Cu ce curatati gurita bebelusilor?

Cu ce curatati gurita bebelusilor? | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Cu ce curatati gurita bebelusilor?

Eu stiam de glicerina boraxata cu stamicin sau nistatin, dar farmacista mi-a spus ca nu se recomanda la copii foarte mici decit glicerina boraxata simpla. Am dat o cautare si apare ca ar fi toxica.

BB al meu nu are afte in gurita. Cu ce curatati gura zilnic la bebelusi foarte mici?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Noua ddoctorita ne-a recomandat glicerina cu stamicin.Initial eu cumparasem glicerina boraxata si mi-a zis ca nu e bunasi sa o inlocuiesc cu cea cu stamicin.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

cu nimic :)

nu-mi amintesc sa fii curatat in mod curent gurita cu ceva...

doar cand au avut probleme, si atunci cu glicerina boraxata simpla sau suplimentata si nistatin/stamicin dupa indicatiile medicului...

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, in sufletul nostru pentru totdeauna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

sirimie,

daca bebe este alaptat ,laptele tau are un PH ideal pentru gurita lui,in schimb ,daca bea lapte cu bibe si are depuneri albe pe limbuta e bine sa-i dai putin ceai de musetel .
Eu mi-am alaptat primul bebe iar acum alptez la greu si nu au avut nevoie de spalaturi in gurita.

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Sirimie are cumva candida albicans(limbuta alba)?

Se poate face si la bebeii alaptati, asa am patit eu la ultimul...si vezi ca se ia foarte usor pe sanul tau, dup-aia iar in guritza lui bebe, vi-o dati unul de la altul, stiu ca e neplacut, dar vestea buna e ca trece.

Daca asta e, iti pot spune mai departe cu ce a trecut la mine.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Cred, dar nu mai sunt sigura, ca la primul copil curatam cu degetul invelit intr-o bucata umeda de tifon... la al doilea stiu sigur ca n-am curatat cu nimic.
Glicerina nu trebuie folosita decat pe perioade scurte si cu scop precis, pentru ca usuca gura. Uneori e recomandata tocmai pentru senzatia de uscaciune a gurii, ceea ce e o greseala.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

In primul rand sa-ti traiasca fetita, sa creasca mare, sanatoasa si mancacioasa!
Noua ne-a recomandat dr (cei drept acum 6 ani) glicerina cu nistadin/stamicin. De cand s-a nascut asa ii facem zilnic gurita, cu pansamente sterile imbibate cu glicerina cu stamicin.

PS - Pe Vladut l-am admirat in poze. Poate ai timp sa pui si cu micuta Simona.

Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maadi

In primul rand sa-ti traiasca fetita, sa creasca mare, sanatoasa si mancacioasa!
Noua ne-a recomandat dr (cei drept acum 6 ani) glicerina cu nistadin/stamicin. De cand s-a nascut asa ii facem zilnic gurita, cu pansamente sterile imbibate cu glicerina cu stamicin.

PS - Pe Vladut l-am admirat in poze. Poate ai timp sa pui si cu micuta Simona.

Maadi si Calin (19.07.2003)

Trebuie sa-i dai un miel ca vad ca pe fetita o cheama Monica.

Intrebare: de ce trebuie sa le curatati gurita cu stamicin, pentru ce afectiune, ca nu-mi dau seama, aici doar in caz de candida se dau medicamentele de genul asta.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Daca e sanatos copilul nu vad sensul curatarii guritei cu ceva anume.
Eu nu i-am curatat gura cu nimic si nici nu am primit indicatii in acest sens de la pediatrul meu.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Eu una nici nu am auzit de asa ceva pana acum...Aici nu ma auzit pe nimeni sa curete gurita bebelusului..
Eu ii periez decat dintisorii cu periuta si pasta pt. dintisori de lapte.
Nu am avut nici un fel de problema pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Boraxul la copii nu se mai recomanda (se pare ca are toxicitate pentru sistemul nervos). Deci glicerina boraxata... nu ! Asta mi-a spus-o chiar pediatra, ca au fost atentionati de rezultatele unor studii.
Nu are rost sa cureti limba copilului, toti bebelusii fac acele depozite in timpul alaptarii, iar in timp dispar singure. Eu nu am folosit nimic la fetita. Si mi se pare cam mult sa inghita atatea substante de la varsta asta, chiar si in cantitati mici, dar zilnic.

Mergi la inceput