Cum adormiti copii de 8-9 luni?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui octopusu

Roli - scuze, dar cum ti-ai dat seama, la o varsta asa de mica , care este ursuletul sau paturica preferata?
Eu pot sa spun ca am apelat la clasicul leganat pe picioare, nici macar in carut, mort de somn fiind nu vrea sa adoarma....

Au avut in patut plushuri mici cu care s-au obisnuit, pe la 3 luni si-au ales plushul preferat. Cel mare a preferat paturica si o iubeste si acum.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inima25150

Citat:
citat din mesajul lui octopusu

Roli - scuze, dar cum ti-ai dat seama, la o varsta asa de mica , care este ursuletul sau paturica preferata?
Eu pot sa spun ca am apelat la clasicul leganat pe picioare, nici macar in carut, mort de somn fiind nu vrea sa adoarma....

Eu i-am pus fetitei mele in patut( de cand m-am intors de la maternitate a dormit direct in patutul ei si in camera ei) mai multi mutulaki; si l-a ales singura pe cel cu care doarme si acum( are 18 luni... aproape!);
si daca , din nefericire, plecam si il uitam acasa tb sa facem cale intoarsa sa il luam ca altfel nu doarme
iar la dadaca are altul dar stie ca e doar pentru acolo; si nu-l cere pe cel de acasa!

Mami de Eva Nazdravana
(13.12.2007)

In ziua in care ai incetat a fi copil esti mort !

Asa si noi, oriunde plecam mergem cu plushurile,paturica respective dupa noi. Chiar si pt o dupa amiaza sau o noapte petrecute la bunici.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

Eu am adormit copilul de mic in brate, leganat pe picioare sau pur si simplu lipit de mine si de multe ori la san. Simteam ca are nevoie de mine, sa ma simta aproape ca sa se linisteasca. Si mie recunosc ca mi-a facut placere sa il vad in bratele mele, lipit cu nasucul de san, cum se linisteste si se cuibareste pana e moale si caldut de somn
Seara mai adormea la san (l-am alaptat pana la 1 an jumate), dar nu intotdeauna. Sugea si ramanea treaz. Uneori dura 10 minute sa il adorm, alte ori poate si o ora. Daca il puneam in patut inainte sa doarma adanc, in 2 secunde era in picioare si facea scandal. Si ma simtea extraordinar - daca ma grabeam sa il adorm ca aveam ceva treaba, sau poate mai putin chef, dura mult mai mult procesul.

Prin februarie am avut o gripa groaznica, care m-a tinut vreo 3 saptamani. Pu si simplu intr-o seara m-am simtit atat de rau ca nu am fost in stare sa il adorm. Asa ca i-am povestit un pic sa se linisteasca si i-am dat multi multi pupici, i-am zis ca mami se simte rau si ca el e baietel mare si acuma face nani cu Bizi (are el un pitic din carpe care ii place - alte jucarii de plus nu il atrag de nici o culoare) L-am pus in pat, am stins lumina in camera, dar am lasat aprins pe hol si usa deschisa si am plecat din camera. In 5 minute dormea dus. De atunci asa adormim.
El doarme foarte bine noaptea. Nici nu mai tin minte cand s-a trezit ultima data sa planga. Stie ca daca are vreo problema eu merg sa il ajut. Si eu dorm adanc si sotul meu poate sa sforaie la maxim langa mine ca nu il aud, dar pe copil il aud la cel mai mic suspin si sar ca un arc din pat.

Octopusu, eu spun ca daca bebele tau are nevoie de tine seara sa mai stai cu el. Sa va faceti mici ritualuri in fiecare seara care sa il linisteasca. Sa ii spui o povestioara (chiar daca tu crezi ca nu intelege) sau o poezie sa poate chiar sa ii canti ceva. Vocea ta il linisteste cu siguranta. Sa va iubiti si sa va dragaliti inainte de culcare. Poate ii place o muzica clasica linistitoare la volum mic. Mai sai o vreme pana adoarme daca are nevoie de tine. Incearca treptat sa il faci sa adoarma in patut singur. Daca vezi ca nu merge, mai amana cateva zile.
Mult succes

Mami si Victor (31.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

copii mici ca sa adoarma au nevoie de un ritual, intuneric si liniste. si noi inconstient avem mici ritualuri inainte de culcare. depinde mult cum incepi imediat dupa nastere. parerea mea e ca trebuie sa adopti o metoda pe care poti sa o menti caci e greu de schimbat apoi.
a schimba ritualul de somn nu e neaparat imposibil insa e cu atat mai greu cu cat sunt mai maricei. eu cred ca e important in primul rand sa fii tu convins ca schimbarea pe care o vrei e ok si apoi sa insisti foarte mult pana cand ai rezultate si asta nu inseamna ca trebuie sa il lasi sa planga. trebuie sa tot incerci, chiar si de zeci de ori daca e nevoie.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefanna spune:

Fetita mea are 3 ani si 2 luni.De micuta a adormit singura in patutul ei.Nu a dezvoltat nici un fel de atasament fata de orataniile din patutul ei.Pe la vreo5 luni pur si simplu a refuzat sa mai adoarma, murea de somn, o vedeai ca pica dar nu adormea.Atunci a inceput leganatul in brate care ulterior s-a transformat in leganat pe picioare si a fost constant pana la 2 ani si jumate.Fara picioare si bebe( prima ei iubire descoperita in jur de un an) nu adormea.Acum adoarme singura in patut, dar sa fiu cu ea.Mai are seri cand imi spune ca vrea pe picioare si o pun cu mare drag( cat am sa o mai legan?! cel mult in an, si apoi, gata, e mare de tot).Insa pt somnul de pranz nu avem alta metoda decat nanitu pe picioare( la gradi cica mai naneste, dar ii ia cam o ora jum sa adoarma, si cand adoarme si ea se trezesc ceilalti copii). Stiu ca pana sa faca un an ma plangeam mereu de felul in care trebuia sa mearga la nani.Dupa 1 an si ceva, nu mai eram asa iritata, iar acum mai ca ii simt lipsa cand se duce de una singura in patut si ma tine doar pe post de strajer....eu una as mai vrea vreo 2 ani de acum incolo sa o tin pe picioare si in brate, dar nu-i mai am....depinde cat de impacata vei fi tu cu metoda de adormit, in rest totul e ok.Daca ai resurse savureaz-o pe cea prezenta.Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana Cocieru spune:

Fetita mea cea mai mica are si ea aproape 8 luni. Cand era mica de tot, adormea in brate sau, tot asa, leganata pe picioare. Apoi, incet incet, spre norocul meu, a renuntat singura la leganat. Cand i se face somnic, isi trage la nas paturica sau o hainuta, orice gaseste in jurul sau, si adoarme, de cele mai multe ori in patutul ei. Nu are o paturica preferata, orice e bun, numa sa fie moale si cald. Daca e seara, trebuie neaparat sa fie intuneric si liniste. Doar atunci cand este f f obosita sau nu se simte bine mai vrea sa o tin in brate. In schimb pe baiatul mai mare l-am adormit in brate pana pe la 4 luni, iar apoi numai in carucior, pana pe la 1 an si jumatate. Dupa aceea insa il puneam langa mine in pat si stateam cu el pana adormea, chiar daca uneori ii lua mai mult de o ora. S-a invatat treptat, dar a adormit cu mine sau cu tati pana la 5 ani, cand s-a nascut surioara lui si a invatat sa adoarma singur, cu o lumina de veghe in camera neaparat, doar de nevoie. Si acum mai sunt seri cand il roaga pe tati sa ramana langa el sa doarma... Asta e, fiecare copil e diferit, iar noi, ca parinti iubitori ce suntem , nu avem decat sa le facem mofturile.
Stiu ca probabil iti doresti ca si copilul tau sa doarma singurel. Se va intampla si asta intr-o zi, cu siguranta... incearca diversele metode sugerate de fete, poate merge vreuna.. daca nu, mai leagana-l, mai creste el si o sa fie mai bine.
Liliana, mami de Vladut si Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentina_v spune:

Fetita mea are 8 luni si pana acum o luna de zile nu dormea decat la mine la san sau leganata pe picioare, insa doar de mine....de ceva timp insa nu mai doarme leganata...acum o asez langa mine in pat, stam foarte aproape una de cealalta si adorme singurica...si acum adoarme cu mai multe persoane nu doar cu mine. Daca e prea multa lumina mai apeleaza la paturica pe care si-o pune pe ochi, dar seara adormim la san tot timpul.Si mie imi e drag sa o adorm la san, oricum nu o sa am la nesfarsit posibilitatea asta. Ziua nu doarme niciodata la ea in patut, doar in patul nostru, insa noaptea dupa ce adoarme o asez la ea in patut.
Dar fiecare copil are felul sau de a fi, nu trebuie sa disperam...ei vor creste si toate "problemele " acestea vor ramane doar niste amintiri frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha2008 spune:

Buna, si eu am un baietel de 8 luni , care de mic l-am culcat leganat. In prima faza avea colici foarte mari pana pe la 3 luni jumate, si l-am culcat leganat in brate si langa mine la san (cand-cum), in patutul lui a dormit c-am o saptamana. De pe la 4luni pana pe la 5 luni dormea numai la san, iar dupa 5 luni numai in scoica leganat si are o paturica cu care l-am invelit de la nastere, cu care isi acopera nasul si adoarme repede nu trebuie sa leagan mult. Am incercat seara sa il las langa mine in pat sa vad daca nu adoarme, dar se tot foieste de pe o parte si cand ii momentul sa adoarma plange si ii trebuie scoica. Deocamdata nu vreu sa renuntam la ea ca vreu sa ii scot sanul de tot si nu putem renunta la amandoua odata. Acuma v-om vedea noi cum o sa scapam de ea.

Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Eu nu am intrebat asta pt a il lasa in patut si fugii, dar ma gandeam ca leganatul pe picioare este singura lui metoda de a adormii. Nici macar in brate nu adoarme(nu ca as vrea asta), oricat i-ar fi de somn, nu sta la orizontala se ridica imediat. De exemplu astazi ii dadeam sa manance in scaunel si era mort de somn, ultimile lingurite le lua cu ochii inchisi, l-am luat l-am pus in patut, eram sigura ca adoarme, de unde a sarit ca ars. Si bineinteles ca l-am pus din nou pe picioare......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

octopusu,

Exact asa se comporta pitica mea la varsta de 10 luni,pana cand intr-o seara,m-am bagat eu la ea in batut,e un pat stil vapor asa mai mare si sanatos,deci rezistent.
A fost asa de haioasa ,m-a luat de gat si ne-am iubit pana am adormit amandoua.
Imagineaza-ti ce fata afacut sotul meu cand si-a dat seama ca dimineata nu era la el in pat ci cu fiica-sa.
De atunci si pana acum ,s-au intamplat multe,ne-am mutat intr-o alta tara ,alta casa,iar ei i-a fost frica la inceput pana s-a acomodat,de atunci doarme cu noi in pat si crede-ma ca nu mai pot de drag ,mai ales ca anii astia nu se mai intorc.

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput