Alaptarea dupa 6 luni

Alaptarea dupa 6 luni | Autor: monaraus

Link direct la acest mesaj

Am auzit pareri si pareri. Eu stiam ca este benefica cat mai mult timp, dar mai nou aud si dezavantaje, cum ar fi: bb nu doarme toata noaptea decat cu lapte praf care e mai satios, bb creste mai mult cu lapte praf decat cu san (noi suntem micuti din nastere), dupa 6 luni laptele matern nu ar mai fi atat de bun, hranitor si ca dupa aceasta varsta de 6 luni bb va fi din ce in ce mai greu de intarcat... Noi avem 5 luni jumatate, am alaptat exclusiv pana acum, mi-am dorit foarte mult s-o fac, insa acum vad ca mai toate mamicile la 6 luni il trec pe bb la lapte formula. Nu stiu cum sa procedez. Tare as vrea sa dorm si eu toata noaptea, dar in acelasi timp vreau sa fac cum e mai bine pt bb. Voi cum ati facut?

Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si Stefan (18.11.2008)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vali_delide spune:

Mona, sa-ti traiasca puiutii si sa fiti sanatosi!
Printesa mea are 1 an, 5 luni si 2 zile si e inca disperata dupa san! Da, e adevarat ca inca nu dorm o noapte intreaga, adica sunt nopti in care se trezeste si de 3-4 ori, suge 2 min. si se culca la loc...altele in care se trezeste doar o data,in functie de cat e de obosita sau de dintisori! Dar inca nu am de gand sa o intarc...recunosc ca am momente cand zic gata, dar fetisoara ei frumoasa, alintul cand suge, nu se compara cu nimic. Tu faci cum crezi tu, dar, in afara nedormitului o noapte intreaga, restul sunt doar mituri! Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nrl spune:

Mona, printul meu are un an, 5 luni si 3 zile si tot disperat dupa san e. Eu zic ca, in ce priveste calitatile nutritive, stiu cei de la Organizatia Mondiala a Sanatatii ceva de recomanda continuarea alaptatului pana la 2 ani. Si el se trezeste de cateva ori pe noapte, dar beneficiile sunt imense zic eu, mai ales in plan afectiv. Orice 'suparare' are, cand i-au iesit dintisorii, sau daca a fost bolnavior, la san se linisteste aproape instant.

Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)l
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://formular.stirileprotv.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

nrl

Mami de fetita si de baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

i-am dat sa suga exclusiv pana pe la 8 luni......ma rog, la 6 luni am "inceput" diversificarea, dar pt ca bb n-a fost receptiv , i-am dat sa suga pana la 8 luni, dupa care treptat am inceput cu papa solida. nu i-am introdus formula .......am mers paralel cu sanul.la un an si o luna l-am intzarcat, dupa care i-am dat lapte de vaca. eu zic ca beneficiile alaptatului intrec cu varf si indesat dezavantajele nedormitului noaptea si a oboselii mamei..........ideea e ca trebuie sa-i fie bine copilului. parerea mea. ideile cum ca laptele de mama e asa si pe dincolo sunt niste baliverne.daca ai dubii gusta din laptele tau si o sa vezi de ce e copilul atat de innebunit dupa el. si de ce sa-i dai formula cand ai lapte? tu vei face ce crezi de cuviinta dar eu zic ca e pacat sa-i dai "lapte din cutie" atata vreme cat mai poate beneficia de lapticu de la tzitzy.

* "Romania, the land of choice".......of going anywhere else in the world*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Nrl cred ca a spus tot. Tocmai ca e slabut ar trebui sa continui alaptatul. Stefi nu se trezeste noaptea sa suga decat daca are probleme cu dintisorii. In rest doarme de la 8 luni fara probleme.

Motivele insirate de tine contra alaptatului sunt inventate de mame care vor sa isi linisteasca constiinta . Nu e usor asta e clar, mai ales ca nu te poti desparti de copil mai mult de o zi. Dar recompensele sunt mult mai mari: atat pentru sanatate cat si afectiv.

Eu sper sa nu asculti de trendul asta prolaptepraf si sa alaptezi puiutul in continuare.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Monaraus felicitari pt alaptarea exclusiva. Te rog mult, lasa prostiile pe care le auzi in stanga si-n dreapata. Alapteaza in continuare, chiar daca mai vrea sa suga si noaptea. Te-ai chinuit 5 luni, chiar nu merita bb sa te mai chinui inca putin? Acum, dupa diversificare nu se va mai trezi asa des ca inainte.

Daca ma intrebi cum am facut...am alaptat pana la 9 luni primul copil si pana la 10 pe al doilea. Sincera sa fiu, as fi mers pana la 1 an, da erau ok cu greutatea, mancau bine ...am zis gata, ca simteam nevoia de vacanta si trebuia sa-i intarc ca sa pot pleca.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

monaraus eu am un baiat alaptat exclusiv, Dimitri si unul alaptat mixt, preponderent cu lapte praf, Alexei. Ce pot sa iti spun este ca Alexei se trezeste noaptea si acum la aproape trei ani. Treaba cu laptele praf si netrezitul noaptea sunt povesti vanatoresti, totul depinde de fiecare copil in parte. Daca tu te simti ok iar cel mic e bine si fericit continua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

ce tampenii, astea cu laptele de mama prost dupa 'n' luni, si copilul care nu doarme ca e alaptat...
MONA, o fi mai greu sa alaptezi, depinde de noroc, de copil, de mama, de multe, dar merita cu varf si indesat, ptr sanatatea lui pe termen lung.Si eu sunt in categoria mamelor nedormite o noapte intreaga pana acum, din cauza trezirilor dese noaptea, dar nu se moare din asta, mai ales daca poti sa constientizezi imensul bine pe care il faci puiului tau!...Matei a supt pana acum 2 saptamani, si tot se scoala noaptea de 2-3 ori, asa ca sa nu crezi ca se schimba multe daca treci pe formula...oricum, beneficiul alaptarii cat mai mult timp este net si clar superior oricarui tip de formula, sa nu ai niciun dubiu in sensul asta, laptele tau este cel mai bun si cel mai bine echilibrat ptr copil! Sfatul meu e sa alaptezi cat de mult poti, si, eu una, cred ca e mult prea repede sa-l intarci la 6 luni, mai ales daca ai lapte, e pacat...

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Citeste un pic si pe blogul asta:
http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/
Poate te mai lamuresti ca totusi laptele de mama e cel mai bun.
Acum, din proprie experienta iti spun (la primul copil am suplimentat pana la 7 luni laptele meu cu lapte praf), si cu lapte praf copilul tot se scoala noaptea! Depinde de copil asta cu trezitul noaptea, nu de felul laptelui. Si-ti garantez ca e mult mai comod sa-l alaptezi decat sa te duci sa-i prepari un biberon, pe care apoi mai trebuie sa-l si sterilizezi.
Cat despre calitatea laptelui de mama, spune-mi si mie care-i treaba de brusc asa, dupa 6 luni nu mai e bun de nimic?
De ce ar fi mai bun un lapte artificial decat cel de mama care se adapteaza mereu la cerintele copilului?
Se recomanda mai nou, si scrie si pe iesirea din maternitate, ca alaptatul sa fie exclusiv pana la 6 luni, si daca se poate pana la 2 ani.
Si tot din proprie experienta, introducerea laptelui praf, ca si al celui de vaca (pasteurizat, la punga sau direct de la vaca mu'), poate fi refuzat de copil. Adica poti ajunge in situatia de a incerca mai multe tipuri de lapte pana ajungi la una pe care s-o accepte copilul. Eu una am patit-o.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Am alaptat pana la 1 an 7 luni. Am intarcat-o de gura lumii, a neamului meu mai bine spus. Si acum regret si imi este tare dor de acea perioada cand ea se cuibarea la pieptul meu. In joaca noastra se preface uneori ca suge putin si apoi zice gata. Ce as mai vrea sa mai stea ghemuita in brate sau langa mine sa mai suga.
Dupa ce am intarcat-o a refuzat orice tip de lapte. Ii dadeam cereale cu lapte de la Milupa. Usor de preparat. Dupa vreo 3-4 luni l-a vazut pe ta-su ca bea lapte dintr-o cutie, a vrut si ea. Treptat a primit laptele. Acum accepta fara probleme orice tip de lapte: varsat, la punga, la cutie. Pt noi e mai comod cel la cutie.
Insa despre toate tipurile de lapte am auzit destule chestii ce ma duceau mereu cu gandul la laptele de mama care sigur era mult mai sanatos.
Cel varsat cica e periculos ca nu stii pe unde paste vaca, ce fel de iarba, daca nu cumva e bolnava. Trebuie fiert 20 min... pana se raceste... Greu.
Cel de la cutie cica e facut din pastile ce nu au nicio legatura cu vaca.
E adevarat ca Eva se trezea de cateva ori pe noapte pana am intarcat-o. Dupa aceea a dormit toata noapte. A inceput sa manance si mai bine desi nu exceleaza la capitolul acesta.
Recomandarea mea ar fi ca fiecare mamica sa alapteze atat cat simte. Cine vrea pana la 6 luni sau pana la un an sau pana la 2 chiar 3 ani.

Inchei spunand ca pana in prezent Eva a fost un copil sanatos, o singura data a racit si a luat antibiotic, apoi daca o simteam usor capsata ii dadeam osccilo.

Mergi la inceput