Cu ce curatati gurita bebelusilor?
Raspunsuri - Pagina 2
beshter spune:
Simona, sa-ti traiasca fetita!
Eu ii curatam gura lui Gabriel cu glicerina cu nystatin o data pe saptamana. Acum o folosesc mai rar pentru ca nu sta:) si pentru ca lupta se da cu periuta aia mica. Numai cand mi se pare mie ca are limba deosebit de incarcata:).
Sanatate si vrem poze!
You cannot both dance and not pay the piper.
speed spune:
simona,daca nu are afte, candida etc nu e nevoie sa-i cureti gurita cu nimic! cind incep sa-i apara dintisorii poti sa-i cureti cu tifon sau cu "degetare" dintr-acelea speciale de silicon, apoi cu periuta de dinti iar dupa 2 ani si cu pasta de dinti.
sanatate
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui speed simona,daca nu are afte, candida etc nu e nevoie sa-i cureti gurita cu nimic! cind incep sa-i apara dintisorii poti sa-i cureti cu tifon sau cu "degetare" dintr-acelea speciale de silicon, apoi cu periuta de dinti iar dupa 2 ani si cu pasta de dinti. sanatate |
De ce dupa 2 ani pasta de dinti?
Exista pasta pt. 0-3 ani.Si periuta de dinti la fel.Se poate folosi de la inceput.
speed spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lara_c
De ce dupa 2 ani pasta de dinti? Exista pasta pt. 0-3 ani.Si periuta de dinti la fel.Se poate folosi de la inceput. |
pina la 2 ani copilul inghite pasta de dinti,nu stie sa clateasca si sa scuipe bine, de aceea aici nu se recomanda pasta de dinti fluorizata pina la 2 ani.
lara_c spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui speed
pina la 2 ani copilul inghite pasta de dinti,nu stie sa clateasca si sa scuipe bine, de aceea aici nu se recomanda pasta de dinti fluorizata pina la 2 ani. |
Nu stiu daca asta este fluorizata sau nu( o sa ma interesez) dar se recomanda de la primul dintisor.Nu are nimic daca se inghite (oricum se foloseste o cantitate infima...se'manjeste' numai periuta).
Depinde, normal, de ce se gaseste in magazine dar mie mi se pare cam mult sa astepti 2 ani mai ales daca copiilor le ies dintisorii devreme.A mea are deja 4 la 7 luni daca astept un an jumate de acum incolo sa ii spal cu pasta de dinti vor fi siguri cariati, mai ales ca nu am dezobisnuit-o de adormit cu laptic....
sirimie spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
BB are gingia alba, dar nu imi dau seama daca e normal sau sint afte.
La primul copil o doctorita mi-a recomandat sa ii dau des cu glicerina cu stamicin sau nistatin. Dupa ce i-au iesit dinti i-am dat cu pasta de dinti Nenedent (fara fluor) dar eu i-am dat si fluor.
Si acum am aflat ca nu era bine sa folosesc glicerina cu stamicin sau nistatin des nici la primul copil.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Donati 2% din impozit pentru Andei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita