Cu ce curatati gurita bebelusilor?
Raspunsuri - Pagina 2
beshter spune:
Simona, sa-ti traiasca fetita!
Eu ii curatam gura lui Gabriel cu glicerina cu nystatin o data pe saptamana. Acum o folosesc mai rar pentru ca nu sta:) si pentru ca lupta se da cu periuta aia mica. Numai cand mi se pare mie ca are limba deosebit de incarcata:).
Sanatate si vrem poze!
You cannot both dance and not pay the piper.
speed spune:
simona,daca nu are afte, candida etc nu e nevoie sa-i cureti gurita cu nimic! cind incep sa-i apara dintisorii poti sa-i cureti cu tifon sau cu "degetare" dintr-acelea speciale de silicon, apoi cu periuta de dinti iar dupa 2 ani si cu pasta de dinti.
sanatate 
lara_c spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui speed simona,daca nu are afte, candida etc nu e nevoie sa-i cureti gurita cu nimic! cind incep sa-i apara dintisorii poti sa-i cureti cu tifon sau cu "degetare" dintr-acelea speciale de silicon, apoi cu periuta de dinti iar dupa 2 ani si cu pasta de dinti. sanatate ![]() |
De ce dupa 2 ani pasta de dinti?
Exista pasta pt. 0-3 ani.Si periuta de dinti la fel.Se poate folosi de la inceput.
speed spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui lara_c
De ce dupa 2 ani pasta de dinti? Exista pasta pt. 0-3 ani.Si periuta de dinti la fel.Se poate folosi de la inceput. |
pina la 2 ani copilul inghite pasta de dinti,nu stie sa clateasca si sa scuipe bine, de aceea aici nu se recomanda pasta de dinti fluorizata pina la 2 ani.
lara_c spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui speed
pina la 2 ani copilul inghite pasta de dinti,nu stie sa clateasca si sa scuipe bine, de aceea aici nu se recomanda pasta de dinti fluorizata pina la 2 ani. |
Nu stiu daca asta este fluorizata sau nu( o sa ma interesez) dar se recomanda de la primul dintisor.Nu are nimic daca se inghite (oricum se foloseste o cantitate infima...se'manjeste' numai periuta).
Depinde, normal, de ce se gaseste in magazine dar mie mi se pare cam mult sa astepti 2 ani mai ales daca copiilor le ies dintisorii devreme.A mea are deja 4 la 7 luni daca astept un an jumate de acum incolo sa ii spal cu pasta de dinti vor fi siguri cariati, mai ales ca nu am dezobisnuit-o de adormit cu laptic....
sirimie spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
BB are gingia alba, dar nu imi dau seama daca e normal sau sint afte.
La primul copil o doctorita mi-a recomandat sa ii dau des cu glicerina cu stamicin sau nistatin. Dupa ce i-au iesit dinti i-am dat cu pasta de dinti Nenedent (fara fluor) dar eu i-am dat si fluor.
Si acum am aflat ca nu era bine sa folosesc glicerina cu stamicin sau nistatin des nici la primul copil. 
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Donati 2% din impozit pentru Andei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita