!
Dana
conchita spune:
citat din mesajul lui theo_2004 cand mergi cu masina pe un drum insorit foarte, canicula, in masina este racoare, bine gratie Ac dar lumina puternica, soarele care iti bate fix in ochi prin diferite geamuri cum e? e ok pt copii? mami de theo "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" |
exact situatia asta s-a aplicat si la noi, in principal, dar am mai avut timp sa dau detalii sau le-a cerut cineva? preocupata cum e, lumea, de etichete cu fitze si exagerari? nu. daca as mai zice ca la noi in familie toata lumea are o pereche de ochelari pentru sonia in masinile lor personale, in caz ca, probabil ca o sa-mi ramana eticheta aia cu fitze cat oi trai...
apoi, dimineata la plaja, chiar si in carut cu umbrela trasa, tot i-am pus ochelari. sau la ora 10 in parc, cand in romania poate e super innorat si racoare, la mine nu era, asa ca...
si tocmai, gradual nu i-am mai folosit, doar cand e cazul sau mi-i cere ea.
theo_2004 spune:
e absolut normal ca cine vrea pune cine nu vrea nu pune ochelari de soare copilului. si daca vrea si el, copilul, sa-i poarte sau nu e iar perfect normal.
Noe am citit f atenta mesajul tau cum pediatra voastra NU recomanda ochelarii de soare pana la 3 ani. motivul nu l-am inteles.
cat despre agresivitatea mesajului meu ... nu mi se pare. imi pare ca l-ai perceput asa.
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
Gargoyle spune:
Imi place Dc-ul... mereu se ajunge la caraiala... e bine ca nimeni nu se plictiseste
Eu am fost saptamana trecuta la oftalmolog cu fi-mea, la un control pentru amandoua. Nu stiu cat de competent era nenea doctorul, ca n-am avut tangente cu aceasta specializare. Dar mi-a ramas in cap recomandarea sa purtam ochelari de soare; mi-a spus ca nici el nu a purtat, ca si mine dealtfel, dar ca se pare ca e necesar. N-am mai ascultat argumentele stiintifice pe care mi le-a dat.
Stiu doar ca ochii copiilor sunt mai sensibili (mai sensibili decat pielea si pe ea ne grabim sa o protejam cu tot felul de creme) cand sunt mici, ca devin mai rezistenti in timp, ca razele UV pot cauza cataracta (tarziu, dar oricum...). Si riduri! (ma innebuneste taica-meu cu asta de ani de zile...)
Insa n-am descoperit vreo informatie despre probleme grave aparute din cauza neprotejarii ochilor. Nici n-am cum, zic eu, ca problemele cu soarele au explodat in ultimii ani, efectele or sa se vada in anii urmatori.
Mi se pare ca pentru (unii) copii e distractiv sa poarte ochelari de soare... la urma urmei nu le face rau si poate ii protejeaza, desi inca nu stim asta. Asa ca de ce nu?
Mami de pisicuta (28.06.2006)
malla spune:
si al meu poarta ochelari de soare si e incantat, e vai- vai daca ii uitam acasa si afara e soare...Are aproape patru ani. Si eu port ca ma dor ochii de la soare, deci il inteleg si pe copil de ce ii plac asa de mult:)
Andrei si Adriana