supa de pui -otrava!!!
Raspunsuri - Pagina 3
sorana spune:
Sotul meu are dermatita atopica.
A "capatat-o" pe la 25 de ani
Explicatia primita de el de la dermatolog a fost ca e o bacterie care exista la toti oamenii pe piele, la unii sta linistita la locul ei, la altii da reactii de tipul dermatitei atopice. Dr. respectiv zicea ca nu se stie de ce si la cine apare, poate fi predispozitie genetica, factori de mediu, etc.
Tot atunci i s-a spus sotului meu ca nu va muri din cauza ei dar va muri cu ea . Se poate da cu creme, trece momentan si reapare cand are chef.
Sa dai vina pe supa de pui mi se pare aiurea ... cred ca noi toti am mancat supa de pui in copilarie, cred ca era foarte recomandata pentru copii acum 20-40 de ani. Si totusi nu avem toti dermatita atopica ....
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
chiccutza spune:
noi aici nu avem de unde sa luam pui de tara.pana si cei biologici mi se par la fel cu cei "de baterie".
fetita are 1 an si 8 luni,nu e prima data cand mananca supa.iar pete rosii pe fata i-au aparut si fara sa manance supa.
MAMA DE FEDE SI DANI
nicholas spune:
..multa vorbarie....atunci ce sa le dam sa manance copiilor?????!!!..daca stam asha cu frica in san si cu cartea in mana...pt a gati..nu cred ca vom ajunge nicaieri..vom fi mult mai stresate si vm creste niste 'stresati'...credeti ca la fel am fost crescuti si noi?!..intr-adevar incercam sa le cream o masa cat mai sanatoasa...dar prea multe pareri nu sunt bune!bb al meu mananca supa de pui de la 6 luni..
ralcat spune:
Pe noi ne-a invatat doctorul cand am inceput diversificarea ca pana la un an jumate sa nu-i dam carne, decat de peste. Iar cand am inceput sa-i introducem carnea, ne-a recomandat curcanul ca fiind cea mai "curata" carne. Ne-a invatat ca e valabil si pentru copii ca si pentru varstnici ca mai bine au in alimentatie carne de animal adult decat de animal tanar. Unul din motive fiind concentratia foarte mare de acid uric si toxine in carnea de pui (pui de animal nu doar de gaina), fata de adult.
Asa ca am schimbat un pic alimentatia si vad ca nimeni nu se plange ca mananca vaca in loc de vitel si curcan in loc de pui.
Fa Doamne o minune !
angiuta spune:
Noua din contra, pediatrul ne-a zis ca la 2-3 saptamani de cand am inceput diversificarea sa-i dam si carne de pui sau de curcan, argumentand ca ccc carnea contine proteine care nu se gasesc in nici un alt aliment. Eu am inceput sa-i dau carne la o luna jumate e cand am inceput diversificarea.
Eu cred ca doctorul respectiv nu se referea la carnea de pui ci la zeama. In zeama raman toate toxinele si nitratii din legume si carne.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)
kay spune:
iote inca un subiect cu titlu alarmist... sa ne aruncam puii din frigidere si congelatoare, sa boicotam supermaketurile, sa ne inecam puii din curti si sa dam foc la abatoare si ferme... sa spargem oole de geamurile vecinului si sa iesim pe strada urland "supa de pui - otrava!!!"... eu ma apuc sa vanez porumbeii de pe strada, si nu va speriati, cand plec in strainatate manancam delicatese, unde ma duc eu sunt rate si lebede pe strada acu doar sa imi ascut sagetile si sa-mi intind arcul si va pup !
SUPA DE PUI - OTRAVA !!!! ca verdele de paris si cianura...
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
mihaela77O spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kay iote inca un subiect cu titlu alarmist... sa ne aruncam puii din frigidere si congelatoare, sa boicotam supermaketurile, sa ne inecam puii din curti si sa dam foc la abatoare si ferme... sa spargem oole de geamurile vecinului si sa iesim pe strada urland "supa de pui - otrava!!!"... eu ma apuc sa vanez porumbeii de pe strada, si nu va speriati, cand plec in strainatate manancam delicatese, unde ma duc eu sunt rate si lebede pe strada acu doar sa imi ascut sagetile si sa-mi intind arcul si va pup ! SUPA DE PUI - OTRAVA !!!! ca verdele de paris si cianura... ************************************************************************************ Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara : 858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone www.inimacopiilor.ro oana de SOSONICA (6.06.2007) asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an S www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil ! "When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout." |
bai esti fenomenala!
MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Despre noi,aici!
A&M
BAZARUL LUI MIHAITA
oanamada spune:
citat din mesajul lui kay iote inca un subiect cu titlu alarmist... sa ne aruncam puii din frigidere si congelatoare, sa boicotam supermaketurile, sa ne inecam puii din curti si sa dam foc la abatoare si ferme... sa spargem oole de geamurile vecinului si sa iesim pe strada urland "supa de pui - otrava!!!"... eu ma apuc sa vanez porumbeii de pe strada, si nu va speriati, cand plec in strainatate manancam delicatese, unde ma duc eu sunt rate si lebede pe strada acu doar sa imi ascut sagetile si sa-mi intind arcul si va pup ! SUPA DE PUI - OTRAVA !!!! ca verdele de paris si cianura... ************************************************************************************ Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara : 858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone www.inimacopiilor.ro oana de SOSONICA (6.06.2007) asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an S www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil ! "When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout." |
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
chiccutza spune:
Kay,eu nu am zis sa aruncam puii.eu mi-am exprimat nedumerirea la afirmatiile unui medic pediatru.am si eu 2 copii care mananca supa de pui si vroiam sa stiu daca cineva dintre voi a auzit ca nu ar fi buna ptr copii.
asta pentru ca din pacate pediatra cumnatei mele nu a dat explicatii
MAMA DE FEDE SI DANI
oanamada spune:
citat din mesajul lui chiccutza Kay,eu nu am zis sa aruncam puii.eu mi-am exprimat nedumerirea la afirmatiile unui medic pediatru.am si eu 2 copii care mananca supa de pui si vroiam sa stiu daca cineva dintre voi a auzit ca nu ar fi buna ptr copii. asta pentru ca din pacate pediatra cumnatei mele nu a dat explicatii MAMA DE FEDE SI DANI |
Chiccutza..personal din toata povestea asta trag urmatoarele concluzii:
1. Cumnata ta trebuie sa schimbe pediatrul...si asta nu pentru ca i-a zis ca supa e otrava ci pentru ca nu este Pediatru. Un pediatru are rabdarea si obligatia sa explice unei tinere mamici "lucruri"...indiferent ca tin sau nu de alimentatia copilului. Pe langa asta...un pediatru nu are dreptul sa se erijeze in "Dumnezeu" si sa intrebe o mama "cum si-a permis?"
2. Puiul, ca orice aliment din zilele noastre poate fi sau poate sa nu fie contaminat cu diverse substante...dar pana la urma tot trebuie sa hranim cu ceva copii astia nu? desigur, daca avem posibilitatea sa-i ferim cat putem de lucruri nocive este si mai bine.
3. Este bine sa mai filtram unele lucruri si prin instinctul nostru matern si prin experientele de viata...cum spunea cineva...pana la urma si noi am crescut cu lucruri "contaminate" intr-un fel sau altul...am mancat gris cu lapte si nu cereale (si nu suntem toti rahitici!), am mancat pui si nu gaina sau curcan si nu suntem toti bolnavi...etc, etc...."mode" au fost si vor fi de acum inainte mii...important este sa extragem din informatie ceea ce este real, nu balivernele fara suport.
4. Prima apa in care fierbi puiul trebuie aruncata...si in rest...cam asta este!
Spunea cineva mai sus ca pediatrul le-a recomandat sa nu dea copilului decat peste pana la un an! Eu una ma mir foarte tare- asta ca sa vezi exemplu ca unii pediatri chiar nu gandesc....si nu se informeaza...deoarece potentialul alergic pe care-l are pestele este extrem de mare...si de aceea din ce in ce mai multi medici si chiar OMS recomanda introducerea pestelui cat mai tarziu...pana acum era dupa 7 luni, de vreo 2 ani incoace este dupa un an- din cauza ca s-a constatat, la nivel mondial, o crestere a numarului de alergii facute de la peste (in randul bebelusilor)....
Numai bine!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."