Cum adormiti copii de 8-9 luni?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Fetita mea de 9 luni adoarme de regula la san, dar sunt momente cand e foarte obosita si este nevoie sa o legan pe picioare .

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Rares are 6 luni si la inceput adormea singur in patutul lui.La 2 luni,insa,ne-am luptat cu dermatita atopica,nu stiam ce are de nu doarme(avea mancarimi,mititelul) si de atunci a inceput faza cu leganatul.Daca-l pun in patut trebuie sa legan patutul(spoilerul ala) pana adorme,iar daca e in pat cu noi,il pun pe scutecel,il intorc pe o parte si il legan tragand de un colt al scutecului .Multa lume-mi spune ca nu trebuia sa-l invat leganat,dar nu ma deranjeaza,pentru ca adoarme foarte repede si,in plus,nu ma lasa inima sa-l pun in patut si sa-l las singur minute in sir pana-l ia somnelul(mama paranoica,deh...)

------------------
Flori Rares Teodor 08.12.2008

Asa a venit pe lume Piscotel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SPOME spune:

baietelul meu are 8 luni 1/2 si adoarme la mine in brate leganat si neaparat cu sticluta de ceai in mana iar in momentul in care il pun in patut neaparat trebuie sa ramana cu sticluta in mana ca daca i-o iau se trezeste si ii las tot timpul sticluta in patut pentru ca bea si in timp ce doarme iar noaptea bea singu 2 sticlute de ceai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Prerea mea este ca orice pui adoarme asa cum este invatat.Unii parinti ii leagana,altii ii lasa sa adoarma singuri in camerele lor,altii prefera sa-i aduca in patul lor si sa-i simta aproape si mai sunt bineinteles cei mai fericiti copii cei care adorm la san.Unde poti adormi mai linistit daca nu langa fiinta care te face sa te simti cel mai in siguranta?

Nu ai spus dacavrei sa renunti la leganatul pe picioare ci ai intrebat cum dorm alti copii.Daca vrei sa nu-l mai legeni pe picioare o sa-l dezveti destul de greu insa nu vei putea trece de la leganat direct in patut.Cred ca mai intai trebuie sa-l inveti sa doarma neleganat si sa-i inlocuiesti leganatul cu alta actiune,de exemplu sa-l mangai ,sa-i canti usor........apoi schimbi patul cu patutul si incerci sa dezobinuiesti sa adoarma cu tine.Asta in cazul cand iti doresti sa-l lasi in patut la el sa adoarma singur

Noi dormim si acum cu STEFAN si suntem tare incantati de prezenta lui sa numai vorbesc cat de incantat este el.Stiu ca sunt unii parinti care gandesc ca daca dormi cu puiul numai ai intimitate dar parerea mea este ca intimitate poti avea oriunde in casa nu doar in dormitor .

Io nu consider un parinte "nebun" daca isi leagana copilul sau adoarme cu el in brate deoarece aceste forme de dragoste nu fac rau copilului ci dinpotriva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dflory spune:

baietelul meu a adormit leganat pe picioare pana la 1 an si 3 luni.Atunci nu a mai vrut el asa dintro data.Pur si simplu nu a mai vr5ut el,il luasem intro sera pe picioare sal adorm si nu vroia nivci in ruptul capului sa adoarma,lam dat jos de pe picioare, lam pus langa mine,sa intors intro parte si sa culcat. si de at. asa adoarme.Singura problema care o am eu acum e ca nu vrea sa adoarma decat daca stai langa el.Daca ii dai lapte la biberon ai putea sa il pui lungit langa tine cand ii dai laptele si sa incerci sal adormi asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

copiii mei dorm singuri...nu discutam de COdrin ca e mai mare
Diana adoarme singura..dar doar pe burtica..asa doarme de pe la 2-3 luni..o pun in patut pe burtica si deobicei adoarme imediat..cateodata mai plange (maraie mai bine zis) cateva minute....
nu adoarme nici cu jucarie, paturica, bibe..nimic..singura in patut pe burta.lumina stinsa, tv stins, nimeni langa ea...
doarme cu noi in camera...INCA...da ne gandim la ce facem cat de curand...
SA MA CONSIDER UN CAZ FERICIT SAU O MAMA REA?!

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Octavia75 spune:

Galuska noastra Vesna, la 9 luni si un pic, doarme noaptea cu noi in pat, ii dau sticluta de lapte si una doua inchide ochii si papa in somn. Trebuie insa sa ma simta langa ea si isi pune ba un picior, ba o mana pe mine. Mai scapa cateodata sticluta si atunci i-o tin eu si isi pune manutele peste mana mea.

Peste zi doarme in patutul ei, ii las langa ea apa si suzeta si niste mutzunei, si mai ia o gura de apa, mai "povesteste" cate ceva cu fiecare mutzunel si la urma isi baga suzeta in gura si trage pe dreapta.

Si noi avem cateodata probleme cu adormitul peste zi, mai ales acuma cu caldurile astea infernale. De multe ori dormim pe balcon cu capul la mami pe umar sau cu mami pe scaunul de la calculator, ca se batzaie.

Cand era mai micutza, (5-6 luni) ne-a dat o tanti o reteta de dormit, si anume, cand o vedeam ca se freaca la ochi, ii dadeam o batistuta, pe care atata o flendura prin fata ochilor pana adormea. Mai tine schema si acuma cateodata.

Octavia75 mami de Vesna, minune mica (16.10.2008)
Asa crestem noi

"The lunatic, the lover and the poet
Are of imagination all compact"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui octopusu

Spuneti-mi si mie, va rog cum faceti voi, pt ca bebelul meu, numai leganat(pe picioare) adoarme. Ai vostri adorm si singuri daca ii pune-ti in patut?

Octopusu, doarme leganat pt ca asa l-ai invatat tu.
Fetita mea adoarme singura de pe la vreo 3-4 luni.Problema exista si la noi pt ca adoarme cu sticluta de lapte.Nu am reusit sa o dezvat indiferent de metoda aplicata.Multa lume imi spune ca e ok, ca e mica si poate sa adoarma cu lapte.Dar mie imi e frica de caria de biberon cu toate ca o spal de 2 ori pe zi pe dinti daca adoarme cu laptic se poate intampla.
Parerea mea este sa dezveti copilul de leganat, nu stiu sa iti spune vreo metoda anume dar leganatul e f periculos pt ca e greu de dezvatat.Stiu copii de 5 ani in RO care tot leganati adorm.Eu nu am leganat-o niciodata pe fiica mea si nici nu am dat voie bunicilor care imi tot explicau cum se leagana si infasa copiii in RO.
Cum reusesti sa il adormi?Dormi cu el in camera sau stai in camera lui si il legeni pana adoarme?
Eu una nu cred ca as mai putea la varsta asta (10 luni) sa stau cu orele la ea in camera pana adoarme.
La ora 8.30 (tarziu dupa standardele de aici, dar nu am reusit deocamdata sa reducem) o pun in pat, ii spun noapte buna, si o urmaresc pe monitor in timp ce iau cina sau ma uit la tv etc.Noaptea de asemenea , am monitorul la cap.Cateodata se mai trezeste sa bea apa.Doar ii dau sticla si se culca la loc pana la 7.
Am reusit treptat treptat.La inceput stateam cu ea si ii dadeam sticluta, apoi cand a reusit sa o tina singura o lasam si o urmaream pe monitor.
Acum vrem incercam sa ii dam mesele mai devreme, sa o punem la somn mai devreme si sa ii dam apa in loc de lapte sa adoarma.Urmeaza sa ne mutam si o mai las cateva sapt sa se adapteze la noul fus orar si noua clima.Apa chiar ii va prinde mult mai bine decat laptele acolo caci va fi ff cald.

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Citat:
citat din mesajul lui octopusu

Roli - scuze, dar cum ti-ai dat seama, la o varsta asa de mica , care este ursuletul sau paturica preferata?
Eu pot sa spun ca am apelat la clasicul leganat pe picioare, nici macar in carut, mort de somn fiind nu vrea sa adoarma....

Au avut in patut plushuri mici cu care s-au obisnuit, pe la 3 luni si-au ales plushul preferat. Cel mare a preferat paturica si o iubeste si acum.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Roli, sper sa nu te superi, dar nu cred ca e cel mai bun sfat, din cate stiu eu copiii nu au voie cu plushuri si alte jucarii noaptea in pat pana la 1 an.

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Vlad are 8,5 luni. De obicei adoarme la sticluta, in timp ce bea lapte. De cateva seri, nu mai vrea asa. L-am lasat in patut, atat s-a invartit pana a adormit. A marait putin, m-am dus la el, am mai vorbit, l-am mangaiat si in final a adormit.

Pacat ca ziua nu tine asta si vrea lapte. Daca n-are sticluta nu adoarme.

http://www.shout.ro/user.html?u=bubuletz

Mergi la inceput