Alaptarea dupa 6 luni
Raspunsuri - Pagina 2
musetto spune:
Ma bag si eu sa raspund, de parca nu ti-ar fi scris deja destula lume :)
Toate chestiile alea care le-ai auzit despre alaptatul dupa 6 luni sunt mituri si nu e cazul sa te iei dupa ele. Laptele de mama e foarte bun, indiferent cat de mult timp alaptezi. Cu dormitul, exact cum zicea cineva mai sus, depinde de copil. Singura chestie care poate fi adevarata: e posibil ca bebe sa ia mai putin in greutate decat daca ar fi hranit cu formula. Asta stiu de la pediatrul meu, el mi-a zis ca bebelusii alaptati sunt in general un pic mai mici decat cei hraniti artificial si cum de multe ori diversificarea e mai mult o joaca pana pe la 8-9 luni, e logic sa se pastreze aceasta diferenta cel putin pana atunci. Dar asta este foarte normal si nu ar fi cazul sa iti faci griji.
Eu te-as sfatui sa mergi inainte cu alaptatul, bebe va avea numai de castigat!
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monaraus Am auzit pareri si pareri. Eu stiam ca este benefica cat mai mult timp, dar mai nou aud si dezavantaje, cum ar fi: bb nu doarme toata noaptea decat cu lapte praf care e mai satios, bb creste mai mult cu lapte praf decat cu san (noi suntem micuti din nastere), dupa 6 luni laptele matern nu ar mai fi atat de bun, hranitor si ca dupa aceasta varsta de 6 luni bb va fi din ce in ce mai greu de intarcat... Noi avem 5 luni jumatate, am alaptat exclusiv pana acum, mi-am dorit foarte mult s-o fac, insa acum vad ca mai toate mamicile la 6 luni il trec pe bb la lapte formula. Nu stiu cum sa procedez. Tare as vrea sa dorm si eu toata noaptea, dar in acelasi timp vreau sa fac cum e mai bine pt bb. Voi cum ati facut? Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si Stefan (18.11.2008) |
M-a pus pe ganduri afirmatia subliniata. La noi nu se adevereste deloc. Baietelul meu are 8 luni si a fost alaptat exclusiv 6 luni. Apoi am inceput diversificarea. Continuu sa il alaptez la fel ca inainte, zi si noapte. Noah mereu a fost peste medie ca greutate si inaltime. Este f bine dezvoltat asa ca...
Si eu ma trezesc noaptea dar am gasit solutia: doarme cu noi in pat.
Cat despre avantajele alaptatului, una pe care se bate moneda recent: prin lapte mama transmite informatie.
************************************************************************************
Eva & Luca Noah (08.09.2008)
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra.(Jules Renard)
TOMALAVINIA spune:
Dragi mamici, in primul rand vreau sa va felicit ptr ca va alptati puiutzii!!! Toate din lume ptr voi.
Si eu mi-am alaptat fetele, pe cea mare pana la 7 luni iar pe cea mica pana la un an si 10 luni..., si o alaptam inca si acum(are 2 ani si 5 luni)daca nu incepeam serviciul.
Cel mai sanatos, bogat in anticorpi,vitamine, enzime,e laptele de mama NU lapte praf, lapte de vaca.
Nu degeaba OMS recomanda alaptarea pana la 2 ani.
Asa ca alaptati-va puiutzii cat mai mult timp, MERITA.
monaraus spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri care sunt toate pentru alaptat. M-ati facut sa ma gandesc de doua ori la avantaje si il voi alapta in continuare. Sanatate!
Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si Stefan (18.11.2008)
adita spune:
eu am facut o mare greseala cu alaptatul si am intarcat fata la 6 luni. si cu lapte praf se trezea de nenumarate ori pe noapte sa mai suga,deci asta nu e un motiv.pe ceilalti copii i-am alaptat mai mult, cel mai putin un an si cel mai mult un an si sapte luni si toti au crescut foarte bine, erau chiar mai "pufosi" cei alaptati decat fetita care a fost hranita cu lapte praf. si aveau analize perfecte, nu le lipsea nimic, dovada ca nici laptele meu nu-si pierduse calitatile, cum se spune.mai ales ca de la sase luni incepi diversificarea, daca ai grija ce ii dai de mancare nu vad care e problema
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
mamiy spune:
Am unbebe de 1 an si 5 luni si inca il alaptez - ideal arfi pana la doi ani. Inca inainte de a se naste am luat hotararea sa-l alaptezcat mai mult timp. Asa cum ziceau fetele - NIMIC NU SE COMPARA CU LAPTELEMATERN! Asta in primulrand; in al doilea rand este si fff comod. Exista nu mituri - ceaberatii ca laptelenu este bun dupa o anumita varsta; bebelemeu a fost supraponderal de la san, hranit exclusiv pana la opt luni. Sepoate spune ca laptele a suferit o modificare numai atunci cand se constata acest lucru;adica bebele este cantarit regulat si ,in functie de greutatea lui se decide.
In alta ordine de idei: eu imi petrecf mult timp in parc cu copilul;ceea ce amvazut, m-a ingrozit; bebelusi de o luna, doua, hraniti cu biberonul! multi, f multi!!! De ce? Mamicile, in aceasta epoca a dezvoltarii si a cunoasterii inca nu s-au desteptat? CUMPOTI SA-TI PRIVEZI COPLUL DE ALAPTAT LA SAN?
Plus de asta nu exista ceva mai minunat decat sa-ti vezisi sa-ti simti copilul langa tine!
ionica spune:
Mamy ,
Fiecare mama are dreptul sa decida cu ce isi hraneste odrasla, de exemplu pe mine ma socheaza in parc mamele care-si scot sanul si dau sa suga la copii de doi ani si ceva.
Mesaj pentru membrele La ligua de la leche:
Fetelor am citit undeva ca este indicat sa alaptati copii pana pe la vreo 4 ani,cica cu cat ii alaptezi mai mult cu atat primeste mai multa informatie,iar daca-i ceva de capul lui ,a copilului poate se lipeste ceva(informatie).
Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
adra_bell spune:
Fetita mea are un an si 8 luni, e inca alaptata, mai are doua mese de lapte, la pranz si seara, inainte de culcare. Noaptea doarme neintoarsa de la 21.30 la 8 dimineata.
Nu cred ca are legtura trezitul peste noapte cu sanul sau cu biberonul, sora mea si-a intarcat fetita la un an si copilul a continuat sa se trezeasca peste noapte, pana in jurul varstei de doi ani.
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
nemora spune:
Io cred ca fiecare mama face, legat de alaptat, exact ce simte ea si exact cat poate. Asa ca Mona, nu te uita in gura lumii; fa ce simti tu.
Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
roxy spune:
buna, eu sunt de ambele parti ale baricadei.La primul copil am renuntat la alaptat pentru ca fiind micut, de la spital din Romania , nu conteaza orasul, am fost sfatuita de bine, pentru ca asa se procedeaza in tara la noi sa nu obosesc copilul cu alaptatul si sa-i dau biberonu ca asa creste mai bine.Eu nestiind nimic in ale copiilor si luand de buna ceea ce mi s-a spus de catre cadru medical am facut asa, l-am crescut cu lapte praf, cu toate ca aveam lapte.
Pe al doilea copil, inca il alaptez, are un an si 11 luni azi, si nu vreau sa-l intarc cu toate ca nu duc lipsa de binevoitori care cica vor sa ma ajute in acest sens.Atata timp cat si eu si copilul vrem asta, va continua sa suga cand si cat vrea.Oricum de mancat mananca de toate deci nu e vorba ca doar suge.
In privinta sanatatii multumesc lui Dumnezeu , amandoi au fost si sunt si sper ca vor fi in continuare la fel de sanatosi, nu am avut nici o problema in afara de cateva raceli banale.Deci nu ma pot pronunta in acest sens, dar pot spune cu mana pe inima ca la cel de al doilea nu m-am mai stresat deloc cat si cum suge, cat a luat in greutate, sugea si cand se oprea asta e, manca cand solicita fara sa ma gandesc ca vai a mancat acu o ora sau din astea.
La primul copil , cel cu biberonul notam cat a supt din biberon, cat a ramas, cand a mancat si de ce...cu toate ca el manca fix la 3 ore pana pe la 4-5 luni, apoi singur a trecut la 4 ore, da fix, puneam ceasu dupa cum incepea sa planga dupa biberon.
Nu mai spun ca diversificarea la primu, tot dupa sfaturi de bine din Ro. am inceput-o cu suc de morcov de la 2 luni , pe cand aici la al doilea, in Geramania am inceput diversificarea la 6 luni , cu legume fierte, si a fost fara probleme.
Deci doi copii, aceeasi mama, dar sfaturi conteaza enorm si daca nu stii sa alegi doar ce e bun pentru voi, ajungi sa faci greseli pe propriul tau copil si ce e mai rau nu mai poti intoarce timpul .
Deci tu din toate sfaturile pe care le vei primi alege ceea ce iti spune instinctul tau de mama ca e mai bine pentru copil si lasa pe ceilalti sa se lamenteze singuri ca vai cum are atatea luni, ani si inca suge...copilul sa fie sanatos.
PS: aici se spune ca acest supt prelungit ajuta foarte mult la capatarea de catre copil a acelei increderi in sine, in puterile lui.Felul cum lasam copilul sa planga pana venim sa-i dam ce are nevoie, ca de trebuie sa planga, il va face mai increzator sau din contra mai inhibat, pentru ca el acum , in primele lui luni , ani de viata, din reactia mamelor intelege si descopera puterea lui de a cere si de primi.Daca il vom lasa sa planga , sa se potoleasca singur nu vor sadi in sufletul lui decat intelegerea ca oricat se va stradui in lumea asta in care el tocmai a intrat nu va reusi mai nimic, si se va resemna.
Daca se va opri din plans singur nu e o victorie a nostra cum ni se spune ci o renuntare a lui , o capitulare si nu cred ca vrem sa avem copii anxiosi, copii care renunta usor la ce vor doar pentru ca asa da bine la lume.
roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy